22786
Html-, css- és php-help
-
#7578 hali, picit offtopik kérdés, de szerintem biztos tudtok segiteni:
Olyan webes motor / felület kéne, amiben adminként tudok kiírni bizonyos témaköröket, feladatokat, és erre a regisztrált tagok tudnak jelentkezni. A feladatok meg jelentkezesek pedig lista szerűen láthatók lennének a tagoknak.nemtudom mennyire ertheto.:)
Tudtok valami hasonló webes felületet ajanlani? Jelenleg ilyen levlistes- excel tablas kezzel beiros rendszert hasznalunk de ez elég körülményes :( . Ha esetleg nem ismertek ilyet, akkor szerintetek mi lenne hasonlo célra legalkalmasabb, egyszerű, csak telepítést igénylő motor? (forum, wordpress blog, valami google alkalmazás ilyesmikre gondolok).
köszönöm előre is az ötleteket! -
#7577 igaz :) <h4></h4> -et használtam :S -
#7576 "az oldal szerint fontos hogy legyen <h1></h1> az oldalban viszont az xhtml validator meg hisztizik...."
Egy első szintű címsortól a validátor még nem hisztizik... valami más okának kell lennie. -
#7575 Sziasztok! Honlap analizálás közben akadtam erre az oldalra: http://www.analyzerhq.com
az oldal szerint fontos hogy legyen <h1></h1> az oldalban viszont az xhtml validator meg hisztizik.... hol az igazság? -
zoli73 #7574 Hali!
Elkezdtem weblapomra Html/CSS/Javascript tippeket gyűjteni, olyanokat, amikkel elég gyakran összeakad az ember egy weboldal készítése során. Kicsit kitértem a böngészőfüggetlen megoldásokra is. Lesz majd később ASP.NET -tel kapcsolatos példa is.
[moderálva] -
#7573 Nem mondasz hülyeséget a 2. link számomra is érthetetlen módon elcsúszott. Na sebaj beteszem sima szövegként
http://www.acmilan.com/ -
Cat 02 #7572 lehet hülyeséget mondok de rossz van belinkelve nem ? -
#7571 Pontosan, méghozzá ennek:
Ha kínaiul van akkor angolul kéne :) ez a számláló itt található:
menj rá az angol zászlóra és ott lesz alul a számláló angolul :) az kéne pontosan ide a fórumba a banner alá -
Cat 02 #7570 ezzel mi a baj ?
ezt behozod ugyanez jön be
vagy valami tartalomnak kéne lennie benne? -
#7569 Sajnos ugyan az a helyzet :(((
-
#7568 Köszi szépen próbálok és azért linkeltem az oldalt. Köszi a segítséget! Hová tűnt a fogaskerekes logód? Már alig ismertelek fel :)
http://www.acmilan.com/flash/match.swf?urlToCall=/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098 -
#7567 Köszönöm! Nézem. -
#7566 "És azt szeretném, hogy az input-ba írt szám tagolva legyen."
Példa
Másik
"Egy ilyen címem van és a match.swf et teszi be nem az egészet, hiába írom be az egész URL t ahová kell. mit lehet ilyenkor csinálni?"
Például így?: http://oldal.hu/match.swf?urlToCall=http://oldal.hu/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098
Bár látni kéne az adott oldalt...
-
#7565 Hello! Nem tudok flash-t beágyazni oda ahova szeretnék, mert:
./match.swf?urlToCall=/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098
Egy ilyen címem van és a match.swf et teszi be nem az egészet, hiába írom be az egész URL t ahová kell. mit lehet ilyenkor csinálni? Remélem érthető voltam, ha nem szóljatok! -
#7564 Hiho!
Szeretnék kérni egy segítséget!
Feltételezem, hogy JS-ben ezt két sorban meg lehet oldani.
Szóval azt szeretném, hogy:
valamilyen, ilyen alakban dolgozom JS-ben:
var szam = 34500;
document.feladat.id.value = szam;
<input type="text" name="id" />
És azt szeretném, hogy az input-ba írt szám tagolva legyen.
34500
helyett
34 500
Remélem, érthető voltam. :)
Köszi!
Catti -
#7563 Legjobb barátod a Google! -
Cat 02 #7562 ilyesmi ?
lehet így is -
#7561 Üdv
Nem tudja valaki, hogyan lehet megváltoztatni egy egyszerű form gomb külsejét? gondolok itt elsősorban a színekre...gondolom, hogy ezt a dolgot css-el lehet megváltoztatni...de hogyan? -
#7560 Waffen - bár felesleges nagybetükkel kigépelni - de naggyából értem mi a kérdés.
Ezt a problémát xml pl tudnád megoldani - egy feed féle a lapodra.
Tehát egyszerü nyelven : csinálsz egy listát valahol egy 3. helyen és ezt beszurod minden lapodba - logikus tehát, ha a lisát megváltoztatod - az minden lapodon meg fog változni.
Ha hozzáadsz akkor az nő és forditva.
Ha ezeket az elveket lefektettük és ez neked megfelel - akkor neki lehet állni a megvalósitásnak. -
phoenix1 #7559 Minden jó, ha a vége jó. :) -
#7558 Normális ember nállam azt jelenti aki csak a gépet annyira tudja használni, hogy böngészik a neten, játszik meg ilyenek, akik nem értenek olyanhoz hogy: weblap szerkesztés, "kódolás" meg olyanokhoz amiket nem lehet 1 nap alatt megtanulni. Ha meg úgy érteted hogy analfabéta vagy/vagytok akkor szeretnék bocsánatot kérni mert nem ugy értetem, mondjuk a törtélnelmésznek mi vagyunk normális ember, mert mi ahoz nem értünk amihez ő.
