22786
Html-, css- és php-help
-
Monoton #3493 akkor már igen :) thx -
#3492 Ottmaradt - #3476 akart lenni ;)
De remélem érthető a példa. -
Monoton #3491 de a 3447 az hogy jön ide :) -
Monoton #3490 áhá asszem értem :P
thx -
#3489 <a href="#3447">Ugrás a 3476-os hozzászóláshoz</a>
Ahol a 3446-os hozzászólás így néz ki:
<p id="3476">Én vagyok a 3476-os hozzászólás.</p>
De kinézhet így is (de ez régebbi metóódus):
<p><a name="3476">Én vagyok a 3476-os hozzászólás.</a></p>
-
Monoton #3488 vhogy :O -
Cat 02 #3487 nekem is ez kéne :D csak sosem kérdezem meg :P
id tag et kell vhogy beírni -
Monoton #3486 hali
html ben hogyan lehetne megoldani azt hogyha egy gombra kattintok akkor a weblap legalulra gördüljön
a lényeg vannak gombok amikhez szövegek tartoznak ua zon az oldalon
tehát ha rákattintok az egyik gombra akkor az ahhoz tartozó szöveghez ugorjon
pl. ha van egy olyan gomb hogy #3476 és rákattintok akkor oda ugorjon az oldal :)
remélem érthető
köszönöm a választ előre is -
#3485 Cookie kezelés Javascriptben:
-
#3484 "csak egy bejelentkezést kellene, meg csináltam CSS témákat, és az kellene h megjegyezze"
Ebben az esetben ne cookie-t használj (PHP szerveroldali nyelv esetén a setcookie függvény segítségével tudsz cookie-t kreálni), mivel lejárati ideje van (vagyis bizonyos időn belül megsemmisül) - hanem munkamenetet (session).
Erről bővebben ebben a cikkben olvashatsz. -
WATERwebpage #3483 Szeretnék létrehozni egy(párat), de nem értem a nyelvét... tom, h javascript, + minden, de nekem a cookie nem megy... csak egy bejelentkezést kellene, meg csináltam CSS témákat, és az kellene h megjegyezze
-
WATERwebpage #3482 Halee!
Azt szeretném kérdezni, h cookie-ban ki tudna nekem segíteni? -
#3481 Majdnem, csak az e-mail spam ellen jó (?) - nem ürlapvédelemre. -
Cat 02 #3480 ez nem jó ? -
#3479 [url=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1043617395&mit=%233431]#3431 hozzászólás[/url] ebben a fórumban pont erről szól.
Illetve keress rá a Captcha szóra.
Olvashatsz erről például itt -
#3478 "ehelyere mit kene irnom hogy barmilyen (bin, nem text) file-ra jo legyen?"
Itt nézz körül a különböző típusú állományok azonosítására. -
#3477 1. nincs lezárva a script
2. idézőjeleket is csinálhatnál, így pl: id="load"
3. persze lehet h ennek semmi köze nincs a problémádhoz :) -
#3476 Van egy olyan gondom hogy ajaxal betöltök egy oldalt, de a betöltött oldalba beágyazott javascriptek nem működnek...
index.html tartalma:
<script src=funkciók.js>
<div id=load></div>
funkciók.js megnyitja a load.php-t és beletölti a tartalmát a load div-be
Eddig okés, de így a load.php-ben semmilyen scriptet nem tudok használni :( Tud valaki erre megoldást? -
Tresszer #3475 Kösszi a segítséget. -
Anotino #3474 az sem rossz otlet, csak kenyelmetlen a felhasznaloknak.
szerintem torold ki az <input type="submit"> -gombodat es a helyere szurd be azt a scriptet amit irtam.
A script annyit csinal, hogy kiirja 4 reszletben a kovetkezo szoveget: <input type="submit" value="Go" />, tehat a submit gombot.
Modositsd a first-...-fourth stringeket hogy azt irja ki amit szeretnel es ugyelj ra, hogy a reszletek felismerhetetlenek legyenek. Igy ha a robot atnezi az oldalad kodjat, nem fogja felismerni a submit gombot. -
Tresszer #3473 Az jelentene valami megoldást ha modjul a felhasználó csak akkor tudná elküldeni a vendégkönyvbe a szöveget ha beírja azt a kódot amit akkor generálok amikor belép arra az oldarra ahol a vendégkönyv van???Vagy ez baromság? -
Anotino #3472 szerintem nem a szoveg szuresevel kene foglalkozni, hanem elerni valahogy, hogy ne talalja meg a post lehetoseget a robot a html szovegben.
pl egy ilyesmi valoszinuleg bevalna.
<script type="text/javascript">
var first='<inpu';
var second='t typ';
var third='e="submi';
var fourth='t" value="go" />';
document.write(first);
document.write(second);
document.write(third);
document.write(fourth);
</script>
egyszoval erd el, hogy ne legyen a html kodban felismerheto a submit form mezo.. ha kulon fileba teszed, az meg jobb.
