95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
nah ez már lehet hogy fázisvezérelt :)
lol mennyi antenna van a hasán
-
volt a malév-ace-nak is szerelőöble, az 3-4 szintes állványzat volt ami egy 767-es függőleges vezérsík tetejéig ért de mivel sohasem használták eladták :D
helyette boxer kosaras emelőkkel szenvednek
érdekes mert az ace hangár mellett lévő lufthansa technik hangárban meg nagyon használják az airbusokon és 737-eseken, nem is szenvednek annyit mint mi -
Mert ez egy 3D grafikus fantáziája csupán. Seaweed elemzését megtoldanám annyival, hogy van benne egy kis YF-23, a hátsó 'V' vezérsíkmegoldás miatt. :) -
BTW ez talán érdekelni fog: egy F-35A szerelősor. Érdekes a kétszintes szerelőállás, ilyesmit még nem láttam. Mennyivel jobb már, mint folyton lépcsőzni, mi? :)
[center]
-
jó reggelt mester :D
érdekes a gép, nem értem hogy a kínaiak miért nem tesznek a függőleges vezérsíkra is fegyverpilonokat, 2-4 rakéta ott is elférne :) -
A B737-eseknek mióta van fázisvezérelt radarjuk? :) -
a lokátor egy az egyben a B737-esé
-
Vazzeg, fel sem tünt elsőre ez a szám... :)
Szóval cirka 82 év múlva már le is szerelsz?
-
Ilyen problémám nem volt soha, főleg, hogy ugye szabályos fegyvertartásnál az arcodat a tushoz szorítod. -
kamov #14670 Emlékeim szerint jó állapotú fegyvernél (nincs szarrákopva a kivetőbütyök), fekvő lőhelyzetben 3-4 méterre oldalt és olyan 1 méterre előre értek földet a hüvelyek.
Tehát szerintem nem jellemző.
Nekem anno a csípőből lövéssel sem volt gondom balkézzel... -
Én is balkezes vagyok, és érdekelt mindig, hogy nem csap-e pofán a kiröpködő hüvely... Mik a tapasztalataid? :D -
Innen nezve a fuggolegest visszaszivom..nem hasonlit semmire se..
Amugy verronda egy fiktiv gep ez a CGI krealmany szvsz :D -
kamov #14667 Nagyon sokat segít a tűzváltókar kihajlítása (ésszel persze).
Könnyebb is lesz meg halkabb is. Csak meg ne lássa senki...
Romániában és az USA-ban tudtommal gyártanak AK-tűzváltókarokat rövid ujjúaknak is. Ezeknél a kar felénél is vannak kapaszkodófülek, nem csak a végén.
-
Viszont azt már tudjuk, hogy lebuktak: tengerészeti változatra van szükségük. :)))
-
Türelmes ellenfeleket választok majd.
-
hehh..szemme lathato jegyeket mutat arrol hogy J-10/Su-27UB/Su-30 hazassag!!
Szivocsat: J-10, Kabin: Szuhoj, Hatgorbe: Szuhoj, Svancok bar dontve de :Szuhoj..hmmm -
Huu az mar elkepeszto idoveszteseg am! Hogy engedhetted meg magadnak?! 

-
BTW, addig is egy kis változattoság: fantáziarajz az XXJ-ről. Bár nem tudom, hogy akar az F/A-22A Raptor kínai megfelelője lenni egy kisebb hegyni függesztménnyel a szárnyai alatt. :)))
-
Mit szórakoztok ilyen marhaságokkal, mikor az én kezemben volt ilyen fegyver, én fogtam, a jobb kezemmel elengedtem az előágyat, átkattintottam a tűzváltót, és kész (balkezesnek lenni jó...).
