514
PHP HELP
-
Bizony a wampot le lehet tölteni, de mindenkinek ezt ajánlom én is, aki nem apacsot akar konfigurálni egésznap. Azt bizzuk a technikusra. -
Bankrupt #353 Na végülis megoldottam olyan egyszerű módon, hogy egy ismerősömtől kaptam egy programot, WAMP5, egyszerre felrakja és konfigurálja az Apache-ot, a PHP5-öt, és a MySQL-t. Tök egyszerű így. -
DocumentRoot "C:/phpweb"
<Directory "C:/phpweb">
Ezeknél a soroknál adod meg, hogy hol (melyik könyvtárban) keresse az apache a weboldalt. Kisbetű/nagybetű számít, figyelj mit írsz be.
Ha a bemásolt, tetszőleges tartalmú, statikus index.html-t a http://localhost/ böngészőbe írása behozza, akkor az APache működik.
3. Keressük meg a "AddType image/x-icon .ico" sort, és alá vegyük fel a következő sorokat:
A PHP-t valószínűleg telepítőből telepíti (ahogy a PHP manual emlegeti: Installing as a CGI binary). Ez nem annyira biztonságos, mintha manuálisan telepítenéd.
Manuális telepítést találhatsz ebben a leírásban. -
Bankrupt #351 1. Apache HTTP Server 2.0.44, PHP 4.2.3
2. Windows XP. De amúgy a tutorial készítője úgy csinálta, hogy megírta az elején leírásba, aztán a videóba, miközben csinálja, mondja, és felolvassa a leírásból ami éppen folyik. És ő úgy írta a leírást, hogy XP-seknek, mert WINDOWS mappába kell ezt meg azt másolni, ő meg Windows 2000-et használ, és WINNT mappába rakta...
3. mostmár látom, hogy megnéztem parancssorba mit ír ki, és azt mondja, hogy amibe a tutorial szerint módosítani kell fájl, hibás (tehát rosszul írtam be valamit, vagy hasonló)
4. Ezt írja a tutorial annál a résznél ahol elrontottam:
"III. Az Apache szerver felkészítése PHP fájlok futtatására
==========================================================
1. Nyissuk meg szerkesztésre a C:/Program Files/Apache Group/Apache/Conf/httpd.conf fájlt
2. Keressük meg és módosítsuk a következő sorokat:
DocumentRoot "C:/phpweb"
<Directory "C:/phpweb">
3. Keressük meg a "AddType image/x-icon .ico" sort, és alá vegyük fel a következő sorokat:
ScriptAlias /php4/ "C:/PHP/"
AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php .php3
AddType application/x-httpd-php .php4
Action application/x-httpd-php "/php4/php.exe"
4. Állítsuk le, majd indítsuk újra az Apache szervert
5. Másoljuk be a mellékelt test.php fájlt a c:\phpweb könyvtárba
6. A böngészőbe írjuk be a következő címet: http://localhost/test.php
Sikeres telepítés és beállítás esetén egy nyugtázó üzenetet látunk, alatta az aktuális
dátummal."
-
Milyen verziójú Apache-ról és PHP-ról van szó?
Milyen oprendszer alatt?
Milyen hibát ír ki?
Melyik sorokat írtad át?
"Elég érdekes mondjuk hogy az egyik sorba C:/phpweb mappát kell írni, mikor nincs is olyan."
Hol?
-
Bankrupt #349 Apache-nál, mikor átírom a httpd.conf fájlba amit kell, és újra indítom az apachot, hibát ír ki. Elég érdekes mondjuk hogy az egyik sorba C:/phpweb mappát kell írni, mikor nincs is olyan.
Van ötletetek még mi lehet a bibi?
-
ingyenes szervereken (atw, uw meg ilyen szarok) ne nagyon számíts arra, hogy a fsockopen és tsi menni fognak, agyon van korlátozva minden. (kivétel az srv, de oda már nem lehet regelni) -
thx -
http://hotscripts.com
Itt tuti találsz kész scriptet, ami tud webftp-t. -
Hali. Úgy tudom hogy php-vel is fel lehet lépni ftp-re! pl: betöltődik a valami.php és akkor rácsatlakozik az ftp.akármi.hu -ra és megjeleníti tartalmát. Le is lehet tölteni róla meg minden úgy megy mint ha simán ráléptem volna a serverre. Na ezt próbáltam én is (az ftp_connect és az ftp_login parancsokkal) de valahogy sehogy se akart sikerülni!
