22786
Html-, css- és php-help
  • Dj Faustus #7618
    Olvass, mielőtt kérdezel!

"php-be imagestring -el, 5-ösnél angyobb fontott hogyan tuok varázsolni? Illetve félkövér betűket?"
    Az imagestring leírása az alábbiakat írja a 2. paraméterről:
    "Ha a font értéke 1, 2, 3, 4 vagy 5, egy beépített betűkészlet kerül felhasználásra."[courier]
    Ergó ez nem a méret, hanem a betűtípus

Hogyan lehet 5-nél nagyobb értékű, nem beépített betűtípust használni?
    Az imagestring alján ott a megoldás:
    [courier]"Lásd még az ImageLoadFont() függvényt!"

"Az ImageLoadFont() függvény egy felhasználói pixelgrafikus betűkészletet tölt be és a betöltött betűtípus azonosítóját adja vissza. (Ez mindig nagyobb, mint 5, hogy a beépített betűkészletekkel ne ütközzön) Hiba esetén FALSE értékkel tér vissza."
  • Borgi
    php-be imagestring -el, 5-ösnél angyobb fontott hogyan tuok varázsolni? Illetve félkövér betűket? Csak ugy emgy ha külön fontot hivok be?
  • akyyy
    az ilyen kódolt mitomén miket mivle tudnám visszafejteni normális alakba?

%7B

%3A

firefox is szokta néha ékezetes linkeket ilyenné alakitani
  • akyyy
    asszem leltem egyet, scaá rá kell jönni m abaja:C
  • akyyy
    kéne nekem egy olyan flash lejátszó, amit amikor htmlkóddal beszúrok valahvá, akkor tartalmazná a videó linkjét (ami flv ugye), és igy betudnám szúrni "bárhová". és a lejátszónak kéne egy olyan feature, hogy amikor véget ért a videó, kiírna egy pár sort, amivel bárni linkelni tudná ezt a videót. (ha esetleg még tudná azt is hogy eddig hányan linkelték a videót, bár az nem fontos:) )

youtubhoz hasonlóan, de sajnos az nemjó, mert ezket a videókat állandoan törlik és bannolnak
  • Flamer
    ahan. ezt tudtam. csak nem gondolkodtam tovább. :D me igazából nem az a cél amire te gondoltál de má tudom. szóval htx. :D
  • Dj Faustus #7612
    "azaz amikor bemásolsz html kódót és php-ra átírva adja ki.. "
    Minek ehhez külön progi? Ha egy HTML forráskódot .php kiterjesztéssel látsz el, attól nyugodtan HTML-ként működhet.
    Ha a forráskódba <?php és ?> tagek közé PHP-szkriptet szúrsz be, akkor a PHP-modul a PHP-forráskódot értelmezi és lefuttatja, a HTML-t meg HTML-ként értelmezi.
  • Flamer
    nem tudja véletlenül valaki hogy merre van az online phphsító? azaz amikor bemásolsz html kódót és php-ra átírva adja ki.. vagy mi a progi neve mert tudom hogy láttam már ilyet de már nem emlékszem rá.

előreis htx
  • phoenix1
    Total Commanderbe van olyan lehetőség, hogy "FTP rejtet fájl látszik" amit a Hálózat menüből érhetünk el. Kapcsold be. Ha felvagy csatlakozva katt. a szétkapcsolás gombra, majd csatlakozz újból.
  • phoenix1
    .htaccess not visible
  • vafeN
    lol...:)
  • Max7
    .htaccess problémámra kerestem megoldást melyet 2 hozzászólással lejeb olvashattok továbbá saját 404-es hibaoldal gyártásába fogtam miközben rátaláltam erre az oldalra : link 404 gonoltam megosztom veletek szerintem tök aranyos :D
  • Max7
    valaki? :S
  • Max7
    .htaccess fájlt nem látom az ftp-men :S 755-ös jog van a gyökérmappámon ez miért lehet? :S jogosultsági probléma vagy apache config probléma?
  • passatgt
    folytasd:)

2007 novemberben 1.6% használt Internet Explorer 5-öt, ők meg elviselik ha valami nem egymás mellett van:)
  • Cat 02 #7603
    azoknak internet sincs
  • Max7
    iskolák akiknek nem tellik xp-re vagy talán még 98-ra sem? láttam olyan statisztikát ahol visszatérő 95-ös látogatója volt!

folytassam? szegény családok akiknek nem tellik nagyobb teljesítményű gépre?
  • Cat 02 #7601
    könyvtárak :S
  • passatgt
    aki ie5.5-öt használ úgy, hogy pár nap múlva ie8-nál tartunk, magára vessen.

ie7-ben úgy néz ki egy oldal 98%-ban, mint firefoxban, ha rendesen van megírva a kód.
  • Max7
    Pm-ment!
  • Max7
    akár hányszor akartam csinálni css-el táblázat nélküli oldalt firefoxban minden kalppolt de ie-ben 6.0 alatt szétcsúszott akkor segített faustos itt ott minden féle okosságal a css-ben meg ie-ben ezután jött ismét a probléma hogy ie 5.5 alatt nem úgy nézett ki... aztán jöt az ie 7.0 ekkor mondta faustus hogy nincs 100%-os módszer arra hogy minden böngészőben hibátlan legyen az oldal!

Sejtem hogy csak azért mondta mert nagyon sok munka lett volna vele és senki nem fizetett neki az elrabolt idejéért....

