22786
Html-, css- és php-help
-
Cat 02 #3333 hogy sikerült felraknod ? :D
sztem vmi admin felület :S
de nefotozz.hu itt is az van -
#3332 Ja és a Wordpress-t használom... -
#3331 Bloggal való kérdés:
- A menűpontokat , hogy lehet létrehozni (pl.home, contact stb).
- Képeket, hogy lehet feltölteni?
- A pluginokat, hogy lehet instalálni? Az uw.mindig hibát csinál.
Valamit be kell állítani? -
#3330 Nem azt mondom, hogy egy korlátozottan cselekvőképes gyerek ne számítogéppezzen (korlátozottan cselekvőképes = 14. életévét nem töltötte be = 14 alatt) ne számítógépezzen, de talán nem az internettel kéne kezdeni! Talán először a géppel kéne megismerkedni és megtanulni kezelni pl ne azzal legyen teli az sg-n minden játéktopik, hogy hogy kell crackolni! Tehát játékokkal kell kezdeni telepítgetni stb stb! Ha azt nézed én 15 évesen kezdtem és 16 évesen keztem elérni azt a szintet hogy mindent tudtam telepíteni betudtam álítani a gépem értem ezalatt a virusirtótól a tüzfalon át az asztalbeálitás stb! Azóta 2 év telt el sőt valamivel kcisit több és most jutottam el abba az álapotba hogy registry-be merek turkálni vágom a html-t css-t úgy ahogy közép fokon a php-t alapfokon tudok basicba programozni és ami a elgfontosabb tudom használni a googlét!
De térjünk vissza a lényegre! ha azt nézed hogy 14 évesen az interneten bóklászik akkor 2 éve kell kb hogy számítógépezzen! 12 évesen én rugtam a bört bringáztam a barátaimmal és eszembe sem volt a gép elött punnyadni télen heti 1x ültünk ketten 1 gép elé mert a szüleink már a fülünknél rángattak be télen mert tiszta víz meg havasak voltunk!
Talán egy 14 éves gyereket nem kéne ebbe a züllöt internetvilágba beengedni!
Félreértés ne essék nem gyülölöm a nálam fiatalabbakat sőt néha nézek hogy én tanulok a 14-15 éves sráctól php-t csak manapság mindent egyre korábban kezdenek itthon a fiatalok mint kéne lásd cigi, szex, alkohol, internet, ami nem tesz jót! Nem véletlenül él átlagban egy magyar 10 évvel kevesebbet mint a környező europai népek!
-
#3329 Éncsak írni tudok. :DD -
#3328 "atw -n ennek elvileg kéne működnie ? :D"
Le van írva, olvasd el. -
#3327 "159 1. link kapásból rosz helyre megy :D"
Le van írva, hogy a #160-asb hozzászólásban, hogy a tutorial.hu frissülése miatt változott a link. Tessék olvasni!
"Elavult szemlelet, ma mar nem engedheto meg, hogy egy gyerek 14 evesen 0-rol kezdjen."
Igaz, de ne feledjük, hogy egy 14 éves gyerköc még nem rendelkezik a megfelelő számítástechnikai/matematikai/stb... ismeretekkel.
Ez akkor tűnik ki, amikor a "hozzáértő" delikvens nem tud feltölteni egy PHP szkriptet (1. ha idáig is csinált weboldalt tudnia kellene 2. weboldalkészítés első dolgai között kell megtanulni), illetve nem tudja, hogyan változtasson meg benne egy szövegrészletet félkövérre (HTML nyelv ismerete nélkül PHP-t nem érdemes piszkálni).
Tehát ha nem tanulja meg rendesen az alapokat, akkor a komplikáltabb helyzetekben elakad (és ilyenkor a tapasztaltabb fórumozók feje kezd vörösödni a méregtől).
A rosszabb eset az, amikor ebből "ingyen csinálok bárkinek weboldalt két hét alatt"-jellegű beszólások jönnek létre 10-en x éves emberkéktől.
