6979
Melyik tápot?
-
windly #977 én kiszámoltam és 326W ra jött ki az igény a fogyasztásra,
(2 optikai meghajtó, 1 wincsi, 3 memóriahelykihasználás, hangkártya, hálókártya)
de úgy hogy a választások között nem találtam az
én videókátrtyámat(helyette 6800GT t választottam ami szvsz többet fogyaszt(de ez nem biztos))
és nem találtam a procimat(helyette 3000 es bartonmagos 400fsb s procit jelöltem meg(ami szvsz többet fogyaszt(ebben eléggé biztos vagyok))
és bejelöltem 4 USB cuccost is pedig az sincsen(csak hát az előrelátás:))
Úgyhogy véleményem szerint nem lesz gondom.
Haverom gépe: athlon 64 3000 es proci, radeon 9600 XT 128 as kari,a többi u.a
neki 332W ra jött ki a fogyasztás és a 300W os tápja mellett simán megy rendessen már 3 hónapja...(valami ismeretlen nevü tápja van)
Összegzés: nem biztos hogy mindenben jó az a számoló v. csak az a titok hogyí úgysem megy egyszerre minden eszköz és a számoló pedig úgy veszi hogy megy v. eddig szerencsénk volt:))) -
#976 Pénteken behalt a 550W-os Q-Tec tápom!Még jó, hogy volt MAXX áramkörvédő a gépbe!Az egész hálózatot leverte!
Persze 1.5 éves volt ezért gari nincs!Szal kidobott 16eFt.
Kerüljétek a Q-Tec tápokat!
-
#975 420-as Chieftech-nél gyengébbet nem vennék. -
#974 Szóval azt mondod, hogy érdemesebb hosszútávra gondolkodni és inkább venni egy 400-as tápot (persze márkásat)? -
#973 hosszútávon nem fogja, 10k alatti tápot csak irodai gépbe szabad rakni. -
windly #972 igen árban jók 6700 volt ami most van nekem és elviszi a lenti configot -
#971 Én pl. nem hallottam. Azért kérdezed, mert árban jók? Mert ha nincs sok difi, akkor érdemes a már bevált márkákat választani (Thermaltake, Chieftec, Enermax, stb.), az biztos. -
windly #970 sziasztok!
Egyszer már kérdeztem de újra megteszem:
A gembird tápokról hallott már valaki? jó e?
köszi a válaszokat előre is -
Fam #969 egy zoldet és mellette 2-3 kabellel odebb egy feketet, elvileg mind1 melyik fekete de ne a kozvetlen mellette levot, ne ijedj meg terheles nelkul lehet kicsit ciripelni fog a tap, de uzemel rendesen:) -
#968 Lehet, hogy mondasz valamit..
De én valahogy sajnálom a pénzt a tápra :)
Ezt tervezem:
- 360W Chieftec CT360D Dupla Venillátor Élettartam garancia 13.430
De akkor lehet, hogy inkább ez lesz:
- 420W Chieftec CT420A Active PFC Élettartam garancia 16.800 -
#967 hát nemtom, ha valaki MOST vesz tápot, az sztem gondoljon a jövőre is... 20-24 PIN, 100wattos proci, 100wattos vga (sőt, olyan is van és lesz is, amire 2 tápcsatit kell dugni). -
#966 Miért ne lenne szabad 400 alatt? Én most is egy 360-ast fogok venni, a gépem fogyasztása olyan 300w körül van... -
#965 400 alatt már nem szabad venni, codegent meg főleg nem. sztem egy Azona olcsó és jó.... Ha több pénzed van, akkor chieftek és társai. -
Csaba #964 Hagyjad a Codegent, túl kockázatos azzal kezdeni.:-)
Én pl. most vettem tápot, 350 wattos Coolinket. Nagyon halk, 12 cm-es ventije van fordulatszám-szabályzóval, meg lila led is van rajta. Teljesen királyul megy. 11ezer forint volt. Egy 400 wattos codegen még 6 ezerbe sem került volna. Azért van különbség a 2 között. -
Zsoldos #963 Vagy esetleg a jelenlegi tapba lehetne-e szerelni halkabb ventit kockazatmentesen? 400wattos codegen. -
Zsoldos #962 Udv!
Nem nagyon ismerem a tapokat. Le szeretnem cserelni a mostanit, a legfobb kriterium, hogy nagyon halk legyen. Ja es ne vmi tesco gazdasagos gepet leegetos :) Nem kell nagyon erosnek lennie 300w koruli eleg. -
#961 Sirtek 360W --- R.I.P.
A második áramszünetet már nem bírta...
Most veszek chieftec-et, remélem tovább bírja :) -
[Walaki]D`Lair #960 Mittomén milyen páka...
De engem különösebben nem izgat miket barkácsol:) -
MasterJay #959 És nyerő találás az, hogy egy géptápot akarsz pákatápnak használni?
Meg milyen páka az weller? -
[Walaki]D`Lair #958 Ezek nem azok:) -
[Walaki]D`Lair #957 Nekem mondod? -
MasterJay #956 Szerintem vagy a fekete és a piros(5V), vagy a fekete és a sárga(12V).
De még nem próbáltam így nem biztos, hogy bejön. Bár elméletileg működnie kell.
Mivel kapcsolóüzeműek ezek a tápok. -
#955 lol -
[Walaki]D`Lair #954 Apám akar forrasztópákának tápot csinálni belőle... -
#953 minek akarod úgy beindítani? :)
amúgy passzolom én mindig a teszterrel kapcsolom be a csupasz tápot -
[Walaki]D`Lair #952 ŐŐŐ...egy ATX tápegységen melyik két kábelt kell rövidre zárni, hogy beinduljon? -
#951 itt van.. -
#950 teszt.. -
#949 mennyi az annyi ? :D -
#948 FSP400-60THN-P Blue Stormt Én ilyet akarok venni most... Jó márka és nem annyira drága.. -
#947 Chieftec 420Watt -
#946 bár az dupla ventis -
#945 Chieftech -
#944 Helosztok kellene egy kis segitség h mien tépot vegyek : legalább 400W-s,serial ata csatival,24pines és 12cmes venti! ezek joklennének bele :D ha van ilyen :D vki plz -
#943 ezer hála -
#942 szia,
ki lehet szamolni itt. -
#941 Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy 2 fix vinyó + 1 mobil rack-es vinyó + egy CD-író mellé be tudok még rakni még egy mobil rack-et? ABIT SA6-os alaplapról és asszem 300 W-os tápról van szó. Adatkábel és tápkábel már elfogyott:) szal mi a megoldás? (eddig cserélgettem a mobilrack-eket, de elég macerás a kikapcs-bekapcs téma) -
windly #940 http://www.gembird.com/ -
#939 valami linket mutass! -
windly #938 az írjon aki ismeri:)))