Nekem sem pénzem sem türelmem nincs css-el öszerakni egy oldalt! amit fél év alatt csinálnék meg azt fél óra alat megcsinálom táblázatba!

Egyre többen támogatják a firefoxot! Egre több oldalon látok olyan feliratot hogyha az oldal szétesne használj normális böngészőt... (firefoxot)

sőt találkoztam már olyan oldalal ami megnézte milyen böngésződ van ha nem firefox nem nézheted meg az oldalt hanem kiírta hogy az oldalmegtekeintéséhez firefox böngészőre van szükség töltsd le inenn meg onann... észre sem vettem volna csak egy barátom mutatta hogy nézzem meg explorerel az odlalt :D
  • passatgt
    Semmi ördöngőség nincs tableless oldalban, 3-4 fő dolog van, amire oda kell figyelni írás közben, hogy ie is azt csinálja, amit szeretnél.

A span h1-5-el ellentétben nem blokkszintű elem, ezért nem lehet a h1-en kívülre tenni. Ha a h1-et egy divbe rakod, nem fog szólni egy szót sem a validator.

Span leginkább szövegformázásra való, <font> helyett. Menüknél és egyéb helyeken is lehet használni, de ilyenkor blokkszintű elemmé kell alakítani css-ben, display:block;, de validator nem nézi css-t, tehát nem fogja blokkszintűként kezelni, mivel nem is az:)
  • Cat 02 #7596
    én is így vagyok, pl aki vak/gyengén lát nem fog MMORPG-vel játszani
  • Max7
    nem hiszem hogy a vakok pont az énáltalam készített oldalakat olvasgatnák! legyen az összes közoldal mint pl s a magyarország.hu meg ilyenek akadálymentesek! vegyenek fel szakembert aki milliókért elpocsékolja a napjait...
  • Cat 02 #7594
    mert a vakokat/gyengénlátókat megszivatod :)
  • blackgamer
    szeretném ezt a cover flow effektes képtárat kitenni profilomba
    FF alatt működik, IE viszont nem akarja mutatni a nagy képet, még winyóról sem, activex-et kell is engedélyezni de azzal együtt nem működik, miközben a termék oldalán a demó kifogástalanul lefut
    mi lehet a probléma? (profilom linkje)
  • Max7
    én xhtml valid kodot csinálok legalább is validnak látszik :D de mindent bevágtam táblázatba hogy minden böngészőben minden ot legyen ahol én akarom! css-el hónapokat szenvedek mire öszerakok egy oldalt úgy hogy minden egyes pixel ott legyen ahol én akarom míg táblázattal emgvan fél óra alatt!

ma már nem elég firefoxra operára és explorere optimalizálni hanem: firefoxra, operára, explorer 5.5, explorer 6.0sp1, explorer 6.0sp2, explorer7 -re és ez nagyon sok időt vesz el ezért inkább táblázatot használok ami sokak szerint nem esztétikus de ha valid és minden klappol akkor miért ne? :)
  • Cat 02 #7591
    én már 1 ideje nem figyelek a forráskódra :S sajna hagyag lettem :S

pl FF el oldal perfect (nem valid de minden úgy van ahogy akarom), IE vel meg se merem említeni, minden baloldalt, png-ket nem jeleníti meg ...
    lehet ezért csökkent felére a látogatottság
  • Max7
    igen már megodódott :) csak azt nem értem.... van egy sor ami h4-es van egy sor ami h3-mas van ami h5-ös szal vegyesen... miért nem jó neki az ha az összes hx-et ahogy alapból akartam berakom egy csoportba így meg minden h tag-nek be kell lőni a class-t :S

Nekem nem nagy dolog de sok kicsi sokra megy alapon nő a weboldalam forráskódjának a mérete :) így is az a problémája hogy a forráskód és a valódi tartalom arányom túl alacsony... :S
  • passatgt
    fordítva kell, h4-en belülre a span-t:)
  • Max7
    nincs viszont ezek szerint a <span class="style3"></span> is gond neki :S
  • phoenix1
    Szia. Nézd meg, hogy a <h4> nincsen-e véletlenül a <p> belülre téve.

Ha így van akkor nem jó:
    [courier]<p>
    <h4>Cím 4</h4>
    Szöveg ...
    </p>[courier]
    a validator is azt mondja.
  • passatgt
    gondolom doctype befolyásolja, próbálj meg másikat:)
    nekem ezzel még nem volt gondom
  • Max7
    Line 70, Column 5: document type does not allow element "h4" here; missing one of "object", "applet", "map", "iframe", "button", "ins", "del" start-tag.

<h4>szoveg</h4>

The mentioned element is not allowed to appear in the context in which you've placed it; the other mentioned elements are the only ones that are both allowed there and can contain the element mentioned. This might mean that you need a containing element, or possibly that you've forgotten to close a previous element.

One possible cause for this message is that you have attempted to put a block-level element (such as "<p>" or "<table>") inside an inline element (such as "<a>", "<span>", or "<font>").
  • Cat 02 #7584
    hivatalos nevük cms ;)
  • passatgt
    h34=h4
  • passatgt
    h1 h2 h3 h34 h5 is létezik
  • Max7
    örülök hogy félkomásan 1 szóval tudtam segíteni :)
  • The Garrett
    megnezem, koszi

edit:
    fúfúfú ez tökéletes lesz! :) foglamam sem volt róla hogy milyen néven kell ezeket keresni, mostmár tudom hogy netes tartalomkezelő. ^^
  • Max7
    joomla