22786
Html-, css- és php-help
-
#3173 hát akkor marad a gif :S
pedig szeretem a png formátumot :)
De aztmég mindig mindig nemtudom, hogya felső frame tartalma miért nem jelenik meg IE -ben :S az lenne a menü !
http://infectedmann.extra.hu/menu.html !
így néz ki az index.html->
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>InfectedMann Hivatalos Website -ja</TITLE>
</HEAD>
<FRAMESET rows="15%,*" border="0">
<FRAME SRC="menu.html">
<FRAME name="oldal" SRC="main.html">
</FRAMESET>
</HTML>
ez miért nem tetszik az explorer -nek???
vagy lehet a menu.html -ben van valami ami nem tetszik neki? :D
Olvastassam be külön file -ból a javascript és a CSS elemeket??? -
#3172 Hali!
Azt meg lehet valahogy csinálni hogy itt a fórumban pár nem kívánatos ember hozzászólásait egyáltalán ne is lássam? -
#3171 A felhasználók a $nev mezőben 1 táblában vannak. Nekem az éppen bejelentkezett felhasználó nevét kéne beírni a $neved mezőbe, 1 másik táblába. Ahogy próbálkoztam, de nem sikerült:
mysql_query("UPDATE verseny SET versenyzik=$nev WHERE nev = '".$versenyzik."'");
ez eléggé kusza kód :) de ebből kéne valamit formálni. -
#3170 "Nem létezik valami javascript hibakereső?"
Firefoxhoz Firebug kiterjesztés -
#3169 Jaj, jaj, jaj, ne keverjük össze az IE hibás MIME-típus kezelését (ami nem okoz elcsúszást), a hibás CSS 2.1 kezeléssel (ami az elcsúszásokat okozza).
Én ezt írtam:
Mivel a design-t a CSS szabályozza, az XHTML-t text/html-ként kiszolgálva (ami sajnos helytelen, de sajnos az IE nem fogadja el az application/xhtml MIME típust) működik... -
#3168 Nem létezik valami javascript hibakereső? -
#3167 Nekem tud valaki segíteni?? 5 hozzászólással lejjeb a kérdés... -
#3166 Először is ne használj framet! Olvass vissza kicsit a forumban találsz rá php megoldást! Vagy 3. és 4. találatra nézz rá! Aztán másodszor meg jelen pillanatban én is csinálok egy nagyobb projektet és szenvedek mint a szar mert firefox alatt minden klappol meg opera alatt is de explorer 6-ban(sp2-vel) el van csúszva (sp1-el szét van esve) 7-et még meg se néztem! Faustus elmagyarázta hogy ez azért van mert és msot idézet jön Faustustól: "sajnos az IE nem fogadja el az application/xhtml MIME típust)" -
#3165 "a képeknék nem kezeli le a PNG interlace tulajdonságát szal nem lesz átlátszó aminek annak kell lennie..."
Az Internet Explorer nem kezeli a PNG fileformátumot rendesen (se átlátszóságot, se interlace-t). Használj helyette GIF-et, vagy esetleg JPG-t.
Flash-hez meg használj SWFObject-megoldást.
Ezzel elkerülheted az "Aktiváláshoz kattintson a vezérlőre" felíratot.
"hogyan lehet azt megoldani, hogy az site -om ne kerüljön mentésre a Gyorsítótárba ha az valakinél be van kapcsolva???"
A <head> és </head> tagek közé:
<meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" />
<meta http-equiv="Expires" content="Wed, 26 Feb 1997 08:21:57 GMT" />
Illetve ha PHP-t használsz:
<?php
header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate"); // HTTP/1.1
header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT"); // Date in the past
?> -
#3164 legalsó találat első sorának meta tagja! keresőőőőőő -
#3163 Mondtam hogy kapásból azt rontod el hogy a localhost-ot nem kell átirni az maradjon localhost! -
dav1d #3162 ott vannak a képen amit küldtem az "adatokat" szerintem jól adtam meg vagy nem tom mi lehet a gubanc... -
#3161 A hibám 1 kicsit másképp kiküszöbölhető. De ehhez is kellene 1 kis segítség. A felhasználók a $nev mezőben 1 táblában vannak. Nekem az éppen bejelentkezett felhasználó nevét kéne beírni a $neved mezőbe, 1 másik táblába. Ahogy próbálkoztam, de nem sikerült:
mysql_query("UPDATE verseny SET versenyzik=$nev WHERE nev = '".$versenyzik."'");
ez eléggé kuzsa kód :) de ebből kéne valamit formálni.
