17989
  • Thanatos
    manual, training, manual, training, manual, training
    tessék és még 5 mondat se volt hanem csak egy :P
  • neuro
    1. magassági előny
    2. sebességi előny
    3. ne használj radart és ecm-et csak legvégső esetben
    4. ismerd az ellenfél technikáját
    5. mindig tartsd a szemed a besugárzásjelzőn
  • bazza
    Én arra gondoltam, hogy az alapokat ti is elmondhatnátok 5 mondatban...
  • Bucser
    :D
  • Thanatos
    öledbe szótár cimszó kruvahamar el fogja venni a kedvét, akkor már jobban jár ha elöbb megtanul angolul alapszinten és ugy ugrik neki :P
  • Bucser
    Próbáld meg valahonnan beszerezni a Flanker 2 szép 200-300 oldalas manualját... meg ott a scannelt manual a cd-n azt is érdemes átolvasni mivel nagyon sokminden le van írva a műszerekről. magyar leírást ne is keress.. öledbe a szótár és majd belejössz:)
  • bazza
    Hát, eléggé gáz az alap joy beállítás...
  • bazza
    Mondtam, hogy engem inkább a harcászat módja érdekelne. Ha majd gond lesz a repüléssel, azt konkrétan megemlítem a topicban, viszon a harcászatról semmitsem tudok...arrlól meséljetek nekem!
  • Sanyix
    Hát sztem a leszállás 1000x könnyebb lock on-ban mint pl egy IIvh-s repcsivel il2-ben :)
  • bazza
    A mocskos warez kérdéseim után(szégyellem is magam) érdeklődnék, hogy honnan tudnék olvasgatni, tanulgatni a modern légi harcászatról? Régebben is érdekeltek ezek a játékok, de idegenkedtem a sok műszertől és radar ki meg besugárzástól meg úgy mindentől, csak repkedtem, manőverezgettem. És inkább II.vh-s gépekkel repkedtem, annak is utánaolvagattam, alap manőverek mennek, leszállás felszállás...szóval repülés azt kipipálhatjuk. ;) Ez kicsit fellengzősen hangzik, arra akarok utalni, hogy arról már nemsok újat tudok olvasni. Viszont a harcászat az már bonyolultabb. Ezt honnan lehetne megtanulni? Főleg a sok kütyü és beállítás, radar és egyéb használata, valamint maga a jetfly harcmodor(hát ennek már szerintem semmi köze sincs az energiaharchoz)!
  • narazzino
    hogy kell ezt használni?
  • narazzino
    és van flaming cliffs?
  • Sanyix
    Nesze, egyik csak menni fog: egyik csak menni fog
  • bazza
    értem:)
  • Bucser
    hát akkor ne lock- on-ozz mert az idő is pénz és a Lock On sok idődet (pénzedet) veszi el :)
  • bazza
    rengeteg!
  • neuro
    2500Ft sok pénz?
  • bazza
    de amilyen profi vagyok máris zszereztem röktön 3 torrentet csak egyiket sem szedi...
  • Bucser
    öreg hiba...
  • bazza
    áh torrentet pont nem használok :)
  • Sanyix
    Torrent üzletlánc :)
  • Bucser
    sajnos nincs olyan.. meg kell fejtened az angol nyelvű manual dolgait...
  • bgabor
    Pontosan. A megfelelő nézelődés kulcsfontosságú. Nekem is a Saitek Cyborg 3D-men a hat switch a nézelődés, a tőla balra lévő két gomb a zoom in slow/ zoom out slow, a jobb alsó meg a center view. a jobb fölső meg a Lock.
  • bazza
    Engem pedig az érdekelne, hogy hol találok olyan kamiont ami potyogtatna nekem egy lock on cd-t DC++-on kívül! Ha értitek mire gondolok...
  • ipko
    Most töltöttem le a Lock On-t. Segítség kellene, hogy el tudjam sajátítani az írányítást, de mivel nem tudok angolul a traning nem segít. Tud valaki olyan magyar oldalt, ahol valami magyar leírás van a játékhoz????
  • Seaweed
    Nah valaki megvette az FC-t? Irjon mar rola valaki!
  • [NST]Cifu
    Éppen ez az! A 3D-s műszerfal esetén a legnagyobb hatás pont az, hogy tudod a hat switch-el forgatni a fejed, és közben a műszerfal mindig úgy néz ki, mint a valóságban. Kis gyakorlással a zoom gombokkal és a hat switch-el tökéletesen tudod kezelni a dolgokat, és mondanom sem kell, hogy ez mennyit dob a feelingen. A 2D-s műszerfal egy árkád játékban még elmegy, de egy szimben már vicc kategória azért...

Ofkoz a legjobb megoldás az lenne, hogy az ember 5-7 moncsival körberakhatná magát. :))
  • NEXUS6
    Hasonlót nekem a grafkari miatt csinált. Nem szedtem le az előző katalisztot és úgy raktam fel az új verziót.

