22786
Html-, css- és php-help
-
#8099 Ja a feltöltések, a bioritmus, és a vendégkönyv, linkekről van szó. -
#8098 Szevasztok, egy web oldallal vesződök, (saját) Az a gondom, hogya IE és a Mozilla nem egy formán jeleniti meg a beágyazott kereteket. PHP és html oldalak keverékéről van szó. A PHP beágyazásnál a mozilla átveszi a főoldal stilusát. Az IE nemveszi át. Ide irom a címet, ha megmondaná valaki mi a legegyszerübb eljárás ilyen esetekben. http://www.kromek.hu -
#8097 Ok. köszi! ;) -
#8096 Szívesen, és nézd meg újra a kommentet, mert írtam még bele fontos infót. :) -
#8095 Nagyon köszönöm! -
#8094 Szükséged lesz a time() függvényre, amely Unix timestamp formában visszaadja a jelenlegi időt. Ez után emészthető formába kell hoznunk a date() függvénnyel, melynek paramétereit a linkelt oldalon tudod megnézni.
Példa:
<?php
$date = date('Y. m. d.', time());
echo $date;
?>
Ez a példa numerikus alakban adja vissza a dátumot (2008. 03. 13.). Ha szövegesen is ki akarod írni a hónap nevét, akkor bizony tömbökkel is foglalkoznod kell. Ha szükséged van rá, akkor keress utána a neten, biztos van leírás. Pár ajánlott link, ami segíthet: str_replace, preg_replace -
#8093 Nem teljesen értem, hogy pontosan mit akarsz, úgyhogy általánosságban leírom a dolgokat.
Először is mindig Unix timestamp formában tárold az időt. Ezt a time() fv-nyel tudod megtenni. Ha ehhez hozzá akarsz adni még hónapokat, akkor ki kell számolni, hogy az pontosan hány másodperc, és úgy bevinni adatbázisba, vagy használod az mktime függvényt.
Példa.: $time = time() + 60*60*24; // 60mp x 60 perc = 1 óra x 24óra = 1 nap.
Ha konkrét időt akarsz letárolni, akkor használd az mktime függvényt. Ez egy unix timestamp-et hoz létre, olyan, mint a time() fv, csak itt Te adod meg az időpontot, és kiszámolja a hozzá tartozó értéket. Ehhez is a fenti példához hasonlóan lehet hozzáadni, módosítani az időt, mivel egy számot generál, de akár a paramétereket is mahinálhatod.
Példa: $time = mktime(0, 0, 0, 1, 1, 1998) // 1998. Január 1.
Sorrendben a paraméterek: óra, perc, mp, hónap, nap, év.
A date() fv. arra való, hogy a fenti Unix timestamp-ból emészthető formába hozd a dátumot. Részletes magyarázat, paraméterek, stb..
Most jön a lényeg, ha jól gondolom, akkor olyat akarsz, hogy az adatbázisból csak az x napon belülieket akarod kilistázni. Mivel csak számok vannak letárolva időpontként, ezért könnyen lehet őket vizsgálni, összehasonlítani.
Példa:
$maxtime = time()-5184000; // 60 nap (írhattam volna szebben is, szorzásokkal, mint fentebb)
$query = mysql_query("SELECT * FROM `valami` WHERE `date` > '".$maxtime."' ORDER BY `id` DESC");
Remélem mindent leírtam. Ha kérdés van, akkor szólj. Igazából megkönnyítené a dolgom, hogy ha pontosan tudnám, hogy mit akarsz csinálni. :P -
#8092 Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Hogyan lehet egy weboldalba dátumot beilleszteni? Olyanra gondolok, ami értelemszerűen mindig az aktuális dátumot mutatja.
Előre is köszönöm a segítséget! -
#8091 cs!
na kicsit belekavarodtam a date() és a mktime() függvényekbe.
Tehát a célom az, hogy van 1 időpontom. Egy date által generált időpont.
(év hó nap)
Ehhez hozzáadok 'x' hónapot. (ezt beírom sqlbe, de ez most nem lényeg)
Aztán (elméletben napok múlva) megnézem, hogy a mai dátum <= -e azzal a dátummal, amit kaptam.
Ezt hogy lehet kivitelezni?:D
thx -
#8090 Elméletileg még a srand is lemehet. -
#8089 hogy ha van windows xp sp2 black sheeped akkor arról csak el kell indítani a telepítőt és magától felrakja meg beállítja. -
Cat 02 #8088 jaja, de nem nagyon értek hozzá szal mindig feltolom netre ott meg minden szolgáltatónak van php támogatása =) -
boolka #8087 köszönöm sikerült! -
#8086 Cat, hogy ha csak saját gépen akarod futatni a PHP-t akkor ahoz először kell egy Apache és egy PHP progi [könyebben EasyPHP gondolom ismered, de ha nem: tartalmaza az Apache-t, a PHP-t és a MySql-t]. -
bracsek #8085 $salt = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ";
srand((double)microtime()*1000000);
$i = 0;
$tmp="";
while ($i <= 3) {
$num = rand() % strlen($salt); //ide lehet hogy kell egy -1???
$tmp .= substr($salt, $num, 1);
$i++;
}
$tmp .=rand(10, 99);
??? ez így picit rövidebb. -
#8084 function random_betu()
{
switch (rand(1, 40)
{
case 1:
return "A";
break;
case 2:
return "B";
break;
stb-stb...