Ez utobbi mar kicsit paranoid intezkedes, de ha a fenti nem valik be, celszeru:
ha ugyanaz a file dolgozza fel az adatokat elkuldes utan, ami a formot is irja ki, akkor lehet hogy mas reszeit a html-nek is celszeru osszekutyulni javascripttel egy kicsit (elsosorban magat a form tagot, es a form elemek name tagjeit). -
Anotino #3471 ja, talaltam kozben a hozzaszolasok kozott a php.net-en
Content-Type: application/pdf;
ehelyere mit kene irnom hogy barmilyen (bin, nem text) file-ra jo legyen? -
Tresszer #3470 Hi!Lenne egy kérdésem szeretnék csinálni egy vendégkönyvet egy weblapra, a probléma a következő valamilyen buzi spam robot rátalált és küldözgeti nekem a szemetet rá ezért szeretnék írni valami spamszűrőt mit vegyek figyelembe amikor írom a progit.Azt tudom hogy ha valamilyen bizonyosz szavakat használ akkor nem pakolom be a hozzászólást de sajna nem tudom hogy mellyek ezek a szavak. HELP -
Anotino #3469 Hi,
Egy file upload formot szeretnek csinalni es emailbe szeretnem elkuldeni a feltoltott textmezok tartalmat illetve csatolmanykent a filet.
Az a kerdesem, hogy lehet a filet csatolni a levelhez? a mail() leirasban nem nagyon van rola szo. -
#3468 Notepad++ pl. -
#3467 né' meg a Tbiia topik fejlécét :)) -
#3466 thenxi...azért várok még hozzászólásokat.. -
#3465 pár példa:
vagy keress rá a dropdown menu vagy dropdown list kifejezésekre -
#3464 hali!
ismét egy kérdés!
szeretnék legördülő menüt csinálni! milyen progit ajánlotok hozzá?
a xara-t ismerem nem jött be épp úgy mint az 123 Flash et
ekőre is köszi -
Zsoldos #3463 Kozben talaltam megoldast:
szimplan php -f filenev
ezt a sort bevagni a cronba, es kb ennyi :)
-
#3462 Mi lenne ha esetleg...
run.bat tartalma:
:reload
"explorer" http://sg.hu // megnyitja a kívánt célt
sleep 10 // 10 másodperc pihenő
valahogy_pezárod_az_explorert_:P
goto reload // vissza az elejére
-
#3461 UWn láttam időzíthető php futtatás lehetőséget, de nem tudom hogy csinálták -
Zsoldos #3460 Az orok while ciklus nem az igazi. eroforraspazarlo, meg limitalt a php scriptek futasi ideje is (nem is celszeru vegtelenen hagyni). Arrol nem beszelve, hogy a forever nyitott browser se lenne jo. Ezt valahogy szerver szinten kell megoldani.
A lenyeg, hogy van egy kis rendszer ami php-ben keszult, es van egy szolgaltatasa, amivel elore beallitott idopontokban email notificationokat kuld.
Most szuksegmegoldaskent minden user loginkor ellenorzi, hogy ki lettek-e kuldve az aktualis note-ok, de nem tul jo megoldas ehhez kotni. (mi van ha epp nem loginol senki..) A legjobb lenne hogy minden nap fusson le pl. delben az ezert felelos script. -
#3459 külső segítséggel, a php önmagában nem képes újra meghívni magát, hacsak nem hagysz örök loopon egy while ciklust, de az baromság.
Mivel más programnyelvhez nem nagyon értek én javascriptel oldanám meg, akkor folyamatosan nyitva kell tartani egy ablakot -
Zsoldos #3458 Hi,
szeretnek csinalni olyat, hogy egy php scriptem minden nap lefusson egyszer automatikusan. Hogy lehet megoldani ilyesmit? full access adott a szerverhez.
-
#3457 thx -
#3456 Ugyanazon metódus szerint kell eljárni mint a #3447-es hozzászólásban elmondtam.
Tehát az adott elemnek adsz egy tartalom értékű id attribútumot - jelen esetben a táblázat cellájának:
<td id="tartalom"...</td>>
És a stíluslappal beállítod a méretét, és a gördíthetőségét.
-
#3455 fúú köszi szépen!
azért még 1 kérdés!
táblázatokban a cellákat lehet külön gördítősévval ellátni? -
#3454 "és layerekbe vagy táblázatokba érdemesebb lapot szerkesztenem"
Ha a kettő közül kellene választani, akkor inkább a táblázatok használata.
A <layer> tag csak a Netscape által kitalált kiegészítés, ami nincs benne a HTML-nyelvben (a W3C szabványban).
Ha kibővíthetném a felsorolást, akkor oldalszerkezet kivitelezéséhez a blokkok (<div> elemekkel megvalósítva), és a stíluslapok (CSS) használatát javaslom.
CSS elsajátításához olvasgatnivaló:
- és az azt követő részei
És nyálcsorgatásnak: