514
PHP HELP
-
skristof #34 hali
ezt a hibát kapom bizonyos dolgoknál:
ez miért van? a header.phpben a session_start(); a <htmly tag előtt van! sőt, mindehol az előtt van! -
az nem php függő, hanem az szerver configjában kell megadni, hogy a különféle hibakódokra miként reagáljon -
skristof #32 azt miként lehet megoldani, h egyedi 404-es oldal jöjjön be, ha vmi gubanc van vmelyik oldallal? -
skristof #31 nem! :)
csak manapság ha nem szmájlival fejezi be az ember a mondandóját.... ;)
-
miért, volt? :) -
skristof #29 jólvan
nincs harag! ;) -
jólvan, azt hittem, hogy csak kiiratni akarod az usernevet, módosítani nem. Ilyenkor tényleg hasznos. -
skristof #27 szerintem nincs túlbonyolítva az sql kérés! :)
a maxlength azért lényeges, mert módosítani lehet a már bevitt adatokat, de azoknak továbbra is csak 100 karakter lehet a hosszuk!
de mindenesetre a problémámat megoldottad! tényleg lehagytam azokat a fránya idézőjeleket!!!
nagy htx! ;) -
sőt, mivel csak egy adatot iratsz ki, elég az echo helyett a print is, a pontosvessző ezen esetben (mert csak egysoros a php) elmaradhat.
<input type="text" name="full_name" value="<? print $row[full_name] ?>"> -
Túl van bonylítva az sql lekérés.
Lehet, hogy így is jó, csak felesleges.
$result = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE name='$name'");
$row = mysql_fetch_array ($result);
Ha az adatbázisból iratod ki az adatokat, akkor nem kell maxlength opció szvsz. Az oldalra elég ennyi is:
<input type="text" name="full_name" value="<? print $row[full_name]; ?>">
Egyébként a több szótagból álló lemaradásokat az idézőjelek hiánya okozza, többinyire...
-
Zoleeca #24 Hali! Segíteni nem tudok sajna, de be tudnád ide rekni hogy hogyan oldottad meg a fájl feltöltést? Mert nekem pont erre lenne szükségem :) Köszi -
skristof #23 sziasztok!
csinálgatok egy vendégkönyvet6fórumot....
a regisztrált tag beállíthatja a nevét, meg mindent. ez szép és jó, csak van egy kis bibi!
a kód:
mysql_connect stb.....
$result = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE ( name = \"$name\")");
$row = mysql_fetch_array ($result);
ezután egy textboxba iratnám ki pl a full nevet:
<input type="text" name="full_name" maxlength=100 value=<? echo $row[full_name]; ?>>
de itt sajnos csak a név első szava jelenik meg. pl a tag neve tóth Béla és az adatbázisban is Tóth béla van, akkor ebben a textboxban csak a Tóth látszik...
ez mitől van? megoldás?
előre is htx
-
sziasztok !
nem vagyok nagy php guru, a freewebes lapomra szeretnék webes felületről fájlt feltölteni, ami még megy is, csak aztán a /tmp könyvtárból nem tudom a megfelelő helyre elmozgatni
kétfleképpen is próbáltam, ezek a hibaüzenetek:
Warning: move_uploaded_file(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 112834 is not allowed to access / owned by uid 0 in /disk/raid/d/a/danielboros/upload.php on line 16
move uploaded file error
Warning: copy(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phpoew9Y9) is not within the allowed path(s): (.:/home/freeweb/danielboros) in /disk/raid/d/a/danielboros/upload.php on line 24
köszi -
szoval ez lenne a gond?
-köszi
-
Minek agyaztal egymasba 2 tablazatot? Az egyik TABLE tag nincs is lezarva... -
Sziasztok!
Csinálgatom a vendégkönyvem, és még az nem sikerült, hogy a táblázat, ahová az üzenetek kerülnek, mindig ugyanakkora maradjon. Ugyanis, hogyha sok karaktert irok bele, akkor mindig "megnyulik", nem marad akkora, amekkorára beallitottam.
Hogy lehetne megszerkeszteni, hogy mindig ugyanakkora maradjon?
Elöre is köszönöm válaszaitokat.
