3171
  • Nyers
    Néhány jármű a demoból:
    - SdKfz-223
    - Pz-2
    - Panther
    - Sherman

Próbáljátok ki mindegyiket, a Shermanig nem lesz gond! ;)
  • Corey
    csak dolgozzanak szorgosan, mert ez a demó vmi irdatlan szivatós lett
  • Smokk
    Elviekben junius 29.-en jelenik meg!
    ...hmm, az nincs is olyan messze!
  • Nyers
    Meg volt a kicsike. Easy fokozatban! ;) Azért szívni kellett vele rendesen.
  • Nyers
    Na a fagyás előtti állapot:
    Tankban 80 egység benya (by Palik), 4 ember a tankban, Colonel már elhúzott, a Tigrisek kiszedve, éppen a városba vettem volna az irányt. 5:30 még vissza az időből. :(
  • Axon
    Nekem egyszer sem fagyott. Egy zsír új munkahelyi gépről nyomtam (AMDXP2500+256RAM+GF4MX) és nem volt vele fagyási gondom. Viszont eléggé szaggatott még teljesen visszavett grafikával is, vagy kevés neki a memória, vagy a grafikus kártya túl gyenge (esetleg a kettő együtt).
  • Nyers
    - A tankot telenyomtam benzinnel (60 egység), de a tanulság az, hogy qva gyorsan fogy (másrészt azután befagyott a játék).
    - A tankcsapdákat eddig mindig kikerülték, szomorú.
    - Viszont a Tigrist 2 bazooka a túlvilágra küldte hátulról.

Tud vki vmit a fagyásról, mert mentés hiányában ez borzasztóan tud hatni.
  • Axon
    Ez bennem is felmerült!
    Mármint az, hogy a véglegesben valószínűleg nem lehet majd a német oldalt választani. Most csak a címből következetetek (Soldiers) és nem néztem meg a hivatalos oldalt, de elég valószínűnek tartom.
    Már kicsit kezd elegem lenni ebből a németek=rosszfiúk, szövettségesek=angyalok felállásból. Ez itt most nem ideológia hanem egy 2vhs rts. Itt igazán szeretnénk bármely főbb harcoló fél haditechnikájával játszani. És itt a JÁTSZANI szót külön kiemelném. Már a Panzers készítői is panaszkodtak, hogy a CDV kikötötte, hogy nem lehetnek SS egységek a német oldalon.
    Jújjj!!!! Az oly szörnyű is lenne.
    Már a Sudden strike-ban is megtíltotta a CDV az SS egységek használatát. Ezért volt minden kiadott MOD dugig SS egységekkel.
    Valaminek a hiánya jobban felkelti az érdeklődést, mint a jelenléte. Ha minden 2vh-s JÁTÉKBAN benne lenne minden harcoló fél (német, orosz, SS, NKVD, stb.) akkor ez egy megszokott dologgá válna és nem csapnának az emberek mindenféle felesleges hűhót körülötte.

Nos, ha nem lesz német oldal a Soldiersben, akkor marad a német haditechnika (tankok, fegyverek, ágyúk) pofátlan/arcátlan/gátlásnélküli zsákmányolása :-)
  • slender
    Nekem is az idővel van gondom. Amúgy ajánlom, hogy olvassátok el a readme-t.:) Pl. az x gomb az examine, az U az use. Szal pl. aknatelepítésnél duplaklikk az aknára az inventoryban, aztán U és már le is rakhatod ahova akarod.
    Tegnap egész nap ezzel szórakoztam, nem lenne sztem nehéz, ha lenne mentés, de így azért szivatós. Ja, és délután mindig kilépett a játék out of video memoryval... vkinek esetleg vmi tipp?
  • PREMIERE1
    Na ez az én legnagyobb problémám is. :)

