42676
  • Lacc
    Hajjaj... Azt a 116 megás videjót nemrég csekkoltam és csak keresgettem az állam a padlón...
  • RelakSfromhome
    Súlyos :D
  • [NST]Cifu
    Egyenlőre sok érdekesség nincs a HL2 körül.

Mindenki szív a STEAM-el (bár nekem most éppen tölti le a HL-t - amit csak azért nem értek, mert eredetileg is megvolt), dühöng azon, hogy nem tudja befolyásolni azt, hogy mit és hogyan töltsön le neki, és ilyenek...

A HL2-témához tartozik 'tán az nVIDIA-botrány, mert kiderült, hogy sikeresen megduplázták a Detonator 51.75-ös driver-el a Pixel Shader teljesítményét a GeForce FX kártyáknak, csak éppen azon az áron, hogy brutális módon csökkentették a képminőséget. Mostmár a független újságírók is osztják Gabe Newel azon véleményét, miszerint a driver-csalások elérték azt a pontot, amikor már nem lehet, és nem szabad eltűrni őket. Az egyik oldalon egyenesen odáig mentek, hogy kijelentették, hogy egyszerűen nem ajánlják senkinek a jelenlegi FeForce FX-széria kártyáit megvételre...

Az is a témához tartozhat, hogy a jelek szerint a Half-Life 2 Benchmark-al a Valve is csalás-gyanuba került, mivel az nem tartalmazza a Dx9-es motor egyik leglátványosabb elemét, a High Dynamic-Range Rendering-et (amiről a nemrég kijött 116Mbyte-os videó éppen szólt), mégpediglen azon okból, hogy az nVIDIA kártyák ezen effektet képtelenek normális sebességgel futattni (ergo éppen a Valve védi az nVIDIA-t!).

A probléma az, hogy ezzel feltehetően hamis képet kapnak a Dx9-es kártyatesztek alapján az emberek, mivel a játékban mindenképpen benne lesz a HDR...
  • dikki*yysw
    nem.
  • RelakSfromhome
    Nem lehetne visszatérni a HL2-re?
  • dikki*yysw
    Múltkor volt 753-as bruttó 29.990ért ósenben. Már nagyon bánom, hogy nem vettem egyet :((
  • HuAn82
    Samsung az jóóó!
  • dikki*yysw
    Uhum viszont én tök biztosra vettem, hogy egy Belinea 103095öt veszek, aztán egyszerre több helyről is az jött, hogy mostanában nagyon rossz a belineák minősége. Azaz sokat visznek vissza gariba.

Lottózni nem szeretnék, szal inkább veszek egy Samsungot az tuti jó.
  • dikki*yysw
    jha és WEN
  • [NST]Cifu
    Off:

A lent említett képcsőbehalálos eset is egy Sony-n történt

Sajnos a mai monitoroknál is kicsit olyan a helyzet, hogy ki kell fogni a jó vételt. Ezért is áldom szerencsém, hogy a Belinea-m bevált - viszont ismerek olyan embert, aki mintegy 300.000 Ft-t adott ki egy márkás TFT-képernyőért, amelyen igen gyönyörű pixelhibák vigyorognak...
  • [NST]Cifu
    A probléma "csak" annyi a képfrissitési freki csökkentésével, hogy az emberi szemet "picit" zavarja a kép villogása. Emiatt is fájdul meg az ember feje ha 60Hz-es moncsi nyomul egy-két órát (persze vannak mazohisták, akik még mindig ilyen frekin nyomják). Az ergnómikus képfrissités 85Hz-nél kezdődik, de állítólag a 100Hz az ideális (lásd még 100Hz-es TV-k).

Egyébként én már 3 éve egy Belinea 10 60 20-ast bámulok, és nagyon elégedett vagyok vele. Ismerőseimnél másfél-két évente cserélődnek a moncsik, mert hol a képcső hal be, hol a tápegysége durrant el, hol meg szimplán nem kapcsolódott be. Főleg 1024x768 ill. 1152x864-es elbontásokban, 100Hz-en tolom, mivel a 85Hz-től két-három óra után megfájdul a szemem (pedig elismerem, hogy 85Hz-en szebb képet ad...).
  • Dikkma
    A másik monitorom 11 éves, a 286-osomhoz vettem, és semmi baja! :D
    De most komolyan. Már akkor 800*600at tudott, svga. Csak 60 hzen, de még most is műxik. Király :)
  • Krinyo
    a moncsim most kb 5-6 éves és semmi baja!
    hát igen, Sony
  • Sanca
    En regen q3-at meg 150Hz-n toltam:)
  • dikki*yysw
    A mostani monitorom karácsonykor lesz 3 éves, és már homályosodik :(((((

Nem nagyon kéne elromlania, mert nem pótolni szeretném a jövő héten esedékes moncsival, hanem venni mellé még egyet. De a szélein bekapcsolás után elég homályos már :(

