PHP HELP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az már rég nem divatos megoldás

npeter: post-al átküldöd a cuccost, tehát ez legyen a "nem bõven file-ban":

<form action="bovebb_info.php" method="post">

utána bovebb_info.php-ban:

$_POST["változó neve elõzõ lapról"]

így elérhetõk az elõzõ oldal változói

PetruZ
A php.ini-ben (ált. a windows könyvtáron belül van) keresd meg a "register_globals" változót és állítsd "On"-ra. Így már mûködni fog.
cSuwwi
ha otthoni gépen fejlesztesz, nem árt, ha jól van beállítva a php értelmezõ. elõfordulhat, hogy nem tudsz paraméteresen átadni adatokat.

a *.php?id=$kod-nak mûködnie kellene.

de ha beraknád a kód idevágó részét, lehet hogy tudnánk segíteni. 😉

shit happens

npeter
Kössz az infót Petruz!
De nekem sajna így se mûxik.A bovebb_info_listazo.php oldalon kell valami,ami estleg megjeleniti a $kod-ot?
A böngészõ cimsorában is látszik hogy nem ad át semmit.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

PetruZ
pl.
echo("<a href=\\"bovebb_info_listazo.php?id=".$kod."\\">Bõvebb infó</a>");
npeter
Üdv all!
Lenne egy gondom:
Van egy oldal, ami kiiratja a keresés eredményeit az adatb.-ból.Minde sor végére kirakok egy 'bovebb infó' gombot.Ha az user megnyomja újabb oldal jon elõ.Ott kell majd egy képnek megjekenni(attól függ az user mire keresett rá).
DE nem tudom sehogy átadni az uj oldadlnak(bovebb_info.php) a keresett kép 'kod'-ját.(ID)
próbáltam form-al,stb de nem muxik.

Aki tud vmit segíteni megköszöném.

By all

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

cSuwwi
echo, print lényegtelen, hogy melyiket használja. bár a print a legtöbb esetben elég.

ingyenes szervereken a php scripteket csak *.php-ként lehet futtatni.

ill a sima kiíratásnál felesleges a zárójelezés, csak lassít (bár nem lényegesen)

shit happens

Skynet85
köszi müxik

Skynet85
mindjárt nézem

úgy tedd fel az oldalra, hogy a file kiterjesztése .php legyen, és echo helyett print-et írj
ekkor müxik?

Skynet85
kösz de minde bevan állítva tehát a localhost megy de kiprobáltam úgy is hogy feltöltöm egy php-s igyen serverre nevezetesen az atw-re és amikor megnézem a ,,lapom" akkor is csak fehér képernyõ...

a prog.hu fórumába van egy cikk PHP fejlesztõi környzet kialakítása
azt olvasd el

nálam pl. ugy van beállítva, hogy csak a .php3 kiterjesztésû file-okkal foglalkozik
localhost müködik?
és "echo" helyett használj inkább "print"-et

Skynet85
Még valami olyan scripteket is próbáltam ami a barátom gépén simán fut itthon meg csak nagy fehér képernyõ

Skynet85
Üdv. segítség kellene épp most kezdtem el php-ni és van egy kis probléma felrakok minden server progit elméletileg fut is de hiába írok bármit is nem jelenik meg semmi a bármi=<?php echo ("hello"); ?> ezt persze html-es környezetben de más bonylultabb php scriptek sem jelennek meg.

PetruZ
Viszont nagyobb adatmennyiség esetén a JS be fog dögleni. Illetve ha valamiféle "on-the-fly" készletkezelésre is szükség van, a JS használhatatlan lesz.
Ph03niXx
Egy kérdés: Minden változtatásnál újra akarod tölteni a lapot, vagy rögtön meg szeretnéd változtatni az értékeket?

Elsõ helyzet: Egy teljesen egyszerû PHP scripttel meg lehet oldani. Átadod a már megadott adatokat a scriptnek, az pedig visszaadja az oldalt a megváltozott adatokkal.

Második helyzet: Egyszerûbb lenne JavaScripttel megcsinálni, az "helyben" megváltoztatja az adatokat.

Összehasonlítás: Az elsõ helyzetet azért írtam ide, mert ugye ez egy PHP topic. Viszont azt ajánlom, hogy használj JavaScriptet ehhez a feladathoz, mert az regeteg idõt megtakarít a felhasználónk, mivel nem kell az oldalt újratöltögetni minden adatmódosítás után...

Sok szerencsét!

Class is over.

Magnetic
Az oldal htm formátumban 😞
Egy form ami tartalmazza a vevõ adatait a megrendelendõ terméket.
Tehát csak a "motor" hiányzik ami az egészet mûködöképessé teszi. Azaz, ha kiválasztom a terméket megjelenik az ára, ha változtatom a darabszámot, duplázódik az ár és a végén az összes termék árát összeadja...és fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá...😞

Magnetic

jelenleg mi van készen belõle?

football without ultras is nothing

Magnetic
Sziasztok!

