514
PHP HELP
-
Válasz - egy topikba elegendő feltenni a kérdést. -
Hali!
Egy php script futása közben milyen paranccsal lehet visszamenni az "előző oldalra"?
Olyanra gondolok mint a header() függvény, vagy ezzel is visszalehet? Ha igen, hogy?
-
"A PHP-ban mely függvény adná vissza, hogy hány eleme van egy tömb típusú változónak? A referenciában nem találtam ilyet, de mint tudjuk az nem teljes... Esetleg marad a:"
1. count() - Megszámolja egy tömb elemeit, vagy egy objektum tulajdonságelemeit
2. A referencia ebben az esetben teljesen megfelelő. Csak végig kell nézni a tömbkezelő függvények listáján. -
steen #431 Hi!
A PHP-ban mely függvény adná vissza, hogy hány eleme van egy tömb típusú változónak? A referenciában nem találtam ilyet, de mint tudjuk az nem teljes... Esetleg marad a:
reset($tomb)
while (list($k, $v) = each($tomb))
{
$szamlalo++;
}
megoldás? -
Hát köszi a LINKEKET!!!
De igazság szerint nem mentem velük sokra.
THX:Adam911 -
Egyik megoldás: PHP XML kezelője. Ebből kettő is van:
Másik megoldás: reguláris kifejezések. Ebből is két féle van:
-
Szevasztok!
Lenne egy nagy kérésem!
Kéne egy PHP Script ami cgi (xml) - ből az adott sorokat ki tudja olvasni, és 10 másodpercenként frissítse az
oldalt. Rádiós Weblaphoz kéne... Ebböl kéne kiolvasnia (Példa(Nem frissül!!!)):
Példa: http://www.adamradio911.extra.hu/admin.cgi
Ez a rendes, frissülő (Nem mindíg elérhető, mert még nem állandó a Rádióm):
http://adamradio911.podzone.net:8000/admin.cgi?pass=12345&mode=viewxml&page=0
Az alpvetőket akarom kiírni Pl.:Listeners, Max Listeners, song title, Stb...
Remélem tud valaki segíteni... Előre is KÖSZI: Adam911 :) -
phoenix1 #427 Innen http://hu.php.net/downloads.php letudod tölteni a php-t, abba biztos benne van az a dll ami neked kell. Gondolom wamp-ot használsz, abba láttam 1x-2x feltettem, de jobb szeretem az én saját finomhangolt rendszeremet. ;-) És abba nem volt meg ez a kiterjesztés. -
Másik: rajzolgatnom is kéne PHP-ben.
4.2.3-as verziójú PHP van (Win XP alatt). Nincs php_gd.dll libem.
Már órák óta vadászok a neten hiába, honnan tudnék leszedni php_gd.dll-t?
(Azt tudom hogy a php.ini-ből ki kell majd venni a kommentet extension=php_gd.dll elől.)
Kösz. -
Sziasztok!
Aki tud kérem segítsen!
Van egy php oldalam, tele van űrlap objektumokkal (textbox, radiobutton, stb..). Ha rákattintok a submit gombomra, akkor meghív egy másik php scriptet, ami ezekből az űrlapadatokból csinál egy xml fájl. ->input-1234.xml
Az input-1234.xml file:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<input>
<honnan>26</honnan>
<mikor>1177311480</mikor>
<hova>8</hova>
<celfv>ido</celfv>
<gyaloglas>300</gyaloglas>
<fileid>1234</fileid>
</input>
Miután ez megtörtént meghív egy külső exe-t, aminek paraméterül átadja ezt az xml-t. Az exe progi csinál vmit (optimalizál), és eredményül szintén előállít egy xml fájlt. ->output-1234.xml
Így hívom meg a php-n belül:
$file = "input-1234.xml";
system("\"D:\\C# project\\Utvonaltervezes\\bin\\Debug\\Utvonaltervezes.exe\" C:\\utvonaltervezes\\". $file);
Az output-1234.xml file például:
<?xml version="1.0"?>
<Utvonaltervezes>
<Utvonal>
<megallo>26</megallo>
<jarat>-1</jarat>
<varakozas>3840</varakozas>
<menetido>0</menetido>
<gyaloglas>0</gyaloglas>
</Utvonal>
<Utvonal>
<megallo>27</megallo>
<jarat>12</jarat>
<varakozas>0</varakozas>
<menetido>180</menetido>
<gyaloglas>0</gyaloglas>
</Utvonal>
</Utvonaltervezes>
Namármost hogyan tudom ugyanazon php scriptemmel fogadni, megnyitni ezt az output-1234.xml file-t, hogy annak a tartalmát feldolgozhassam a php-val?