-
jó, a rambók így csinálják :) -
énis így váltottam, tenyerem és hüvelykujjam oldalával, de ilyenkor már nincs a kezed az elsütőbillentyűn és időveszteség amíg visszateszed oda -
Meg azt is tanitottak hogy tavoli celra rovid sorozzattal, mert ugy nagyobb az esely hogy eltalalod....eleben te pont forditva csinalnad. -
Nem tudom hogy hogy gondolod..de en siman a markolat "tuloldalarol" athelyezve az ujjamat, a tenyeremmel a markolatot elengedve tenyerem, es a huvelykujjam oldalaval siman tudtam valtani celzasnal is. Nem ordongosseg. De az sem hogy sorozatlovo modban egyes vagy rovid sorozat (2-es loves) adjon le valaki. Nem kell esz nelkul huzni a ravaszt....es ez csak kikepzes kerdese szvsz! (persze esz is kell hozza...de ez igy radikalisan hangik...mondjuk ugy hogy a megfelelo ember is kell hozza...nah ez se hangzik valami szepen....pff :P) -
szerintem az elfogadhatatlan hogy mondjuk lőssz egy közeli célpontra sorozatban, őt semlegesíted erre megjelenik egy távolabbi amihez már nem sorozat hanem egyes lövés kéne, namost vállból leveszed a fegyvert, váltasz és vissza vállba majd célzol és lőssz
ez kicsit így körülményes -
Bar azt is tanitottak hogy "joa aza sorozatloves allas is" ! Meg hogy "ha erzed a fegyvert, sorozatlovo allasban is konnyeden lehet egyes loveseket leadni"...(ezt alatamsztom, loveszeten tapasztaltam en is) (AMD-65/5) -
Nekem ugy tanitottak hogy huvelykujjal kell a tuzvaltokart loves elott, pozicioba helyezes (vallhoz szoritas) elott kapcsolni. Szerintem tizedmasodpercek alatt lehet valtani vele. (De lehet nekem van lapat kezem) -
én úgy vettem észre hogy a tűzváltókar az ak-n nemcsak hogy hangos de még esetlen is, egyszerűen a mutatóujjal nem lehet elérni hacsak nincsenek e.t. ujjaid
a képen is látszik hogy a katona ujja nem érné el rendesen ha pl gyorsan kéne tűzhelyzetben váltani egyesről automatát
a markolat messze viszi a jobb kezet a kialakítása miatt -
Egy-az-egyben a HK M4 másolat. :)
HK 416 10.5 inches csővel készült változat:
685-785mm teljes hossz
3.31kg
14.5 inches csővel készült változat:
787-886mm teljes hossz
3.5kg -
Tűzváltókar: úgytünik ott a HK-nak sikerült egy igen jól eltalált dolgot kiötlenije, azóta se nyúlnak hozzá. :)
Szereléksin: dunno, akkor én vagyok félrevezetve. Most elkezdtem utánanézni a neten, és mindenhol aluminiumot írnak... -
szép ez a fegyver kinézetre
hosszra mekkora? -
Hát egy ilyen G36A2 tényleg überalles lenne. :)
Azért A2, mert az első változat (A1) zárjának volt egy-két kisebb hibája, amit javítottak (további újdonság a picatinny szereléksinek megjelenése, valamit a red-dot irányzék lecserlése). BTW érdekes módon a HK állítólag a 416-al (az M16/M4 HK általi változat, gázdugattyús működtetéssel) indult a SCAR tenderen...
[center]
-
Ez kizarolag a katonan mulik. Hozzaallas kerdese....en azert hidd el ismertem olyan sorkatonat aki komolyan vette a feladatat, mert ugy erezte hogy kotelessege legjobb tudasa szerint szolgalni a hazat! (..es mind1 hogy ezt azert mert a torveny erre kotelezte, vagy mert igy is gondolta...amugy is mindig herotom volt a sorkatonasagtol nyafogo huzockodo logos semmirekello hulyegyerekektol....(sajnos mostani munkakornyezetemben korbe vagyok veve ilyenekkel...mind elbliccelte a sereget...olyanok is...nyapic hulyegyerekek...))
