22786
Html-, css- és php-help
-
#7458 Köszi a tippet, sajnos a helyzet változatlan. Most latin2-vel próbálkozok. Ezzel PHP nem bolondul meg, az oldalon jól jelennek meg a karakterek, csak a phpMyAdmin-ba mutat ilyen "HTML entity"-hez hasonló jeleket. Weblaboron erre azt írták, hogy ilyenkor kell az accept-charset a form-nak, de nálam az is meg van adva, és ráadául jól. -
phoenix1 #7457 Mutatok egy példát, hogy kell beállítani kapcsolódás után a karakterkódolást:
$con = mysql_connect( $host, $user, $pass, true )
mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $con);
Azt is megnézheted, hogy az adatbázisban lévő táblák oszlopainak nincsen-e véletlenül más karakterkódolás megadva.
phpMyAdmin-ba válasz ki egy táblát a bal felén lévő listáról, ekkor a jobbfelén megjelenik a tábla struktúrája ott fogod látni, hogy minden rendben van-e. -
#7456 Változás: az oldalon helyreálltak a karakterhibák. Csak a normál szöveg, nem az adatbázisból nyert adat. De továbbra is jön a PHP hibaüzi, ami elég érdekes, tekintve, hogy a kód nem is változott, csak a karakterkódolás. -
#7455 Köszi az eddigieket, de valahogy nem akar sikerülni, így kitérek minden részletre.
Adatbázis: Főoldalon ez olvasható: MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8), valamint a MySQL kapcsolat egyeztetés utf8_general_ci. Az adatbázis tábla tevékenységek menüpontja alatt erre állítottam az egybevetést: utf8_general_ci. A struktúra alatt pedig ki is írja, hogy: Egybevetés utf8_general_ci, illetve minden táblamező mellett olvasható, hogy az egybevetés utf8_general_ci.
Állományok: beállítottam DreamWeaver-ben, hogy a default encoding utf-8 legyen. Volt ott valami normalizálás, azt kikapcsolatam. Mivel nem voltam biztos, hogy az állományok eredetileg is utf-8-ba lettek mentve, ezért DW-ben új dokumentumot kezdtem. A régieket notepad-dal megnyitottam, kimásoltam a taralmat, majd beillesztettem DW-ben, és úgy mentemttem el a dokumentumot.
A dokumentumban indítok egy ob_start()-al, majd utána rögtön megadom PHP-vel a headert: header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); Illetve használom a meta adatot is: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
Továbbá minden form-nak meg van adva ez: accept-charset="utf-8".
Beraktam a .htaccess file-t is, az sem segített.
Most egyébként ott tartok, hogy lehet a DW nem is jó karakterkódolást használ. Ha notepad-dal elmentem uft-8-ba, akkor még az oldalon is rosszul jelennek meg a karakterek. Ami érdekesség, hogy még PHP is érzékeny rá. Olyan hibaüzeneteket dob, hogy az oldal fejléce már el lett küldve, ezért nem használhatom a session_start() függvényt. Ami elég érdekes, tekintve, hogy az állomány legeljén van, semmi html kimenet nem volt még akkor, illetve használom az ob_start()-ot is.
Érdekelne, hogy milyen debug-olási módszerek vannak?! Van olyan program, ami meg tudja állapítani, hogy az állomány milyen karakterkészletet használ? Csak mert ugye érdekes, hogy DW is utf-8-ba ment, és a notepad is, de mégsem ugyan az. Illetve milyen szerkesztőprogramot próbáljak ki, amivel biztos, hogy jónak kell lennie?
Még egy apró infó, ez most jutott eszembe. FF Live HTTP Header-el megnéztem pár adatot. Olvastam máshol, hogy ezzel érdemes debug-olni. Ezt kaptam: Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7 Ezzel igazából nem tudom mit lehet kezdeni, ez tűnt csak idevágónak, de nekem nem mond semmit.
Köszönöm előre is a fáradtságot, amit rám szántok...
MOD: Kimaradt ez: @mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $this->_resource);
Ezt egyszer már próbáltam, de akkor nem segített. Igazából nem tudom, hogy hogyan kell használni. Próbáltam, hogy adatbázis beszúrás előtt, vagy után használom, de semmi sem változott.
MOD2: Most egyébként ott tartok, hogy sehogy sem jó. Az oldalon sem. Amikor először azt írtam, hogy az oldalon jó, akkor volt benne egy apró hiba. A form-oknak az accept-charset véletlen iso-8859-2 volt. Így rosszul került be az adatbázisba, de az oldalon jól jelent meg. -
phoenix1 #7454 Nálam a kapcsolat egyeztetés utf8_general_ci, egybevetés úgyszintén utf8_general_ci, az adatbázis kapcsolódásakor
@mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $this->_resource);
a php-nek a header az amit előbb is mondtam, a php-k utf-8 kódolásúak.
