22786
Html-, css- és php-help
-
Atomy #3133 Tovább olvastam a témában és amit eddig sehol sem találtam hogy hogyan lehet az include-get-switch-el betöltött tartalmat scrollozni egy meghatározott keretben ha túl hosszú. Nekem pont ez kéne, iframe-ben alapból megvan, php-val is meg lehet ezt oldani? -
#3132 hogyan lehet olyat csinálni, hogy a egy személy csak meghívóval tudjon regisztrálni. és a meghívót én tudjam elküldeni? Ez már elég bonyolult... -
#3131 "és ezt hogyan is kell ?:)"
"Total Commanderben rámész arra a file-ra/könyvtárra aminek meg akarod változtatni az attribútumát, majd Fájl/Attribútumok módosítása. A megjelenő ablakban alul pedig módosítod a számot."
-
#3130 privát üzenet ment! -
#3129 "2. Amit adtál nekem megoldást priviben menüvel kapcsolatban nem jó mert az <li> </li> tagok nincsenek benne az xhtml dokumentációban és így nem valid a menüm és nem virithat szép kis aranyos logocska a lap alján :("
Nálam valid
Így is
Ja és természetesen a Transitional XHTML-ben benne van az <li> tag:
"The "type" and "value" attributes of the li element are not supported in XHTML 1.0 Strict DTD."
"1. Mit tudsz a <br /> tagról? IE nem nagyon akarja észrevenni :("
Működik, nincs vele semmi baj.
"3. PHP get switch-et használok és valahogy a css tulajdonságokat nem akarja átvenni egy x diven keresztül!"
Ennek is működnie kellene.
A beillesztendő tartalom csak a <body> és </body> tag-ek közötti részt tartalmazzák? -
#3128 Na végre azt hittem eltüntél és nem lessz aki az én problémáimat orvosolja :)
1. Mit tudsz a <br /> tagról? IE nem nagyon akarja észrevenni :(
2. Amit adtál nekem megoldást priviben menüvel kapcsolatban nem jó mert az <li> </li> tagok nincsenek benne az xhtml dokumentációban és így nem valid a menüm és nem virithat szép kis aranyos logocska a lap alján :(
3. PHP get switch-et használok és valahogy a css tulajdonságokat nem akarja átvenni egy x diven keresztül! Adjak a bodynak xy tulajdonságot vagy megoldható hogy egy adott div tulajdonságait használja mint pl betütipus (diven belül van a beillesztés)
THX a lot! -
Cat 02 #3127 és ezt hogyan is kell ?:)
Total Comanderrel -
#3126 "az nem lehet hogy wp_config.php nem írható és ezért nem jó ?"
Na látod ez éppenséggel gond. -
#3125 "Frame-ket felejcsd el! Nem valid megoldás google hátrébb sorol a keresések között és még sorolhatnám a hátrányokat!"
1. Megoldható validan is a frame-ek kezelése.
2. Nem a validság a probléma - inkább a hasznáhatóság.
Lásd:
* Felolvasószoftverek nem szeretik.
* Ha egy barátodnak el akarod küldeni az oldal linkjét többet kell trükköznöd egy adott - <frame>-ben megjelenő - aloldal címének elküldésével, mint egy sima oldal címének elküldésével.
* Ellentétben állnak a web egy oldal=egy url modellel - ami a web egyik "alapelve".
* A keresők [urlhttp://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=34445&query=frame&topic=&type=]sem rajonganak[/url] érte.
Helyette ott van a PHP get switch megoldás - lásd a tutorial.hu cikkét. -
Cat 02 #3124 az nem lehet hogy wp_config.php nem írható és ezért nem jó ? -
Cat 02 #3123 hát az a baj hogy a mysql.atw.hu -n sem tudok bejelenzkezni .
de kint vannak az adatok meg ienek amik kellenek -
#3122 "a localhost helyére 127.0.0.1"
A kettő ugyanaz...
Egyébként nem kell külön aktiválni az SQL-tárhelyet? Adminisztrációs felületen nincs információ erről? Jelszó/felhasználónév rendben van?
