186
hogyan kell a VirtualDubMod-dal ogg formátumú szinkronnal felülírni egy filmen az eredeti hangsávot?
  • Mikiller
    Helló!
    Hogy tudok csinálni egy 1gb-os avi filmből egy 600-700mb-ost, hogy egy cd-n elférjen?
    Xvid decodert kiválasztom a VirtualdubMod-ban, van olyan, hogy Calculation, ott beállítom az ott megadott 665600 (gondolom kb-ra) és elindítom a save-et, eltelik 20 perc és ugyan akkora marad a film
  • Evin
    Akkor ezek szerint nem dual-os, vagy mind2 hangot kiszedted.
  • knightbali
    Hi. Virtualdubmod-al megnyitottam egy dual audió-s ogm-et amiből az egyik streamet kiszedtem a stream list-ből, és mikor direct stream copy-ban kimentem aviba a videót, akkor nincs hang. Ez mitől lehet?
    Ja igen, ha a videót csak szimplán direct stream copy módban mentem ki, a hangok machinálása nélkül, akkor sincs hang.
  • blackgamer
    kimented a hangot és másik progival megvágod
  • hitman090
    Hello letöltötem a virtualdubot de nem nagyon vágom! kellene egy kis help! megnyitom a videot de akor hogyan álitom be pl hogy egy perctöl kétpercig vegye fel csak a hangot a videoból? mp3 ba kellene a hang.ha valaki leirná megköszöném
  • daxan
    Sziasztok! VidrtualDubMod-al próbálok átkódolni egy mkv fájlt avi-ba, de amikor megnyitom a fájlt a következő hiba fogad:

Ez miért van? Tudtok mondani egy másik programot ami ingyenes és alkalmas mkv-ból avi konvertálásra?
  • Evin
    A 89-es hsz-ben, találsz linket. Próbáld meg azzal.
  • stuka85
    hali én egy mkv-ét szeretnék szerkeszteni a virtualdubmod-dal csak az a baj hogy ezt a hiba üzenetet irja amikor meg akarom vele nyitni az mkv-ét:
    [!] MKV: Video frames seems to be weirdly ordered.

[!] MKV: The video may have a variable framerate. If so we strongly advise you
    to use another tool to safely process your file.

[!] Couldn't locate decompressor for format 'yyyy' (unknown).
    VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to
    decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media
    Player, are not suitable. Only 'Direct stream copy' is available for this
    video.
    a válaszokat előre is köszönöm.
  • Aliens88
    Ha csak a hangot tömöritettem akkor is rossz lett az eredmény, de ha mindkettőt akkor viszont már jó lett.
    Azért kösz a tippet!
  • Evin
    Hát használj Xvid-et.
    Bár én inkább azt javaslom, ne a videót butítsd le, hanem a hangot, ha nagyobb, mint 128k-s.
  • Aliens88
    Sziasztok!
    Tudna valaki segiteni a Virtualdub használatában. Egy 370 megás avit szeretnék letömőriteni kb 350-re, hogy ráferjen a teljes évad egy dvdre.
    Probálkoztan vele, de mindig legalább 30 gigásat akart csinálni.

Video menü -- Compression -- Full processing mode
    MPEG-4 Low-Motion codec -- Configure

Előre is köszönöm a segitséget!
  • rgida666
    Sziasztok!