Régebbi játékoknál (wolfenstein ET) semmi gond, de az összes újjab köztük a lokon is beadta az uncsit. A menüképernyő még néha csak bejött, de ha valami 3d-t kellett mutatni akkor behalt.

Szal én a grafkari drájverre tippelek, bár az egyém ugye ATI, és az meg a NVIDIA tök más világ.
  • HoTDoG
    Erre senki? :(
    Még egy játék sem csinált iylet. Amúgy Win Xp SP2-es oprendszer.
  • Seaweed
    Nezz meg innen par videot:
    http://www.naturalpoint.com/trackir/products/video.html
  • riviera
    Ez igaz meg jó de pl ha autót vezetek simán fel tudom venni az előttem lévő sebességét meg nagy szögben látok. Autószimulátorban ez már igen nehéz. Repülőszimben meg kurva nehéz mert nem lepillantok hanem gombokat nyomok és a moncsi csak 2d, nincs 180 fokos látószögem. Szal értem, hogy gagyibb de használhatóbb szvsz. Mind1 ez nem vita meg kötekedés akar lenni csak sztem nem gáz a 2d cockpit annak ellenére, hogy szarul néz ki manapság.
  • Seaweed
    Pedig IL2 szeriaban az etalon a 3D muszerfal!

Ulj be egy igazi gepbe...ott is ra kell nezni, esetenket kozelebb kell hajolni hogy egy muszert leolvass! 2D-ben mind ugy van megcsinalva mintha sasszem lennel...
    (IL2-ben hasznalj track ir pro-t es akkor mar zoomolhatsz is)
  • riviera
    Igaz a falcon4 topicban írtad Seaweed de miért ciki ha 2d műszerfal van?
    Külső szemlélőnek nem olyan látványos mit a 3d viszont leolvasható, neadjisten egérrel kezelhető. Il-2 szériában számomra leolvashatatlan Lock Onban még elmegy de ez a sok zoom meg minden elviszi a fele energiámat és nemtok koncentrálni teljesen arra amire kéne.
  • Seaweed
    Hat jah..van azert neten jopar jol megcsinalt mission
  • riviera
    Azért nekem új élmény volt a gyári hadjáratok után pl Neuro missionja amikor napfelkeltében kellett bombázni vmi irtózatos turbolenciában. Nekem akkor esett igazán le miket tud a program :)
  • Seaweed
    Mentes gomb...csak itt a hadjaratoto mented el...
    De ne szamits sokra..joesetben van 8 mission...es ennyi a "hadjarat"
  • bgabor
    Régóta játszom ezt a kiválló szimulátort, de a hadjárathoz sosem volt kedvem.
    Ma azonban próbaképpen nekivágtam egynek. A Szu-25 hadjáratot kezdtem el, nagyon izgalmas volt. A célkonvoj hatvanvalahány százalékának lebombázása után hazafelé vettem az irányt, mert még a bombázás előtt találatot kapott a jobb hajtómű és a jobboldali szárnytüzelőanyagtartály. Így, asszimetrikus tolóerővel is sikerült letennem a gépet. Mission Success! De akadt egy nagy problémám: Egyszerűen nem ismerem ki magam a hadjárat kezelőfelületén. Mivel az teljesen megegyezik a Mission Editoréval, (amit sokat használtam) dunsztom sem volt, hol kéne a hadjárat állását elmenteni. Így aztán gondoltam nyilván automatikusan ment, mint az AEP,és kiléptem a főmenübe. Mikor visszaléptem a Szu-25 hadjáratba, kiderült, hogy ezt nem kellett volna... A kérdésem az, hogy hol a fenébe kell menteni a hadjáratot? Nem az a gond, hogy most mégegyszer le kell repülnöm az első küldit, csak nem szeretném, ha ez mégegyszer előfordulna.
  • Seaweed
    Nem szereti a joy-od! Ilye volt mar a Flanker is.
  • Sanyix
    Kalibrálva van a joy, és kb 900 km/h nál 1000 méter körül dölöngélt, mivel előredöntésnél csinálta, így 1g és 0g között. Egyébként nem mindíg csinálja, most repkedtem egy csomó ideig mig29-el és su27-el és nem csinálta...
  • HoTDoG
    Szevasztok!
    Most telepítettem fel a játékot, rögtön rátettem az 1.02-s peccset. Elindítom a játékot, betölti a játékot, bejön a főmenü, de bármire kattintok, nem csinál semmit. Ha valamire rákattintottam mutána már semmire nem lehet, ctrl+alt+del-re, meg smemi egyébre sem reagál, csak a reset-re.
    Konfig: P4 2,4, 512 DDR, GeForce FX 5200.
    Valakinek van ötlete?