22786
Html-, css- és php-help
  • Lazarus
    str_replace("valami", "izé", $string_xml_tartalma);
  • Lazarus
    index.html:

<form enctype="multipart/form-data" action="up.php" method=POST>
    <input type="file" name="edt_up">
    <input type=submit>
    </form>

up.php:

copy ($edt_up, "mappa/$edt_up_name");
  • bracsek #8137
    LoL.
  • djsenki
    Aki tud képfeltöltő scriptet PM!
  • dav1d
    sziasztok <span id='technika'></span> közé xml-ből töltök be adatokat és azt szeretném ha például betöltöm hogy "valami" azt a php automatikusan lecserélje erre: "izé"

str replace segítségével akartam megoldani de sehogy sem sikerült:S
  • boolka
    kössszi
  • Dj Faustus #8133
    "hali, nem tudja valaki hogy miért nem tudok Ű/Ő karaktereket kiírni echo "" val?
    header("Content-Type: text/html;charset=ISO-8859-1");"

Na vajon miért?
    A nyugat-európai karakterkészlet (iso-8859-1), mióta tartalmazza natívan az ű/ő karaktereket?
    Tessék UTF-8-at vagy iso-8859-2-t (közép európai karakterkódolás) használni.
  • boolka
    hali, nem tudja valaki hogy miért nem tudok Ű/Ő karaktereket kiírni echo "" val?
    header("Content-Type: text/html;charset=ISO-8859-1");
  • Atti12
    köszi szépen, rákeresek! :)
  • Ability
    Aktiválni kell a flasht, mert az MS anno bukott egy pert. Viszont ezt meg lehet kerülni. Keress rá Google-ön erre: swfobject. Használd fel a munkádban, ennek a scriptnek a segítségével helyezd be a flash. Ráadásul egyébként is érdemes használni, mert teljesen XHTML valid.
  • Atti12
    oks köszi, megpróbálom ott is.
  • zoleeee88
    igen igy raktam be h #include <windows.h> es azt irta ki h nem talalja... szowal?
  • vafeN
    de amugy ezen a forumon lehet hogy többen bírnak segíteni. [sry a reklámért, hogy ha ez annak számít]
  • vafeN
    Vannak olyan böngészőt ahol ahoz hogy elindíts egy flash alkalmazást először rá kell kattintani. De ilyenkor ha rámész lesz egy ilyen kisebb border szerűség körülőte.

Hogy ha nem ez a baj akkor nem én vagyok az embered:D
  • Atti12
    Sziasztok! lenne egy kis problémám, ami szerintem ide való.
    Tehát csináltam a honlapomra egy flash bannert, amiben van egy gomb és ha rányomunk akkor elindul egy videó. Ez eddig megy is, csak egy probléma van. Amikor rákattintok a gombra nem indul el egyből a videó, hanem kattintani kell egyet jobb gombal a banneron és ott rányomni a play-re. Hogy lehetne azt megoldani hogy ne kelljen a gomb után még egy play-t is nyomni? Válaszokat előre is köszi!
  • vafeN
    Köszi szépen a segítséget.
  • passatgt
    inkább így:)

<input type="text" name="textfield" value="[email protected]" style="text-align:center; background:inherit; border-style:dashed; border-color:#FF9900;">
  • Dj Faustus #8122
    "Mért van az hogy, IE-be amit alakítgatam form-on styleket megjeleníti, de firefoxban meg csak ugy mint hogyha csak beraktam volna és ugy hagytam volna?"
    Mert hibásan van megadva a stílusdefiníció. Erre a Firefox allergiás (teljesen jogosan).

Az alábbi helyett:
    <input type="text" name="textfield" value="[email protected]" " style="text-align:center" style="background:inherit" style="border-style:dashed" style="border-color:#FF9900">

az alábbit alkalmazd:
    <input type="text" name="textfield" value="[email protected]" " style="text-align:center; background:inherit; border-style:dashed; border-color:#FF9900;">

(Bár jobb lenne külső stíluslapból ráhivatkozni.)
  • vafeN
    Mért van az hogy, IE-be amit alakítgatam form-on styleket megjeleníti, de firefoxban meg csak ugy mint hogyha csak beraktam volna és ugy hagytam volna?

firefox
    maxthon [IE]

