6979
Melyik tápot?
  • B@dsector
    Én most Enermax G495AXVE 485W tápot fogom megvenni.
  • Robin Hood
    Ja. Gagyi cuccok mellé felesleges 30 ropis táp, a gép nem ér annyit.
  • Renatto
    Tényleg nem ér sokat még ezen a sebességen sem... Lassan le is kell cserélnem, meg a videókártyámat is "visszafogja" egy kicsit.
  • Gabesz amd64
    ezzel azt akarja mondani hogy ha táp elfüstökl akkor a celeroncsnak ugyis mindegy nem ér sokat!!! :DDD
  • Renatto
    ??? Kár?
  • Robin Hood
    Egy celeronhoz jó a codegen is, annak nem kár. :D
  • Gabesz amd64
    nekem az Nvidia driver kiírta egyszer hogy kevés a tápom!
    Mert egy kábelon volt a winyo a VGA-val!
    lehuztam a winyot é átraktam a másik tápkábelra és ott már jó volt minden..
  • Akuma
    halmazállapotváltozás
  • Renatto
    Hali!
    Honnan lehet tudni, hogy kevés a tápom a rendszernek?
    A gép:
    Asus P4P800S
    [email protected] celeron
    2x512 ddr 400
    40 Gb és 80 Gb rack winyó
    Pioneer 108D Dvd-RW
    6600 GT Videó (Agp, tápcsatlakozós)
    300 codegen táp
    Elég ez ennek?
  • Gabesz amd64
    De van még tápteszter is ami milliókba kerül :DD
  • Robin Hood
    Watt mérővel. Nekem a táphoz adtak egy kis kütyűt ami flopi helyére pont befér, világít kéken, meg mutogatja a fogyasztást sacc / kb egységben.
  • czky
    Mivel lehet mérni a tápegység telsesítményét?
  • Gabesz amd64
    jah télleg!
    De szerintem bőven elég akkor is mert nekem az Fx5900-em egy codegen 300Wattos tápon indult be legelőször!És elég volt neki!
  • Robin Hood
    Naja, mert amikor hirtelen beindul valamelyik egység, az elején (tranziens) több áramot vesz fel mint üzem közben. Azt meg nyilván nem díjazza ha már induláskor lehal alóla az áram.
  • czky
    A mostanihoz is kell tápkábel. És a kártya minimumja 350w. Ez van a leírásában.
  • Gabesz amd64
    Nem kevés!De ha veszel egy olyan VGA-t amihez már csatlakoztatni kell egy tápkábelt akkor már érdemes lenne lecserélni!
  • Robin Hood
    Nekem üresjáratban olyan 160-170W, most majdnem 200 (ftp + dio2 a háttérben), Doom3, HL2 biztos többet nyel.
  • czky
    Akkor nincs baj, mert ilyet még sohasem csinált! :))))
  • Robin Hood
    Pl. lefagy az egész a gecibe nagy áramfelvételnél. :) Felpörög a vinyó / dvd iró, elkezd számolni a videokártya (nem háromig, hanem game), ilyesmi.
  • czky
    Még 1 kérdés! Miben nyilvánul meg az, ha kevés a gépnek a tápegység?
  • Robin Hood
    Amikor vettem, PCIE-ből (nforce4-ből kifolyólag az AGP-t a hajamra kenhetem) csak 6600 GT, meg X700 Pro és az alatti hulladékok voltak kaphatók, 1 helyen volt csak ennél jobb, azt vettem. Nemtom hogy ha van 6800 GT / Ultra, akkor máshogy döntök-e, az se jobb, se szarabb. SLI-t meg csak példaképp hoztam fel, lehetett volna helyette 2 vinyó. Ilyen árak mellett elég 1 csúcskártyát kihöhögni, nemhogy kettőt. Meg aztán most mire nem elég 1 ilyen? Mire ez kevés lesz, akkor meg lesz új csúcskártya, amit megveszek annyiból mint 2 mostanit, akkor meg minek?
  • czky
    Szerintetek az alulírott konfigomhoz nem kevés kicsit :) a 360w-os tápom?
  • Gabesz amd64
    Te már így szakítotál egy kisebb összegü lottót!! :D

az alaplapod úgyis tudja az SLI-t!Megtehetted volna ha két 6600Gt veszel az X850Xt helyett!
    vagy nem?
  • Robin Hood
    A jelenlegit. De mondjuk egyszer az ölembe szakad a lottó, és befigyel egy nvidia SLI, haver áthozza a vinyóját, stb, aztán viszlát. Nem árt egy kis tartalék. Meg aztán a tápokat se ajánlatos a névleges maximumig terhelni, nem szeretik.
  • Gabesz amd64
    Annyira nem olvasok már vissza!De megnéztem hogy enermax tápot vettél

És jól müxik?
  • Punkerwork
  • Gabesz amd64
    Vettél már új tápot?
    vasgy visszakaptad a régit?
  • Laalee
    azért a lenti konfigodat kacagva elbirná
  • Inquisitor
    Van 400-as is, de tippelni se merek az árára ... a 350-es vagy 42.000 :(
  • Robin Hood
    Passzívban a legnagyobb amit eddig láttam 350W, ami manapság elég kevés.
  • Punkerwork
    itt
  • Punkerwork
    prohardware-en van tápos teszt elég sok féle táppal, nézzétek meg azt.
  • Akuma
    mondjuk itt egy 10K-ért
    vélemény??
  • Akuma
    jó ez felejtős most láttam ilyen 50K körüli árral :(
    mondjuk 20-25K-ig mondjuk és kb 20dB-ig táp van?
  • Akuma
    mi a véleményetek a passzív tápokról?
    nem fűti be nagyon a házat??
    melyik a jó vétel?
    esetleg (priviben) hol, mennyi?
  • Gabesz amd64
    Hát én is erről beszélek hogy nincs álláslehetőség sehol!
    Egy emberke(mondjuk Én)meg nem tudok valami bazinagy progit csinálni ahhoz több ember kell!

He egyedül állok neki valaminek és azt akarom hogy jó progi legyen az akkor több hónapig lehet évekig is tartana!

Ha el tudnám adni és jól is kapnák érte money-t legyen mondjuk 900k és dolgoztam rajta 7 hónapot az már nem érné megh!
    ennyi
  • trabant
    Az egy jó megoldás, főleg akinek megadatik a lehetőség. Akinek nincs protekciója, annak általában nem.
  • Punkerwork
    1-2 haver úgy csinálja hogy már suli mellett bevállal kisebb melókat így gyakorlata + referenciája.
  • trabant
    Ez nem egészen így megy. Ha nincs kinek eladni, a hajadra kenheted. Vevőt (főleg fizetőképest, aki nem 20 forintból akar kilóméteres programot iratni) találni a legnehezebb. Ha van vevőd, akkor is nyert ügyed van ha nem értesz hozzá, max felbérelsz valakit, akinek tudása van, de nincs kinek eladni.
  • trabant
    Profiknak mindig van, a gond ott kezdődik hogy valahol profivá is kell válnod (az hogy kijössz a fősuliról / egyetemről messze van attól), na ez az amire ma Magyarországon esélyt se adnak. 1. kérdés: milyen gyakorlatod van? Ja hogy semmi, köszönjük a megjelenést...