Az a gondom, hogy Dev mx 2004-et használok és szeretnék egy nagyon alap megrendelõlapot összeütni vele. Ez tartalmazná a termék nevét, kódját, árát. Majd a végém a teljes összeget összeadja.Amikor megnyomják a "megrendelem" gombot, a form-ot elküldené egy adott e-mail cimre.
Tud valaki segiteni?

Üdv,
Magnetic

hmm
kösz fiúk! 😊
ma is okosabb lettem!
htx!

Ph03niXx
A .htaccess pedig csak Apache-n mûxik. Ha abban megtiltod egy fájl elérését, akkor azt nemhogy letölteni, még megnézni sem lehet...

Class is over.

persze,freeszerverek mysql használatánál is benne van a kódba user+password
aztán jól néznénk ki ha bárki leszívhatná onnan

PetruZ
A php fájljaidat nem fogja tudni leszedni senki ilyen módszerrel, ettõl nem kell tartanod. Ez a http protokoll miatt van, a php egyszerûen feldolgozódik, mielõtt a delikvens gépére kerülne, tehát õ már csak html-t kap, bármiféle nyers kódrészlet nélkül.
hogyan lehetne azt megoldani, h a feltöltött php-filejaimat ne lehessen leszedni. pl ha egy linkre kattint cél mentése más néven...
és hogy ne lehessen ezt igy lementeni.
nah ezt jol lertam.
szel megoldás?
.htacces nem igazán akart mûxeni 😞

RelakSfromhome
Idézzek az uw szerverérõl adatot? 😛

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

sztem ezt tõlük kérdezd! 😉
egyébként én sem értem, asszem UWn is tiltva van

RelakSfromhome
a FW paranoiája már fura...

<?php phpinfo(); ?>

erre azt mondja:

Warning: phpinfo() has been disabled for security reasons in /disk/raid/r/e/relaks/phpinfo.php on line 1

milyen biztonsági oka lehet ennek a letiltásnak??

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

ööö
talán charset?!?

Rage47
Sziasztok!
Hogy lehet azt megoldani, hogy a vendéhkönyvben az õ û betük is müködjenek?
cSuwwi
Mindig a sessionöknek kell elõszõr lefutniuk, nem lehet semmiféle kimenet elõtte.
A hiba azt jelenti, hogy nem tudja a sessiont elkezdeni, mert már van valami kimenõ adat.

A kimenet a header.php 9.-ik sorában kezdõdik.
Ha ez valami portál szerûség, vagyis több php oldalt raksz be egy keretbe, akkor a session_start()-ot, rakd az index.php elejére, vagy a header.php elejére. Elég 1x is, nem kell minden oldal elejére.

shit happens

hali
ezt a hibát kapom bizonyos dolgoknál:

ez miért van? a header.phpben a session_start(); a <htmly tag elõtt van! sõt, mindehol az elõtt van!

cSuwwi
az nem php függõ, hanem az szerver configjában kell megadni, hogy a különféle hibakódokra miként reagáljon

shit happens

azt miként lehet megoldani, h egyedi 404-es oldal jöjjön be, ha vmi gubanc van vmelyik oldallal?

nem! 😊
csak manapság ha nem szmájlival fejezi be az ember a mondandóját.... 😉

cSuwwi
miért, volt? 😊

shit happens

jólvan
nincs harag! 😉

cSuwwi
jólvan, azt hittem, hogy csak kiiratni akarod az usernevet, módosítani nem. Ilyenkor tényleg hasznos.

shit happens

szerintem nincs túlbonyolítva az sql kérés! 😊
a maxlength azért lényeges, mert módosítani lehet a már bevitt adatokat, de azoknak továbbra is csak 100 karakter lehet a hosszuk!
de mindenesetre a problémámat megoldottad! tényleg lehagytam azokat a fránya idézõjeleket!!!
nagy htx! 😉

cSuwwi
sõt, mivel csak egy adatot iratsz ki, elég az echo helyett a print is, a pontosvesszõ ezen esetben (mert csak egysoros a php) elmaradhat.

<input type="text" name="full_name" value="<? print $row ?>">

shit happens

cSuwwi
Túl van bonylítva az sql lekérés.
Lehet, hogy így is jó, csak felesleges.