Mondjuk szólni kéne a németeknek, hogy kicsit lassabban támadjanak! :)
  • Nyers
    Sajna nálam fagy egyfolytába, így elég nehéz.
    A másik gond, hogy ez lehetne egy 2. vh-s Sims, lehet pepecselni, megpakolni a tankot, átszívni a benzint, egy rakat lehetőség, de itt a demoban semmire se hagynak időt.
  • Smokk
    Vki nem tudja mikor jelenik meg ez a "csoda"?!?
  • ReTeK
    minden tankban van 1, valaki bemászik a tankba kidobja, odamész az embereddel aztán kiválasztod oldalt a "szemet" ráklikk a kidobott cuccra(okra), kiválasztod a kannát és átrakod a fickó kezébe, aztán klikk a tankra (csepegő ikon) tölt 20 egség gázolajat a kannába utánna odaviszed a sermanhoz és tölcsér ikon

"Hát az irányítás egy csöppet bonyolult, de bele fogunk jönni." no meg csak lesznek bill. kombinációk is
  • grebber
    Valaki elárulná hogyan kell azt a benzines részt megcsinálni??Hol van a benzines kanna?

Ezt én soha napján fogom kipörgetni 30 misszió lesz benne azt az elsőben elakadok.
  • Nyers
    Thx.
  • a.carkey
    Mondjuk beletehetnék a németeket játszható félnek! :)

Amúgy tényleg elég durva az irányítás egy demotól. A pause nem egészen úgy működik, mint szeretném, de lehet, hogy csak simán bénázom. Az akció viszont tökéletes! Valami hihetetlen feeling. A távcsövis puska megszerzése, páncéltörők, mind-mind korrektül vannak lemodellezve. Nagyon jó!

