186
hogyan kell a VirtualDubMod-dal ogg formátumú szinkronnal felülírni egy filmen az eredeti hangsávot?
-
blackgamer #66 40 perces kameráról való mpeg-et szeretnék vágni, de VdubM csak 26 másodpercet lát belőle
ez miért van így? -
blackgamer #65 köszi a tippet! sikerült! -
#64 Nem írtál hülyeséget, és nagyon egyszerű megoldani.
Betöltöd az AVI a VirtualDub-ba (vagy a NanDub-ba), az Audio-t és a Video-t is "Direct stream copy"-ra állítod - ez utóbbi azért kell, hogy ne legyen újrakódolás (vagy ne legyen az eredmény egy bazinagy tömörítetlen AVI).
Aztán az Edit menüben lévőket kedvedre használhatod (pl. kijelölás, stb stb) -
blackgamer #63 avi filmből pár perces jelenetet hogyan lehet kivágni, hogy ne kelljen újra átkódolni?
vagy ugye ilyet nem lehet csinálni? de ha az elejét meg a végét levágnám és valami divxfix progival megjavítanám? (most nagy hülyeséget írtam?) -
#62 Van valakinek ötlete, hogy miért teszi tönkre totálisan a tökéletes mpeg2(tv tunerrek felvett) -es film képarányát a tömörítés? Bármibe teszem mindig elnyújta. -
#61 Háj!
Köszi a help-et. Még 1 kérdésem lenne a 3.0Xpress-szel kapcsolatban. Nem sikerült teljes mértékben "megvásárolni" tudnál vmi helyet ahol "megvásárolható"? A legismertebb helyeken lévő serial-okkal nem mükszik.
Köfi. -
Monthy #60 Hali!
CCE és egyébb tönörírő beállításokról, sokat mindent talélsz itt.
De regisztrálnod kell magad.
A TMPGENC (főleg az új 3.0Xpress ???) nem rossz választás, mert csak betöltöd az avi-dat és ő, a beállítások szerint tömöríti az video (m2v), és hang (AC3, DTS, PCM) fájlokat, majd a kimenetén össze is kalapálja őket kiírható (VOB,IFO,BUP) fájlokká, AUDIO_TS, és VIDEO_TS könyvtárakkal együtt.
Ha profi munkát akarsz (szerintem TV tunernél fölösleges), akkor az avit bontsd szét a virtualdubbal avi (csak film), és wav (hang)-ra.
Az avit töltsd be a CCE-be (kell hozzá egy segédprogi vagy neked kell írnod egy 4 soros szkriptet), az megcsinálja a tömörített M2V-t.
A hangot meg BeSweet -el tudod olyanra amilyenre csak akarod.
Majd a kettőt, össze kell kalapálnod egy dvd author programmal. (pl Maestro, vagy edetleg ifoedit)
Az utóbbi megoldás kicsit gyakorlást igényel, de megéri!
üdv Monthy -
#59 Kösz Monthy a segítéget. Kipróbáltam és lenne egy-két kérdésem.
1.-Hogyan tudom beállítani hogy az audio és a videó 1 file ként jelentkezzen és ne szedje szét külön külön?
2.-A másik kérdésem:amatör vagyok a témában /több filmet is tömörítettem/ de nem nagyon értek hozzá. Le tudnád írni vagy tudnál vmi címet adni hogyan állítsam be a tömörítő progikat?
Előre is köszi! -
Monthy #58 Ha tényleg jó minőséget akarsz akkor cce (Cinema Craft Encoder), de TV tunerről felvett anyagnál szerintem mindegy. A legjobb minőség és a legrövidebb idő, sajnos ez két olyan fogalom ami nem fér meg egymással. A CCE egy 90 perces filmet kb 8 óra (amd 2000+, 1Gb mem)alatt csinál meg (5 pass ban), viszont gyári DVD minőséget produkál még talán 3800 kb/s-nél is.
üdv Monthy -
#57 Hali mindenkinek.