Pls help!!!! -
khöm... talán ha leadnák az anyagot ami alapán meg tudjuk csinálni a házit, akkor senki nem másolná, csináltatná, kérne segítséget. ennyit erről. ha nem tudod a részlteket, akkor kérlek ne avatkozz bele. köszönöm.
off end -
skristof #343 azt másoltam le amire szartam nagy ívben :) értelemszerű, h nem fogok biológia házidogát írni, mikor világ életemben egy betűt nem tanultam rá.. ilyenkor google>copy/paste.
na de mind1, mellesleg azért jegyeztem meg, mert sok más esetben mindig lebasszák az illetőt a lábáról.. most nem ez történ. talán befolyásolta az embereket a user neme :)
node ne offoljunk, szal písz -
Te még sosem másoltad le más háziját?
Én tanultam belőle, és sztem ő is. :D -
skristof #341 mert azt azért adják, h te csináld meg :) mellesleg abból is csak tanulsz, ha mással csináltatod meg, magadat is becsapod, nemde?!?
de mindenkinek lelke rajta ettől függetlenül -
Miért? -
skristof #339 nemszépdolog házifeladat-megoldást kunyizni -
Minden topicban megköszönöd? :D -
problémám megoldódott, köszönet érte Ivjoe-nak! -
Írj egy privit, megtárgyaljuk... ;) -
sziasztok... kellene nekem egy kis segítség: ha valaki esetleg képes lenne gyorsan egy egyszerű weblap megtákolására minél olcsóbban... hát az jelentkezhetne! csak egy kritérium van, legyen benne valamilyen php (bármilyen minimális jó)... VALAKI PLÍZ HELP MÍ!! semmi nagy szám nem kell, bármi egyszerű dolog megtenné... csütörtökig! -
weise #334 Köszi Faustus! Mind a két értéket kiakapcsoltam és minden rendben működik! (use_cookies, use_trans_sid) -
"csak a PHPSESSID változó után nem fűzi a linkekben a generált azonosítót"
Talán hogy máshogy tárolja a szervered a session-t, mint az ingyenes tárhely (egyébként is az ingyenes tárhelyek korlátozásokat gördítenek eléd...)
"A PHP alapbeállítások mellett a sessionId sütiben való tárolását használja (php.ini: session.use_cookies opció), de engedélyezhetjük az egyéb módokon történő sessionId továbbítást is (php.ini: session.use_trans_sid opció). Ehhez a PHP hathatós segítséget képes nyújtani, ha engedélyezzük számára, ugyanis képes a scriptek által generált HTML kód-ban a php.ini url_rewriter.tags opciójában meghatározott HTML elemek automatikus módosítására, azokban a sessionId elhelyezésére. Például a linkek végéhez hozzáfűzi azt, vagy formok esetén egy rejtett mezőben helyezi el (vigyázzunk, mert META elemek használatakor nekünk kell biztosítani az azonosító továbbítását). Ha mind a süti, mind az egyéb módokon történő továbbítás engedélyezve van, akkor a PHP a következők szerint jár el: ha a kéréssel érkezik sessionId süti, akkor minden rendben, ha nem, akkor működésbe lép az azonosító különböző HTML elemekben való automatikus elhelyezése, valamint a kérésre adott válasz HTTP fejlécei közé bekerül a sessionId süti beállító is."