-
#3160 és még valami !
Explorer alatt miért nem jelenik meg rendesen a site -om ->
infectedmann.extra.hu (volt már fent más tárhelyen is szal tuti nem az gebasz)
a felső frame ahol a menü van nem jelenik meg...
és a képeknék nem kezeli le a PNG interlace tulajdonságát szal nem lesz átlátszó aminek annak kell lennie... !
Firefox alatt meg műxik rendesen... ezért is írtam oda, hogy firefoxra van optimizálva ! -
montressor #3159 hali!
php_self-es segitseget kernek.
<form action="<?php print("PHP_SELF?".session_name()."=".session_id()) ?>" method="post">
Az egyik kerdesem, ha a bongeszobe csak annyit irok, h pl. www.teszt.hu
akkor ugye bejon a www.teszt.hu/index.php, de az index.php igazandibol nincs a bongeszoben. Postolaskor hibasan jelenik meg: www.teszt.hu/?PHPSESSID=blabla
a php_self-nek nem kene az index.php-t is tartalmazni?
Masik kerdesem, h a session_start() meg van hivva a lap elejen, es mondjuk nincsenek a cookie-k engedelyezve, akkor a fenti pelda megfelelo a session azonosito atadasara, ugye?
koszonom -
#3158 Falabu, átírtam, de így se jó. Hibaüzenet sincs. Mondjuk az az én kódomnál se volt. -
#3157 Azt csak te tudhatod, hogy az adatokokat jól adtad-e meg:D. Adatbázishoz úgy szatlakozunk hogy először kapcsolatot létesítünk a mysql serverrel(mysql_connect) és utána kiválasztjuk az adatbázist(mysql_select_db) és ezekután tudunk elkezdeni dolgozni vele, ha hibaüzenetet kapsz már a kapcsolódás elején akkor valószínű hogy valamit elírtál. -
dav1d #3156 ez idáig oks de azt szeretném tudni hogy az adtaim jól adtam e meg =ott az ábra)... a szkriptnek jónak kell lennie könyvből írtam ki és ahoz tartozik a többi feladat... -
#3155 hogyan lehet azt megoldani, hogy az site -om ne kerüljön mentésre a Gyorsítótárba ha az valakinél be van kapcsolva???
Vagy ha kilép a böngészőből az törlődjön???
Előre is köszi a választ !!! -
#3154 $ossz = mysql_connect("host", "felhasználónév", "jelszó");
if(! $ossz) die("Nemsikerült csatlakozni!");
mysql_select_db("adatbázis"); -
dav1d #3153 és ebben nem tudtok segíteni?... please -
#3152 <center><form action=<?php $php_self ?>>
szerintem ezt átkéne írni erre
<center><form action="<?php echo $PHP_SELF; ?>"> -
#3151 <?php
include("config.php");
if ( $versenyzik != "" ) {
$parancs2 = "insert into szoveg ( versenyzik ) values ( '$versenyzik' )";
mysql_query( $parancs2, $kapcs);
}
?>
<center><form action=<?php $php_self ?>>
Neved: <input type=varchar name="versenyzik"><br>
<input type="submit" value=mehet>
</form>
<br><br>
Biztos én vagyok a nagyonbéna, de nem találom a hibát. Ha valakinek szemetszúr létszi írja meg mi a baj a kódban. -
#3150 Köszönöm! Csak még 1 kérdés és nem is zavarok egy ideig. Segítség kellene egy "Flash chat" nevű script kezelésében. Nem tudok létrehozni admint. -
dav1d #3149 könyvből idéztem: -
dav1d #3148 ez egy egszerű példa a mysql összekötetés kiépítésére
"a kapott össszekötetés azonosítót &ossz nevű változohoz rendeljük , majd kiírjuk az eredményt hogy jó e..." -
#3147 Nem tudom hogy mit szeretnél elérni! A $ossz valtozoval csak csatlakozol egy adatbázishoz ezzel kéne valami müveletet végezned! :S -
#3146 hogy ezt eddig nem találtam meg... :O -
dav1d #3145 hát mit írjak oda ?ezt egy könvből írtam ki... -
#3144 Kapásból az így töltöm ki résznél van a hiba! A localhost helyére ne irj semmit illetve maradjon localhost! Aztán az echo "$ossz";-re nem azt kéne kanod amit irtál! -
#3143 Kedves daxan!
