22786
Html-, css- és php-help
-
#8139 str_replace("valami", "izé", $string_xml_tartalma); -
#8138 index.html:
<form enctype="multipart/form-data" action="up.php" method=POST>
<input type="file" name="edt_up">
<input type=submit>
</form>
up.php:
copy ($edt_up, "mappa/$edt_up_name"); -
bracsek #8137 LoL. -
djsenki #8136 Aki tud képfeltöltő scriptet PM! -
dav1d #8135 sziasztok <span id='technika'></span> közé xml-ből töltök be adatokat és azt szeretném ha például betöltöm hogy "valami" azt a php automatikusan lecserélje erre: "izé"
str replace segítségével akartam megoldani de sehogy sem sikerült:S -
boolka #8134 kössszi -
#8133 "hali, nem tudja valaki hogy miért nem tudok Ű/Ő karaktereket kiírni echo "" val?
header("Content-Type: text/html;charset=ISO-8859-1");"
Na vajon miért?
A nyugat-európai karakterkészlet (iso-8859-1), mióta tartalmazza natívan az ű/ő karaktereket?
Tessék UTF-8-at vagy iso-8859-2-t (közép európai karakterkódolás) használni. -
boolka #8132 hali, nem tudja valaki hogy miért nem tudok Ű/Ő karaktereket kiírni echo "" val?
header("Content-Type: text/html;charset=ISO-8859-1"); -
#8131 köszi szépen, rákeresek! :) -
#8130 Aktiválni kell a flasht, mert az MS anno bukott egy pert. Viszont ezt meg lehet kerülni. Keress rá Google-ön erre: swfobject. Használd fel a munkádban, ennek a scriptnek a segítségével helyezd be a flash. Ráadásul egyébként is érdemes használni, mert teljesen XHTML valid. -
#8129 oks köszi, megpróbálom ott is. -
zoleeee88 #8128 igen igy raktam be h #include <windows.h> es azt irta ki h nem talalja... szowal? -
#8127 de amugy ezen a forumon lehet hogy többen bírnak segíteni. [sry a reklámért, hogy ha ez annak számít] -
#8126 Vannak olyan böngészőt ahol ahoz hogy elindíts egy flash alkalmazást először rá kell kattintani. De ilyenkor ha rámész lesz egy ilyen kisebb border szerűség körülőte.
Hogy ha nem ez a baj akkor nem én vagyok az embered:D -
#8125 Sziasztok! lenne egy kis problémám, ami szerintem ide való.
Tehát csináltam a honlapomra egy flash bannert, amiben van egy gomb és ha rányomunk akkor elindul egy videó. Ez eddig megy is, csak egy probléma van. Amikor rákattintok a gombra nem indul el egyből a videó, hanem kattintani kell egyet jobb gombal a banneron és ott rányomni a play-re. Hogy lehetne azt megoldani hogy ne kelljen a gomb után még egy play-t is nyomni? Válaszokat előre is köszi! -
#8124 Köszi szépen a segítséget. -
#8123 inkább így:)
<input type="text" name="textfield" value="[email protected]" style="text-align:center; background:inherit; border-style:dashed; border-color:#FF9900;"> -
#8122 "Mért van az hogy, IE-be amit alakítgatam form-on styleket megjeleníti, de firefoxban meg csak ugy mint hogyha csak beraktam volna és ugy hagytam volna?"
Mert hibásan van megadva a stílusdefiníció. Erre a Firefox allergiás (teljesen jogosan).
Az alábbi helyett:
<input type="text" name="textfield" value="[email protected]" " style="text-align:center" style="background:inherit" style="border-style:dashed" style="border-color:#FF9900">
az alábbit alkalmazd:
<input type="text" name="textfield" value="[email protected]" " style="text-align:center; background:inherit; border-style:dashed; border-color:#FF9900;">
(Bár jobb lenne külső stíluslapból ráhivatkozni.) -
#8121 Mért van az hogy, IE-be amit alakítgatam form-on styleket megjeleníti, de firefoxban meg csak ugy mint hogyha csak beraktam volna és ugy hagytam volna?