Forrás: Weblabor - Munkamenet kezelés alapjai -
weise #332 Sziasztok! Van egy nagy problémám ma sikerült vele az egész napot eltöltenem! WinXP Home alá feltelepítettem az Apache 2.0.55 és a php 4.2.2-t. Minden php progi rendesen fut csak a PHPSESSID változó után nem fűzi a linkekben a generált azonosítót. A tmp könyvtárba létrehozza a session válzókat és ha feltöltöm egy igyenes tárhelyre minden rendeben működik, tehát valamit nem jól állítottam be. Mi lehet a gond????? -
erről én is mesélhetnék, a régi ügyf. nem tud/akar mást találni, és továbbra is tolja alám a melókat .| -
Túl sokat vállaltam már be :(
Nem bírom kapacitással -
már nem akarod megtanulni? eddig mást tudtam :]
elküldöd post-tal vagy get-tel a php-nek, a phpben csak egy phpinfo legyen, és a legvégén a variables-nél (vagy mi a neve) leolvasható a címe, azt meg a megfelelő header tagokkal kiküldeni outputra, vagy sima html img taggal meg lehet jeleníteni.
ha kérdésed van szólj nekem, msn/privi megoldjuk ^^ -
Lenne egy igen kezdő kérdésem . nem értek a php progrmozáshoz és nem is tervezem hogy megtanúljam mert más a profilom :c))
viszont lenne egy olyan prolémám miszerint van egy flash mozi amiből változókat szeretnék küldeni egy php nek ami egy képfile neve és elérési útvonala lenne. na most ezt a képet szeretném ha megjelenítené a php. azért vagyok kénytelen ezt használni mert a normál jávás megnyitás amit tudnék használni keretet hagy a kép körűl nekem az viszont nem kellene.
Lenne erre valakinek ötlete?
Köszönöm -
Állítsd be a szövegfilenak 666-os jogosultságot.
-
devilmike #326 de röhög rajtam és nem írja felül 

-
devilmike #325 mind1 mostmár a flasht összeraktam nem fogom szétszedni :)
valamiért nem írja felül a php-m a txt-filet.
tehát a flashben vagy egy változóm amit egy txt file ból nyerek.
a text -file-t pedig a php írja folyamatosan felül az adatbázisból.
valahogy így képzeltem el:
<?
$kapcsolat = mysql_connect("abcde","lol","vicc");
mysql_select_db("adat", $kapcsolat);
$parancs = "SELECT * FROM szamol";
mysql_query($parancs);
$eredmeny = mysql_query($parancs);
while ($sor = mysql_fetch_array($eredmeny)) {
print $sor["szam"] . "<br>";
$file = fopen("szam23.txt", "w+");
fwrite($file, $sor["szam"]);
fclose($file);
}
?>
-
devilmike #324 Mysql- ből -
ez ok, de ez egy futó program ezt értsd meg, nem fog kozolról inputot várni,hanem futásidő közben kéne elérnem valahogy...
okosok aztmondták sockettel próbáljam meg, csak mivel irc-n megy, fel kéne építenie a kapcsolatot, ami nem 2-3 mp, akkormeg nem éri meg -
Itt egy példa -
köff, elfelejtettem :|
ezzel már asszem néztem, de nemjó -
"mysql --> php --> flash"
Hogy kerűl ide a txt file?
Nézd meg például a Vendégkönyv készítése (2. rész), MySQL adatbázissal tutorialt az swf.hu weboldalon. -
$sor["szam"] - Ezt honan veszed? -
devilmike #318 kicsit ide vágó kérdés
mysql --> php --> flash
ezt csak egy txt -file oldja meg? vagy van más megold? -
devilmike #317 Nah egy vicces kérdésem lesz.
valószinüleg valamit nem látok de nem akar menni... :)
$file = fopen("count.txt", "w+");
fwrite($file, $sor["szam"]);
fclose($file);
valahol ebben lehet a hiba... tehát azt akarom elérni hogy beleírjon a text file-ba.. de ő meg nem akar.. errort nem ad csak magában röhög rajtam... :)
help -
devilmike #316 THX -
"van vmi mód arra hogy egy konzolról futtatott proginak bevigyek futásidőben vmi adatot?"
Lásd az alábbi szkriptet:
<?php
/* Define STDIN if not already done so */
if(!defined("STDIN")) {
define("STDIN", fopen('php://stdin','r'));
}
echo "Hello, What is your name? Enter it Below:\n";
$name = fread(STDIN, 1024); // Read up to 1024 characters or a newline
echo 'Hello ' , $name , "\n";
?>
A kód annyit csinál, hogy kiírja:
Hello, What is your name? Enter it Below: