10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Személy szerint nekem sem tetszik annyira a Beryl, de kellett egy feltuningolt AK-ra példa, és nem tudok jobbról. :)))

-A válltámasz tényleg nem tünik túl nagy számnak. Ilyen téren szvsz az FN SCAR és az XM8 váltámasza a két legjobbnak tűnő megoldás.
    -Nem ismerem a Beryl optikai irányzék szereléksínének pontos megoldását, de felteszem, ha egy pici eszük volt, azért erre ügyeltek. Pl. az én CZ550 vadászpuskámon is oldható irányzék van, egy (najó, inkább két-három) mozdulattal levehető az egész távcső, és vissza is rakható pontosan ugyanolyan állapotba, tehát nincs szükség újra belőni. Az más kérdés, hogy viselné, ha naponta le-fel rakosgatnám. Szerintem pár hónap után elkezdene kotyogni a szerelék. :)))
    -A tűzváltókarral kapcsolatban egy hibát tudok, miszerint túl hangosan lehet átváltani egyik pozicióból a másikba. Van más hibája is ennek a konstrukciónak?
    -Mit gondolsz a többi fegyveren miből készülnek az előágy szereléksinei? :)
    -A szíjjra bevallom nem is figyeltem - itt látszik ki az, aki csak konyít a témához, és ki az, aki ebben él. :)))
    -A lengyelek már a NATO-ba való ünnepélyes felvétel elött eldöntötték, hogy átállnak a NATO lőszerre. Érdekes, hogy "Captain" (Farkas Roland százados) ezt is megemlítette az Afganisztáni missziója után, miszerint mi még a 7.62x39mm-es lőszert puffogtatjuk. Katonailag egyedül a logisztikai indokot látok arra, miért kellene váltani...