Kérdésem a következő:tv tunerkártyával felvett filmet szeretnék JÓ minőségben tömöríteni. Van tmpenc, nandub és virtualdub tömörítőm. Melyikkel és milyen codeccel tudom a lehető legkisebb és legjobb minőségű filmet a legrövidebb idő alatt tömöríteni? A Tmpenc ugyanis lassú és néha lefagyasztja a gépet!
Előre is kösz. -
#56 Matroska Video formatum.
Hang nelkul. -
galocza #55 amennyire én tudom, az mkv csupán bennfoglaló formátum, szóval nem tartalmaz kodeket (audiót se), így a demuxolt hangodnak csak vmi ismertebb dolognak kellene lennie (wav, ogg, ac3, mp3, mp2, acc, ilyesmi). vdm támogatja matroskát, szóval szvsz a demuxolt audiosáv működőképes. megnézted a fileinfoban mi az audio gspottal vagy vdm-dal? -
blackgamer #54 mi az az mkv? -
#53 Látom ide se ír senki, még egy "nem tudom választ" se:(( én azért megpróbálom.
mkv-ból szeretném kinyerni a hangsávot, de az a drága virtual dub azt írja a formátumra Microsoft Unknown Wave Format. Ezt így még ki is tudom menteni a demux-al, de már alapból nem ad neki kiterjesztést, és természetesen ezután nem játsza le semmi, már asszem az összes általam ismert hangformátumra átneveztem, de nem műkődik. Nincs valami más progi erre? vagy vmi olyan hangszerkesztő ami ezek után felismerné a hangsávot, és át tudnám vele konvertálni esetleg mp3-ba? -
Amaroo #52 Hogyan csináljak Ogm-et?
Tehát van két avi file az egyik angol a másik magyar. Az angolnak igen jó a kép minősége ezt akarom alapnak. Gondolom utána ki kell venni a magyar és az angol hangot wav VirtualDubMod-al (1.5.10.1), de milyen minőségben és wav-ot átkell alakítani? Ja és hogyan kel vágni hangot ill. videót. Kezdő vagyok. -
galocza #51 mi nem akarja lejátszani? a wmp nem tud ilyet csak +ds filterekkel, de jobban jársz ha vmi egyéb lejátszót használsz. az utolsó 2+ év összes elterjedt alternatív lejátszóprogija tudja. javaslom a mediaplayerclassicot -
#50 ha jol tudom csak egyfele feliratot ismer a ssa kiterjesztesut
tehat at kell konvertalnod -
#49 most veszem észre, ez nem épp ide illik.
sry -
#48 srt feliratot nem akar lejátszani, pedig ugyanaz a filenév mint a filmnek.
mit lehet a probléma ? -
flashX #47 nekem még subtitlerem sincs.... -
#46 vdubbal ugye úgy kell a feliratot hogy video ---> filters ---> add --> subtitler ---> kiválasztani a feliratot ---> ok ---> save as avi ??
csak mert nekem nem akarja belerakni annak ellenére hogy kiválasztom. -
#45 Eh toltsed le a DVD2SVCD-t.
Aztan ott minden hokuszpokusz nelkul tudsz beletenni feliratot akar kulso-t is.
www.dvd2dvd.org -
#44 ezt letudod írni lépésenként? sry, most lehet hogy hülyének tünik de nem igazán értem. letöltöttem a a vobsubot felraktam és a TMPGEnc-et is és azt is felraktam, most mit csináljak? -
macilaci #43 Hát mivel a Vdub avi szerkesztésére készült... persze, hogy csak aviba ment el...
A szerkesztés (filterek beállitása után) file/start frameserver és ezt a .vdr file-t kell kiajánlani a tmpgencnek például, amely ugye mpeg szerkesztő...
http://www.afterdawn.com/guides/archive/divx_with_subtitles_to_vcd.cfm
Igaz, hogy ez divx-ből mpg felirattal, de a lényeg ugyanaz, csak neked nem avit kell megnyitni, hanem az mpeget a Vdubmoddal...