Plusz .htaccess-ben van még ez:
<FilesMatch "\.(html|htm|php)">
AddDefaultCharset utf-8
</FilesMatch>
A meta is utf-8:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> -
#7453 UTF-8-at használ. Amúgy most a latin2-vel szórakozok, hátha azzal jó lesz, de nem, nem úgy néz ki. :P -
bracsek #7452 nem, a meta adatok legtöbször semmit nem érnek (a kereső esetleg felhasználja :) )(ez persze nem igaz, mármit, hogy nem használja semmi, mert ha rosszúl adod meg akkor összebaxa)
nem lehet a php my admin oldala más karakterkódolásbban van ? -
#7451 Köszi a tippet, a helyzet változatlan. :C Erősen gondolkozok, hogy szerintem ezt már amúgy is próbáltam. Illetve ha meta adatként meg van adva, akkor ez nem felesleges? -
phoenix1 #7450 Próbált már, hogy a headerel kiküldöd a karakterkódolást:
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
Legutóbb amikor weblapot készítettem .htaccess-el oldottam volna meg, hogy minden .html, .htm és .php kiterjesztésü filet utf-8-ként küldjön ki, csa ez amit használtam azon a serveren nem ment.
Remélem segít. -
#7449 Bocsi a dupláért, de lejárt a négy perc. Szóval kiegészítés: nem estem olyan hibákba, hogy a régi, elvileg rosszul felvitt adatokkal teszteltem. Tehát akárhogy módosítottam, sosem mutatta jól a phpMyAdmin.
Továbbá próbálkoztam olyan dolgokkal is, mint: mb_convert_encoding, iconv -
#7448 Sziasztok!
Olyan létezhet, hogy a világ szinte összes karakterkódolásos leírását átolvastam, betartottam, minden helyen jól adtam meg a dolgokat, és még trükköket is alkalmaztam (pl.: form accept-charset), de a phpMyAdmin-ban mégsem jelennek meg jól az ékezetes karakterek? Egyébként minden jól működik, a kilistázásnál is korrekt az oldalon minden, nincs bajom az ékezetekkel, de a PMA-ban ilyenek szerepelnek: "loáél" (loáél)
MOD: sajnos nem látszik, hogy milyen karakterek voltak. Úgy látszik, hogy az SG megjeleníti így is.
Valahol olvastam, hogy a phpMyAdmin sem tökéletes, előfordulhat, hogy jól tárolja az adatbázis a karaktereket, csak a PMA jeleníti meg rosszul. Kezdek én is erre gyanakodni, szóval, szerintetek létezhet?
Pár infó: az PHP állomány utf-8-ba van elmentve, és az oldalbal a content-type meta adat is jól van megadva. Az adatbázis alapértelmezett karakterkészlete utf-8, a tábla szintén, az oszlopok szintén, és a collate pedig utf-8_general_ci. A form-oknak megadtam az accept-charset attribútumot, illetve használtam a SET NAMES utf8 SQL parancsot is. Azt hiszem mindent leírtam.
Valaki legyen szíves mondja el, ha tud ilyen "hibáról", vagy tapasztalt hasonlót. Előre is köszönöm! -
Cat 02 #7447 az a gáz h a háttér egy kép :)
nem gáz ha nem jó IE vel, egész oldal nem jó IE vel szal ezen nem múlik -
#7446 <a href="#"> > <span>Link</span> < </a>
css-ben
a {
color: megegyezik az oldalad háttérszínével
}
a span {
color: Link felirat színe
}
a:hover {
color: rámutatáskor szöveg színe
}
a:hover span {
color: rámutatáskor Link felirat szöveg színe
}
Így ott van a < és >, csak mivel megegyezik az odlalad háttérszínével, nem látszik, de ha rámutatsz megváltozik a színe, és ott lesz:) -
Cat 02 #7445 .nyil a:hover:before { }
így? -
phoenix1 #7444 Örülök, hogy most már működik. -
bracsek #7443 Az azért biztató a böngészőstatisztikák alapján, a látogatok túlnyomó töbsége úgyse fog explorert használni ;) -
#7442 Jaa, hogy csak ha föléviszed.