Egyebkent onnatol lett a magyar sorkatonasag egy komedia, mikortol bevezettek a kozpontositott kikepzesi rendszert!...fenyeveket esett vissza a sorkatonasag erteke! -
kiskorúbézoltán #14647 szereléksín -> ne gondold , hogy egy hadifegyver olyan minőségű mint egy vadászfegyver ill. hogy egy átlagbaka olyan figyelmesen fogja szerelni a fegyverét mint ahogy azt Te teszed
tűzváltókar -> fogást kell váltani (mondjuk az M-16 még rosszabb és állítólag az AUG féle megoldás se jó , mindenesetre az ehhez hasonó KGP egy katasztrófa ilyen sszempontból)
szereléksín 2-> amit én láttam az mind fémből volt , ezek szerint nem láttam még eleget -
akkor rosszul fogalmaztam, nem általánosítani akartam csak finoman fogalmazni
bocsánat érte ha valakit megbántottam
sorkatonság: szerinted ment oda valaki önként? mert akkor az nem volt normális, elfecsérelt 6 hónap volt havi 5000 ft illetékért és állandóan ingázhattam bp és kaposvár között
tény hogy xart sem ért a kiképzésünk meg a hozzáállásunk, de értelme is ennyi volt az egésznek, a mi őreink mellett akár az egész laktanyát kipakolhatták volna -
gondolom van még egy pár millió 7.62-es raktáron, mindent azért nem adhatunk az afgánoknak meg az irakiaknak :) -
Mert szerinted falun es videken csak idiotak es buta emberek elnek! Kapjal mar a fejedhez oreg!
Egyebkent az ket eve mar minden volt csak nem katonsag a sorallomany reszerol...bohockodas par honapig. -
Falusiakat nem bántjuk, mert átmegyek vérengzős-gyilkolósba. Szerintem.
-
Személy szerint nekem sem tetszik annyira a Beryl, de kellett egy feltuningolt AK-ra példa, és nem tudok jobbról. :)))
-A válltámasz tényleg nem tünik túl nagy számnak. Ilyen téren szvsz az FN SCAR és az XM8 váltámasza a két legjobbnak tűnő megoldás.
-Nem ismerem a Beryl optikai irányzék szereléksínének pontos megoldását, de felteszem, ha egy pici eszük volt, azért erre ügyeltek. Pl. az én CZ550 vadászpuskámon is oldható irányzék van, egy (najó, inkább két-három) mozdulattal levehető az egész távcső, és vissza is rakható pontosan ugyanolyan állapotba, tehát nincs szükség újra belőni. Az más kérdés, hogy viselné, ha naponta le-fel rakosgatnám. Szerintem pár hónap után elkezdene kotyogni a szerelék. :)))
-A tűzváltókarral kapcsolatban egy hibát tudok, miszerint túl hangosan lehet átváltani egyik pozicióból a másikba. Van más hibája is ennek a konstrukciónak?
-Mit gondolsz a többi fegyveren miből készülnek az előágy szereléksinei? :)
-A szíjjra bevallom nem is figyeltem - itt látszik ki az, aki csak konyít a témához, és ki az, aki ebben él. :)))
-A lengyelek már a NATO-ba való ünnepélyes felvétel elött eldöntötték, hogy átállnak a NATO lőszerre. Érdekes, hogy "Captain" (Farkas Roland százados) ezt is megemlítette az Afganisztáni missziója után, miszerint mi még a 7.62x39mm-es lőszert puffogtatjuk. Katonailag egyedül a logisztikai indokot látok arra, miért kellene váltani... -
2 éve, az írnokunk egyetemet végzett, a leszereléskor tizedes rangot kapott mert azt mondta hogy marad szerdzsónak
nem mondom, volt 1-2 kisebbségi meg falusi köztünk, de a pestiek felvitték a szintet :) -
uberallesz?!