1. Ez egy fórum. Ne követelőzz!
2. Kérdésed komplex probléma. Az elvi megoldást elmondom, de ne várd, hogy megírjam helyetted.
Szóval:
1. Létre kell hoznod egy adatbázist (lehet szöveges is), amiben letárolod az e-mail címet és egy véletlen azonosítót, és hogy az adott e-mail címről aktiválták-e a meghívást.
2. Kell 4 szkript:
* Egy az adatbázis feltöltéséhez (beírod az e-mail címet, generáltatsz egy jó hosszú véletlen karaktersorozatot, illetve az aktiválási jelzőt nullázod)
* Egy a levél elküldéséhez (elküldöd az adott felhasználónak benne a 3. szkript címét, megadva benne a véletlen karaktersorozatot paraméterként - tehát http://oldal.szolgaltato.hu/activate.php?id=600DD64CCCB17CC4CBC712B4D175982742FDE9F91B1070B8C4C953DE1238A7BE)
* Egy a felhasználónak (ez az activate.php, ami leellenörzi hogy a a PHP szkript paraméterében megkapott azonosító megegyezik az adatbázisban tárolttal).
* És még egy a felhasználónak, ami a regisztrációs adatokat kezeli.
Aminek éremes utána nézned:
$_GET[""] - paraméter átvétele URL-ből.
mt_rand() - véletlenszám generálása
mail() - levél küldése
mysql_query()/mysql_connect()/file()/fopen()/fclose()/... - adatbázis/file kezelése
captcha - Ha biztosra akarsz menni, akkor a mindenféle automatikus robotok elhárítására, amelyek automatikusan beregisztrálják/aktiválják magukat, ilyen "írja be a képen látható kódot"-megoldásokra is szükséged lesz. -
dav1d #3142 sziasztok egy egyszerű kóddal szeretnék csatlakozni mysqlhez mégis hibát kapok valaki please
kód -
#3141 thx -
#3140 "kerestem css filter kiegészítőt firefoxhoz de nem találtam :/"
Ugyanis a filter tulajdonság csak IE alatt elérhető, a W3C szabványaiban nincs benne.
Megoldást egyrészt az opacity CSS tulajdonság jelenthet (keress rá a css és opacity szavakra, itt találhatsz egy leírást például, vagy itt), másrészt ha valamennyire járatos vagy a PHP-ban nézz körül a GD library függvényei között (ott lehet a színekkel babrálni...). -
#3139 "én úgy hallottam, hogy a lorem ipsum az nem latin szöveg"
Azért van némi köze hozzá (latin blabla-nak említettem, nem latin szövegnek...):
"Although using "lorem ipsum" often arouses curiosity due to its resemblance to classical Latin, it is not intended to have broader meaning."
"The text is derived from Cicero's De finibus bonorum et malorum (On the Ends of Goods and Evils)."
-
#3138 ez egy fórum, nem szolgáltatás -
#3137 Akkor most foglalkozhatnánk az én problémámmal is? -
#3136 én úgy hallottam, hogy a lorem ipsum az nem latin szöveg
most csak úgy mondom -
#3135 "hogy hogyan lehet az include-get-switch-el betöltött tartalmat scrollozni egy meghatározott keretben ha túl hosszú"
1. Általában ebben az esetben nem keretekről beszélünk, inkább dobozokról, hasábokról, vagy blokkokról.
2. Megoldást az overflow CSS tulajdonság jelent.
Tehát van egy adott ID-jű <div> elemed:
<div id="tartalom">IDe kerül a hosszú tartalom. Most például latin blabla. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nullam at enim. Vestibulum nec nibh. Ut eget risus. In blandit tellus. Nullam dapibus velit ut libero. Morbi rhoncus. Proin hendrerit, augue vitae blandit hendrerit, pede orci fringilla massa, eu mattis velit mi ac lorem. Phasellus lobortis, nisl nec pretium molestie, lacus dolor pharetra purus, non sagittis nisl lacus id sapien. Integer est mauris, ullamcorper lacinia, nonummy eu, facilisis pharetra, erat.</div>
Ekkor a CSS formázás a következő lesz (HTML kódba ágyazott CSS a <head> és </head> elemek közé kell beszúrni):
<style type="text/css">
#tartalom {
overflow: auto;
}
</style>
Olvass utána itt: -
#3134 Hali!
Azt szeretném elérni hogy firefox alatt át tudjak színezni képeket, úgy hogy én állítom be a színét és az erősségét... kerestem css filter kiegészítőt firefoxhoz de nem találtam :/ Mondták hogy CSS hackel meg lehet csinálni, de nem sokat tudok erről az egészről :S
Valaki tudna segíteni plz?