Jöhetne a full. Amúgy amikor bejött a főképernyő, kicsit flashpoint feelingem volt a graftól, aztán megszoktam. Kiváncsian várom a fullt. A Panzersnél szerintem mellesleg a DRvsAK is jobb ... (Csak tudnám feledni azokat a fogaskerekeket szereléskor, meg a bugyuta hangokat, animokat a Panzersnél ...) :()
  • Csurcsil
    Az aknát berakod az inventoryba vagy a katona kezebe rakod , igaz akkor lassabban fog menni. Aztan jobb oldalt van egy olyan ikon hogy drop, ez hasznalhato az osszes aknanal, es granatnal , ahova le akarod rakni az aknat oda kattintasz a droppal. Ezt most jol megmagyaraztam :)). De csak akkro lehet eldobni, lerakni barmit is ha a kezeben van. A municiot ugyanugy rakod a tankba mint, ahogy kiveszed szerelo taskat vagy az uzemanyagkannat. Kis szem, katt a tankra es aztan ket kattintas arra, amit at akarsz a tankba pakolni.
  • Nyers
    Én is egy egyórás session után vagyok túl! ;)
    Hát az irányítás egy csöppet bonyolult, de bele fogunk jönni. Viszont az összetettség elképesztő, a fegyverek sokasága és a taktikák varióciós lehetősége ... tényleg jó.
    Viszont, ahogy itt már sokan írták, ez az demoba egy kicsit sok lett. Még örülünk annak, hogy milyen jó a tank, azt már jön is az ellen. A colonelt kisebb csodával 9:00-ig kimenekítettem, simán. Elkaptam azt a csapatszállítót és annyi is volt. Azt kaptam a német tankoktol.
    Kérdések sora következik:
    - térképet hogy lehet forgatni
    - ott baloldalt felveszem az aknákat, de nem tudom hogy lehet őket telepíteni (másrészt, szerintem a gyalogsággal semmi gond, de a tankokat csapdába kell csalni ahhoz, hogy páncéltörőkkel lekapjuk őket - ezen dolgozom.
    - "A Shermanba tárazzuk be a 76mm-es AP (páncéltörő) gránátokat, és fűzzük be a hevedereket a gépfegyverbe." Ezt vki legyen szíves fejtse ki, mert nem is találkoztam ilyen dolgokkal.
    Még jelentkezem.
  • Csurcsil
    Több órás játék után :))):
    Szerintem ezen a terepen csak a gyalogsagi aknaknak lehet szerepe. DE azokat is az uton kell elhelyezni, de ellenuk szinte felesleges is , a gyalogsag szerintem annyira nem veszelyes. A fő gondot a tankok jelentik. A tankok elleni aknakat pedig messze kene lerakni, hogy a tankok belemehessenek,mivel a varos szelerol mar lonek a tankok szoval sem ido sem ember szerintem nincs arra, hogy egy emberrel aknakat telepitsunk. A nemet tankok nagyon erősek szerintem csak oldalrol erdemes oket loni akar a shermannal akar a takelharito loveggel, ellenkezo esetben a colonel meghal. Meg egy jol hasznalhato fegyver a valrol indithato tankelharito granat , oldalrol 2-3 loves tankoktol fuggoen es a katonak kiszallnak belole. Ha a tank oldalara sima granatot dobsz akkor a lanctalpa megserul, es akkor mar nem mozog. A molotov koktel nalam nem jott be, egyenlore:). Mielott jonne a ket nemet tank azelott jon ket katona a kotelekbe, akiket lehet iranyitani , igy 5 fore duzzad a letszam. Barmilyen utantoltes, a tankokhoz vagy a loveghez ugy mukodik, egy x-et kell nyomni es aztan katt az adott jarmure. A benzineskannat és a szereloladat a figura kezebe kell adni az inventory-s rajznal. A szereles egesz gyorsan megvan, a benzin toltogetes viszont eleg lassu:(. Mar parszor sikerult a colonelt kimenekiteni. De utana ismet nehez a jatek, mivel hogy le lehessen szedni a nebelwerfert le kell szedni 3-4 tankot + 20 gyalogost, akiknek egy resze mar a hazakbol lodozget. Ja igen, mikor megjon az utanpotlas azonnal balra tereljetek a tankokat kulonben siman szetlovik oket.
  • ReTeK
    na végre rájöttem mit hogy kell feltölteni, elég körülményes mindíg keresgélni az embereim közt, aztán klikkelgetni a pakolászásnál, igazán remek játék csak az irányítás lehetne 1cerűbb
  • Corey
    egyáltalán nem ez a gond, hanem épp az hogy elég optimizálatlan nehézségre-könnyűségre.. nemigaz, hogy pont az előbb 1 rohadt nebelwerfer porig bombázza az egész falut, és lehetetlen eljutni odáig tankkal is, mert mire odaérsz már szarrá bombáztak, akármerre mész.. lassitás nélkül lehetetlen végigvinni, lassitással is szörnyen kapkodni kell.. az elején hagyhattak volna még 5-10 perc szünetet, amialatt szépen aknázgatunk, helyezzük katonákat, stb. tényleg 80%os demó, remélem ebből azrét visszavesznek, mert ez így irdatlan hardcore, hajtépés. De amugy a game jobban tetszik minta Codename: Panzers, sokkal élethűbb, és filingesebb az egész, az eddigi legjobb II.vh-s RTS! Remélem művelnek valamit a fullig..
  • grebber
    Jaja az tény hogy nagyon jó lett(lessz)csak kicsit nehéz.
  • Nyers
    Azért szó mi szó, easy módban se semmi ez a játék, ami nem rossz jel. Sztem most még sokaknál (így nálam is) az a gond, hogy még túl sok az új dolog, meg kell tanulni kihasználni a cuccokat és beleszokni a játékba. Összességében: #1 RTS!!!
  • grebber
    Hogyan lehet elöhivni a benzines kannát??????
  • Corey
    nah erre voltam kivancsi.. mar a hajamat tépem lassan. megvolt, elmenekült a commander, scak tisztogatni kell mostmár.. egy mentés most nagyon nagyon jól jönne.. úristen de nehéz demó lett ez
  • switch
    elég közel menni a házhoz a kocsival
  • Corey
    hogy a tökömbe lehet kihozni a sebesült colonelt abból a rohadt házból, bele a truck-ba?? ittvagyok a cél előtt és baszik menni bakker...
  • Corey
    hagyjad, felesleges! hajszálnyira voltam a kommandant megmentése előtt, és egy tank lekapott, eddig meg izzadtam.. van egy jobb taktika rá, felesleges mesterlövészkedni
  • Axon
    Vitte már végig valaki a demot?

