22786
Html-, css- és php-help
-
bracsek #7538 LoL. -
#7537 Valaki tudna segíteni? Remélem van ilyen módszer. Akarok az oldalaimra egy olyat, hogy ha vki az egyik oldalamon van fent akkor onnan simán átbírjon ugorni a másikra (Mint itt) és az lenne hozzá a kérdésem, hogy azt meglehet-e csinálni, hogy feltöltöm egy külön linkre csak azt a részt ahol ugorna az oldalak között és a többibe csak beillesztem és hogy ha azt a linket ahol ez fent van frissítem, akkor a többit is frissítse. -
bracsek #7536 ahol a kilépés történik valahol a bej.php-ban ott kell legyen
session_start();
session_destroy();
de ez az iframes megoldás gyilkolja a jóizlést, már bocs hogy belekötök de nagyon nem tetszik az az oldal legalább azokat a reklámokat állítsátok be valami nem fehérre mert csak azt lehet látni... tudom azt is akarjátok mert abban a pénz, de egy ilyen oldalra fel nem tenném a lábam önszántamból (bennevan a top1000 legroszzabb oldalban amit láttam)
ami vagy nem hívódik meg vagy nincs is ott :) -
#7535 Nah... Már csak kilépni nem lehet... Az miért lehet?? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de hibaüzenet nincs... -
#7534 áááááá Explorernél a hiba megmaradt uhh -
#7533 Igen. Jó :) Be lehet lépni. Mégegyszer kössz :) -
bracsek #7532 [szerk] na azért :)
nm. -
#7531 Köszi szépen mindenkinek a segítséget :) Mostmár jól működik!! -
#7530 Most leszedtem, mindent az elejéről, ami nem a bejelentkezést futtatja... Hibaüzenet nincs, de a $nev-nak bejelentkezés után még mindíg nincs értéke... (A leggázabb, hogy 1 hónapig jól működött a script... És én hozzá se nyíltam. A tárhelyszolgáltató is aztmondja, hogy nem változtatott...) -
bracsek #7529 a hiba nem marad meg, ha a betöltődő oldalon van:
session_start();
if(session_is_registered('nev')){}
és a €nev=$_SESSION['nev']; -el férsz a nevéhez, ha a session_register("nev");-volt abejelentkező oldalon oldalon :)
-
bracsek #7528 €nev kap értéket csak nem tudja regisztrálmi, mert a fejléc alias header már be van fejezve mikor ezt kellene tegye és az oldalon böngészőbe való betöltése meg van kezdve :) -
#7527 bracsek, tudom, hogy a hibaüzenet miért van... A session_register fölöt van <html><body>... De ettől még jól kéne működnie... HA kiszedem ezeket, akkor nincs hibaüzi, de a hiba ugyanúgy megmarad. -
#7526 Kicsit javul a helyzet :) Most az a gondom, hogy bejelentkezéskor kap egy értéket a $nev (ez a felhasználó neve). Amikor bejelentkezik még van értéke, amikor a továbbra klikkel, elveszti az értékét. Biztos van erre is valami okos ötlet :) -
bracsek #7525 mint látható tovább jutott most per pillanat az
ob-strart függvény használatát vagy egyszerűbben a az összes session_register()-t felvitelét az oldal html-része elé tervezi meg :) -
#7524 The requested URL /method=post was not found on this server.
gondolom továbbjutotottál a szereléssel -
#7523 Kössz a segítséget. Ha valakinek még valami okos eszébe jut szívesen fogadom :) -
bracsek #7522 hát pasz nálam szépen kiírja
de egyszerűsíts :)
a print helyett lépj ki a php-ből minek cseszegetni az idézőjeleket?
?><form action="" method="post">
<FONT color=white>Login név: <input type=text name='neved' size=17 class='belepo_input'>
<FONT color=white> Jelszó: <input type=password name='passod' size=17 class='belepo_input'>
<br><br>
<input type='submit' value='Belépés a tanáromhoz' class='button'><br>
<br><center><small><STRONG><a href=regisztracio.php><FONT color='white'>Regisztráció</a></FONT></STRONG><br><br>
</center></small><?