A segítséget meg köszönöm mégegyszer. -
phoenix1 #7557 Kipróbálhatna egy-két tartalomkezelő rendszert. Főleg azért is javasoltam neki ezt a lehetőséget, mert egyszerűen tud létrehozni lapokat és hivatkozni azokra. -
homeless #7556 mi köze a cms-eknek az ő problémájához?
Ő csak egy menüt szeretne amivel váltogathat az oldalai között, de ezt úgy szeretné, hogy ha csinál egy új oldalt akkor ne kelljen az összes oldal kódjába beírni hogy <a href=...>, erre való az include. Amúgy én se értettem, hogy mit akar csak miután belinkelte a half-life-os oldalakat. -
phoenix1 #7555 Tartalomkezelő rendszerek -
phoenix1 #7554 Kedves vafeN, nem most kezdtem programozni, különben is már több mint 10 éve foglalkozom számítógépekkel. Azért írtam, amit írtam, mert segíteni akartam.
Mit jelent az, hogy "normális embernek"? Nem vagyunk analfabéták, hogy nem értenénk miről beszélsz. Sokunkat kinevetnek, amikor autónkkal például, beállítunk a szerelőhöz, hogy elromlott "az ott", biztos megkérdezi "miről beszél?".
Kell rendelkezni egy alapismerettel, tudással. -
Cat 02 #7553 frame-t tanulmányozd -
#7552 Fú az 1 éves gép használatod alatt megtanultad azt hogy ne legyenek ékezetes betűk a filenévben?...
Másképp meg nem birom leírni. Ha meg tudnam hogy divvel vagy ifraimmel vagy nem tom mivel kéne megcsinálni akkor nem írnék ide... Arról meg nem tehetek, hogy nem értitek meg a problémát ha egy normális embernek írnám ezt le [példákkal] akkor sztem megérteni.
homeless, kösz a segítséget, megnézzem. -
phoenix1 #7551 ... és mentse filet .php kiterjesztéssel. (fontos!) -
homeless #7550 Szerintem ő az include-ra gondolt, bár nekem is sokáig tartott dekódolni, hogy mit akar:)
csinálj egy menut így:
<div class="fejlec">
<ul class="lista">
<li><a class=link href="#">1</a></li>
<li><a class=link href="#">2</a></li>
<li><a class=link href="#">3</a></li>
</ul>
</div>
mentsd el fejlec.php neven. Utana include-old minden oldalad elejere.
<html>
<body>
<?
include("fejlec.php");
?> -
bracsek #7549 hiába írod nagy betűkkel ha kiabálsz see értjük, egy honlapon vannal linkek div-ek iframe-k paragraph-ok stb. ha majd képes leszel ezen szavakkal elmondani mit akarsz, a megvalósításban segítünk, de lehet, hogy csak azért mert kockák vagyunk nem értünk, de egyszerűen a kinai csingcsángcsu szöveget első látásra jobban értem, mind a te aprólékos magyarázatodat, egyszerűen nincs elképzelésed miből áll egy honlap, addig csak a fenti linkeket tudjuk ajánlani, a html részt első képp, de az még nem lesz elég, mert ha három lapot akarsz akkor minimum dinamkusan változó tartalomról is szó van. -
phoenix1 #7548 Szerintem merülj el egy kicsit az operációs rendszerek fájlkezelésében (fontos ez is!, ilyen például, hogy ékezetek, stb, stb, stb, ne legyenek a fájlnévben), (x)html, css. Szívesen várunk vissza fórumra. Bár szerintem ha már mindezt elsajátítottad, nem lesz nehéz megválaszolni a kérdést amit feltettél.
Nézzél körül a lap tetején lévő ajánlott oldalak linkjei között. -
#7547 rajzold le szerintem :D -
#7546 A kedvedért leírom máskép HOGY HA CSINÁLOK EGY ÚJ OLDALT ÉS AZT AKAROM HOGY AZ ÖSSZES TÖBBIRŐL ÁT BÍRJANAK MENNI RÁ A NÉLKÜL, HOGY MINDEGYIK OLDALON ÚJRA KELJEN "ÍRNI" MINDEN HONLAPNÁL, HOGY HOZZÁ ADJA AZT A PLUSZ EGYET!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#7545 Ha felteszel az oldaladra 3 linket akkor nem kell semmit sem ujra csinálni - az ott is marad - és ha szerinted igen akkor mond már el mit?
Arra gondolsz hogy a hivatkozás cime megváltozik ? - most érted mennyiből áll átirni kézzel - automatikusan egyik hivatkozás sem változik meg - csak adott kritériumok alapján. -
#7544 Akkor leírom máskép link 1link2link3. Van ez a 3 link, ezt mind egy csapat csinálta [OGC] és ezek között [meg a többi között] lehet ugrálni és én is ilyet akarok az én weblapjaimra, csak ugy hogy ne kelljen mindig mindent "újra" csinálni, hogy benne legyen, hanem úgy hogy feltöltöm azt 1 oldalra és akkor azt valam hivatkozással beleteszem és hogy ha azt az oldalt frissítem, akkor a többi is felismerje a frissítést és ugyan úgy frissüljön. -
Cat 02 #7543 sztem a sima <a href=""></a> ra -
bracsek #7542 ezt így én is mintha sejtettem volna, de olyan megfogalmazásban nem tippeltem volna. -
#7541 Szerintem <iframe>-re gondolsz :). De ezek után bármi lehet -
bracsek #7540 Ennyire volt érthető, amit írtál, mint halgatható az újreg hegedűs.
Pedig minden mondatodnak volt értelme, de mintha olyanról beszélnél, amiről még soha nem hallottam, és nem áll össze a kép a pixelek összekavarodtak, zúg a hang ezt le kellene tisztázni. -
#7539 Ilyen képtelenséget írtam volna?:D