258
divx->avi->VideoCD->DVD
  • knightbali
    köszi, kipróbálom
  • computerguru
    Divx to DVD Converter (and a few other in/out formats)
    v:0.4.9.83
    Próbáld meg ezt,egyszerű,alig kell valamit beállitani,én is ezt használom,nekem bevált!
  • knightbali
    Hali, lenne egy problémám. Van egy animesorozat, amit avi-ból akarok dvd formátumra konvertálni a ConvertXtoDVD nevű programmal, de mindig mikor megpróbálom, akkor levág egy kicsit az aljából és a tetejéből is, így nem látszik a beleégetett felirat. 4:3-as TV-hez kellene. 640:480-as
    és ilyen arányokkal:
    kép

Még gondolkodtam, hogy talán a letterbox opció bejelölésével kellene próbálkozni, de nem vagyok biztos benne, és ezért nem akarok még egy DVD-t elpocsékolni, ezért megkérdeztem.
    Üdv.
  • Katun
    Sziasztok!

Nem gondoltam benézek ide, mert most van egy problémám a divx lejátszással. Elég régóta k-lite kodek pack-ot használok, tudom tudom fölösleges a sok szar vacak stb stb. De szeretem a MPC stb stb. De most valamiért olyat művel ez a piszok, hogy ahányszor elindítok egy videó fájlt el kezd szaggatni a lejátszás kirakom teljes képernyőre és vissza kicsire akkor befejezi. Most 3 napja újra kellett tennem a rendszert és ugyanezt műveli a rakoncátlanja. Lehet hogy ez az új K-Lite pack csinálja a fesztivált van benne valami ami összekuszálódik. Nem tudom, tippetek van?

Köszönöm előre is.
  • Master Rick
    Hi all! Hogyan lehet filmre "ráégetni" a feliratot? Mmint hgoy egy fájl legyen a kettőből, szal összeolvasztani, stb... ? Mien progrival lehet?
    Előre is kösz a segítséget
  • goofey84
    Sziasztok! Lenne egy problémám remélem tudtok segíteni. Kiírtam a lost 2. évadát dvd-re (avi file volt egész pontosan divx) és a dvd lejátszóban a magyar nyelven búgás volt semmi más nem hallatszik, de angol nyelven tökéletesen szólt a hang. 2x is kiírtam, de hiába több lejátszóban is ezt csinálta. Előre is köszönöm a válaszokat!
  • vandyke
    sziasztok!

Tavaly vásároltam egy Samsung DVD-R155-es asztali DVD írót. Nagyon szépen muzsikál, tényleg semmi panaszom nem volt rá. Eddig... Korábban még nem próbáltam meg ".avi-s" vagy "divx-es" filmeket futtatni, no, mondom megpróbálom. Kiírtam, de meg se nyekkent. Azt írja, hogy nem képes megnyitni a fájlt. Elvileg pedig tudni kéne neki, hiszen a használatijában az alábbiakat találtam: "Ez az egység a következő video tömörítési MPEG4 Codec formátumokat tudja lejátszani: DivX 3.11 DivX 4.x DivX 5.x DivXPro Xvid Mozgás kompenzáció : QPEL, GMC Audio formátum
    : “MP3”, “MPEG1 Audio Layer2”, “LPCM”, “AC3”, “DTS”, “MS ADPCM”
    Néhány, számítógépen készült MPEG4 fájl nem lejátszható. Ezért
    van az, hogy a Codec típusa, verziója és magasabb felbontás
    nem támogatott."
    Bár lehet, hogy bennem van a hiba, mert igazán azt se tudom, hogy milyen formában írjam ki. Elég csak sima adatként vagy van valami speciális írási mód kell hozzá?
    Előre is köszönök minden segítséget.