-
#3121 Forrás:
Illetve az oldal forráskódja... -
Cat 02 #3120 az sem jó :S -
#3119 "Hogyan lehet olyan url vagy kép beszúrót csinálni ami a sg-n van? Megnéztem a forrás, és nem találtam benne semmi erre vonatkozót."
<script type="text/javascript">
function DoP(action) {
var rvmsg;
var cmsg = document.newmessage.message.value;
if (action == "url") {
var thisURL = prompt("Add meg a beszúrandó link URL-jét! A http:// vagy ftp:// előtagot kötelező tartalmaznia!", "http://");
if (thisURL.length>7)
{
var thisTitle = prompt("Mi a link neve?", "");
}
var urlcode = "";
rvmsg = cmsg+urlcode;
if (thisURL.length>8 && thisTitle.length>1)
{
document.newmessage.message.value=rvmsg;
}
document.newmessage.message.focus();
return;
}
if (action == "img") {
var thisImage = prompt("Add meg a beszúrandó kép URL-jét!", "http://");
var imagecode = "[IMG]"+thisImage+"[/IMG]";
rvmsg = cmsg+imagecode;
if (thisImage.length>8)
{
document.newmessage.message.value=rvmsg;
}
document.newmessage.message.focus();
return;
}
}
</script>
Meghívása:
<A HREF="JavaScript:DoP('url')">[url]</A>
<A HREF="JavaScript:DoP('img')">[kép]</A> -
#3118 Tudom, hogy ne érdekel a történetem, de azért elmondom! Csináltam egy oldalt! Teljesen egyedül a design részét is és a html részét is! Úgy gondoltam, hogy ez az egy oldal és semmi más és ezzel foglakozok amíg csak tudok! Kb 2 heti folyamatos NON-STOP munkám van benne + néhány nap, majdnem valid css valid teljesen html-ben vannak apróbb hibák! Ma már odaáig jutottam kb 1 év alatt hogy 5 oldalt akarok csinálni de idő hiányában a legnagyobb projektet választottam ki és annyira Validra csinálom hogy nuku táblázat xhtml valid kód css valid kód és próbálom akadálymentesíteni is! Megtanultam becsületesen a html-t profi szinten css alapfokon (mindig tanulok újakat php-t haladó fokon mysql-t teljesen kezdő alapon. És 5letek tömkelege kavarog a fejemben nem győzöm jegyzetelni őket!
-
Atomy #3117 Köszi a segítséget, ez az include-switch-get dolog tényleg jó, csak nekem nem segít sajnos. Ilyen stílusú oldalt akarok csinálni:
http://www.tropica.com/default.asp
tropica
Egy adatbázis recordjai vannak felsorolva az egyik oldalon, és mikor kijelölök egyet a másik oldalon, annak a recordnak a mezői jelennek meg. Mivel az adatbázis elég nagy is lehet, az oda-vissza scrollozás elég nehézkes ha a két oldal nincs elkülönítve. Biztos meg lehet ezt oldani frame-ek nélkül is de nem tudom hogyan.
Egyébként boldogan megtanulnék kódolni html-ben és php-ben, ha ez lenne a munkám, vagy ha sorozatban gyártanám a website-okat, de mivel csak ezt az egyet akarom most megcsinálni, és már átrágtam magam majdnem nulláról a dreamweaveren, mysql-en, local-web-php-sql-telepítés mizérián már kezdek besokallni, főleg hogy ezeket simán el fogom felejteni fél év alatt ha nem foglalkozom vele :) -
#3116 Én amikor elkezdtem a html alapokat tanulni a fülembe rágták, hogy a frameket felejcsem el még mielött eszembe jutna használni és csak annyi php-t tanultam amennyire szükségem volt pl framek helyetesítése!mostmár haladó vagyok a php-ban igaz van programozoi multam tehát nekem könnyeb volt felfogni hogy miről is szol ez az egész! Mindenképpen azt tudom javasolni neked is hogy a framet felejcsd el de ha végkép nem megy várd meg Faustust talán tud neked javasolni valamit!
