PHP HELP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
npeter: post-al átküldöd a cuccost, tehát ez legyen a "nem bõven file-ban":
<form action="bovebb_info.php" method="post">
utána bovebb_info.php-ban:
$_POST["változó neve elõzõ lapról"]
így elérhetõk az elõzõ oldal változói
a *.php?id=$kod-nak mûködnie kellene.
de ha beraknád a kód idevágó részét, lehet hogy tudnánk segíteni. 😉
shit happens
De nekem sajna így se mûxik.A bovebb_info_listazo.php oldalon kell valami,ami estleg megjeleniti a $kod-ot?
A böngészõ cimsorában is látszik hogy nem ad át semmit.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Lenne egy gondom:
Van egy oldal, ami kiiratja a keresés eredményeit az adatb.-ból.Minde sor végére kirakok egy 'bovebb infó' gombot.Ha az user megnyomja újabb oldal jon elõ.Ott kell majd egy képnek megjekenni(attól függ az user mire keresett rá).
DE nem tudom sehogy átadni az uj oldadlnak(bovebb_info.php) a keresett kép 'kod'-ját.(ID)
próbáltam form-al,stb de nem muxik.
Aki tud vmit segíteni megköszöném.
By all
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
ingyenes szervereken a php scripteket csak *.php-ként lehet futtatni.
ill a sima kiíratásnál felesleges a zárójelezés, csak lassít (bár nem lényegesen)
shit happens
ekkor müxik?
azt olvasd el
nálam pl. ugy van beállítva, hogy csak a .php3 kiterjesztésû file-okkal foglalkozik
localhost müködik?
és "echo" helyett használj inkább "print"-et
Elsõ helyzet: Egy teljesen egyszerû PHP scripttel meg lehet oldani. Átadod a már megadott adatokat a scriptnek, az pedig visszaadja az oldalt a megváltozott adatokkal.
Második helyzet: Egyszerûbb lenne JavaScripttel megcsinálni, az "helyben" megváltoztatja az adatokat.
Összehasonlítás: Az elsõ helyzetet azért írtam ide, mert ugye ez egy PHP topic. Viszont azt ajánlom, hogy használj JavaScriptet ehhez a feladathoz, mert az regeteg idõt megtakarít a felhasználónk, mivel nem kell az oldalt újratöltögetni minden adatmódosítás után...
Sok szerencsét!
Class is over.
Egy form ami tartalmazza a vevõ adatait a megrendelendõ terméket.
Tehát csak a "motor" hiányzik ami az egészet mûködöképessé teszi. Azaz, ha kiválasztom a terméket megjelenik az ára, ha változtatom a darabszámot, duplázódik az ár és a végén az összes termék árát összeadja...és fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá...😞
Magnetic
football without ultras is nothing
Az a gondom, hogy Dev mx 2004-et használok és szeretnék egy nagyon alap megrendelõlapot összeütni vele. Ez tartalmazná a termék nevét, kódját, árát. Majd a végém a teljes összeget összeadja.Amikor megnyomják a "megrendelem" gombot, a form-ot elküldené egy adott e-mail cimre.
Tud valaki segiteni?
Üdv,
Magnetic
kösz fiúk! 😊
ma is okosabb lettem!
htx!
Class is over.
aztán jól néznénk ki ha bárki leszívhatná onnan
és hogy ne lehessen ezt igy lementeni.
nah ezt jol lertam.
szel megoldás?
.htacces nem igazán akart mûxeni 😞
😛VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
egyébként én sem értem, asszem UWn is tiltva van
<?php phpinfo(); ?>
erre azt mondja:
Warning: phpinfo() has been disabled for security reasons in /disk/raid/r/e/relaks/phpinfo.php on line 1
milyen biztonsági oka lehet ennek a letiltásnak??
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
talán charset?!?
A hiba azt jelenti, hogy nem tudja a sessiont elkezdeni, mert már van valami kimenõ adat.
A kimenet a header.php 9.-ik sorában kezdõdik.
Ha ez valami portál szerûség, vagyis több php oldalt raksz be egy keretbe, akkor a session_start()-ot, rakd az index.php elejére, vagy a header.php elejére. Elég 1x is, nem kell minden oldal elejére.
shit happens
ezt a hibát kapom bizonyos dolgoknál:
ez miért van? a header.phpben a session_start(); a <htmly tag elõtt van! sõt, mindehol az elõtt van!
shit happens
csak manapság ha nem szmájlival fejezi be az ember a mondandóját.... 😉
nincs harag! 😉
shit happens
a maxlength azért lényeges, mert módosítani lehet a már bevitt adatokat, de azoknak továbbra is csak 100 karakter lehet a hosszuk!
de mindenesetre a problémámat megoldottad! tényleg lehagytam azokat a fránya idézõjeleket!!!
nagy htx! 😉
<input type="text" name="full_name" value="<? print $row
shit happens
Lehet, hogy így is jó, csak felesleges.