Nekem nem jön be ez a mesterlövész puskázós játék. Akna telepítésre meg még gondolni sem tudok. A gyalogosokkal nincs is tul nagy gond, lelövi a tank géppuskája és a fedezékben levő emberek.
    Tankolni még mindig nem tudok. Kiraktam a tankból a kannát és eltünt. Nem mintha lett volna időm benzint töltögetni. Az inventori használat közben nem lehet megállítani az időt, pedig elég pöszmötölős dolog kicserélgetni a felszerelést a ládában találtakkal.
  • Nyers
    Nálam fagyogat a játék, amióta visszavettem a felbontást, meg miegyebt lefagy!
  • Corey
    néha mákra alapoz, nem mindig ugy jönnek a német egységek, ahogy itt. egy rohadt save elkelt volna azért.. meg nálam azt a rohadék német Truckot is MINDIG kilövik az elején, irányitani nemtudom.. hogy rohadt életbe tudo ma garázsból kihozni azt a csotrogányt?
  • Axon
    Találtam egy kis leírást a demo-hoz. Azért másolom ide mivel még a készítője sem tudta végigcsinálni, de mindenképpen továbbjutott mint én, na meg egy csomó olyan dolgot leír benne, amire én nem is gondoltam (mesterlövész puska, akna telepítés (kölön gyalogsági és tankelhárító), lőszerválasztás ágyúkhoz, szerelés, benzintöltögetés, stb.)

Na lássuk dióhéjban:

A misszió célja a házban lévő szerencsétlen sebesült egy darabban tartása, majd evakuálása.

Játék indul - Backspace (v. pause) lenyom. A 2 Thomsonos csókával beugrunk a Sherman-be, miközben a Garandos sráccal elkezdünk futni a Coloneles háztól balra található (legbalra) dobozig (szem ikon). Közben a tankkal beállunk kb. az ágyú mögé, de a fal takarásába. (Jó hely még az út is.) Vigyázzunk, hogy senkit ne üssünk el!!!

Elvileg a Panzergrenadierek most szálnak ki az SdKfz 250-esből a városban, és nekünk még van időnk a meglepetés elkészítésére. A Shermanba tárazzuk be a 76mm-es AP (páncéltörő) gránátokat, és fűzzük be a hevedereket a gépfegyverbe. Ha mindent jó csináltunk, még van kb. 2 egységnyi üzemanyag, ami jó lesz a manőverezéshez. Mindeképpen állítsuk a tankot hold fire, és hold pozition-re, különben hamar kilövik a tárat. Ha nagyon rohamoznak a gyalogosok, és mégis átjutnának, akkor géppuska, és "fire at will"

Közben a Garandos skac elérte a ládát. Nini! Egy Lee-Enfield mesterlövész puska, és sok-sok akna. A Garandot dobjuk el, Enfieldet vegyük fel + 2 HK aknát, és amennyi gyalogság elleni akna belefér.

Spuri a kőfal nyílásához. Itt szórjunk le 2-3 gyal.aknát (kézbe kell venni az inventoriba, majd drop - lefelé mutató görbe nyíl - a kívánt helyre. Ha ez megvan, akkor az utat is aknázzuk el. Fincsi SS-pörkölt lesz! :) HK aknákat is az útra! Ha még maradt gyal.akna, akkor azt az út mellé jobbra (ládákhoz)

Azonnal rohanjunk vissza a Pak40-es elé, és váltsunk Lee-Enfieldre. A motorosok kb. most jönnek. Kicsit Sniperkedjünk! (Értsd: CTRL-t benyom, mindenkit becéloz + likvidál aki jön.) Aki átjutna a zárótűzön, azt megeszik az aknák. Mindenkit sniperezzünk le, akit csak tudunk!

