6979
Melyik tápot?
  • Akuma
    okés, én is így gondoltam ;)
  • B@dsector
    Inkább a Chieftech márkánál maradjál...
  • Akuma
    melyik a csendesebb táp? illetve melyik éri meg jobban?
    Chieftech 410W 12cm
    550W GEMBIRD DUALFAN állítólag hőfokszabályzott csendes ventik vannak rajta
    de lehethogy ez a Gembird nagyon forrófejű néha, akkor viszont zajos lehet attól tartok
  • bigapó
    jah. na akkor az csak az asus-nál van. na nem baj. az abit is biztos kultúráltan megoldotta ezt:)
  • B@dsector
    Q-fan a biosban egy beállítási opció...
  • bigapó
    van rajta ragasztócsík? az korrekt.
    ezt a Q-fant az alaplaphoz adták nem?
  • B@dsector
    Q-Fan: "Lényege abban áll, hogy mindig éppen akkora fordulatszámon pörgeti a CPU-ventilátort, amennyi feltétlenül szükséges a proci megfelelõ hõmérsékleten tartásához. Ez a funkció különösen Windows 2000 és Windows XP alatt hasznos igazán, hisz ekkor a processzorok közel sem teljes terhelés mellett mûködnek, s így lényegesen kevesebb hõt is termelnek. A Q-Fan segítségével sokkal csendesebb lehet gépünk, ha például csak a szövegszerkesztõt használjuk."

Pótméter csak abban a formájában létezik, amit láttál a weben, a Zalman oldalán.
    Én a gép belsejében ragasztottam fel, egyszer beállítja az ember a legoptimálisabbra és kész. Nyáron meg majd kiderül, hogy kell-e feljebb állítanom a fordulatot...
  • bigapó
    mijaza Q-fan disable?

a Zalman oldalán láttam egy kis kütyüt amin egy potméter van(amivel állítod a fordulatot). ezt lehet felszerelni a házra, gondolom a megfelelő típusban az elejére úgy, hogy csak a potméter lóg ki, mint egy hangerőszabályzó.

ez az?
    jah és a 39,5 az nagyon baráti:) rokonyéknak most raktam össze egy 900-as celeronhoz hűtést, de az istennek sem megy 56 alá. az azé gáz, de müxik úgyhogy nem barbárkodom vele
  • B@dsector
    Bocsi rosszul írtam, bios-ban megnéztem 1649 RPM-en megy és így 39.5C fok-os.
    Reggel óta megy a gépem letöltés miatt, szóval be van melegedve, a fordulatot pedig manuálisa állítom Q-Fan disable, software-es dolgokban meg nem bízok.
  • bigapó
    oks, kösz. még csak annyit, hogy így 1000-es fordulaton hány fokos a proci? manuálisan állítod vagy szoftveresen?
  • B@dsector
    Egyáltalán nem zavaró, tudok a gép mellett aludni is! Aki azt írja, hogy hangos annak valami problémája van az biztos, vagy nem ért a számítógépekhez.
    1000-2000 RPM között szabályozható fordulatszám, és így 20-32dB között van hangja. 1000-es fordulaton használom, úgy hogy a CPU 3GHz/512/800 @3.5GHz-en megy.
    A Thermaltake Shark házamban van 2db 12cm-es cooler ami, egy kicsit hangosnak mondható (1400 RPM -> 14db). Zalman a legjobb hűtési megoldásokat kínálja, és nem az elviselhetetlen hangjáról híres.
  • bigapó
    és a te Zalman-od hangos (zavaró vagy nem zavaró)?
  • Punkerwork
    csak szép ház kéne mellé :)
  • B@dsector
    Állat a Zalman hűtésed
  • Gabesz amd64
    jóaz!

