186
hogyan kell a VirtualDubMod-dal ogg formátumú szinkronnal felülírni egy filmen az eredeti hangsávot?
-
#106 Blackgamer: köszi a segítséget, már 1 fálj meg is van, de akkor lenne még 1 kérdésem:
a hangot lehet a virtualdubon belül tömöríteni vagy pedig ki kell szedni előtte? Én még előtte kiszedtem ac3ban, mp3 128 kbps-re tömörítettem, visszaraktam stream listben, letiltottam az alapot és úgy mentettem direct stream copyval ahogy mondtad, csak így sajna a tömörítés 20p körüli mer 43 perc a hangsáv... vagy ha virtualdubbban tömörítem akkor is ien lassú ez a folyamat? BeSweet!-et használom én erre, és máshol is azt találtam h max 2x gyorsabban tömöríti mint amien hosszú a hang... De már 1 megvan az 5ből :P Köszi :) -
TomBond #105 Töltsd be valamilyen mp3 szerkesztő progiba (pl. adobe audionton) és azzal meg tudod szerkeszteni hogy egyformán hangos legyen. -
rothfb #104 Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy van egy sorozatom, angol. Aláraktam virtualdubmoddal a magyar mp-as szinkront és a beszéd halk, a háttérzajok, zene, robbanások, stb, meg szétvetik a falakat. A divx-es dvd lejátszóval is ilyen, de számítógépen is. Hangos a zene, meg a háttérzajok és ezek elnyomják a beszédet. Állandóan játszani kell a távszabályzóval. Mit lehet tenni, mert így élvezhetetlen, a szomszédok is hallják a hátteret. Az mp3 egyébként sztereó. most próbálkozom egy mp3 gain nevű progival, de lehet, hogy azzal csak hangerőt lehet állítani. A dvd lejátszó állításával is próbálkoztam, van is benne rengeteg, de semmit sem értem el. Segítsetek, ha tudtok...
rothfb -
#103 AC3Machine v0.41
keress rá a doom9 oldalán -
#102 Az lenne a kérdésem, hogy az AC3 hangfilet hogy lehet hangosítani, már próbálkoztam Besweet-el, VirtualDubMod-al, de nem igazán jön össze. Van valakinek valami ötlete? Ja és az AC3 filterben lévő potméter hangosítása se elég !! -
#101 attol fugg mire lessz a video. ha csak megosztani akarod az interneten, akkor 800 kbps meg sok is szerintem es a 512 x 384 tul nagy. ha sajat hasznalatra akarod akkor egy kalkulatorral szamol ad megyi bit jut egy pixelre egy kepben. edealis a 0,25. Kb 1200 - 1300 mar elg jo kepet adhat -
#100 Ha ez az, amit 512x384-es méretre méretezel, akkor ajánlom az Xvid kódeket, és a beállításaiban ne a 4.0-ás alapbeállítás használd, hanem válts át, és ott adj meg 800Kbit/s-os tömörítést. A hangot pedig tömörítsd mp3-ba(128 vagy amibe akarod, mert az mpg-ben 256-os mp2-ben van).
Ha ezsetleg a hanggal nem boldogulnál, próbáld ki a VirtualDub-MPEG2-t.
Hé, nem gond, aki tud segít... -
TomBond #99 rájöttem mi a gond újra kellett tömörítenem a videót és úgy már engedte
-
#98 Köszi, és bocsánat hogy ilyen nehézkesen megy.
Ezek után már lehet, hogy az agyadra fogok menni, de lenne még egy, remélem utolsó kérdésem. Kódolatlan videóról van szó, 624 MB-os mpg, 16 perc hosszúságú. Divx 4-essel próbáltam, mindent meghagytam alapbeállításon, és a mérete 304 MB lett, tudnám ezt még kicsinyíteni pl. 120-150 megáig? Már próbálkoztam a divx 4-es kódolás beállításainál, az eredmény mindig ugyanaz, esetenként még nagyobb is lett, de kisebb sehogysem jött össze. -
TomBond #97 Miért van az hogyha megszerkesztett videót el akarom menteni akkor azt írja ki a progi hogy a fájlt egy másik program használja ezért nem menthető? Win ujraindítás után is próbáltam. Mi a megoldás? -
#96 Nincs fent már a kép, de azt hiszem tudom mi lehet. Ha jól tippelek, egy mpeg2-ről van szó.