$result = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE name='$name'");
$row = mysql_fetch_array ($result);

Ha az adatbázisból iratod ki az adatokat, akkor nem kell maxlength opció szvsz. Az oldalra elég ennyi is:

<input type="text" name="full_name" value="<? print $row; ?>">

Egyébként a több szótagból álló lemaradásokat az idézõjelek hiánya okozza, többinyire...

shit happens

Hali! Segíteni nem tudok sajna, de be tudnád ide rekni hogy hogyan oldottad meg a fájl feltöltést? Mert nekem pont erre lenne szükségem 😊 Köszi

\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc

sziasztok!
csinálgatok egy vendégkönyvet6fórumot....
a regisztrált tag beállíthatja a nevét, meg mindent. ez szép és jó, csak van egy kis bibi!
a kód:

mysql_connect stb.....
$result = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE ( name = \"$name\")");
$row = mysql_fetch_array ($result);

ezután egy textboxba iratnám ki pl a full nevet:

<input type="text" name="full_name" maxlength=100 value=<? echo $row; ?>>

de itt sajnos csak a név elsõ szava jelenik meg. pl a tag neve tóth Béla és az adatbázisban is Tóth béla van, akkor ebben a textboxban csak a Tóth látszik...
ez mitõl van? megoldás?
elõre is htx

needed
sziasztok !
nem vagyok nagy php guru, a freewebes lapomra szeretnék webes felületrõl fájlt feltölteni, ami még megy is, csak aztán a /tmp könyvtárból nem tudom a megfelelõ helyre elmozgatni
kétfleképpen is próbáltam, ezek a hibaüzenetek:
Warning: move_uploaded_file(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 112834 is not allowed to access / owned by uid 0 in /disk/raid/d/a/danielboros/upload.php on line 16
move uploaded file error
Warning: copy(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phpoew9Y9) is not within the allowed path(s): (.:/home/freeweb/danielboros) in /disk/raid/d/a/danielboros/upload.php on line 24
köszi

Rage47
szoval ez lenne a gond?
-köszi
AtomHeart
Minek agyaztal egymasba 2 tablazatot? Az egyik TABLE tag nincs is lezarva...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Rage47
Sziasztok!

Csinálgatom a vendégkönyvem, és még az nem sikerült, hogy a táblázat, ahová az üzenetek kerülnek, mindig ugyanakkora maradjon. Ugyanis, hogyha sok karaktert irok bele, akkor mindig "megnyulik", nem marad akkora, amekkorára beallitottam.

Hogy lehetne megszerkeszteni, hogy mindig ugyanakkora maradjon?

Elöre is köszönöm válaszaitokat.

Itt a script, ha kell:

<?php
echo" <TABLE width=400 align='center' style='border:1 solid' cellSpacing=0 cellPadding=3>\n
<tr><td align=left width=100>nev</td><td align=right width=80>email</td><td align=right width=200>datum</td>
</tr>
<table width=400 align='center' style='border:1 solid' cellSpacing=0 cellPadding=3>
<tr>
<td width=400>ÜZENET</td>
</tr>
</table><br>";
?>
Gregorius
Sziasztok! Tudom, hogy nagyon GYÍK vagyok, de lenne egy olyan kérdésem, hogyha van egy ilyen PHP kódom:

<?php
if($count=="NAME-OF-DOWNLOAD") {

$file = "NAME-OF-DOWNLOAD.txt";
$open = fopen($file, "r");
$size = filesize($file);
$count = fread($open, $size);
fclose($open);

$open = fopen($file, "w");
$count++;
fwrite($open, $count);
fclose($open);

Header('Location: http://URL-OF-DOWNLOAD');
exit;
}
?>

akkor a NAME-OF-DOWNLOAD dolgot hogyan tudnám szintaktikailag helyettesíteni egy változóval, és hogyan tudnám azt a html kódból meghívni argumentummal? És ugyanez a helyzet értelemszerûen az URL-OF-DOWNLOAD-dal. Nem nagyon konyítok a PHP-hez, úgyhogy ha lehetne, akkor egy kicsit szájbarágósan. Elõre is köszi! 😊

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

addaam
Ja, a track vars-ot vagy mit, de az már alap 4.x-tõl

Nem tudja valaki miért kapok ilyen hiba üzenetet erre:
Fatal error: Call to undefined function: dbmopen() in d:\other\addaam\php\back.php on line 9

<?php
$dbm = dbmopen( "adatb", "c" ) or
die( "Nem lehet megnyitni a DBM adatbázist." );

dbminsert( $dbm, "Elsõ kulcs", "Elsõ érték" );
dbminsert( $dbm, "Második k", "Második é" );

dbmclose( $dbm );
?>
Bizony, ott valami a PHP, vagy a httpd configban lesz.
A register globalshoz amúgy kell még valami ha jól emlékszem, de most igy hirtelen nemtom mi volt az.
Szerintem nézegesd át a PHP.net-en a konfigurálásról szóló részt.
addaam
Sajnos még mindig nem jó 😊, most még plussz a $_GET-ból is ki tudja olvasni, (vagy ugye a HTTP_GET_VARS[]-ból),
de csak simán, hogy $valtozo, így nem megy.
post esetében ugyanez a helyzet.
Ráadásul sok környezeti változónak sincs értéke, pl.: $REQUEST_METHOD (persze már get v post után).
A probléma egyértelmûen a gépemen van, mert ha pl. freewebre feltöltöm, akkor tökéletes.
Mind1 na.