Esteleg van-e hasonló a system függvényhez? Az a gondom a systemmel, hogy szöveget fogad vissza. Nekem meg file-t kéne.
Előre is köszönöm a segítséget. -
fugafree #424 1.: meg mielőtt ez 1. oldalon értéket venne fel, akkor adsz neki "" értéket, és azt vagy felülírja, vagy nam
2.: a 2. php oldalon megvizsgálod, hogy letézik-e az a változó: isset($valtozo) true=látezik -
blackgamer #423 próbáltam zárójelezni... hopp most látom hogy előzőleg strpos most pedig strstr fv.-t használtam
van még egy nagy problémám, ha az űrlapon nem adok értéket valamelyik $_POST változónak akkor elszáll az egész (én azt gondoltam hogy akkor üres string lesz)
hogyan lehetne ezt kiküszöbölni? -
A másik, h a két összeéselendő kifejezét beteszed zárójelbe? -
blackgamer #421 végre sikerült megoldani, mindehol ezt a "nemazonosfalse" dolgot lökik közben ha található a részstring akkor true értékkel tér vissza 
if (StrStr($s, $_POST["eloado"]) && StrStr($s, $_POST["dalcim"]))
{
echo $s.'<br>';
} -
blackgamer #420 sajnos az se jó, mindig elakadok ilyen piti dolgokon -
!==
???
!= -
blackgamer #418 stringet szeretném kiírni ($s) ha szerepel benne a két szó ($_POST["eloado"] és $_POST["dalcim"])
if (strpos(strtolower($s),strtolower($_POST["eloado"])) !== false && strpos(strtolower($s),strtolower($_POST["dalcim"])) !== false)
{
echo $s.'<br>';
} else {
//echo "nem található<br>";
}
|| (or)-ral működik, && (and)-el nem akar, emlékszem futottam már ilyen hibába de nem látom hogy mi a gondja
böngészőben alul egy sárga háromszög benne felkiáltójel és nem ír ki semmit
van rá ötletetek? -
steen #417 Köszönöm! Működik! -
Megkeresed a php.ini-ben az alábbi sort:
extension=php_gd2.dll
Ha van előtte pontosvessző, kiszeded, elmented a változásokat, és újraindítod a webszervert. -
steen #415 Hi!
Az egyszerűség kedvéért egy PHPhome_2.3.4-es van fennt a gépemen és ezen tesztelem az oldalamat. Ezen az oldalon thumbnail-eket generálnék, de sajnos a GD library hiányában ezt nem tudom megtenni.
Abban kérném a segítségeteket, hogy mondjátok el, hogyan töltsem le, illetve ami a legfontosabb, hogy a letöltött mindenféle includokat meg lib-eket hogy a túróba kell beépíteni!!!
Adottságok: Apache/2.0.50 (Win32) PHP/5.0.0
A segítséget előre is köszönöm! -
Meg van egy alapvető hiba még a szkriptben.
Az űrlap mezőinek értékei nem kerülnek fogadásra.
Tehát a $fanev = chop ($fanev); helyett $fanev = chop ($_POST["fanev"]); lenne a helyes.
De egyébként ez a szkript rengeteg sebből vérzik. -
Ingyenes tárhelyszolgáltatóknál (de a fizetősöknél is) az e-mail küldés limitálva vagy tiltva van (azon szimpla okból, mert nem akarnak spamküldő weboldalakat).
Azt hogy tiltva/limitálva van az e-mail küldés, azt a tárhely szolgáltató weboldalán tudod megérdeklődni (biztos van valami súgó, segítség, fórum, elérhetőség, support).
-
kopo #412 Én ezt így szedtem le a netről. és az honnan tuggyam h de gedélyezve van-e? -
Hibaüzenetet ad vissza?
Extra.hu-n engedélyezve van a mail függvény?