Akkor a:hover:before és a:hover:after. A többi marad -
#7441 CSS-el könnyű:
a:before
{
content: ">";
}
a:after
{
content: "<";
}
Nem müxik minden böngészőn (illetve asszem csak az IE nem érti meg) -
Cat 02 #7440 Valaki megmondaná h hogyan kell olyat csináln h ha a link fölé viszem a kurzort akkor mellette 2 oldalt megjelenik 1-1 nyil ? ( > Link <) -
bracsek #7439 Nem csak annyi kellett legyen a külömbség, a két jelszó között vagy nem tudom mert nekem volt 9 karakteres és működött vele... -
#7438 az lemaradt hogy olvastam valami php-s oldalon fórumban -
#7437 nem, szimplán annyi volt a hiba hogy 8 karakteres volt a jelszó és nem tetszett neki, így átírtam 6 karakterre. (NEM vicc:) és azóta tényleg műkszik minden!) -
bracsek #7436 Az adatbázishoz nem tud kapcsolódni, nem fájlkezelési gondja van, vagy egyéb, hanem rosszúl vannak megadva akapcsolódási adatok, ennyi. -
#7435 esetleg jogosultságot kéne állítani? átállítottam mindent 777-re de ígyis a szokásos üziket kapom :( -
#7434 mysql_error():: Please call mysql_connect() function before calling any other MySQL function! Do not forget to activate your MySQL database access! in : on line
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(120) : system created function on line 24
és ez mi ?:)
mert ez egy másik login script, mert a meghíóvásos verzió még eddig se jutott el :( -
#7433 de jóóóóó 100%, ha priviben megkereslek és odaadom jelszavakat meg mindent megnézed ha szépen megkérlek ?:) -
phoenix1 #7432 Azt írja a hibaüzenetben, hogy a bmdookie felhasználó megadta a jelszavát; de nem jó a megadott jelszó. -
MySQL szerver címe:
bmdookie.extra.sql (nincs rá szükségem)
(tehát aktív)
MySQL adatbázisod állapota: Aktív
MySQL szerver címe (host): bmdookie.extra.sql
MySQL felhasználóinév (user): bmdookie
MySQL jelszó (password): aktuális jelszavad
MySQL adatbázis név (database): bmdookie
mégse megy:S -
phoenix1 #7430 Szia. Nézd meg az extrás beálításoknál, hogy aktiválva-e van az MySQL hozzáférés. -
#7429 Kössz a segítséget -
#7428 pedig minden stimmel az holt biztos. (amúgy extrás oldal, nem tudom, lehet tiltják eme php scriptet nem? loginos) -
#7427 config.php-ben nem? -
#7426 Nem sikerült csatlakoznod a MySQL adatbázishoz.
Ennek két okal lehet:
1. Nem jól adtad meg az adatbázisszerverhez való jelszót/felhasználónevet.
2. Nincs aktiválva az adatbázishoz való hozzáférésed, amit az ingyenes tárhelyeknél a webes adminisztrációs felületen tehetsz meg. -
#7425 sikerült telepítenem login scriptet, de regisztráláskorr eme üzit kapom:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'bmdookie'@'192.168.5.13' (using password: YES) in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 26
Warning:
mysql_connect(): Unable to connect to MySQL server! You should use the right password or activate your database access! in : on line
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 32
Warning:
mysql_error():: Please call mysql_connect() function before calling any other MySQL function! Do not forget to activate your MySQL database access! in : on line
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(120) : system created function on line 24
-
mi akar ez lenni ?:) -
#7424 1. Vagy te magad csinálod, de akkor ahhoz erős HTML, CSS, PHP és esetleg Javascript (meg esetleg SQL) ismeretekre lesz szükséged.
Az meg nem 24 óra, vagy 1 hét alatt van meg.
2. Vagy beszerzel egyet, és elolvasod a hozzáadott leírást. Ehhez sem árt némi webes nyelvekben való jártasság.
3. Vagy külső szolgáltatást használsz.
Regisztrálasz, beállítod, kapsz egy HTML-kódot amit be kell illesztened az oldalad HTML-forráskódjába.
Bővebben
-
#7423 HY! Nem tudná nekem vki részletesen leírni, hogy hogy is kell üzenőfalat létrehozni. Extrán regeltem, kész az oldalam: enterdesign.extra.hu
és szretném egy üzenőfalat, de egyáltalán nem tudom hogy kell. Annyit h mysql, de hogy formázni vagy télleg semmi. Pls help vki. Köszönöm előre is -
#7422 Nagyon szépen köszönöm!!!! -
phoenix1 #7421 <script type="text/javascript" src="swfobject.js" />
<div id="player">Ide jön a lejátszó.</div>
<script type="text/javascript">
var so = new SWFObject('mediaplayer.swf','playa','320','340','7');
so.addParam('allowfullscreen','true');
so.addParam('allowscriptaccess','always');
so.addVariable('displayheight','240');
so.addVariable('file','playlist.xml');
so.addVariable('height','340');
so.addVariable('width','320');
so.write('player');
</script> -
#7420 Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
Letöltöttem és remekül feltelepitettem/használom ezt az online mp3/flash múvi lejátszót.
Mindn flash múvikat, mind mp3-at tudok lejátszani vele gond nélkül.
A problémám az, hogy jó lenne több mp3 file meghallgatása végett egy PLAYLIST-et betennem hozzá, amire lehetőség is van -ahogy a linken látni.
Igenám, de nem tudom, hogyan helyezzem el a kódban a playlist fájlt!
Csináltam agy .xml file-t a mellékelt példa szerint, de foglamam nincs mi a lista beszúrásának módja, hogy írjam a kódot.
Tudnátok segíteni ebben?
Előre is köszi! -
dav1d #7419 thx ezzel jó