A nagy gyalogosroham után/közben megérkezik a városból (bal oldal) egy PzIV-es is, illetve 2 Panzerfaustos csóka. A sorrendet már nem tudom, de ha a Páncélöklös srácok jönnének előbb, akkor még a város falainál le lehet őket mesterlőnni. :)

És megjött az első keményebb ellenfél: a PzIV-es, egy SdKfz222-essel kísérve. Előbb mindig a "kemény célpontokat" kell bebüntetni. Szóval az eddigi sniperessel iszonyat nagy sprint a Pak40-eshez. AP gránát betáraz. GYORSABBAN!!!

Ez egy eléggé szivatós rész. Figyelni kell rá, hogy a Pak-os gyerek is túlélje. Jelöljük ki a tankot, és a Pak-ot is. CTRL+egérrel célozzok be a PzIV-es és lőjjük ki. Utána az SdKfz a soros.

Az ott fent a városban...ajaj...egy Párduc.

Szálljunk vissza a 3. emberünkkel a tankba. Elvileg él még mindenki, és van egy lélegzetvételnyi időnk amíg a cica ideér. Látva a benzinárakat a tankolás mint opció kiesik. Itt jön a kedvenc részem. Az egyik emberrel (aki gyors) ugorjunk ki a tankból. Stirroljuk meg és hopp - ott egy benzineskanna! Gyorsan vegyük kézbe, fussunk el a kilött német járművekig, és szívjuk le a benzint (kis csepp ikon). Utána a Shermanba töltsük bele. Ezt ismételjük addig, amíg csak lehet. (Nem jön a Menyus) :)

Ha mákunk van, akkor a Párduc elkezd szerencsétlenkedni a jobb oldali répa (dark kedvéért kukoricabúza) mezőn. Ha jók vagyunk pont oldalba lehet lőnni a Shermannal, amelyik most már kellőképpen mobil.
    Én ennél a résznél megjavítottam a Párducot (kulcs a lábtörlő alatt, szerszámosdoboz meg a Shermanban).

Vígan átpakoltam az embereim. Már éreztem a győzelem ízét a számban.

És akkor telibekapott a Nebelwerfer, és mindenkit megölt. :)

Remélem azért ez a leírás elég ahhoz, hogy mindenki elkezdje a játékot. Ja, ez volt az EASY fokozat! :)
  • Nyers
    Kösz, az utántöltés működik vhogy, mert én a sz*rrálőtt tigrisből nem tudtam kinyerni a nedüt! ;)
  • Axon
    A pause gombra leáll az idő, de azt nem néztem, hogy közben lehet-e parancsokat osztogatni az egységeknek.
  • Nyers
    Időleállítás van? Nekem az tetszik a legjobban mikor az elesett katonákat fosztogatom ki, egy csomó fegyver van és ez a legjobb dolog.
  • Axon
    Én azt hittem, hogy jött egy újabb katona akit irányíthatok, de akkor lehet, hogy tévedek.
    A csihi puhu vége felé, amikor megjön a PzII és a Párduc tank és meleg lesz a hejzet. Az egyik hátsó katonámat tudtam irányítani. Ezt gyorsan beültettem a hátsó tankelhárító ágyúhoz. Na ez elintézte a PzII-est, de ez sem segített már rajtam. A Shermanom romokban volt, bár a Párduc is lefüstölt.

Javítani lehet valahogy?
    Sikerült az első német tankot (PzIV) mozgásképtelenné tennem, azt is jó lenne megjavítani, bár katona is kellene akiket beültethenék a tankba.
  • switch
    Nekem is rémlik valami ilyesmi de azt hittem hogy csak képzelődök ,a Tutorialt azért belerakhatták volna.
  • Nyers
    Na ez a legfurcsább, idő közben némelyik másik katona már reagál rád, de nem tudom, hogy pontosan hogy van ez.
  • switch
    Nálatok is csak azt a 3 embert lehet használni akikkel az elején indultok ?
  • switch
    rákattintasz a csávóra aztán a kocsira