A filtereknél még add meg a deinterlance-t.
(ui: a resize-nél véleményem szerint, a bubic "izével", néz ki a lejobban a kép.) -
#95 Köszi a segítséget. Sikerült átmáretezni.
Most viszont ilyen csíkos lett, nem mindig csak 2 mp-enként a gyorsabb mozgásnál:)))
http://www.kepfeltoltes
.hu/060424/43207666bscap000_www.kepfeltoltes
.hu_.jpg
(sehogysem engedik a képfeltöltéses linket betenni, így tudtam csak megoldani) -
#94 Ha esetleg tudod a 4:3-as felbontását, a Filterek-nél Resize-vel átméretezheted.
(pl. 512x384) -
#93 Valaki tudna segíteni abban, hogyan lehet virtuallal 1:1-es képarányt 4:3-asra változtatni?
Vagy ha ez nem tudja akkor van valami más program erre?
A lejátszásnál tudom állítani, de úgy is szeretném elmenteni. -
#92 Pedig egyszerű használni.
Megnyitod vele az mkv fájlt, erre mutat egy listát középtájt, hogy mit tartalmaz. Ami ki lesz pipálva az a generálás után benne marad, aminem, az nem. Az Add gombbal meg hozzáadhastz új hangsávot, vagy feliratot.
(Nagy valószínűséggel csak ezzel tudod majd szerkeszteni a fájlt, mert a VirtualDubMod nem bírja olvasni. És lehet, hogy sose fogja...) -
Icewolf15 #91 Ja, és a VirtualDubMod-nak a magyar változata még el se akarja indítani a betöltést.... -
Icewolf15 #90 Hát de nekem jó volt és nem tom miért de elromlott az mkv tollnixxal nem tok bánni nem tom hogy kell.....:(
Pedig próbáltam... -
#89 Én is szívtam ezzel először. Nagyvonalakban az a lényeg, hogy az mkv-t nem tudja lekezelni a VirtualDub.
Ezzel a progival szerkesztheted. Használata elég egyszerű, de hozzá kell szokni. -
#88 thx -
#87 http://konvert.atw.hu/ Itt nézd meg Kori a letöltéseknél a magyar nyelvűt. -
Icewolf15 #86 Sziasztok!!
Van egy kis problémám, mkv fájlt akarok betölteni ami eddig még ment de nem tom miért nem megy...Szóval amikor be akarom tölteni ezt a fájlt töltené és a töltés végén kiírja ezt:"Only handle[S_TEXT/]subs forthe moment"
Nem tom mi a baja vki segítsen mert a fájlnak se lehet baja mert megpróbáltam más mkv kat betölteni de az se ment és már egy csomó mkv-t megcsináltam vele,előre is köszi!! -
#85 segítség kellene
amikor fel akarom rakni a szinkront akkor kiír egy nagy szöveget, teljesen mindegy hogy igent vagy nem-et ütök felrakja de csak vinnyogó hang jön le a filmből
mit lehetne csinálni -
#84 amikor megnyitod a streamlist-et akkor az angol hangfole-nél a jobb alsó sarokban lévő gombbal letiltod (disable) majd az add gombbal megkerewsed a magyar hangot és ok
ennyi -
TomBond #83 És akkor lecseréli a hangot vagy csak mellérakja a másikat. Én lecserélni szeretném.
Bocs az értetlenkedésért. -
#82 Megnyitod a videót. Ezzel megvan a kép.
Streams->Stream list->Add kikeresed hozzá a hangot. Megvan a hang is.