Itt a script, ha kell:
<?php
echo" <TABLE width=400 align='center' style='border:1 solid' cellSpacing=0 cellPadding=3>\n
<tr><td align=left width=100>nev</td><td align=right width=80>email</td><td align=right width=200>datum</td>
</tr>
<table width=400 align='center' style='border:1 solid' cellSpacing=0 cellPadding=3>
<tr>
<td width=400>ÜZENET</td>
</tr>
</table><br>";
?> -
Sziasztok! Tudom, hogy nagyon GYÍK vagyok, de lenne egy olyan kérdésem, hogyha van egy ilyen PHP kódom:
<?php
if($count=="NAME-OF-DOWNLOAD") {
$file = "NAME-OF-DOWNLOAD.txt";
$open = fopen($file, "r");
$size = filesize($file);
$count = fread($open, $size);
fclose($open);
$open = fopen($file, "w");
$count++;
fwrite($open, $count);
fclose($open);
Header('Location: http://URL-OF-DOWNLOAD');
exit;
}
?>
akkor a NAME-OF-DOWNLOAD dolgot hogyan tudnám szintaktikailag helyettesíteni egy változóval, és hogyan tudnám azt a html kódból meghívni argumentummal? És ugyanez a helyzet értelemszerűen az URL-OF-DOWNLOAD-dal. Nem nagyon konyítok a PHP-hez, úgyhogy ha lehetne, akkor egy kicsit szájbarágósan. Előre is köszi! :) -
Ja, a track vars-ot vagy mit, de az már alap 4.x-től
Nem tudja valaki miért kapok ilyen hiba üzenetet erre:
Fatal error: Call to undefined function: dbmopen() in d:\other\addaam\php\back.php on line 9
<?php
$dbm = dbmopen( "adatb", "c" ) or
die( "Nem lehet megnyitni a DBM adatbázist." );
dbminsert( $dbm, "Első kulcs", "Első érték" );
dbminsert( $dbm, "Második k", "Második é" );
dbmclose( $dbm );
?> -
Borg #16 Bizony, ott valami a PHP, vagy a httpd configban lesz.
A register globalshoz amúgy kell még valami ha jól emlékszem, de most igy hirtelen nemtom mi volt az.
Szerintem nézegesd át a PHP.net-en a konfigurálásról szóló részt. -
Sajnos még mindig nem jó :), most még plussz a $_GET[valtozo]-ból is ki tudja olvasni, (vagy ugye a HTTP_GET_VARS[]-ból),
de csak simán, hogy $valtozo, így nem megy.
post esetében ugyanez a helyzet.
Ráadásul sok környezeti változónak sincs értéke, pl.: $REQUEST_METHOD (persze már get v post után).
A probléma egyértelműen a gépemen van, mert ha pl. freewebre feltöltöm, akkor tökéletes.
Mind1 na. -
lehet, hogy kicsit hülyén fogalmaztam. Én is a register_globals-ra gondoltam, hogy nem árt, ha engedélyezve van :) -
Hálás köszönet, ez volt a baj! -
Borg #12 A register globals be van kapcsolva a php configban? -
Nem megy postal sem, csak a $HTTP_POST_VARS[valtozo]-ból, vagy get-es testvéréből tudom kiszedni. -
Mármint a kiterjesztés? Az nem nagy gond, csak ez a szar működne..
post-al mindjárt megnézem működik-e -
persze nem árt, ha a php configjában engedélyezve van... -
a method jó lesz get helyett post-nak is...
a másik, hogy nem kell php3 kiterjesztést használnod a 4.x-es php-k óta, csak simán php.
-
Hali! Most kezdtem el ismerkedni a phpvel és akadt egy kis problémám.
Az űrlapok adatai nem adódnak át egyik lapról a másikra, sőt saját magának sem tudja felhasználni ezeket.
Tehát pl.: form action="index2.php3" method="get", de az index2 csak üres változókat kezel,
hiába van a címsorban a lényeg (pl.: http://localhost/index2.php3?egyik=nem&masik=jo )
Egyéb gond nincs a php-vel, szépen megy, egyedül ez nem akar működni.
Több verzióval is próbáltam, jelenleg 5.0.0b1 van. Windows alatt van egyébként, Apache 1.3.31 is van fent.
Szóval megoldás mi lehet?
-
d1g1t4l sp00k #6 feltettem az apach servert... azota nem tudom leszedni, a konfigja nem csinál semmit ha lefutattom,az apache.exe se csinál semmit... bármi 5let? hiába uninstalálom,ettől függetlenül megmarad a vinyon,és épp ugy futtatja,h ne tudjam letörölni -
skristof #5 hali!
ez pont ilyen, és magyar+ingyenes: www.textportal.hu -
válaszoltam itt:
http://www.supergamez.hu/listazas.php3?id=1039026848 -
Highw@yPos. #3 Sziasztok!Lenne 1 nagy problémám!most akarok megtanulni PhP-zni,de már a telepités se megy :-(((.kb. 2 napja sz*pok vele,semmi eredmény.
Van hozzá:
-Apache20.40w32
-PHP4.2.2
-WinXP
Nahh ebből kéne vmit varázsolni.De full hülye vagyok hozzá,ugyhogy jó lenne ha tök szájbarágós lenne a leirás,hogy mit is kell csinálni.Jahh és mivel írom a progit,mivel futtatom és hogy?Meg vannak dolgok(globális változók vagy mik),amiket asszem még be kell irni vhova,de azt se tudom,h hova,hogy működjenek.olyan szintre kéne belőnni,h webszerverként is működhessen.Segítségeteket,megértéseteket előre is köszönöm.
THX
-
Itt nézz szét, van egy rakás ilyen rendszer (már ha jól értettem, hogy egy nem SQL alapú tartalomkezelő rendszert keresel):
http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/Content_Management/index.html -
Hali!
Szeretném h segítenétek! Keresek egy olyan PHPs adatbáziskezelőt, ami nem tud sokat (regisztráció, bejelentkezés), aminek egy TEXTFILE az adatbázisa!
Előre is köszönöm!