nálam ezt produkálja de az oldaladon:
<form action= method=post>
<FONT color=white>Login név: <input type=text name='neved' size=17 class='belepo_input'>
<FONT color=white> Jelszó: <input type=password name='passod' size=17 class='belepo_input'>
<br><br>
<br><center><small><STRONG><a href=regisztracio.php><FONT color='white'>Regisztráció</a></FONT></STRONG><br><br>
</center></small>
ez generálódik :)
vagy cseréld ki a \" '-re vagy valami légy kreatív. -
#7521 ok, kössz, tudom de ez nem olda meg semmit :) Jelenleg :)
Mutatok kódot (tudom elavult html-t használok):
<?php
include ("config.php");
if (isset($kilep)) {
session_unset();
session_destroy();
}
if (isset($_SESSION["nev"])) {
print "Egy másik ablakban már be vagy jelentkezve a tanárodhoz!<br> <a href='bej.php?kilep'><br><FONT color='white'>Kilépek!</FONT></a>";
}
else
{
if ( isset($_POST["neved"] ) )
{
$nev = $_POST["neved"];
$pass = $_POST["passod"];
$parancs = mysql_query("SELECT nev, jelszo from szoveg where nev ='".mysql_real_escape_string($nev)."' and jelszo = '".mysql_real_escape_string($pass)."' ");
$eredm = mysql_num_rows($parancs);
if ($eredm==1){
session_register( "pass" );
session_register( "nev" );
}
}
else
{
print "<form action=\"".$PHP_SELF."\" method=\"post\">
<br><br>
</center></small>";
}
if (isset($_POST["neved"]) && $eredm==0)
{
print "<FONT color=white> Rossz felhasználónév, vagy jelszó!<br>";
print "<form action=\"".$PHP_SELF."\" method=\"post\">
<FONT color=white>Login név: <input type=text name='neved' size=17 class='belepo_input'> <FONT color=white> Jelszó: <input type=password name='passod' size=17 class='belepo_input'> <br><br><input type='submit' value='Belépés a tanáromhoz' class='button'>
</center></small>";
}
elseif (isset($_POST["neved"]) && $eredm==1)
{
mysql_query("UPDATE szoveg SET ip='$_SERVER[REMOTE_ADDR]' WHERE nev='$nev'");
print "<p style=color: white;>Sikeres bejelentkezés! Betöltés...<br />
<a href='index.php?menu=faq'><br><FONT color='white'>Tovább</FONT><meta http-equiv='refresh' content='0;URL=/index.php?menu=faq'></a>
</p>
</FONT>
</FONT> </FONT> </FONT> </FONT>
<br><br>
";
}
}
?> -
bracsek #7520 <form method="post" action="">
a szidészőjelek használata nem lehetőség, hanem kötelesség :)
[szerk : jóvanna fac vótam ;)]
-
#7519 Szia!
Kösz a segítséget... De a hiba megmaradt... Kicsit másképp.
Adok 1 linket:http://tanarnevelde.hu
Felhasználónév:teszt
jelszó:teszt
Érdekesen reagál... Mintha bejelentkeznék, aztán már ki se tudok jelentkezni... De ez a kód tegnap még működött, a tárhelyszolgáltató pedig aztmondja nem változtatott semmit... Hát én se... -
#7518 <form action=".$PHP_SELF." method=post>
Ez így nem helyes.
Egyrészt az attribűtum értékét illik idézőjelek közé rakni.
Másrészt ez milyen sor?
Ha alapból HTML, akkor a .$PHP_SELF.-nek nincs értelme - ezesetben a <form action="<?php echo $PHP_SELF; ?>" method="post"> a helyes.
Ha alapból PHP (azaz egy echo/printf-en belüli), akkor az előzőleg emlegetett attribútum-érték-idézőjel is problémát okoz - ezesetben:
<form action=\"".$PHP_SELF."\" method=\"post\">
Harmadrészt: http://oldalam.hu/method=post?neved=J�gkocka ez GET-metódusú-űrlapküldésre utal. -
#7517 Sziasztok!
A loginrendszerem eddíg jól működött... Most a gondom, hogy a következő sor: <form action=".$PHP_SELF." method=post> Nem működik rendsen. Pedig nem változtattam rajta, a tárhelyszolgáltató is aztmindja, hogy nem nyúltak a mysql-hez... Bejelentkezéskor a következő dolog történik: http://oldalam.hu/method=post?neved=J�gkocka
Ilyen cím meg ugye nincs... Help! Google-ban nem találtam megoldást! -
#7516 új adatbázist létrehozni felhasználónévvel... pm ment kóddal mert nem publikus a forrás és nem szeretném ha megütném a bokámat miatta :S -
homeless #7515 De mit akarsz csinálni? Új adatbázist létrehozni, vagy új felhasználót vagy mit?
