22786
Html-, css- és php-help
-
Cat 02 #7498 ilyesmit ? -
#7497 Tiszteletem!
A következő dolgot szeretném elérni: weboldalon relatíve nagyobb (3MB-os) mp3 zenét szeretnék berakni háttérhangnak. Ezt úgy akarom csinálni, hogy egy gombbal megállítható vagy elindítható legyen, továbbá hogy az első letöltés alkalmával (ha lehet), már a zene letöltődése közben menjen a szám (bár ha ez utóbbi bonyolult, akkor nem fontos).
A segítséget előre is köszönöm. -
Kondi18 #7496 Köszi szépen!;)
olvasgatok egy kicsit:) -
#7495 Dreamweaver + photoshop -
Kondi18 #7494 Sziasztok!
Úgy gondolom, hogy egy általatok nagyon primitívnek vélt kérdést fogok most feltenni...:PElőre is bocsánat érte!
az lenne az én problémám, hogy photoshopban megszerkesztettem egy oldalt, abból most még meg van a *.psd fájlom és csináltam belőle egy *.jpg fájlt!
azt szeretném, hogy ez legyen az oldalam design-ja.
A probléma ott kezdődik, hogy nem tudom részekre osztani az oldalt... tehát,hogy ne csak "háttérkép" legyen a *.jpg háttér, hanem azon belül szépen tudjak írni a Menüsorba, meg középen meg tujam jeleníteni a szöveget, meg ilyesmik kellenének nekem!
Mint amit simán meg lehet csinálni Frame-el is, ha nem szeretném, hogy az általam szerkesztett háttérképre illeszkedjen minden pontosan.
Értitek a problémám, vagy nagyon hülyén fogalamaztam?:(
Remélem valaki tud segíteni!
Előre is köszönöm!
Üdv Kondi18 -
#7493 Elvileg ha egy div-be utólag belerakod javascripttel, megjeleníti a frame-t. -
bracsek #7492 csak ne felejtse el bezárni a td-t amit kinyított. -
#7491 .box td.big -
bracsek #7490 az is csak reklámfogás volt ingyen van az egész és eég elé is van. De régebb még rosszabb volt a helyzet ha nincs mysql akkor még mindig az egyik legjobb az extra.
ha ki nem raktak volna az "eléggé" népszerű gatgetemér a kilurol még most is azt dícsérném, de ezeknek van topikja, úgyhogy Off OFF
On ON -
Cat 02 #7489 szerencse h oldalom nincs se php se mysql :D
azon filózom h megnézem cjb-t , az is lassú de tavaly karikor 3 hónapos reklámmentesség volt az ajándékuk -
bracsek #7488 igazuk van csak ne hazudnának a no reklám oszt a sarokba köcsögölnek :)
egyszer megírom nekik hogy volna pár ötletem a hazugságaikkal mit csináljanak, viszont igy is qvára leterheltek a szervereik néha az ajax al se boldogul egy egy lekérdezéssel ha a php mysqlt-használ fel hogy kiadja az adatot :) -
Cat 02 #7487 jah, még nekik áll feljebb :S -
bracsek #7486 Hát igen az összes karaktert átírja a HTML Character Codes-re én azt hittem végig ilyen kérdőjel csillag stb jelenik meg :) -
bracsek #7485 szerintem ott amiről beszélsz az akkor fordulhat elő ha frame-ba van még egy frame és ilyenkor a szkriptjük néha kikészül tőle, mindenre ők se számíthattak, de tilos és ha feltűnik nekik akkor bandel banamákat kapsz :( -
#7484 Igazából nem hagyott nyugodni. Lehet, hogy gyakorlatilag jól működik, de az tény, hogy elméletileg hiba van benne. Addig-addig ügyködtem, míg meg nem leltem a hibát. A htmlentities fv. zavart be. Volt egy függvény, amit én írtam, és arra volt hivatott, hogy minden adatbázis beírás előtt megtisztítsa a sztringet a káros tartalomtól. Ebben a függvényben pedig használtam a htmlentities előre beépített függvényt is. Igazából nem is gondoltam, hogy ilyet okozhat, azt hittem, hogy csak a <> jeleket konvertálja át. De amikor szétnéztem a környéken, akkor beugrott, hogy mi van, ha mégsem?
Szóval megvan a megoldás. Most már mindenféleképpen tökéletes. :P -
bracsek #7483 drag and drop ami megtetszik,
de tudok egy jó cimet ajánlani http://www.freepagebackground.com/
ha a designehez értenék eddig meggazdagodtam volna belőle :) -
Cat 02 #7482 oh,shit megvan miért :S
a kinti oldalon nem lehet ugyebár csak simán beírni :S lehet az a baja , de akkor se értem h mér engedi néha, néha nem -
Gebein #7481 Örök hála Bracsek
Lenne még egy láma kérdésem:
Hol találok html/css backgroundokat, nem kész template-ek érdekelnek csak a backrund (vagy minek híjják?). Ilyenre gondolok. -
bracsek #7480 igen mert az átlag weboldaltulajdonaosaik magyarok,
Én eddig úgy tudtam csak az extás- oldal nem lehet kinti frame-ben.