üdv,
  • SgtChris
    Üdv Urak! Hogyan tudnék egy 1,36Gb-os filmet 2CD-sre szétbontani és kiírni? Mondjuk inkább a szétbontás ami érdekel, mert a kiírásra gondolom jó a Nero...Milyen programot ajánlanátok?
  • koki44
    Egy kis segítség kellene, van egy filmem, ami valami x264 van tömörítve és a Divx-s DVD lejátszóm nem tudja beolvasni. Milyen programmal tudnám ezt átkonvertálni Xvid-re, hogy az asztali is lejátssza?
  • A fenébe
    Hát én is szajtok. Nyílván free program kellen, javaslom az Avi2Dvd-t, de most éppen bajom van, mert nem mindent konvertál. Van más is, most próbálkozok velük, ha valami lesz írok. A előbbi program ablakától ne rémülj meg (5 lépést kínál) ebből kettő kell - ha van író (pl. Néro stb...). Az első ablak (magyarul is beszél, jobb felső sarokban ott a magyar zászló), klikkelj rá a betöltés téglalapra, és jelöld ki, hogy hol van az .avi, de vigyázz, mert ha a hibaüzenetben megjelölt írásjelek szerepelnek az elérési útban - akkor veszély van, pl. nem ad hang stream-et, amit pedig kell hogy automatikusan adjon (én átkereszteltem a fájlt Totál C. F6-al, és kivettem a kötőjeleket stb... amit szünettel helyettesítettem). A második fül a kimenet, döntsd el, hogy kell-e .iso file (én szoktam kérni a pipával), amúgy automatikusan felkínálja az "Avi2DVD_temp" könyvtárat oda, ahol az avi található. Ebben a könyvtárban lesz a DVD alkönyvtár, amit fel kell írni (Neroval símán) - ha eljutsz idáig!? Mert néhány esetben nem jutottam el, és a megoldást most keresem, itt vagyok a #242-ön. Sok sikert.
  • A fenébe
    Ami én tudok, csak azt próbálom írni: az .avi kiterjesztés digitális (adat), tehát szerintem (?) csak számítógép alatt indul el Win alatt. Az egyszerűbb (a régiek, és nem a mostani olcsóbbak) lejátszók nem látják csak a video fájlokat (olvassátok el egy sör mellett a masina tájékoztatóját). Ezzel kinlódok én is, mert az . avi-t át kellene konvertánom .iso-ba, vagy video-ba ((Audió_TS, Video_TS (amelyik .vob, .bup., .ifo fájlokat tartalmaz)). Amúgy az Audio_TS üres, semmi szükség rá, mert a video_ts könyvtár tartalmazza a hangot is. Na ide kellene eljutni- Üdv.
  • A fenébe
    Hát köszi, ez volt az első válasz. Sajnos én sem vagyok szakértő, azért vagyok itt. Az .avi nagyjából stimmel, mert mindenütt AC3, a kodek stimmel (mert több is volt ilyen). Az AVIsynth érdekelne, mert ha megnézed az Avi2Dvd részletes jelentését, valahol itt akadt el az ügy. Tudnál valamit írni az AVIsynth-ről? Mert amúgy ez a lépés része a előbbi proginak.
  • grebber
    Avi filmek amik isten tudja mivel ripeltek be.Haveromnak kéne mert a dvd lejátszója nem játszik le avit és tv-n szeretné nézni a filmeket!
  • Inquisitor
    Nem vagyok szakértője a témának. Első körben megnézném GSpot progival miben van a kép meg a hang kódolva az AVI-ban. Lehet elöbb említett progi problémája, hogy nincs fent minden kódek amire szüksége lehet és/vagy bizonyos kódekekekt nem kezel le?
    Ha AVIsynth-el átkonvertálod Mpeg2-be, akkor pl. Neroval nem lehet átnyomorgatni DVD formátumba?
  • A fenébe
    Itt vagyok előtted (#242) valami hasonló gonddal. Légy szíves felvilágosítani, hogy ha .avi jelenik meg, mit kell tennem, ha Xvid stb... volt az eredeti file. És mit javasolsz, mert az Avi2Dvd hol konvertál - hol nam! köszi.
  • Inquisitor
    Attól függ milyen tömörítésű az az AVI? Mpeg2? DivX? XviD? Mpeg4? WMV? Mpeg1?
    De az kb. annyira lesz "Jó", mint szutyok MP3-ból Audio CD-t írni, nem?
  • A fenébe
    Letöltöttem .rar-ban - de néhány file CRC hibával jött (illetve nem jött) le - próbáltam a WinRAR/Javítással helyrehozni, de semmi. Ez még kevés, új és kezdő vagyok - az Avi2DVD programot használnám, de jónéhány esetben (30%) a demuxingolás után leáll, és az alábbi hibaüzenetet küldi:
    [C:\Downloads\Video\Asterix és a
    vikingek\Avi2dvd_temp\Fixed_Audio01.mp3 70987392
    Bytes]
    [20:42:14] Starts Mp3->Ac3 convertion ...
    [20:42:16] Audio converted in Ac3 successfully !
    [C:\Downloads\Video\Asterix és a
    vikingek\Avi2dvd_temp\AudioStream 1 MP3 2CH.ac3 -1
    Bytes]
    [20:42:16] Job NOT Done. There are warnings ... Find at
    the log file the 0 byte generated file to focus where exactly
    the problem appears
    -- és ezt követően leáll - tehát nincs sem .iso, sem DVD video file, a javításhoz meg semmi tanács. Van valakinek ötlete, mert a hang ott van, csak valami miatt nem látja, és ezért készít 1 Bytos filet. Itt most megtaláltam a WinAvi programot, most töltöttem le, még azzal megpróbálom, de gondjaim halmozódnak. Köszi.
  • grebber
    Milyen programot ajánlotok ami egyszerű és aviból dvd-be konvertál??
  • Bergamo
    ConvertXtoDVD progihoz kéne serial szám. Ha valaki tud dobjon meg vele plz.
  • pazola
    Megnezem, koszi!
  • blackgamer
    itt tudnak segíteni
  • pazola
    Udv! Szuksegem lenne egy kis segitsegre.

Tobb avibol szeretnek dvd-t csinalni ugy, hogy legyen menuje is, az elejen ki lehessen valasztani, hogy melyik film induljon el. Letezik ilyen?

