6979
Melyik tápot?
  • windly
    én kiszámoltam és 326W ra jött ki az igény a fogyasztásra,
    (2 optikai meghajtó, 1 wincsi, 3 memóriahelykihasználás, hangkártya, hálókártya)

de úgy hogy a választások között nem találtam az

én videókátrtyámat(helyette 6800GT t választottam ami szvsz többet fogyaszt(de ez nem biztos))

és nem találtam a procimat(helyette 3000 es bartonmagos 400fsb s procit jelöltem meg(ami szvsz többet fogyaszt(ebben eléggé biztos vagyok))

és bejelöltem 4 USB cuccost is pedig az sincsen(csak hát az előrelátás:))

Úgyhogy véleményem szerint nem lesz gondom.

Haverom gépe: athlon 64 3000 es proci, radeon 9600 XT 128 as kari,a többi u.a
    neki 332W ra jött ki a fogyasztás és a 300W os tápja mellett simán megy rendessen már 3 hónapja...(valami ismeretlen nevü tápja van)

Összegzés: nem biztos hogy mindenben jó az a számoló v. csak az a titok hogyí úgysem megy egyszerre minden eszköz és a számoló pedig úgy veszi hogy megy v. eddig szerencsénk volt:)))
  • ZaJanga
    Pénteken behalt a 550W-os Q-Tec tápom!Még jó, hogy volt MAXX áramkörvédő a gépbe!Az egész hálózatot leverte!
    Persze 1.5 éves volt ezért gari nincs!Szal kidobott 16eFt.
    Kerüljétek a Q-Tec tápokat!

• Punkerwork
    420-as Chieftech-nél gyengébbet nem vennék.
  • bigapó
    Szóval azt mondod, hogy érdemesebb hosszútávra gondolkodni és inkább venni egy 400-as tápot (persze márkásat)?
  • Punkerwork
    hosszútávon nem fogja, 10k alatti tápot csak irodai gépbe szabad rakni.
  • windly
    igen árban jók 6700 volt ami most van nekem és elviszi a lenti configot
  • Loogan
    Én pl. nem hallottam. Azért kérdezed, mert árban jók? Mert ha nincs sok difi, akkor érdemes a már bevált márkákat választani (Thermaltake, Chieftec, Enermax, stb.), az biztos.
  • windly
    sziasztok!

Egyszer már kérdeztem de újra megteszem:

A gembird tápokról hallott már valaki? jó e?

köszi a válaszokat előre is
  • Fam
    egy zoldet és mellette 2-3 kabellel odebb egy feketet, elvileg mind1 melyik fekete de ne a kozvetlen mellette levot, ne ijedj meg terheles nelkul lehet kicsit ciripelni fog a tap, de uzemel rendesen:)
  • Crokin
    Lehet, hogy mondasz valamit..
    De én valahogy sajnálom a pénzt a tápra :)

Ezt tervezem:
    - 360W Chieftec CT360D Dupla Venillátor Élettartam garancia 13.430

De akkor lehet, hogy inkább ez lesz:
    - 420W Chieftec CT420A Active PFC Élettartam garancia 16.800
  • NeoMaN
    hát nemtom, ha valaki MOST vesz tápot, az sztem gondoljon a jövőre is... 20-24 PIN, 100wattos proci, 100wattos vga (sőt, olyan is van és lesz is, amire 2 tápcsatit kell dugni).
  • Crokin
    Miért ne lenne szabad 400 alatt? Én most is egy 360-ast fogok venni, a gépem fogyasztása olyan 300w körül van...
  • NeoMaN
    400 alatt már nem szabad venni, codegent meg főleg nem. sztem egy Azona olcsó és jó.... Ha több pénzed van, akkor chieftek és társai.
  • Csaba
    Hagyjad a Codegent, túl kockázatos azzal kezdeni.:-)
    Én pl. most vettem tápot, 350 wattos Coolinket. Nagyon halk, 12 cm-es ventije van fordulatszám-szabályzóval, meg lila led is van rajta. Teljesen királyul megy. 11ezer forint volt. Egy 400 wattos codegen még 6 ezerbe sem került volna. Azért van különbség a 2 között.
  • Zsoldos
    Vagy esetleg a jelenlegi tapba lehetne-e szerelni halkabb ventit kockazatmentesen? 400wattos codegen.
  • Zsoldos
    Udv!

Nem nagyon ismerem a tapokat. Le szeretnem cserelni a mostanit, a legfobb kriterium, hogy nagyon halk legyen. Ja es ne vmi tesco gazdasagos gepet leegetos :) Nem kell nagyon erosnek lennie 300w koruli eleg.
  • Crokin
    Sirtek 360W --- R.I.P.

A második áramszünetet már nem bírta...

Most veszek chieftec-et, remélem tovább bírja :)
  • [Walaki]D`Lair
    Mittomén milyen páka...

De engem különösebben nem izgat miket barkácsol:)
  • MasterJay
    És nyerő találás az, hogy egy géptápot akarsz pákatápnak használni?
    Meg milyen páka az weller?
  • [Walaki]D`Lair
    Ezek nem azok:)
  • [Walaki]D`Lair
    Nekem mondod?
  • MasterJay
    Szerintem vagy a fekete és a piros(5V), vagy a fekete és a sárga(12V).
    De még nem próbáltam így nem biztos, hogy bejön. Bár elméletileg működnie kell.
    Mivel kapcsolóüzeműek ezek a tápok.
  • Punkerwork
    lol
  • [Walaki]D`Lair
    Apám akar forrasztópákának tápot csinálni belőle...
  • Punker
    minek akarod úgy beindítani? :)
    amúgy passzolom én mindig a teszterrel kapcsolom be a csupasz tápot
  • [Walaki]D`Lair
    ŐŐŐ...egy ATX tápegységen melyik két kábelt kell rövidre zárni, hogy beinduljon?
  • Joey_The_Man
    itt van..
  • Joey_The_Man
    teszt..
  • Gaba9
    mennyi az annyi ? :D
  • Joey_The_Man
    FSP400-60THN-P Blue Stormt Én ilyet akarok venni most... Jó márka és nem annyira drága..
  • gurubefree
    Chieftec 420Watt
  • Punker
    bár az dupla ventis
  • Punker
    Chieftech
  • Gaba9
    Helosztok kellene egy kis segitség h mien tépot vegyek : legalább 400W-s,serial ata csatival,24pines és 12cmes venti! ezek joklennének bele :D ha van ilyen :D vki plz
  • bigapó
    ezer hála
  • oroy_
    szia,
    ki lehet szamolni itt.
  • bigapó
    Hi!

Az lenne a kérdésem, hogy 2 fix vinyó + 1 mobil rack-es vinyó + egy CD-író mellé be tudok még rakni még egy mobil rack-et? ABIT SA6-os alaplapról és asszem 300 W-os tápról van szó. Adatkábel és tápkábel már elfogyott:) szal mi a megoldás? (eddig cserélgettem a mobilrack-eket, de elég macerás a kikapcs-bekapcs téma)
  • windly
    http://www.gembird.com/
  • Gabesz amd64
    valami linket mutass!
  • windly
    az írjon aki ismeri:)))