42676
-
Hajjaj... Azt a 116 megás videjót nemrég csekkoltam és csak keresgettem az állam a padlón... -
Súlyos :D -
Egyenlőre sok érdekesség nincs a HL2 körül.
Mindenki szív a STEAM-el (bár nekem most éppen tölti le a HL-t - amit csak azért nem értek, mert eredetileg is megvolt), dühöng azon, hogy nem tudja befolyásolni azt, hogy mit és hogyan töltsön le neki, és ilyenek...
A HL2-témához tartozik 'tán az nVIDIA-botrány, mert kiderült, hogy sikeresen megduplázták a Detonator 51.75-ös driver-el a Pixel Shader teljesítményét a GeForce FX kártyáknak, csak éppen azon az áron, hogy brutális módon csökkentették a képminőséget. Mostmár a független újságírók is osztják Gabe Newel azon véleményét, miszerint a driver-csalások elérték azt a pontot, amikor már nem lehet, és nem szabad eltűrni őket. Az egyik oldalon egyenesen odáig mentek, hogy kijelentették, hogy egyszerűen nem ajánlják senkinek a jelenlegi FeForce FX-széria kártyáit megvételre...
Az is a témához tartozhat, hogy a jelek szerint a Half-Life 2 Benchmark-al a Valve is csalás-gyanuba került, mivel az nem tartalmazza a Dx9-es motor egyik leglátványosabb elemét, a High Dynamic-Range Rendering-et (amiről a nemrég kijött 116Mbyte-os videó éppen szólt), mégpediglen azon okból, hogy az nVIDIA kártyák ezen effektet képtelenek normális sebességgel futattni (ergo éppen a Valve védi az nVIDIA-t!).
A probléma az, hogy ezzel feltehetően hamis képet kapnak a Dx9-es kártyatesztek alapján az emberek, mivel a játékban mindenképpen benne lesz a HDR... -
nem. -
Nem lehetne visszatérni a HL2-re?
-
Múltkor volt 753-as bruttó 29.990ért ósenben. Már nagyon bánom, hogy nem vettem egyet :(( -
Samsung az jóóó! -
Uhum viszont én tök biztosra vettem, hogy egy Belinea 103095öt veszek, aztán egyszerre több helyről is az jött, hogy mostanában nagyon rossz a belineák minősége. Azaz sokat visznek vissza gariba.
Lottózni nem szeretnék, szal inkább veszek egy Samsungot az tuti jó. -
jha és WEN -
Off:
A lent említett képcsőbehalálos eset is egy Sony-n történt
Sajnos a mai monitoroknál is kicsit olyan a helyzet, hogy ki kell fogni a jó vételt. Ezért is áldom szerencsém, hogy a Belinea-m bevált - viszont ismerek olyan embert, aki mintegy 300.000 Ft-t adott ki egy márkás TFT-képernyőért, amelyen igen gyönyörű pixelhibák vigyorognak... -
A probléma "csak" annyi a képfrissitési freki csökkentésével, hogy az emberi szemet "picit" zavarja a kép villogása. Emiatt is fájdul meg az ember feje ha 60Hz-es moncsi nyomul egy-két órát (persze vannak mazohisták, akik még mindig ilyen frekin nyomják). Az ergnómikus képfrissités 85Hz-nél kezdődik, de állítólag a 100Hz az ideális (lásd még 100Hz-es TV-k).
Egyébként én már 3 éve egy Belinea 10 60 20-ast bámulok, és nagyon elégedett vagyok vele. Ismerőseimnél másfél-két évente cserélődnek a moncsik, mert hol a képcső hal be, hol a tápegysége durrant el, hol meg szimplán nem kapcsolódott be. Főleg 1024x768 ill. 1152x864-es elbontásokban, 100Hz-en tolom, mivel a 85Hz-től két-három óra után megfájdul a szemem (pedig elismerem, hogy 85Hz-en szebb képet ad...). -
A másik monitorom 11 éves, a 286-osomhoz vettem, és semmi baja! :D
De most komolyan. Már akkor 800*600at tudott, svga. Csak 60 hzen, de még most is műxik. Király :) -
a moncsim most kb 5-6 éves és semmi baja!