Új adatbázisnál nem kell a flush privileges, hanem azt elvileg tudod használni azzal a felhasználóval amivel létrehoztad. Flush privileges akkor kell ha a jogosultságokon is változtattál a grant paranccsal, vagy akkor ha új felhasználót hoztál létre. Hogy néz ki a kód amivel létrehozod az új felhasználót? -
#7514 nem nyert -
homeless #7513 Az insert után:
mysql_query('FLUSH PRIVILEGES'); -
#7512 hozzáfűzném még hogy ha restartolom mysqlt akkor pöccre megy minden modosítások nélkül is :S -
#7511 Szakmai kérdés következik mysqlhez:
Az miért van ha én phpmyadminal adolok valamit pl egy usert és egy adatbázist akkor minden további nélkül müködik minden....
és ha saját php-mal megírt saját mysql felületemmel adolok valamit akkor mindaddíg nem tudok csatlakozni az adatbázishoz amíg php myadminban valamit nem frisítek pl jelszó vagy az elérést hogy localhoston vagy bármely hoston el lehessen érni!
Ugyan úgy a mysql adatbázison belül addolom a megfelelő rekordokat az user táblához meg a db táblához , mostmár sikeresen létrehozom az adatbázist és mégsem tudok csatizni az adatokkal sem phpmyadminnal sem külső adatbázis kezelő programmal mindaddig amint már leírtam... be nem lépek rott adatokkal és egy apróságot nem módosítok...
valaki értelmes magyarázattal tud szolgálni mert kezd dührohamom lenni és megyek a samu kalapácsért. -
#7510 jeee :) ön nyert egy tábla csokit :) -
#7509 Hopp, megvan: valószínűleg valamilyen beállítás folyamán az aposztrófot nem karakterlánc-elválasztó karakterként fogja fel, hanem a karakterlánc részének.
Viszont van egy másik aposzróf is: ` (AltGr+7)
Ezzel már mennie kell:
$new_database = "CREATE DATABASE `".$database2."`;"; -
#7508 szoval így:
$new_database = "CREATE DATABASE"."'".$database2."'";
amire ezt a hibaüzit kapom szintén:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''database-1197251882'' at line 1 -
#7507 ha ezt szeretném elérni:
CREATE DATABASE 'adatbazis-1197251882';
akkor így kéne nem:
$new_database = "CREATE DATABASE."'".database2."'""; -
#7506 grrrrr ezek szerint nincs különbség (a numpadról elérhető) "minus" karakter és a aláhúzás között? :S na mindjárt kipróbálom :S
viszont így meg a következő hibaüzit kapom:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''database-1197251882'' at line 1 -
#7505 $new_database = 'CREATE DATABASE '.$database2;
helyett
$new_database = "CREATE DATABASE '".$database2."';";
Tehát az alább lekérdezés lesz:
CREATE DATABASE 'adatbazis-1197251882';
Az aposztrófok között levő kifejezés egy karakterlánc lesz, nem pedig valami kifejezés (adatbazis-ból kivonjuk a 1197251882-t).
Olvasnivaló -
#7504 ez a tartalma a $new_database-nek:
"CREATE DATABASE adatbazis-1197251882"
teház a mysql kérés így néz ki:
mysql_query(CREATE DATABASE adatbazis-1197251882, $kapcsolat) or die (mysql_error ());
-
#7503 Tudni kéne mit is takar az a "$database2" variáns.
Az érdekel minket, milyen a formája végül is annak a kérelemnek,
tehát - echo "$new_database" plz -
#7502 "adatbazis-1197251882You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-1197251882' at line 1"
Ezt a hibaüzit kapom ha lefut egy egyszerű test scriptem! A script egyszerűen csatlakozik a mysql serverhez, az adatbázis szóhoz hozzá vág egy "-" (kötő) jelet és az éppen jelenlegi unix időt. Majd megpróbál létrehozni egy adatbázist a következő forrás segítségével:
$new_database = 'CREATE DATABASE '.$database2;
mysql_query($new_database, $kapcsolat) or die (mysql_error ());
Serveradatok:
Aktuális PHP változat:5.2.0-8+etch7
MySQL server verzió: 5.0.32
Igazából tudom mi a problémája illetve csak gyanakszok mégpedig a kötő jel! De mi a baja vele? Ha phpmyadminba hozok létre az adatbázist manuálisan minden további nélkül megcsinálja!
Remélem valaki tud megoldást a problémámra, ha ebből még nem derül ki a hiba publikálom a rövid forrást is! -
#7501 "elvileg ez csak egy csík, a lenyiló menü külön van hozzá, vagy rosszul tudom?"
Ez a lejátszó skálázható, átméretezhető.
Az oldalon megtalálható a teljeskörű leírása. -
Cat 02 #7500 elvileg ez csak egy csík, a lenyiló menü külön van hozzá, vagy rosszul tudom? -
#7499 Igen, csak ennél valami kisebb, skálázhatóbb kezelőfelület kéne (az, hogy flash, önmagában nem baj...).