}
}
rendszam = random_betu()..random_betu()..random_betu()..random_betu()..rand(10, 99);
szintaktikailag nem biztos hogy jó, de az alapelv lázszik -
boolka #8083 Hello, megszeretném kerdezni, hogy phpval hogyan tudok egy olyan random "rendszamot" kapni ami ilyen felállásba lesz: ABCD27 -
#8082 ok, működik,letöröltem a fájlt, aztán újra felmásoltam xD -
#8081 nem tudom :(
de az a poén, hogy a többi menü is php, és azok tökéletesen megnyílnak... -
Cat 02 #8080 Elvileg php-t nem futatja a szerver, nekem is ez van ha a gépen akarok php-t megnyitni. Extránál nincs valami gubanc ? -
#8079 Sziasztok!
lenne egy kis(?) problémám :(
site
ha rákattintok a "letöltés" linkre, a dowloads.php nem nyílik meg az ablakban, hanem a böngésző fájlként, le akarja menteni a gépre :(
Szerintetek mi lehet a baja? -
Cat 02 #8078 delete, megvan :) -
Cat 02 #8077 Sziasztok, emlékszem h volt ez a kérdés, de azért megkérdezem, mert nem tudom már a választ :)
Olyan kéne h avi-t (v bármit) átkonvertálni flv be és egy lejátszóval neten lejátszani. Volt egy oldal ahol volt ilyen de nem tom már a nevét :S -
#8076 Itt van fent:
http://szivkorus.extra.hu/ver3/index.htm
Ezt szeretném:
http://fc02.deviantart.com/fs29/f/2008/062/e/b/Szivarvany_Kamarakorus_v3_by_jana93.jpg
A menüben az a Szivárvány Kamarakórus felirat nem lesz, csak menüpontok. Nem igazán értek a helymeghatározáshoz a CSS-ben. -
#8075 Bocsi, de középre igazította... hülye vagyok... Felrakom, hogy most hogy néz ki, mert nem igazán úgy, ahogy én szeretném, meg felrakom a design tervet, segítenétek nekem egy kicsit? :$ -
#8074 Hmmm... ez nem igazította középre :S -
#8073 #lap {
width: 680px;
height: 800px;
background: url(bg.jpg);
margin: 0px auto;
}
tipp: minden 0 után írd ki, hogy px (0px 0px..) -
#8072 És hogy igazítom középre a #lapot?
Mert az align:centerrel nem megy :S
Egyébként sikerült, köszi, hülye vagyok :S
<style type="text/css">
#lap{width:680px; height:800px; background:url(bg.jpg);}
#menu{height:67px;}
#fejlec{height:137px;}
#tartalom{margin:0 0 0 0;}
#lablec{align:center; height:100px;}
</style>
-
#8071 Szerintem kiváló megoldás a tesztelés.
"Affene, ez valamiért nem jó.. na nézzük a másikkal.."
Meg egyáltalán, hogy amúgy megcsinálja-e, mert mondjuk ugye minden jó, de elírtad hogy backround, vagy megjeleníti-e a képet.. stb. :) -
bracsek #8070 hát igen aki nem tudja melyik tengely a függőleges... de még hányszor járunk mi is hasonlóan... -
#8069 Szia!
background-image:url(bg.jpg); background-repeat:repeat-x;
helyett
background: url(bg.jpg) repeat-y;
:)
-
#8068 Sziasztok! A bg.jpg képet szeretném háttérnek betenni függőlegesen ismétlődve, de nem akarja betenni...
Kód:
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="html/css; charset=iso-8859-1"/>
<style type="text/css">
#lap{width:680px;background-image:url(bg.jpg); background-repeat:repeat-x;}
#menu{height:67px;background-color:#FEF5EE;}
#fejlec{height:137px;background-image:url('fejlec.jpg');}
#tartalom{margin:0 0 0 0;background-color:#FEF5EE;}
#lablec{align:center;height:100px;background-image:url('lablec.jpg');}
</style>
<title>Szivárvány Kamarakórus - Dég</title>
</head>
<body>
<div id="lap">
<div id="menu">
<p align="center">fõoldal fellépések tagjaink magunkról kottatár galéria fórum belépés</p>
</div>
<div id="fejlec">
</div>
<div id="tartalom">
TARTALOM
</div>
<div id="lablec"'>
</div>
</div>
</body>
</html> -
#8067 De ez most oldalszerkezet lenne..
Most azon elmélkedem :D, hogy ha adok height-et, akkor az hogyan maradhat szép.. :) -
bracsek #8066 de azért meg van a tabla hátránya is, pl hogy nem tudod szabályozni, a sorrendet, hogy mi mikor jelenjen meg, és összevissza szökdel az oldal mig betöltődik... de ha valami táblázat, az abban a helye. -
#8065 Vagy használj TABLEket - a tabuláris adatok megjelenitésére a legjobb.
És igen mernék vitába szállni azzal szemben, hogy a DIV ek valami k*va jó megoldás. Acid test re sem lene szükség ha több dolgot TABLEvel csinálnának az emberek.( -
bracsek #8064 Nem, 1 a cél szentesíti az eszközt, második működik, és az már nagy szó. -
#8063 Nem gondolod egy kicsit gáz megoldásnak? -
#8062 "Szóval vagy akkor működik csak jól, ha teszek utána egy szerintem csúnya <div style="clear: both"></div>-ot,"
Mi a gond?
Utána rakod, működik, örülsz.
-
#8061 Div-ek.. és a divek a lényeg. -
#8060 Most írtam vele, hogy mi a gond vele.