nekem is az volt...
    most van még egy kicsi is de az olyan miniház aranyos...
    meg az aerocool
  • Punkerwork
    az van :)
  • Gabesz amd64
    codegányt vegyetek
  • Punkerwork
    20k-val több lenne kb.
  • B@dsector
    Thermaltake esetleg?
  • Punkerwork
    erősen gondolkozok az Enermax házon :)
  • B@dsector
    +3db Plextor CD-RW/DVD-ROM/DVD-R olvasó
  • B@dsector
    Nekem 350W Enermax tápom van, és simán elviszi a lenti konfigot.
  • Gabesz amd64
    akkor egy ideig nem kell tápot cserélned
  • Punkerwork
    485-->535 Watt
  • Gabesz amd64
    de teljesítménye nagyobb,vagy nem?
  • Punkerwork
    az utó hűtés nincs benne, nem kék, és nem 1 hanem 2 PCI-E tápcsati van rajta, ennyi végülis a régi szebb volt, de ingyen megérte lecserélni :)
  • Gabesz amd64
    azzal nem kell foglalkozni!

jó a táp amúgy?
  • Punkerwork
    leszámítva a piros Enermax hímzést :)
  • Gabesz amd64
    jaja!

beleolvad a környezetbe
  • Punkerwork
    túrázni jó lesz :)
  • Gabesz amd64
    legalább adtak valamit hozzá
  • Csaba
    Nekem a 350 wattos Coolink tápom tökéletesen elbír a 3Ghz-es Prescottal. A 350 watt úgyis a max. összteljesítmény, egyszerre úgysem megy minden, ha meg véletlenül menne (szinte lehetetlen, egyszerre kellene pörögnie mind a 3 optikai meghajtómnak stb...), akkor is kijön bőven 300 wattból. Nem is indul újra a gépem. Mondjuk az is igaz, hogy a videokari Geforce 4-es Ti4200, nem tudom, hogy viselkedik majd egy 6600GT-vel (azt akarok ugyanis venni majd), de majd meglátom.:-)
  • Punkerwork
    adtak hozzá ajándékba, egy gusztustalan zöld "gázálarc" táskát :)
  • Robin Hood
    Hát a BTX még nagyon odébb van. Mondjuk egy Stacker házzal tökmindegy. :)
  • BBking
    Nekem is P4 3GH-es Prescott procim van msi875P-s alaplappal és simán megy 3,4GH-en a 410W-os Thermaltake táppal.
  • TheZsenyka
    Egy régebbi típus, még 2003-ban vettem: Enermax EG651P-VE

BTX érkezése meg a 2.01 szabvány miatt ma már nem érdemes megvenni. De jól bevált.

Már cseréltem benne videokártyát, hdd-t (oprendszerrel együtt), memóriát, alaplapot, processzort, tápot kétszer (most már háromszor), HDD kábelt, Coolert, minden mást lekötöttem, mégis újraindult a gép. Mondom ennyit még nem szoppantottam géppel. Az 550W-os táppal nem indulgat újra. Chieftec 410-el és noname 350-el gyakran újraindul. Már arra is gondoltam, hogy a lap megcsavarodik a gagyisztikus házon, de az 550-es táppal viszont nem indul újra. Ha felemelem a frekvenciát 3750-re, akkor fél percen belül újraindul a két kisebb táppal. De alap 3GHz-en is újraindulgatott időnként. 2500-on soha (166MHz*15).
  • Punker
    biztos a táp hibája? milyen enermax? EG565AX-VE(W)/(G) -om jön hétfőn vagy kedden :)
  • TheZsenyka
    Soha életemben nem pippantottam ekkorát még géppel. Még talán tizedennyit sem. Soha nem hittem volna, hogy a 410-es Chieftec nem bír el egy 3.0-s Prescottot, pedig E sorozat. Na mindegy, az 550W-os Enermaxal szépen stabilan megy még 3750-en is. 4K-n időnként újraindul időnként a cumó.
  • TheZsenyka
    Nem tudom, mi a bajod a sorjával meg a zörgő ventillátorral
  • Robin Hood
    Egy Vargánénál biztos jobb.