De ezek szerint azt mondod nem mindig jelenik meg az extrás lapon a kinti oldal? -
bracsek #7479 magyar fejlesztésű is van
de még van egynéhány a lightbox, thickbox stb.
leírása is mindegyiknek van csak PyRex az új oldalra hívatkozva eltűntette a régit, amin le vólt írva a használata.
egy ismertető róla
a google innen könnyen eligazít és mindegyik kezdőknek írta a leírásokat :)
-
Cat 02 #7478 Váá lenne 1 problémám :S
van ez az oldal, framel van megoldva h az index.php-t behozza, a többi a saját szerón van, de ezt írja ki 1eseknek
"extra.hu
2GB ingyen tárhely mindenkinek
Idegen frameset-es oldalak használata tilos.
Ha ez a frame mégis egy, a szerverünkön tárolt oldal része, akkor kérjük cserélje a "frameset" ill. "iframe" tagok "src" beállítását relatív hivatkozásokra.
példa: "http://oldalam.extra.hu/konyvtar/frame1.html" -> "/konyvtar/frame1.html"
We do not host frames in foreign framesets.
If this page in such frameset which hosted on our servers, please change frameset's "src" parameters to relative addresses (do not start with "http://") "
btw vicces h angoloknak nem ír példát =) -
Gebein #7477 Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni egy feture elkészítéséhez, tulajdonképpen egy leírásra lenne szükségem.
A feature abból áll, hogy van egy kis kép az oldalon, és ha az ember rákattint, előugrik egy quicktime-os form(?) a nagyobb képpel. Igazából az effect miatt tetszik, ahogy szétnyílik a form és elsötétedik a háttér.
link
-
bracsek #7476 ha mindenütt jól jelenik meg én azt ajánlom ne zaklasd :) mert csak rosszabb lehet :) -
#7475 Köszi azért, hogy próbáltál segíteni. :)
Egyébként most ott tartok, hogy ha az oldal latin2-es, az adatbázis meg utf8-as, akkor mindenhol jól jelenik meg. Az oldalon, az adatbázisban, mindenhol. Valahol olvastam, hogy adatbázisba kerülés előtt eltérő kódolásnál konvertálódik a szöveg. Lehet, hogy itt is ezért jó? Érdemes így hagynom? :D -
bracsek #7474 nm örülünk, ha segíthetünk :) -
#7473 Becsszó, megnéztem, de én a letöltött lejátszóhoz mellékelt readme-t olvastam és ott autoplay attribuumot használnak
(simán emléxem, első körben én is autoplay-re kerestem rá, de nem találtam) :)
Köszi szépen!!!!!!!!! -
bracsek #7472 ha utánna nézel megtudod, hogy csak autostart attributuma van -
#7471 Mondjuk hülyeséget írtam, bocsánat.
<table>
<tr>
<td class="big">
szöveg
</td>
</tr>
</table>
.big {
width: 200px;
} -
#7470 A cellát szeretném 200px-re, a táblázat 100% széles.
Érdekesség, hogy ha csinálok :hover-t neki, és berakok egy _képet_, akkor a képet fölnagyítja, ha ráviszem az egeret. de amúgy nem változik semmi. -
phoenix1 #7469 Ez tényleg nagyon fura. Más nem jut eszembe. :( -
#7468 <table class="big">
<tr>
<td class="big">
szöveg
</td>
</tr>
</table>
.box {
}
De amúgy mit szeretnél 200 px szélesre? -
#7467 Sziasztok!
Van nekem egy ilyen szerkezetem:
<div class="box">
<table>
[soksok sor]
<tr><td class="big">[többi cella]</tr>
</table>
meg egy ilyen CSS-m:
.box td .big
{
}
A problem: Nem kapja meg az értéket...
(a .box .big td se müxik)
ötlet? -
#7466 Ohhh, nagyon köszönöm!
Már csak azt nem értem, hogy miért nem indul autoplay-ben, pedig "true"-ra állítottam :/
5let? :D -
Cat 02 #7465 köszi :)
Szabályzatba se GYIK be nem volt :S -
bracsek #7464 Igen csak kell legyen body tag az indexben, hogy a szkriptje nagy valószínüséggel jól fusson le, de bővebben is le van írva az oldalukon -
bracsek #7463 <script type="text/javascript" src="jw_mp3_player/swfobject.js"></script>
hamár van szkript akkor töltsük be :)
és a lejátszónak is meg kell adni a mappát:
jw_mp3_player/mp3player.swf -
Cat 02 #7462 extra.hu nem támogatja framekeT?? -
#7461 ja és maga a zene a 'jw_mp3_player' mappában van -
#7460 a gyökérmappa tartalma:
-js (ide tettem az swfobject.js-t)
-jw_mp3_player (itt vannak a lejátszó file-jai de az swfobject.js-t itt is meghagytam)
-index.html -
#7459 Sziasztok!
Segítenétek? Mi itt a gond?
Csak a "get the flash player" üzenetet látom, pedig felvan telepítve 100% (más oldalakról tudom használni).
Szerintem a file hivatkozásokkal lehet baj, de nem vágom már mi lehet konkrétan.