Egy filmnél képméretet szeretnék módosítani: Video-filters-resize, viszont így egy kb. 50 gigás avi fájlt kapok. Ezt vissza lehet tömöríteni normális méretre, vagy valamit másképp kellene csinálnom?
    Előre is köszönöm.
  • Yulcsa
    Sziasztok!
    Nemrég lett egy Acer laptopom, amiben van TV Tuner kártya. Sikerült felvennem vele TV műsorokat, de sajnos a méretük elképezstően nagy.
    Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy (akár a VirtualDubMod-al) akár más progival hogyan tudnék egy 2 órás filmet kb 1-1,2 gigára csökkenteni. Előre is köszönöm a segítségeteket!
  • Kövesdi A
    pontosaban eztd dobjah ki hibának
    http://images.netbag.hu/20070730/12594547796.jpeg
    http://images.netbag.hu/20070730/13011275467.jpeg
  • Kövesdi A
    sziasztok tud nekkem segiteni valaki ? Mpg fájlokat szeretnék ősssze ileszteni de ugy hogy a a méret e csak ugy változon mint amenyi az össze vont fájlok mérete ez a két program kilöve a VirtualDubMod nem tudjah betölteni a féjlt hiba hiba Easy video joiner meg csinálja de egy 4 féjlból álló videobol ami 700 mega lesz 3500 tudtok segiteni ? valami olyasmi kéne min a Movie Maker csak tudjah kezelni a Mpg formátumot mert ugye bár a Movie Maker sajnos nem boldogul vele
  • blackgamer
    beállításokat elvégzed és elmented a beállításokat
    utána megnyitod a fájlokat és egyenként load beállítás és mehet a job-ba hogy batch-ként kötegelve elvégezze
    nem tudom erre gondolsz-e
  • ZiP90
    Sziasztok, van-e itt vki aki ért a VirtualDubMod scripteléséhez, és tudna nekem segíteni írni 1 szkriptet hozzá?
    Azt kéne megoldani, h. sorba megnyitja a mappában lévő fájlokat (név hasonló, csak 1 szám változik benne (ez 1 sorozat 24 résszel)) és mind1iknél kiveszi az audio streamből a 2.at (asszem az a stream1, és stream0 a default, de nem biztos), aztán ugyanúgy lementi, de csak 1 hangsávval. Akinek van rá 1 kis ideje, ért hozzá, és segítene is plz írjon privátot. Előre is köszi.
  • Dj Faustus #129
    TMPGEnc DVD Author - 30 napos demó program az MPEG2 stream DVD-videó szerkezetűvé alakításához.
    Ha még nem lenne MPEG2 formátumú (csak MPEG1), akkor TMPGEnc (ingyenes).
  • asim
    Sziasztok!

Kérek szépen egy kis segítséget, hogy milyen progit használjak, ugyan is van egy házi videom MPEG ben és aztali DVD re szeretném kiiratni. Ingyens van e? vagy olyan sherwer ami nem rekálomzza magát a képernyő kellős közepén az átkonvertálás után.Vagy tudok valami mást esetleg? Köszi
  • Dj Faustus #127
    VirtualDubModban is van felvételi lehetőség.
    Ha azt írná ki, hogy "No capture driver avaible", akkor nincs VFW (Video For Windows) driver a TV-kártyádhoz. Ez esetben ott a VirtualVCR.

"hogy átkonvertálja a filmet amit szerkesztek vele?"
    VirtualDub-nál: Video/Full Processing Mode, majd Video/Compression menüpont állítja be a videókódeket; Audio/Full Processing Mode, majd az Audio/Compression állítja be az audiokódeket.

VirtualDubod-nál: Video/Full Processing Mode, majd Video/Compression menüpont állítja be a videókódeket; Streams/Stream List/a listából kiválasztasz egy hangcsatornát, jobb klikk rajta/Full Processing Mode, majd újból jobb klikk, és a Compression menüpont állítja be az audiókódeket.

Ezek után File/Save As menüpont alkalmas a mentésre.
  • daxan
    Értem, de akkor leírnád, hogy hogyan tudom beállítani, hogy átkonvertálja a filmet amit szerkesztek vele?
  • blackgamer
    de ne a Mod-dal próbáld, csak a sima tud felvenni tv-ről
  • daxan
    Nem sikerült! Légyszi írd le részletesen a felvétel menetét! Minden beállítással..
  • daxan
    Köszönöm szépen! Megpróbálkozom ezekkel!
  • Dj Faustus #122
    "Sziasztok! Hogyan tudok közvetlenül fenvenni a tv-ből VirtualDub-al? "
    File/Capture AVI menüpont

"Ja és még azt sem tudom, hogy az mpg fájlt hogyan tudom átkonvertálni avi-ba."
    A Virtualdub tud közvetlenül MPEG4-es (DivX, XVID) tömörítésű AVI-ba is menteni (File/Capture AVI menüpont után Video/Compression menüpont állítja b a kódeket). Persze ehhez erős gép kell (szoftveres tömörítés).