Amugy attol meg hogy designer tipus vagy a html-t illik neked is kenni vágni mert különben csak psd-be tudod a designt összerakni html-be illetve css-be nem :)
-
Atomy #3115 Én sem vagyok nagy híve a frame-eknek, de máshogy nem sikerült megoldani. Egyébként inkább designer típus vagyok nem coder, dreamweaverben küzdöttem eddig, de ez már nem megy vele. Php mintha kínai lenne, de azért köszi megnézem hátha jutok valamire :) -
#3114 oké, köszi -
#3113 Nekem szokott müködni localhostal is de ez is lehet emgoldás! -
#3112 Frame-ket felejcsd el! Nem valid megoldás google hátrébb sorol a keresések között és még sorolhatnám a hátrányokat! Faustus nemrégen ebben a topikban belinklet pár oldalt, hogy hogy lehet php-val megoldani frame helyett! Ott müködni fog rendesen az adatáátvitel! -
#3111 Látom atw-n vagy. a localhost helyére 127.0.0.1 írj! -
Atomy #3110 Lenne újabb hülye kérdésem:
URL paramétereket adok át egy új oldalon levő frame-nek. A gond az hogy a frameset megkapja a paramétereket de nem adja tovább a frame-nek. Ezt meg lehet oldani valahogy? -
Akadt még 1 problémám! Van egy div-em aminek van megfelelő css formázása css fájlban! Ebbe a divbe php segítségével beillesztek egy másik html-t vagy php-t és nem teszi rá a scc formázást! ez normális? forrásom:
<div id="jobbsav">
<?php
switch($_GET["id"])
{
# Kezdőoldal
default:
include("menu/home.php");
break;
# Oldal linkjei
case "index":
include "menu/home.php";
break;
}
?>
</div>
-
#3108 Valószinü hogy átfutott a kérdésed felett! De ahogy elnézem régóta nem irt ebbe a topikba szal türelem! -
#3107 már többször is kérdeztem, feltettem, a kérdést, de nem segít... -
Cat 02 #3106 nem tudom :D ez előre meg van írva :S
1ébként FF nekem rendszeresen tárolta :( -
A gyorsítótárba ha jól tudom a böngésző csak képeket meg css-t ment html forráskódot nem ha minden igaz!
Akkor aktiváltad már az adatbázisod! Config fájlt rendesen beálítottad? Nem lehet hogy valami olyat akarsz felrakni ami tartalmaz olyan fügvényt amit az ingyenes szolgáltatók előszeretettel tiltanak?
-
Cat 02 #3104 gyorsítótár ürítése vagy firssítés :) lehet a régit meggtartotta
és ott van aktiválás gomb ? :D mert uw -ra se tudtam fel rakni
alul van egy ilyen
satlakozási paraméterek
Host: 127.0.0.1
Felhasználó név: silkroad-online
Jelszó: <MySQL jelszó>
Adatbázis: silkroad-online
phpMyAdmin felület: http://mysql.atw.hu
PHP példa a csatlakozáshoz: -
#3101: Miután bejelentkeztél másold ezt a címsorba és itt kell aktiválnod a mysql-t: http://atw.hu/?a=mysql
3102: Se a <br> -re se a <br /> -re nem reagál lóxar :(
-
Cat 02 #3102 <br> :) max nem lesz az alján egy Valid logo ^^ -
Cat 02 #3101 nah igen de hol ? :S -
#3100 Valaki tud valami okosat mondani nekem a <br /> tagról? IE egyszerüen nem veszi észre :( -
#3099 Elvileg nem tud csatlakozni az adatbázishoz! Ellenörizd, hogy jól irtad-e be a jelszót! És figyelj oda mert az atw-nél aktiválni kell a mysql fiokot! -
#3098 Értem már a problémádat, de sajnos ebben nem tudok segíteni! Erre is valami java scrip kellene! Faustus biztos tud valami okosat! -
#3097 Java script! Popup ablak! Megcsinálod a kivánt oldalt pl valami.html és megadod a javascriptnek, hogy ezt nyissa meg! Itt nézz szét! -
Cat 02 #3096 hi
ezt beírom
és ezt adja ki :S
-
#3095 hy!
oylat, hogy csináljak, hogy lészen egy kis gomb..amire ha rákattintok előjön egy menüsor..(2db újabb gomb)...és ha rámegyek mondjuk az egyik gombra akkor így jöjjön elő néhány kép....
-
#3094 ??? hol találok ilyent? segítsetek pls