Másrészt az alábbi sorok nemigazán jók:
$url = ("URL: ".$HTTP_REFERER."\r\n");
$hst = ("Host: ".gethostbyaddr($REMOTE_ADDR)."\r\n");
$ipszam = ("IP: ".$REMOTE_ADDR."\r\n");
$agent = ("Gépadatok: ".$USER_AGENT."\r\n");
inkább így:
function GetIP() {
if (getenv("HTTP_CLIENT_IP") && strcasecmp(getenv("HTTP_CLIENT_IP"),"unknown"))
$ip = getenv("HTTP_CLIENT_IP");
else if (getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR") && strcasecmp(getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR"), "unknown"))
$ip = getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR");
else if (getenv("REMOTE_ADDR") && strcasecmp(getenv("REMOTE_ADDR"),"unknown"))
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");
else if (isset($_SERVER['REMOTE_ADDR']) && $_SERVER['REMOTE_ADDR'] && strcasecmp($_SERVER['REMOTE_ADDR'], "unknown"))
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
else
$ip = "unknown";
return($ip);
}
$url = ("URL: ".$_SERVER['HTTP_REFERER']."\r\n");
$hst = ("Host: ".gethostbyaddr(GetIP())."\r\n");
$ipszam = ("IP: ".GetIP()."\r\n");
$agent = ("Gépadatok: ".$_SERVER['USER_AGENT']."\r\n"); -
kopo #410 Ez az amit letöltötteem. -
kopo #409 Írtam egy php scriptet:
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Php Mailküldő</TITLE>
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<?php
if (isset($fanev))
{
$hiba = "";
$fanev = chop ($fanev);
$faemail = chop ($faemail);
$faweb = chop ($faweb);
$targy = chop ($targy);
$uzenet = chop ($uzenet);
if ($fanev == "") $hiba .= "HIBA! Nem írtad be a nevedet!<BR>";
if ($faemail == "") $hiba .= "HIBA! Nem írtad be az email címedet!<BR>";
else if (!strstr($faemail, "@") || !strstr($faemail, ".")) $hiba .= "Az email cím hibásan van megadva!<BR>";
if ($targy == "") $hiba .= "HIBA! Nem adtad meg az üzenet tárgyát!<BR>";
if ($uzenet == "") $hiba .= "HIBA! Nem adtad meg az üzenet szövegét!";
}
?>
</HEAD>
<BODY>
<H2>Levélküldő</H2>
<?php
if (!isset($fanev) || $hiba != "")
{
if ($hiba != "") print ("<P align=\"center\"><FONT COLOR=\"#FF0000\">".$hiba."</FONT></P>");
print "<FORM action=\"".$PHP_SELF."\" method=\"post\">
<TABLE align=\"center\">
<TR>
<TD>a Te neved: <small>(feladó)</small><BR><INPUT type=\"text\" name=\"fanev\" value=\"".$fanev."\" size=44 maxlength=50></TD>
</TR>
<TR>
<TD>a Te email címed: <small>(feladó)</small><BR><INPUT type=\"text\" name=\"faemail\" value=\"".$faemail."\" size=44 maxlength=50></TD>
</TR>
<TR>
<TD>weblapod címe:<BR><INPUT type=\"text\" name=\"faweb\" value=\"".$faweb."\" size=44 maxlength=50></TD>
</TR>
<TR><TD><HR></TD></TR>
<TR>
<TD>üzeneted tárgya:<BR><INPUT type=\"text\" name=\"targy\" value=\"".$targy."\" size=44 maxlength=50></TD>
</TR>
<TR>
<TD>szöveg:<BR><TEXTAREA cols=35 rows=5 name=\"uzenet\">".$uzenet."</TEXTAREA></TD>
</TR>
<TR>
<TD align=\"center\">
<INPUT type=\"submit\" value=\":: küldés ::\">
<INPUT type=\"reset\" value=\"mégsem\">
</TD>
</TR>
</TABLE>
</FORM>
";
}
else if ($hiba == "")
{
$cimzett = "[email protected]";
$ido = ("Idő: ".date("Y.m.d. H:i:s", time())."\r\n");
mail ($cimzett, $targy, "A következő üzenet érkezett a weblapodról: \r\n".$url.$ido." = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = \r\nAz üzenet tárgya: ".$targy." \r\n\r\nSzöveg:\r\n".$uzenet."\r\n \r\n - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - \r\nFeladó adatai:\r\nNév: ".$fanev."\r\nEmail: ".$faemail."\r\n".$hst.$ipszam." = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = \r\n [ThomasWebMűhely] - PhpFormMailer", "From: ".$faemail ) or die ("<P align=\"center\">A levél elküldése nem sikerült!</P>
");