Itt hozzáadhatsz több hangot is. Ez akkor jó, ha mondjuk magyarul és angolul is meg akarod tartani a filmet.(még feliratokat is be lehet ide rakni, de akkor ajánlott .ogm vagy .mkv formátumba menteni) -
TomBond #81 Sajnos már nem emlékszem rá hogy honnan töltöttem le.
zakika: Rájöttem hogyan lehet leszedni a normalizálás megvan mp3-ban de hogyan töltöm be a hangot és a képet is? -
#80 a magyar nyelvüt honna szedted le???? -
#79 akkor kiexportalod a hangot mondjuk wavba
azt beteszed egy hangeditorba es normalizalod
visszakonvertalod mp3ba
virtual dub mod beteszed a filmet, beteszed a hangot (mp3) es utana direct stream copyra allitod a hangot es a kepet es save avi
a viszhangal nem tudok mit kezdeni, de a hangeditorban lehet biztosan alitani. hangeditor vana neroban is, vagy goldwave, cool edit pro stb. -
TomBond #78 Nem tudom mozis felvétel úgyhogy szerintem nem ac3 -
#77 milyen formatumban van a hang? gondolom ac3, az szokott gondot okozni -
TomBond #76 Sziasztok!
Kaptam egy filmet egy ismerőstől aminek nagyon visszhangos a hangja és nagyon halk. Letöltöttem a VirtualDub Mod magyar változatát mert azt mondták ezzel is meg lehet javítani.
Tudna nekem valaki segíteni abban hogy hangosabb legyen a hang és ne visszhangozzon?
(lehetőleg úgy mint egy hülyegyereknek, mert nem vagyok járatos a dolgokban)
Köszi -
#75 thx -
ulrik #74 Üdv!
Kéne egy kis segítség.
Hogyan lehet mpeg fórmátumba besütni a feliratot, milyen progi kell hozzá és hogy müxik a dolog? -
#73 Winamp-pal:
Jobb klikk a lejátszón: Options/Preferences/Plug-Ins/Output/Nullsoft Disk Writerre dupla klikk. A megnyíló ablakokat Ok.
A lejátszó ablakán a Shuffle és a mellette levő gomb (Toggle Repeat) NE legyen bejelőlve. Ezután nyisd meg az MP3-at és játszd le. A C:\ meghajtón ott lesz a wav file.
Hangeszerkesztő programmal - én a Goldwave-et javaslom.
1. File/Open
2. File /Save as Fájl típusa: Wave (*.wav); Attributes: PCM signed 16 bit, Stereo -
#72 tudna segíteni valaki
VD-om van a filmre felrakandó file mp3 de ezt nem engedi hogyan lehet wav-ot csinálni belöle?
nandob hibát jelez tehát nemmegoldás -
#71 Segítenétek abban, hogy én az elit alakulatra szeretném rátenni a feliratokat és nem akarok tömöríteni, mert az asztali dvd lejátszón akkor csúszkálni fog a hang! Hogyan lehetne megoldani, hogy a filmen legyen rajta a felirat, de a tömörítés ugyanez maradjon mint most? Köszi előre is a szívességetek! -
#70 Egy linket tudnál adni? Mert google-ben csak a virtualdub-hoz találok paramétereket. -
#69 command line paramétereket nézdmeg -
#68 VirtualDubMod-dal sikerült megtalálnom, h hogyan lehet egy második hangsávot is az avi mellé tenni, ám az a gond, h nekem 120 filmben kellene ezt megtennem (a teljes babylon5), s ugye kézzel nem lenne vmi gyors és izgalmas munka ;) Nem lehet automatizálni a dolgot? -
blackgamer #67 a kódolandó vob-nak AC3 a hangja, AC3 kodec van a gépen
de amikor át akarom konvertálni Lame mp3 128 Kb/sec be (persze a "Conversion..."-nál 44000 KHz + 16 bit + stereo)
ezt a hibát írja ki: "no audio decompressor could be found to decompress the source audio format"
és ha wav-be akarom menteni, az se sikerül, vagy ha mégis, akkor nem tudom lejátszani winamp-al