És amikor elmagyarázod neki, hogy ez nem így megy, mert illene néhány alapvető dolgot elsajátítani - kiröhög, értetlenkedik, ("a validitás nem fontos"). -
Cat 02 #3326 atw -n ennek elvileg kéne működnie ? :D -
Cat 02 #3325 aham köszi ::D
159 1. link kapásból rosz helyre megy :D -
#3324 " if(move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'],$filedir . 'upload/'.basename($_FILES['userfile']['name']))); "
Ezt nem kellett volna piszkálnod...
Az uploads könyvtárnak meg adj 777-es attribútumot (Total Commanderben Fájl/Attribútumok módosítása - a megjelenő ablakban a szám helyére 777-et írj be).
Ja és ajánlom figyelmedbe az alábbi topik #159-es hozzászólástól kezdődően való átolvasását. -
Cat 02 #3323 <?PHP
$filedir = 'uploads';
if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name']))
{
if(!file_exists($filedir . 'upload/' . basename($_FILES['userfile']['name'])))
{
if(move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'],$filedir . 'upload/'.basename($_FILES['userfile']['name'])));
{
print "A file feltöltése sikerült!";
}
}
else
{
print "A file már létezett!";
}
}
?>
<form enctype="multipart/form-data" action="<?=$_SERVER['SCRIPT_NAME'];?>" method="post">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000">
<input type="file" name="userfile">
<input type="submit" value="Upload!">
</form>
de nem jó :( -
#3322 "a 'és' közé az alap ftp elérési utvonal vagy ahol van a upload.php ?"
Oda írd a könyvtár nevét, ahová a fileokat akarod feltölteni. -
#3321 "Ha e-mailt küldök lehet betűtípust választani, az egész gépen, "
Megoldható, ha a HTML-formátumú levelet küldesz. De csak olyan betűtípust használj, ami a fogadó gépén is megtalálható.
"De pl. itt nem lehet (ezt én is tudom)
Fórumokon sem."
Ezen a fórumon lehet - lásd itt a Betűk típusa fejezetet.
HTML nyelvben a <font> tag face attribútuma szolgál erre.
Például: <font face="Courier, monospace">Ez szögletes betűtípussal lesz írva.</font>
Erről bővebben:
Weboldalakon nem szabad túl sok speciális betűtípust használni - menüpontnak/címsornak lehet (de akkor érdemes képszerkesztő programban - Gimp, Paint, Photoshop, Paint Shop Pro megírni, és képként beilleszteni) de tartalmi résznek (kenyérszövegnek) ne használj talpatlan (Arial) betűtípuson kívül mást, mert nehezen olvasható, és ez elriasztja a látogatót. Másrészt nem minden felhasználónak van a gépén az általad kívánt betűtípus, amit a két szép szemedért nem fog letölteni. -
Cat 02 #3320 tölt meg minden de nincs fenn -
Cat 02 #3319 '/'
a 'és' közé az alap ftp elérési utvonal vagy ahol van a upload.php ? -
#3318 "van ilyen feltöltő scriptem"
Nekem meg ilyen oldalajánlásaim vannak:
A könyvtárnak, ahová a file-okat akarod feltölteni érdemes 777-es jogosultságot adni.
-
dav1d #3317 köszi -
#3316 #3315
css-ben a linkhez: text decoration: none;
-
dav1d #3315 hali hogyan hozhetom azt össze hoy ne legyen a link alatt vonal ? előre is thx -
#3314 Én 14 évesen kezdtem nulláról. -.- Most a szegedi egyetemen vagyok mérnök informatikus. (Egészen addig, míg ki nem vágnak. :D) -
Zsoldos #3313 Elavult szemlelet, ma mar nem engedheto meg, hogy egy gyerek 14 evesen 0-rol kezdjen. 100 eve mondhattuk volna ugyanezt a konyvekre. (akkor meg otthonulo konyvmolyok voltak) Azert mert hasznalja/ismeri az ember a szamitogepeket meg lehet normalis elete. Max a szelsosegekkel van a gaz: Ha hardcore hogolyo addikt valaki, az pontosan olyan rossz, mintha netfuggo lenne.