print "<BR><BR><BR><P align=\"center\">Köszi, a levél elment!<BR><BR>Hamarosan választ kapsz a megadott email címedre.</P><BR><BR><A href=\"".$PHP_SELF."\">új levél írása</A></P>
";
}
?>
</BODY>
</HTML>
</html>
Ez egy e-mail küldö dolog. Feltöltöttem extra.hu-ra. És nem megy. Miért? -
kopo #408 Írtam egy php scriptet:
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Php Mailküldő</TITLE>
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<?php
if (isset($fanev))
{
$hiba = "";
$fanev = chop ($fanev);
$faemail = chop ($faemail);
$faweb = chop ($faweb);
$targy = chop ($targy);
$uzenet = chop ($uzenet);
if ($fanev == "") $hiba .= "HIBA! Nem írtad be a nevedet!<BR>";
if ($faemail == "") $hiba .= "HIBA! Nem írtad be az email címedet!<BR>";
else if (!strstr($faemail, "@") || !strstr($faemail, ".")) $hiba .= "Az email cím hibásan van megadva!<BR>";
if ($targy == "") $hiba .= "HIBA! Nem adtad meg az üzenet tárgyát!<BR>";
if ($uzenet == "") $hiba .= "HIBA! Nem adtad meg az üzenet szövegét!";
}
?>
</HEAD>
<BODY>
<H2>Levélküldő</H2>
<?php
if (!isset($fanev) || $hiba != "")
{
if ($hiba != "") print ("<P align=\"center\"><FONT COLOR=\"#FF0000\">".$hiba."</FONT></P>");
print "<FORM action=\"".$PHP_SELF."\" method=\"post\">
<TABLE align=\"center\">
<TR>
<TD>a Te neved: <small>(feladó)</small><BR><INPUT type=\"text\" name=\"fanev\" value=\"".$fanev."\" size=44 maxlength=50></TD>
</TR>
<TR>
<TD>a Te email címed: <small>(feladó)</small><BR><INPUT type=\"text\" name=\"faemail\" value=\"".$faemail."\" size=44 maxlength=50></TD>
</TR>
<TR>
<TD>weblapod címe:<BR><INPUT type=\"text\" name=\"faweb\" value=\"".$faweb."\" size=44 maxlength=50></TD>
</TR>
<TR><TD><HR></TD></TR>
<TR>
<TD>üzeneted tárgya:<BR><INPUT type=\"text\" name=\"targy\" value=\"".$targy."\" size=44 maxlength=50></TD>
</TR>
<TR>
<TD>szöveg:<BR><TEXTAREA cols=35 rows=5 name=\"uzenet\">".$uzenet."</TEXTAREA></TD>
</TR>
<TR>
<TD align=\"center\">
<INPUT type=\"submit\" value=\":: küldés ::\">
<INPUT type=\"reset\" value=\"mégsem\">
</TD>
</TR>
</TABLE>
</FORM>
";
}
else if ($hiba == "")
{
$cimzett = "[email protected]";
$ido = ("Idő: ".date("Y.m.d. H:i:s", time())."\r\n");
mail ($cimzett, $targy, "A következő üzenet érkezett a weblapodról: \r\n".$url.$ido." = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = \r\nAz üzenet tárgya: ".$targy." \r\n\r\nSzöveg:\r\n".$uzenet."\r\n \r\n - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - \r\nFeladó adatai:\r\nNév: ".$fanev."\r\nEmail: ".$faemail."\r\n".$hst.$ipszam." = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = \r\n [ThomasWebMűhely] - PhpFormMailer", "From: ".$faemail ) or die ("<P align=\"center\">A levél elküldése nem sikerült!</P>
");
print "<BR><BR><BR><P align=\"center\">Köszi, a levél elment!<BR><BR>Hamarosan választ kapsz a megadott email címedre.</P><BR><BR><A href=\"".$PHP_SELF."\">új levél írása</A></P>
";
}
?>
</BODY>
</HTML>
</html>
Ez egy e-mail küldö dolog. Feltöltöttem extra.hu-ra. És nem megy. Miért? -
"AB adatok jól vannak emgadva, mer regisztrációt is írtam és az működik"
Akkor ellenőrizd, hogy lefutnak-e rendesen a lekérdezések. Írasd ki őket (echo segítségével). Vagy használd a die függvényt (mysql_query() or die("Nem futott le a lekérdezés")). -
htbox #406 Sajnos így sem oldódik a meg a probléma. Nem az a gond, hogy pl.: if(!isset($valami)) helyett if(!isset($_SESSION['valami']) -t kéne írni, meg ilyesmi dolgokat használni.
Mer én ezt PHP5ös könyv alapján írtam és mondom tökéletesen működik az én szerveremen, a sulién is kapcsolódik az AB-hoz, de ha be akarok jelentkezni már semmi nem történik. (AB adatok jól vannak emgadva, mer regisztrációt is írtam és az működik.) -
htbox #405 Szia!