firefox
maxthon [IE]
Itt a Login és a Go! gombot, meg ahova tudunk írni [teamwork search, [email protected]...] kell nézni -
#8120 Ja nem, hülyeséget írtam :D
egyik megoldás hogy megkeresed a gépen a windows.h-t és odateszet a lefordítandó file-od mellé. vagy a jobbik megoldás hogy menüből project/project properties.../C++/Additional Include Directories ide beírod a windows.h file elérési útvonalát -
#8119 #include <windows.h>
a file elejére -
#8118 lehet
<table style="-moz-opacity:0.5; filter:alpha(opacity=50);">
első mozillához, második ie-hez
-
zoleeee88 #8117 Hello! Olyat kérdeznék ha walaki esetleg tudna segíteni, hogy ha programot fordítok le Visual C++ 2005 Express Edition-ban és azt írja ki h fatal error mert nem találja a <windows.h> fejlécállományt olyankor mit kell csinálni? =D Kösz az infot.. -
#8116 nem nem arra gondolok hogy pl. photoshopban transparent 50% -ra teszed félig lessz átlátszó a kép.Na ilyet lehet -e csinálni a táblázat háttérszínével? (jó hülyén fogalmaztam bocsi) -
#8115 A tábálázat alapállapotban átlátszó - ha a szegélyre gondolsz akkor border="0" -
#8114 hy!
tudja valaki hogy lehet áttetsző (transparent?) táblázatot csinálni? -
#8113 Köszi a segítséget, de közben rájöttem:) -
#8112 sikerült^^ -
#8111 <input tyle="text" style="text-align:center;" value="elvileg középen van, kivéve ha nem" size="200" /> -
#8110 Hogyan tudom azt megcsinálni hogy amikor a formomba a valuebe írok egy szöveget, hogy azt középre rakja? -
bracsek #8109 elég sokan, a legegyszerűbb, hogy nagyon egyszerű legyen a szerkezete, és letisztult, azt még akarattal se tudják szétszedni. -
#8108 Valaki tudja hogy hogyan lehet azt megcsinálni hogy a honlap ne csúszon szét? Se IE-ben se firefoxban se operaban meg semelyik böngészőbe se? -
#8107 Itt megtaláltam Email küldés -
#8106 ezt találtam megoldásnak...ígymár müködik:
// innentől kezdve már ne módosíts semmit
$email = $_POST['email'];
$name = $_POST['name'];
$message = $_POST['message'];
if ($email == "") sor. -
#8105 Nem tudom már hol találtam!!! -
#8104 Ezt a tutorial.hu-ról szedted nem? -
#8103 <?php
/*
fusion mail
version 1.0
fusionphp.com
*/
//variables (change these)
$youremail = "[email protected]";
// a te mail címed, ahova a levelek menni fognak
$subject = "info";
// a levél tárgya
$thankyou = "sikeresmail.html";
// sikeres küldés után ez fog megjelenni a küldonek
// innentol kezdve már ne módosíts semmit
if($email == ""){
?>
Nem adtál meg mail címet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
<?php
}elseif($name == ""){
?>
Nem adtál meg nevet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
<?php
}elseif($message == ""){
?>
Nem írtál be üzenetet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
<?php
}else{
$msg = ereg_replace("\\\'", "'", $message);
$msg = ereg_replace('\\\"', "\"", $msg);
$message1 = "from: $name\nemail: $email\nmessage:\n$msg1";
mail($youremail, $subject, $msg, "From: $email\r\nReply-to: $email\r\n");
?>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=<?echo $thankyou;?>"">
<?php
}
?> -
bracsek #8102 simmán semmi nélkül megy a mail()(naponta 50 szer.) függvény azt nem tudom mi van írva a "fusion mail" php-ben. -
#8101 Van az extrán egy weboldalam. Feltettem a "fusion mail" php-t,mint
emailküldési fukciót és nem akar müködni. Valamit rosszul csináltam, vagy kell a kód elé még valami???
-
bracsek #8100 Ez "A PHP beágyazás" - eldobom az agyam, és még annyi eszem se lesz, hogy utánafussak. iframe beágyazás nem php-ra jellemző megoldás, inkább az include() a php beágyazásra jellemző kulcssó, de a require-től a fájlolvasásig sokminden szóba jöhet. 2 csoporta lehet osztani a megoldási lehetőségeket, vagy ebbe a php/uploadfile/index.php fájlba a stiluslapot helyesen adod meg, mert ritkarendes firefox megkeresi a lapot de explorer tata túl öreg, hogy keresgéljen, inkább megmondja őszintén, nincs ott ahonnan linkeled. a másik, sokkal szebb megoldás az az include használat hamár eléggé kezdesz érteni a html-hez, a php után is érdemes olvasni, főleg az include ügyében, nameg a képeknek előnézeti képet se ártana generáltatni de ezt sokakkal nem lehet megértetni.