22786
Html-, css- és php-help
  • Cat 02 #7498
    ilyesmit ?
  • hispan2
    Tiszteletem!

A következő dolgot szeretném elérni: weboldalon relatíve nagyobb (3MB-os) mp3 zenét szeretnék berakni háttérhangnak. Ezt úgy akarom csinálni, hogy egy gombbal megállítható vagy elindítható legyen, továbbá hogy az első letöltés alkalmával (ha lehet), már a zene letöltődése közben menjen a szám (bár ha ez utóbbi bonyolult, akkor nem fontos).
    A segítséget előre is köszönöm.
  • Kondi18
    Köszi szépen!;)
    olvasgatok egy kicsit:)
  • Lazarus
    Dreamweaver + photoshop
  • Kondi18
    Sziasztok!

Úgy gondolom, hogy egy általatok nagyon primitívnek vélt kérdést fogok most feltenni...:PElőre is bocsánat érte!

az lenne az én problémám, hogy photoshopban megszerkesztettem egy oldalt, abból most még meg van a *.psd fájlom és csináltam belőle egy *.jpg fájlt!
    azt szeretném, hogy ez legyen az oldalam design-ja.

A probléma ott kezdődik, hogy nem tudom részekre osztani az oldalt... tehát,hogy ne csak "háttérkép" legyen a *.jpg háttér, hanem azon belül szépen tudjak írni a Menüsorba, meg középen meg tujam jeleníteni a szöveget, meg ilyesmik kellenének nekem!

Mint amit simán meg lehet csinálni Frame-el is, ha nem szeretném, hogy az általam szerkesztett háttérképre illeszkedjen minden pontosan.

Értitek a problémám, vagy nagyon hülyén fogalamaztam?:(

Remélem valaki tud segíteni!
    Előre is köszönöm!

Üdv Kondi18
  • MadBence
    Elvileg ha egy div-be utólag belerakod javascripttel, megjeleníti a frame-t.
  • bracsek #7492
    csak ne felejtse el bezárni a td-t amit kinyított.
  • passatgt
    .box td.big
  • bracsek #7490
    az is csak reklámfogás volt ingyen van az egész és eég elé is van. De régebb még rosszabb volt a helyzet ha nincs mysql akkor még mindig az egyik legjobb az extra.

ha ki nem raktak volna az "eléggé" népszerű gatgetemér a kilurol még most is azt dícsérném, de ezeknek van topikja, úgyhogy Off OFF
    On ON
  • Cat 02 #7489
    szerencse h oldalom nincs se php se mysql :D
    azon filózom h megnézem cjb-t , az is lassú de tavaly karikor 3 hónapos reklámmentesség volt az ajándékuk
  • bracsek #7488
    igazuk van csak ne hazudnának a no reklám oszt a sarokba köcsögölnek :)
    egyszer megírom nekik hogy volna pár ötletem a hazugságaikkal mit csináljanak, viszont igy is qvára leterheltek a szervereik néha az ajax al se boldogul egy egy lekérdezéssel ha a php mysqlt-használ fel hogy kiadja az adatot :)
  • Cat 02 #7487
    jah, még nekik áll feljebb :S
  • bracsek #7486
    Hát igen az összes karaktert átírja a HTML Character Codes-re én azt hittem végig ilyen kérdőjel csillag stb jelenik meg :)
  • bracsek #7485
    szerintem ott amiről beszélsz az akkor fordulhat elő ha frame-ba van még egy frame és ilyenkor a szkriptjük néha kikészül tőle, mindenre ők se számíthattak, de tilos és ha feltűnik nekik akkor bandel banamákat kapsz :(
  • Ability
    Igazából nem hagyott nyugodni. Lehet, hogy gyakorlatilag jól működik, de az tény, hogy elméletileg hiba van benne. Addig-addig ügyködtem, míg meg nem leltem a hibát. A htmlentities fv. zavart be. Volt egy függvény, amit én írtam, és arra volt hivatott, hogy minden adatbázis beírás előtt megtisztítsa a sztringet a káros tartalomtól. Ebben a függvényben pedig használtam a htmlentities előre beépített függvényt is. Igazából nem is gondoltam, hogy ilyet okozhat, azt hittem, hogy csak a <> jeleket konvertálja át. De amikor szétnéztem a környéken, akkor beugrott, hogy mi van, ha mégsem?

Szóval megvan a megoldás. Most már mindenféleképpen tökéletes. :P
  • bracsek #7483
    drag and drop ami megtetszik,

de tudok egy jó cimet ajánlani http://www.freepagebackground.com/

ha a designehez értenék eddig meggazdagodtam volna belőle :)
  • Cat 02 #7482
    oh,shit megvan miért :S
    a kinti oldalon nem lehet ugyebár csak simán beírni :S lehet az a baja , de akkor se értem h mér engedi néha, néha nem
  • Gebein
    Örök hála Bracsek

Lenne még egy láma kérdésem:
    Hol találok html/css backgroundokat, nem kész template-ek érdekelnek csak a backrund (vagy minek híjják?). Ilyenre gondolok.
  • bracsek #7480
    igen mert az átlag weboldaltulajdonaosaik magyarok,
    Én eddig úgy tudtam csak az extás- oldal nem lehet kinti frame-ben.
    De ezek szerint azt mondod nem mindig jelenik meg az extrás lapon a kinti oldal?
  • bracsek #7479
    magyar fejlesztésű is van

de még van egynéhány a lightbox, thickbox stb.

leírása is mindegyiknek van csak PyRex az új oldalra hívatkozva eltűntette a régit, amin le vólt írva a használata.
    egy ismertető róla

a google innen könnyen eligazít és mindegyik kezdőknek írta a leírásokat :)

• Cat 02 #7478
    Váá lenne 1 problémám :S
    van ez az oldal, framel van megoldva h az index.php-t behozza, a többi a saját szerón van, de ezt írja ki 1eseknek

"extra.hu
    2GB ingyen tárhely mindenkinek
    Idegen frameset-es oldalak használata tilos.