De a VirtualdubMod képes MPEG2-es videóanyagok megnyitására ugyanis pont azért jött létre, hogy a különböző VirtualDub klónokat - VirtualDubMPEG2, VirtualdubOGM, VirtualDubAVS - egyesítse), ez által az AVIba való tömörítés is megoldható (Video/Compression menüpont, majd File/Save as AVI).

Megjegyzem a Virtualdub VFW (Video for Windows) driveren keresztül használja a rögzítésnél, ami már kissé régi. Ha a kártyához újabb drivereket (WDM) adtak, használj VirtualVCR-t.
  • daxan
    Sziasztok! Hogyan tudok közvetlenül fenvenni a tv-ből VirtualDub-al? Nekem egy WinFast DV2000 típusú kártyám van. A beállításokat írjátok le légyszi! Ja és még azt sem tudom, hogy az mpg fájlt hogyan tudom átkonvertálni avi-ba. Teszem fel, hogy egy 30 perces videó csak 300 Mb-os legyen meg stb...
  • blackgamer
    ezek a hozzászólások talán segítenek #110, #113, #67
  • Nwis86
    valaki?
  • Nwis86
    Szevasztok!

nekem ugyanaz lenen a problémám mint Robertonak próbáltam az alapján megcsinálni amit neki írtatok de nem megy :( tudom béna vok nagyon.
    na szóval bármit csinálok nem tudok 384kb/s ac3 bol 128kb/s mp3 mat csinálni , bármilyen kodeket telepítek fel ezt írja ki "No audio decompressor could be found to decompress the source audio format"
    De 1ébként nem is enged csak max 56kb/s mp3 mat konvertálni nem értem miért
    írtok vami AC-3 ACM Decompressor 1.31-et hogy azzal jó na leszedtem azt is de azt meg nem tudom hogy kell feltelepíteni mert csak pár fájlból áll, mit kell azzal kezdeni hova kell bemásolni?
  • [Jakuza]
    Hangkartya driver vagy valami hangcodec hiba szvsz.
  • kav5
    hy!

Nemtom h jó helyen kérdezem-e... Van egy avi filmem amiben néha lehalkul teljesen a hang. De csak ilyen pár másodpercre, elég idegesítő. Mitől lehet?

köszi
  • m66
    a VirtualDub ingyenes program, mindig is az volt.
  • YohAsakura
    Szisztok!Tudna valaki segíteni a VirtualDub programból szeretném eltüntetni a unregistered version feliratot,mert a film képben középen végig ott van.
  • blackgamer
    asszem ezt akkor írja ha a pl. 48 ezer KHz a forrás és te 44 ezer KHz-re akarod tömöríteni
    vagy 16 és 8 bit esetén
    ilyenkor konvertálást is állítani kell
  • RoberToO90
    Nah mosmár minden OK! Köszi a segítséget :)
  • RoberToO90
    Letölöttem a AC-3 ACM Decompressor 1.31-et telepítettem és most működik, és azt írja kb. 20 p és kész 1 fáljlal :P az jó, majd ha meglesz azér megnézem mennyire sikerült neki :D
  • RoberToO90
    Leszedtem ezt a Lame MP3 Codecet és be is állítottam amit írtál.
    Ezután videoban visszakell váltani direct stream copyra? Vagy anélkül is csak a hangot fogja újratömöríteni? Én visszaállítottam és akkor mikor leakartam menteni ezt dobja ki: "No audio decompressor could be found to decompress the source audio format" Akkor kell még neki vmi decompressor v. mi?
  • RoberToO90
    Oké megnézem, mer vmiér ez a Riverpast naon lassú :P 1 fáljlal több mint félórát vesződik h mp3at csináljon belőle :S
    Nem csúszik a hang, és nem tom mér mer eddig csúszott :D de megnéztem most az elsőt se az elején se s végén se közben nincs csúszás :S de ez jó :D
  • blackgamer
    a hang nem csúszik el?
    amúgy én Lame mp3 codec-et telepítettem és azt állítom be tömörítésnél
    Streams menü->stream list-> ott a hangsávon jobb gomb full procesing mode, majd compression
    így nem kell külső progi hozzá
  • RoberToO90
    Asszem megvan: River Past Audio Converterrel letom szedni a hangot úgy h 1ből MP3 legyen és akkor nem kell konvertálgatni :) Azért köszi az eddigi segítséget :)