Előtte nézd meg, hogy az mpeg-nek mik a tulajdonságai (streamtype, fps, képméret, bitrate, stb) és pontosan ugyanezt állitsd be a tmpgenc-nél (mpeg setting ablak), hogy ne kódolja át...
-
nenad #42 felirathoz nem ertek sajnos. :( -
#41 Help
Mpg tipusu videóba raknák feliratot de miután a filteres dolgon túl vagyok csak olyat találok hogy AVI-ban elmenteni de nekem ugyan olyan mpg-ben kéne csak felirattal. -
blackgamer #40 asszem megtaláltam a megoldást!
SmartRipper készít a vob-os könyvtárba több file-t közte van ez is:
vts_01_INFO.txt
itt van egy olyan rész, hogy "Stream Info"
azon belül (valami hasonló):
Stream[002] X=[[0xA0] Audio Deutsch LPCM(2Ch) 48kHz 16bit ] [PTS 0:04:47] [Delay -80 ms] [@45] [32 kb/s]
és ott a lényeg, 80 ms-al később kezdődik a hang mint kellene
erre akkor jöttem rá, amikor egy videónál 270 ms!! volt a csúszás és az már feltünt
ajánlom nézzétek meg ti is miket ír a ripper a textfájlban
ha megvan az eltolás mértéke, itt változtathatjátok:
streams-->stream list-->jobb gomb-->interleaving...-->delay audio track by ... ms
hogy ez miért van így? arra nem tudom a választ -
blackgamer #39 lejátszottam winchesterről a vob filet Dvd playerrel, és azzal tökéletes a hang, de VDMod-ban még kódolás előtt is elcsúszottan hallható -
blackgamer #38 Vob-ot szeretnék átkódolni, de a hang elcsúszott.
Megnéztem asztali lejátszón és ott tökéletes, tehát VitrualDubMod tolta el (mp3-ba, és 4 perces videó)
ezt próbáltam: Streams-->Stream list-->Interleaving..
esetleg ott kéne valamit állítani?
vagy mi a gubanc?
valaki találkozott a problémával? -
nenad #37 hali, azon gondolkoztam hogy miert van az hogy amikor image sequencet hasznalok akkor VDM kiirja hogy 29.9x a default frame rate... Es amikor 25fps re valtok(mert erre van szuksegem), egyszeruen tonkreteszi a muvit(marmint a vegeredmenyt) azzal hogy frame rate converziot csinal. (rezegnek az elek) Nem lehet ezt valahogy kikerulni?
Ez foleg latszik mivel szamitogepes animaciorol van szo. -
#36 Hajrá. :P -
nenad #35 fasza :) -
#34 THX mindenkinek! :))) Sikerült. -
#33 Pl Subtitle Workshop. -
#32 vagy inkább egy olyan filter kéne amivellehet képet berakni a videóba, google-be keresek de eddig semmi -
#31 ilyen SSA-t mivel lehet csinálni? -
#30 Ja ha meg nem mondtam volna, bar altalaban a pluginok readme-jeben le van irva.
A filtereket (*.vdf) a Virtualdub vagy virtualdubmod PLUGIN konyvtaraba kell bemasolni. -
#29 Keresel hozza valami feliratozo filtert.
Tobbfele megoldassal megcsinalhatod. Pl: csinalsz egy srt vagy sub filet a megfelelo idovel vagy frame-el es a pluginlistabol (Video menu - Filter) kivalasztod, majd belekodolod a filmbe.
Ilyen plugin filter pl a Subtitler nevu filter.
Esetleg mas Virtualdub filterrel is megoldhatod van nagyon sok fajta, amivel pl kepet,idot vagy mast lehet beszurni.
Csak keress ra pl a googleban, hogy "Virtualdub filters" -
nenad #28 gondolom csinalsz egy kepet, videot es utanavagod, vagy valamilyen modon vizjelezed, pl egy logo vagy valami. Ezzel soha nem csinaltam meg ugyhogy ezt nemtom igyfejbol. -
#27 thx, még egy vmmi ha vki egy klippet csinál akkor a végére szokás odarkni hogy kicsinálta, na azt hogy?