Ha ez a frame mégis egy, a szerverünkön tárolt oldal része, akkor kérjük cserélje a "frameset" ill. "iframe" tagok "src" beállítását relatív hivatkozásokra.
    példa: "http://oldalam.extra.hu/konyvtar/frame1.html" -> "/konyvtar/frame1.html"
    We do not host frames in foreign framesets.

If this page in such frameset which hosted on our servers, please change frameset's "src" parameters to relative addresses (do not start with "http://") "

btw vicces h angoloknak nem ír példát =)
  • Gebein
    Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni egy feture elkészítéséhez, tulajdonképpen egy leírásra lenne szükségem.
    A feature abból áll, hogy van egy kis kép az oldalon, és ha az ember rákattint, előugrik egy quicktime-os form(?) a nagyobb képpel. Igazából az effect miatt tetszik, ahogy szétnyílik a form és elsötétedik a háttér.

link
  • bracsek #7476
    ha mindenütt jól jelenik meg én azt ajánlom ne zaklasd :) mert csak rosszabb lehet :)
  • Ability
    Köszi azért, hogy próbáltál segíteni. :)

Egyébként most ott tartok, hogy ha az oldal latin2-es, az adatbázis meg utf8-as, akkor mindenhol jól jelenik meg. Az oldalon, az adatbázisban, mindenhol. Valahol olvastam, hogy adatbázisba kerülés előtt eltérő kódolásnál konvertálódik a szöveg. Lehet, hogy itt is ezért jó? Érdemes így hagynom? :D
  • bracsek #7474
    nm örülünk, ha segíthetünk :)
  • Blasta
    Becsszó, megnéztem, de én a letöltött lejátszóhoz mellékelt readme-t olvastam és ott autoplay attribuumot használnak
    (simán emléxem, első körben én is autoplay-re kerestem rá, de nem találtam) :)

Köszi szépen!!!!!!!!!
  • bracsek #7472
    ha utánna nézel megtudod, hogy csak autostart attributuma van
  • CattiBrie
    Mondjuk hülyeséget írtam, bocsánat.

<table>
    <tr>
    <td class="big">
    szöveg
    </td>
    </tr>
    </table>

.big {
    width: 200px;
    }
  • MadBence
    A cellát szeretném 200px-re, a táblázat 100% széles.
    Érdekesség, hogy ha csinálok :hover-t neki, és berakok egy _képet_, akkor a képet fölnagyítja, ha ráviszem az egeret. de amúgy nem változik semmi.
  • phoenix1
    Ez tényleg nagyon fura. Más nem jut eszembe. :(
  • CattiBrie
    <table class="big">
    <tr>
    <td class="big">
    szöveg
    </td>
    </tr>
    </table>

.box {
    }

De amúgy mit szeretnél 200 px szélesre?
  • MadBence
    Sziasztok!
    Van nekem egy ilyen szerkezetem:
    <div class="box">
    <table>
    [soksok sor]
    <tr><td class="big">[többi cella]</tr>
    </table>

meg egy ilyen CSS-m:
    .box td .big
    {
    }

A problem: Nem kapja meg az értéket...
    (a .box .big td se müxik)
    ötlet?
  • Blasta
    Ohhh, nagyon köszönöm!

Már csak azt nem értem, hogy miért nem indul autoplay-ben, pedig "true"-ra állítottam :/

5let? :D
  • Cat 02 #7465
    köszi :)
    Szabályzatba se GYIK be nem volt :S
  • bracsek #7464
    Igen csak kell legyen body tag az indexben, hogy a szkriptje nagy valószínüséggel jól fusson le, de bővebben is le van írva az oldalukon
  • bracsek #7463
    <script type="text/javascript" src="jw_mp3_player/swfobject.js"></script>

hamár van szkript akkor töltsük be :)

és a lejátszónak is meg kell adni a mappát:
    jw_mp3_player/mp3player.swf
  • Cat 02 #7462
    extra.hu nem támogatja framekeT??
  • Blasta
    ja és maga a zene a 'jw_mp3_player' mappában van
  • Blasta
    a gyökérmappa tartalma:

-js (ide tettem az swfobject.js-t)
    -jw_mp3_player (itt vannak a lejátszó file-jai de az swfobject.js-t itt is meghagytam)
    -index.html
  • Blasta
    Sziasztok!

Segítenétek? Mi itt a gond?
    Csak a "get the flash player" üzenetet látom, pedig felvan telepítve 100% (más oldalakról tudom használni).

Szerintem a file hivatkozásokkal lehet baj, de nem vágom már mi lehet konkrétan.