Köszi a segítséget megpróbálom! Persze az adatokat átírtam, ez amit most írtál pont a suli oldalán lévő adatok, amikor az enyém teszteltem természetesen átírtam. Nincs hiba, újra tölti az oldalt és kész, semmi más. Sikeresen kapcsolódik az AB-hoz meg minden oké. :/ -
"Viszont a saját szerveremen fut, a sulién ahova fel kell raknom nem"
Milyen hibaüzenetet ad ki?
Az adatbázis adatokat átírtad?
$abhoszt = 'localhost';
$abfelhnev = 'ab';
$abfelhjelszo = 'gyakorlas';
$alapert_abnev = 'test';
Egyébként pár gyanús dolog:
* Lekérdezésekbe felhasználótól érkező adatokat tessék szűrni! mysql_real_escape_string függvénynek nézz utána!
* Ha már XHTML 1.0 Strict-et használsz, ügyelj arra, hogy tényleg XHTML 1.0 Strict legyen (<script> elemnél language attribútum nincs, type attribútum kötelező, magát a szkriptet //<![CDATA[ és //]]> közé kell tenni; <html> elemnél xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" attribútum-érték páros kötelező;...)
* session_start()-tot tedd a szkript legelejére! -
htbox #403 Nem megy a linkelés még új vagyok bocsi -
htbox #402 <a href = http://htwebgraphics.hu/login/felh_hitelesites.zip>Link</a> -
htbox #401 Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy írnom kell egy bejelntkező/login űrlapot, ami adatbázis segítségével beléptet a megfelelő oldalra!
Készen is volnék vele, php5-ben van megírva. Viszont a saját szerveremen fut, a sulién ahova fel kell raknom nem, gondolom ott régebbi php van.
A probléma a következő nem tudom, mit kéne átírnom, hogy ott is fusson.
Feltettem a kész progit a tárhelyemre, ami letölthető, ha vki megtenné nekem, hogy segít ebben, hogy átírja/meg mondja mit írjak át, azt nagyon megköszönném.
Link: http://htwebgraphics.hu/login/felh_hitelesites.zip -
Sziasztok Profi PHP-s embert keresek a Torrent Lapomra Fejjelsztási célből pénz+jogal tudok szolgálni akit érdekel az irjon msn: [email protected] -
Köszönöm a helpet.
A Light PHP Edit szimpatikusnak tűnik. -
Nos PHP-szerkesztéshez kódszerkesztőt szokás használni.
Ezek a programok az alábbi funkciókat tartalmazhatják:
* Szintaxis kiemelés (kiemeli a függvényeket, változókat, paramétereket, kommenteket)
* Kód-javasolás (a beírt karakterek hatására választási-lehetőségeket javasol, illetve megmutatja a beírt függvény paramétereit)
* Nyomkövetés, hibajavítás, futtatás
Az ingyenes szoftverek az első kettőt tudják általában - a nyomkövetéshez/hibajavításhoz ez esetben a webszervert (amihez fel van téve a PHP-modul) használandó hibajavításhoz/futtatáshoz.
Vannak fizetős szoftverek, amelyek az utolsó lehetőséget beépítve biztosítják, de ezért bizony fizetni kell (szerény véleményem szerint - pláne kezdőknek - ingyenes szoftverek használatával is remekül lehet boldogulni).
Különböző szerkesztőprogramokat itt találhatsz. -
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el PHP-zni. Javasoljatok nekem jó fejlesztői környezetet hozzá. Jelenleg Editplus-t használok, ami alig tud többet a notepad-nál.
Előre is köszi. -
segitség kellene
Van egy php fájlom, ami letölt több különbözö szerverről fájlokat(=egy keresés eredménye) amit feldolgoz.
gond az hogy nem minden szerver müködik, néha kifagy
És igy a php-ba sorba tölti, hajtódik végre a parancs.
Nekem pedig ugy kellene hogy szépen egyszerre elkezni letölteni az összeset, ami végzett azt kiirom, közbe várom a többit.
Hogy csináljam meg hogy egyszerre szedjen le több oldalt?
fontos lenne, nagyon
köszi
-
montressor #395 Hali,
$str="BLA\n\rBLA";
ptr1="BLA\n\rBLA";
ptr2="BLA\\n\\rBLA";
ptr3="BLA\\\n\\\rBLA";
if(mb_ereg_match($ptr1,$str)){
print("<br>rendicsek<br>");
}else{
print("<br>nem rendicsek<br>");
}
mindharom mintara (ptr1,ptr2,ptr3) illeszkedik, de miert?