$result = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE name='$name'");
$row = mysql_fetch_array ($result);
Ha az adatbázisból iratod ki az adatokat, akkor nem kell maxlength opció szvsz. Az oldalra elég ennyi is:
<input type="text" name="full_name" value="<? print $row
Egyébként a több szótagból álló lemaradásokat az idézõjelek hiánya okozza, többinyire...
shit happens
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
csinálgatok egy vendégkönyvet6fórumot....
a regisztrált tag beállíthatja a nevét, meg mindent. ez szép és jó, csak van egy kis bibi!
a kód:
mysql_connect stb.....
$result = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE ( name = \"$name\")");
$row = mysql_fetch_array ($result);
ezután egy textboxba iratnám ki pl a full nevet:
<input type="text" name="full_name" maxlength=100 value=<? echo $row
de itt sajnos csak a név elsõ szava jelenik meg. pl a tag neve tóth Béla és az adatbázisban is Tóth béla van, akkor ebben a textboxban csak a Tóth látszik...
ez mitõl van? megoldás?
elõre is htx
nem vagyok nagy php guru, a freewebes lapomra szeretnék webes felületrõl fájlt feltölteni, ami még megy is, csak aztán a /tmp könyvtárból nem tudom a megfelelõ helyre elmozgatni
kétfleképpen is próbáltam, ezek a hibaüzenetek:
Warning: move_uploaded_file(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 112834 is not allowed to access / owned by uid 0 in /disk/raid/d/a/danielboros/upload.php on line 16
move uploaded file error
Warning: copy(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phpoew9Y9) is not within the allowed path(s): (.:/home/freeweb/danielboros) in /disk/raid/d/a/danielboros/upload.php on line 24
köszi
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Csinálgatom a vendégkönyvem, és még az nem sikerült, hogy a táblázat, ahová az üzenetek kerülnek, mindig ugyanakkora maradjon. Ugyanis, hogyha sok karaktert irok bele, akkor mindig "megnyulik", nem marad akkora, amekkorára beallitottam.
Hogy lehetne megszerkeszteni, hogy mindig ugyanakkora maradjon?
Elöre is köszönöm válaszaitokat.
Itt a script, ha kell:
<?php
echo" <TABLE width=400 align='center' style='border:1 solid' cellSpacing=0 cellPadding=3>\n
<tr><td align=left width=100>nev</td><td align=right width=80>email</td><td align=right width=200>datum</td>
</tr>
<table width=400 align='center' style='border:1 solid' cellSpacing=0 cellPadding=3>
<tr>
<td width=400>ÜZENET</td>
</tr>
</table><br>";
?>
<?php
if($count=="NAME-OF-DOWNLOAD") {
$file = "NAME-OF-DOWNLOAD.txt";
$open = fopen($file, "r");
$size = filesize($file);
$count = fread($open, $size);
fclose($open);
$open = fopen($file, "w");
$count++;
fwrite($open, $count);
fclose($open);
Header('Location: http://URL-OF-DOWNLOAD');
exit;
}
?>
akkor a NAME-OF-DOWNLOAD dolgot hogyan tudnám szintaktikailag helyettesíteni egy változóval, és hogyan tudnám azt a html kódból meghívni argumentummal? És ugyanez a helyzet értelemszerûen az URL-OF-DOWNLOAD-dal. Nem nagyon konyítok a PHP-hez, úgyhogy ha lehetne, akkor egy kicsit szájbarágósan. Elõre is köszi! 😊
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Nem tudja valaki miért kapok ilyen hiba üzenetet erre:
Fatal error: Call to undefined function: dbmopen() in d:\other\addaam\php\back.php on line 9
<?php
$dbm = dbmopen( "adatb", "c" ) or
die( "Nem lehet megnyitni a DBM adatbázist." );
dbminsert( $dbm, "Elsõ kulcs", "Elsõ érték" );
dbminsert( $dbm, "Második k", "Második é" );
dbmclose( $dbm );
?>
A register globalshoz amúgy kell még valami ha jól emlékszem, de most igy hirtelen nemtom mi volt az.
Szerintem nézegesd át a PHP.net-en a konfigurálásról szóló részt.
de csak simán, hogy $valtozo, így nem megy.
post esetében ugyanez a helyzet.
Ráadásul sok környezeti változónak sincs értéke, pl.: $REQUEST_METHOD (persze már get v post után).
A probléma egyértelmûen a gépemen van, mert ha pl. freewebre feltöltöm, akkor tökéletes.
Mind1 na.