hát igen, Sony -
Sanca #3131 En regen q3-at meg 150Hz-n toltam:) -
A mostani monitorom karácsonykor lesz 3 éves, és már homályosodik :(((((
Nem nagyon kéne elromlania, mert nem pótolni szeretném a jövő héten esedékes moncsival, hanem venni mellé még egyet. De a szélein bekapcsolás után elég homályos már :(
Nagyjából elmúlik ahogy bemelegszik, de ez már a vég kezdete. -
TheZsenyka #3129 Amúgy sem érdemes 120Hz-ekre röffenteni a cuccokat, mert a frekvencia emelése a fókusz rovására megy. Még EIZO moncsiknál is jól látható a fókusz romlása jelentős frekvencia emelésnél. Persze filmnézésnél baromira nem számít. -
majdnem elkezdtem nyalogatni
HUÁÁHUÁÁHUÁÁ!!!
-
Hű BNV-n volt EIZO 21" moncsi majdnem elkezdtem nyalogatni. Gyönyörű volt. Kéne egy :~ -
Dehogynem, csak gyors moncsi kell, meg olyan szar progi, ami a képet megfáltoztatja kirajzolás közben, és úgy fog tűnni, mintha a kép ketté lenne vágva, és a vágás mozogna :PPP -
Én is vasárnap voltam :D -
Voltam BNV-n kétszer is, vasárnap és szerdán. Csak a nicked láttam, én nem próbáltam meg. Összetörtem volna a gépet az első csavar leesése után, nem kockáztathattam :)) -
Tény hogy fps-nél a legfontosabb, de nem csak.
85 hz felett gyakorlatilag _senki_ nem tud különbséget tenni, de ha te vmi spéci ember vagy :) 100 felett akkor sem. 100 110 és 120 között nem hiszem tudsz különbséget tenni. -
Igen, Te is? -
Sanca #3121 Regen en is ezt hittem, de a Republic megvaltoztatta a velemenyem. Jacottam vele siman, aszittem jo 100 fps-t nyom, megneztem fraps-el, es VEGIG 30 fps volt. Az a tapasztalat amirol beszelsz fps-eknel van fokent szvsz, amikoris pl 1mp feleben kiszamit 40 fps-t, aztan jon vmi effekt, vagy barmi szamolasigenyes dolog, es az 1mp 2.felebe kapsz 10fps-t. Igy van az hogy szaggatast latsz 50fps-nel.
Masik ilyen dolog a kepfrissites, aminel nem tudom hogy miert, de AZONNAL szembetunik ha pl vmi nem 120, hanem mondjuk 60, 70 hercen megy. -
Ez így van. De a 40 fps is szaggat. Kb. 85-ig simán meg lehet látni hogy nem folyamatos. -
RelakS ugye te voltál BNV-n, és raktál össze gépet időre? :) -
..böff -
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
-
ezthasználd inkább:
-
vettél fxet? nooormááliis?
-
Lenne eszed, mi :D -
off, vagy ONtopic ügyben? -
Főleg abban, illetve álltalában gyengébb ramok vannak rajtuk. Sokan most azzal szórakoznak, hogy sima 9800-asba 9800Pro BIOS-t égetnek, így egy 9800 áráért megkapják a 9800Pro teljesítményét. Persze kevésbé tuningolható a kártya (bár van, akinek megy 400Mhz-en a core és 360-370Mhz-en a ram), de ár/érték arányban szerintem így a felsőházban mindent üt a sima 9800... -
dashed_ #3106 prajelben=orajelben -
dashed_ #3105 es meg "hibas" is.. -
dashed_ #3104 OFF
bocsi de a 9800 es a 9800 pro kozott csak prajelben van klonbseg ugye??
On
En viszont megneztem a videot es rohadt jol nez ki :) amikor az elejen kilep es elnez a varos fele nagyon brutal az egesz... -
50k egy 1 éves kariért...LOL Sok sikert!
-
off
kb 14-15 fps-től mozgásnak, 24-től folyamatosnak érzékeljük a képek egymás utánját. A moziban azért villantanak fel minden képet kétszer, hogy ne villogjon a szem számára. Mondjuk azt nem értem, hogy egy képkockát minek elsötétíteni a 48 fps érdekében. Világítson végig, és legyen a képkocka váltásideje akár gyorsabb, mint a 48fpsnél, és talán gyengébb lámpát lehetne használni a kevesebb sötét idő miatt
ON
Megnéztem a videjót. Nem estem hanyatt, de ha a saját gépem számolná, lehet, hogy néznék ezerrel :D -
70 ért kapok vadiúj 9800ast.használtért kissé drága az 50