"Csak hát az sg sem tudja ellenörizni hgy ilyen fiatalok ne regisztrálhassanak!" ez is eleg furcsa comment, szerencsere nem te uzemelteted ezt a portalt ;)
na mind1 ez off -
#3312 Azt nem értem hogy a szülők miért engedik gépközelbe az ilyen fiatal gyereküket! 15 éves kortol mikor szaközepet kezdenek akkor kezdenek megkomolyodni! Úgymond fiatal gyerek korom beli legjobb "barátomnak" az öccse gépezhet de pl napi 1 órát és internet nuku lövöldözős játék nuku! Igaz még csak 8 éves de az anyja kijelentette hogy amig fiatalkorú addig korlátozva van és amikor már korlátozottan cselekvőképes korba lép (14. életévét betölti) akkor kezdhet komolyabban ismerkedni a nettel meg a géppel! Természetesen a többi társaihoz képest nem akarják hogy lemaradjon csak hát a 10-13 éves gyerek élje ki gyerekorát nyáron bicigizzen télen meg hógolyózon stb stb! Csak hát az sg sem tudja ellenörizni hgy ilyen fiatalok ne regisztrálhassanak!
-
#3311 Namost, ha jól értem, te azt szeretnéd, h más betűtípussal írj, mint a többiek?
Így?
times betűtípus
arial betűtípus
courier new betűtípus
trebuchet betűtípus
wingdings betűtípus
Vagy azt szeretnéd elérni, h az egész oldal más betűtípusban jelenjen meg?
A fő probléma az, h nem tudod értelemesen megfogalmazni, h mit akarsz és abszolút nem értjük. :C
Életkor: 14 alatt. :C Most jöttem rá, lehet, h fölöslegesen gépeltem. :CCC -
#3310 hmm -
#3309 <font color="#800080">Purple</font>
Mondjuk ez? -
#3308 Hát az interneten!
Ha e-mailt küldök lehet betűtípust választani, az egész gépen,
De pl. itt nem lehet (ezt én is tudom)
Fórumokon sem. De han incs ilye akkor nem kérdezgetlek titeket csak ha van ilyen
Ha nincs ok de jó lenne. -
#3307 Hol? -
#3306 Naad de komolyan van BÁRMILYEN progi vagy AKÁRMI amivel lehet betűtípust cserélni? -
#3305 -
#3304 Van olyan script hogy másfajta betűvel lehet üzengetni?
-
Cat 02 #3303 van ilyen feltöltő scriptem
<form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data" name="Upload">
<input type="file" name="file">
<br>
<input type="submit" name="Submit" value="Feltöltés">
</form>
<?php
$upload_directory = "files"; // this is where all the files are uploaded to chmod it to (777)
copy( $_FILES['file']['tmp_name'],
"$upload_directory" .$_FILES['file']['name'])
or die("sorry an error has occured");
?>
de mindig sorry an error has occured-t ír ki -
Cat 02 #3302 hi
olyant lehet (ha igen hogy) hogy képre kurzor és mintha egördülő menü lenne alatt képen jönnének ki
kerestem is de csak szövegest találtam :S D: -
#3301 Nagyon ügyes vagy de szokj le róla! Másokat ez idegesít! -
laliking #3300 (ték) -
Cat 02 #3299 addig lesz vmi uj dolog amit megint bugosan csinál :) -
#3298 IE9-re talán már megoldják azokat a problémákat, bágokat, amiket 2004-ben (-re) kellett volna. :)) -
#3297 De talán azért ez is több, mint a semmi.
De minthogy ez is csak egy BG gyártmány (ha jól tippelem), nem lehet tökéletes. -
#3296 1. Szép, szép - de vannak még benne hibák - lásd a kommenteket.
2. Attól hogy az IE7-ben kijavítottak néhány CSS-bug-ot nem nyugodhatunk meg. Sok felhasználó nem vált azonnal a legújabb verzióra (pláne a WIn9x/ME használók, akiknél már alig van terméktámogatás, nem tudnak IE7-re váltani), így régebbi böngészőkre is optimalizálni kell. -
#3295 Details on our CSS changes for IE7 -
Cat 02 #3294 én mikor oldalramra raktam mindig kikapcsoltam ff el a js-t és nem kellet beírni xD