Nagyjából elmúlik ahogy bemelegszik, de ez már a vég kezdete.
  • TheZsenyka
    Amúgy sem érdemes 120Hz-ekre röffenteni a cuccokat, mert a frekvencia emelése a fókusz rovására megy. Még EIZO moncsiknál is jól látható a fókusz romlása jelentős frekvencia emelésnél. Persze filmnézésnél baromira nem számít.
  • RelakSfromhome
    majdnem elkezdtem nyalogatni

HUÁÁHUÁÁHUÁÁ!!!
  • dikki*yysw
    Hű BNV-n volt EIZO 21" moncsi majdnem elkezdtem nyalogatni. Gyönyörű volt. Kéne egy :~
  • RelakSfromhome
    Dehogynem, csak gyors moncsi kell, meg olyan szar progi, ami a képet megfáltoztatja kirajzolás közben, és úgy fog tűnni, mintha a kép ketté lenne vágva, és a vágás mozogna :PPP
  • RelakSfromhome
    Én is vasárnap voltam :D
  • Dikkma
    Voltam BNV-n kétszer is, vasárnap és szerdán. Csak a nicked láttam, én nem próbáltam meg. Összetörtem volna a gépet az első csavar leesése után, nem kockáztathattam :))
  • Dikkma
    Tény hogy fps-nél a legfontosabb, de nem csak.

85 hz felett gyakorlatilag _senki_ nem tud különbséget tenni, de ha te vmi spéci ember vagy :) 100 felett akkor sem. 100 110 és 120 között nem hiszem tudsz különbséget tenni.
  • RelakSfromhome
    Igen, Te is?
  • Sanca
    Regen en is ezt hittem, de a Republic megvaltoztatta a velemenyem. Jacottam vele siman, aszittem jo 100 fps-t nyom, megneztem fraps-el, es VEGIG 30 fps volt. Az a tapasztalat amirol beszelsz fps-eknel van fokent szvsz, amikoris pl 1mp feleben kiszamit 40 fps-t, aztan jon vmi effekt, vagy barmi szamolasigenyes dolog, es az 1mp 2.felebe kapsz 10fps-t. Igy van az hogy szaggatast latsz 50fps-nel.
    Masik ilyen dolog a kepfrissites, aminel nem tudom hogy miert, de AZONNAL szembetunik ha pl vmi nem 120, hanem mondjuk 60, 70 hercen megy.
  • dikki*yysw
    Ez így van. De a 40 fps is szaggat. Kb. 85-ig simán meg lehet látni hogy nem folyamatos.
  • dikki*yysw
    RelakS ugye te voltál BNV-n, és raktál össze gépet időre? :)
  • ubi
    ..böff
  • ÁjjLe BoBBi
    :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Krinyo
  • RelakSfromhome
    ezthasználd inkább:
  • Krinyo
    vettél fxet? nooormááliis?
  • RelakSfromhome
    Lenne eszed, mi :D
  • RelakSfromhome
    off, vagy ONtopic ügyben?
  • [NST]Cifu
    Főleg abban, illetve álltalában gyengébb ramok vannak rajtuk. Sokan most azzal szórakoznak, hogy sima 9800-asba 9800Pro BIOS-t égetnek, így egy 9800 áráért megkapják a 9800Pro teljesítményét. Persze kevésbé tuningolható a kártya (bár van, akinek megy 400Mhz-en a core és 360-370Mhz-en a ram), de ár/érték arányban szerintem így a felsőházban mindent üt a sima 9800...
  • dashed_
    prajelben=orajelben
  • dashed_
    es meg "hibas" is..
  • dashed_
    OFF

bocsi de a 9800 es a 9800 pro kozott csak prajelben van klonbseg ugye??

On

En viszont megneztem a videot es rohadt jol nez ki :) amikor az elejen kilep es elnez a varos fele nagyon brutal az egesz...
  • R@in
    50k egy 1 éves kariért...LOL Sok sikert!
  • RelakSfromhome
    off
    kb 14-15 fps-től mozgásnak, 24-től folyamatosnak érzékeljük a képek egymás utánját. A moziban azért villantanak fel minden képet kétszer, hogy ne villogjon a szem számára. Mondjuk azt nem értem, hogy egy képkockát minek elsötétíteni a 48 fps érdekében. Világítson végig, és legyen a képkocka váltásideje akár gyorsabb, mint a 48fpsnél, és talán gyengébb lámpát lehetne használni a kevesebb sötét idő miatt
    ON

Megnéztem a videjót. Nem estem hanyatt, de ha a saját gépem számolná, lehet, hogy néznék ezerrel :D
  • Krinyo
    70 ért kapok vadiúj 9800ast.használtért kissé drága az 50