Elore is koszi!
  • blackgamer
    szia!
    persze, segítünk, erre van a fórum :)
    két könyvtár jön létre az átkódolás során, egy VIDEO_TS meg egy audiós
    mindkettőt simán rámásolod a dvdre, mintha adat dvdt írnál

tipp: nekem sok gondom volt a film képméretével, sok program széthúzza-összenyomja, ezért ajánlott újraírható dvd-n kisérletezgetni és ha minden jó, akkor kiírni véglegesre
  • szoszy05
    Szia, sziasztok!

Köszi, hogy válaszltál. De lenne egy újabb kérdésem. (eddig még nem írtam és nem konvertáltam dvd-t)...
    Tegnap letöltöttem egy másik programot a VSO DivxToDVD-t. Ha átalakította, akkor ugye két mappa jelenik majd meg dvd formátumba? Ha ez megvan csak simán írjam ki Nero-val dvd-re? Az asztali le tudja majd játszani ugye? Nero vagy alcohol a jobb dvd író progi?
    Vagy amit te írtál winavi?
    Ha nem gond, segítenél? Segítenétek?
    Előre is köszönöm!!!
  • blackgamer
    azt nem tudom, de winavi-val csak ki kell írni könyvtárakkal együtt, valószínű hogy ConvertXtoDVD is ilyen
  • szoszy05
    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne, hogy elindítottam a ConvertXtoDVD programot, hogy egy divx-es filmet átkonvertáljon dvd-re. Kiírta, hogy még 1 óra. Ha ez elkészül, nekem mást már nem is kell csinálnom vele?
    Ha tudtok légyszi írjatok!
    Köszi!
  • blackgamer
    próbáltad Winavi-val? (#223) hátha azzal konvertálódik
  • birone
    nekem olyan problémám van, hogy adott egy film, mpeg4-es formátumban, semmi gondom nincs vele, számítógépen a Nero tökéletesen lejátssza. Viszont ha dvd-re kiírom, az asztali dvd-olvasóm (még az író sem), vagy 3-on próbáltam ki, nem olvassa be. nem is látom a könyvtárszerkezetnél a filmet.
    Próbáltam átkonvertálni: először Nero Vision-nel, még éjszakára is otthagytam, mert 6 órát, vagy 11-et írt ki konvertálásnak, pedig nem rossz a gépem. De egy idő után már a képernyőt sem lehet visszahozni, teljesen lefagyasztja a masinámat.
    Próbáltam Windows Movie Makerrel, az eredmény ugyanaz.
    Átkonvertáltam aviba, így meg hang nincsen, de a kép tökéletes. Még van egy külön AAC audió fájlom is, ebben lehet a hang, de ezt meg nem tudom összefésülni az AVI-val (vagyis nem is tudom, milyen progival lehet), hogy aztán DVD-re tudjam írni, legalább divx-es lejátszón lejátszható formátumban.
    Aki tud, segítsen. Előre is köszönöm.
  • blackgamer
    BSplayer ilyen
  • ojgy
    T.Blackgamer!! A választ kösz.Légyszi irj olyan lejátszókat amelyek automatikusan lejátszáküdv.ojgy
  • ojgy
    T vaczak!! Sajnos a virtual dubbal nem megy az csak a hagyományos avit egyesiti.De a segitséget köszönöm üdv.ojgy
  • vaczak
    ide is beírom hátha valaki tud segíteni:

szeretnék csinálni egy dvd-t saját egyedi menüvel stb.
    a kérdés:
    lehet e betenni valahogy divx-es anyagot, hogy a saját menümből elinditható legyen, vagy csak úgy ha átalakítom előtte mpeg-be???
  • vaczak
    ilyet a VirtualDub-bal is lehet, meg vannak ilyen kifejezetten avi összefűző progik is, avi joiner vagy ilyesmi néven.
  • blackgamer
    fejlettebb lejátszók automatikusan folytatják a második cd-vel (ha a név azonos)
  • ojgy
    hali!! Olyan probémám van,hogy letöltöttem egy filmet divx avi fájlban,de kettő cd-ből áll.Kérdés: Mivel és hogyan lehet egyesiteni a két fájlt, hogy maradjon aviban Előre is kösszzz!! Űdv ojgy
  • blackgamer
    WinAVI video converter végül bevált
  • blackgamer
    Avi2Dvd és DivXtoDVD progival is a 16:9-os szélevásznú film nyomott lesz, hosszúkás az emberek feje és alul-felül nincs fekete csík, pedig bemenetnél és kimenetnél is 16:9-ot adom meg
    Mi lehet a gond? Ti milyen progival alakítjátok az avi-t dvd-re?
  • dini16
    Hali!
    Légyszi segítsetek !! Van egy img kiterjesztésű filmem. Hogyan írjam ki, hogy az asztali dvd is le tudja játszani ?
  • Tomicsek
    link vagy link
  • Snecie Smicie
    Nem mtartozik szorosan a kérdésem a topikhoz, de egy 1.38 GB-os divx avit mivel tudom kettévágni, hogy 2 CD-s legyen?