Itt a Login és a Go! gombot, meg ahova tudunk írni [teamwork search, [email protected]...] kell nézni
  • Lazarus
    Ja nem, hülyeséget írtam :D
    egyik megoldás hogy megkeresed a gépen a windows.h-t és odateszet a lefordítandó file-od mellé. vagy a jobbik megoldás hogy menüből project/project properties.../C++/Additional Include Directories ide beírod a windows.h file elérési útvonalát
  • Lazarus
    #include <windows.h>

a file elejére
  • Lazarus
    lehet

<table style="-moz-opacity:0.5; filter:alpha(opacity=50);">

első mozillához, második ie-hez
  • zoleeee88
    Hello! Olyat kérdeznék ha walaki esetleg tudna segíteni, hogy ha programot fordítok le Visual C++ 2005 Express Edition-ban és azt írja ki h fatal error mert nem találja a <windows.h> fejlécállományt olyankor mit kell csinálni? =D Kösz az infot..
  • nfs world
    nem nem arra gondolok hogy pl. photoshopban transparent 50% -ra teszed félig lessz átlátszó a kép.Na ilyet lehet -e csinálni a táblázat háttérszínével? (jó hülyén fogalmaztam bocsi)
  • Vorpal
    A tábálázat alapállapotban átlátszó - ha a szegélyre gondolsz akkor border="0"
  • nfs world
    hy!
    tudja valaki hogy lehet áttetsző (transparent?) táblázatot csinálni?
  • vafeN
    Köszi a segítséget, de közben rájöttem:)
  • vafeN
    sikerült^^
  • passatgt
    <input tyle="text" style="text-align:center;" value="elvileg középen van, kivéve ha nem" size="200" />
  • vafeN
    Hogyan tudom azt megcsinálni hogy amikor a formomba a valuebe írok egy szöveget, hogy azt középre rakja?
  • bracsek #8109
    elég sokan, a legegyszerűbb, hogy nagyon egyszerű legyen a szerkezete, és letisztult, azt még akarattal se tudják szétszedni.
  • vafeN
    Valaki tudja hogy hogyan lehet azt megcsinálni hogy a honlap ne csúszon szét? Se IE-ben se firefoxban se operaban meg semelyik böngészőbe se?
  • hinar
    Itt megtaláltam Email küldés
  • hinar
    ezt találtam megoldásnak...ígymár müködik:

// innentől kezdve már ne módosíts semmit

$email = $_POST['email'];
    $name = $_POST['name'];
    $message = $_POST['message'];

if ($email == "") sor.
  • hinar
    Nem tudom már hol találtam!!!
  • vafeN
    Ezt a tutorial.hu-ról szedted nem?
  • hinar
    <?php

/*
    fusion mail

version 1.0

fusionphp.com
    */

//variables (change these)

$youremail = "[email protected]";
    // a te mail címed, ahova a levelek menni fognak

$subject = "info";
    // a levél tárgya

$thankyou = "sikeresmail.html";
    // sikeres küldés után ez fog megjelenni a küldonek

// innentol kezdve már ne módosíts semmit

if($email == ""){
    ?>
    Nem adtál meg mail címet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
    <?php
    }elseif($name == ""){
    ?>
    Nem adtál meg nevet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
    <?php
    }elseif($message == ""){
    ?>
    Nem írtál be üzenetet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
    <?php
    }else{

$msg = ereg_replace("\\\'", "'", $message);
    $msg = ereg_replace('\\\"', "\"", $msg);
    $message1 = "from: $name\nemail: $email\nmessage:\n$msg1";

mail($youremail, $subject, $msg, "From: $email\r\nReply-to: $email\r\n");
    ?>
    <meta http-equiv="refresh" content="0; url=<?echo $thankyou;?>"">
    <?php
    }
    ?>
  • bracsek #8102
    simmán semmi nélkül megy a mail()(naponta 50 szer.) függvény azt nem tudom mi van írva a "fusion mail" php-ben.
  • hinar
    Van az extrán egy weboldalam. Feltettem a "fusion mail" php-t,mint
    emailküldési fukciót és nem akar müködni. Valamit rosszul csináltam, vagy kell a kód elé még valami???
  • bracsek #8100
    Ez "A PHP beágyazás" - eldobom az agyam, és még annyi eszem se lesz, hogy utánafussak. iframe beágyazás nem php-ra jellemző megoldás, inkább az include() a php beágyazásra jellemző kulcssó, de a require-től a fájlolvasásig sokminden szóba jöhet. 2 csoporta lehet osztani a megoldási lehetőségeket, vagy ebbe a php/uploadfile/index.php fájlba a stiluslapot helyesen adod meg, mert ritkarendes firefox megkeresi a lapot de explorer tata túl öreg, hogy keresgéljen, inkább megmondja őszintén, nincs ott ahonnan linkeled. a másik, sokkal szebb megoldás az az include használat hamár eléggé kezdesz érteni a html-hez, a php után is érdemes olvasni, főleg az include ügyében, nameg a képeknek előnézeti képet se ártana generáltatni de ezt sokakkal nem lehet megértetni.