22786
Html-, css- és php-help
-
Cat 02 #7938 itt a 2 táblázatot h tudnám megcsinálni h 1más mellet legyenek ? -
#7937 végülis aposztróf hiba volt igen, elfelejtettem $cookie-t abba tenni:)
köszi a megoldást -
Tresszer #7936 Leírom hogy én hogyan szoktam csinálni:
$mysqlcmd="UPDATE admin SET userreg='".$opt."' WHERE conf='".$cookie."'";
$result=mysql_query($mysqlcmd,$connection);
Egy kis magyarázat az az sql utasítás amit írtál teljesen rosz olyan helyekre teszel aposztrófot ahova nem is kellene.
ha így beteszed ahogy most én leírtam működni fog! -
#7935 Hello!
SQL-ben az UPDATE-nál a WHERE tagot csak elsődleges kulcsnál lehet alkalmazni?
Csak, mert ez van megadva:
$query = ("UPDATE `admin` SET `userreg` = '$opt' WHERE `conf` = $cookie");
mysql_query ( $query ) or die ( mysql_error() );
mindegyik változóhoz van rendelve érték, elsődleges kulcs nincs megadva!
ez a válasz rá:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'a132574e09ccf6c0dfdceba5c2' at line 1
Köszönöm a választ előre is -
Tresszer #7934 Na akkor ajánlok neked egy egy jó kis progit hogy ne keljen szenvedned ezekkel!! Wamp ezt a progit töltsd le és telepítsd fel lesz egy webservered mysql adatbázisod hozzá phpmyadmin és már fejleszthetsz is php-be.
Utána a php-ini fájlba álítsd át azokat a pontokat amit ír a könyv hogy minden stimmeljen! -
cbr1983 #7933 Hello!
Megvettem a következő könyvet ági G. Webes Adatbázis-kezelés mysql és php használatával.
Több problémám is akadt eddig.
Az egyik így szól:Nem igazán értem a következőt.
Ez még a php telepítésénél van….
A php.ini file konfigurálása után a következőt írja:
*ISMÉT ÉRDEMES A KÖRNYEZETI VÁLTOZÓ BEÁLLÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉT VÁLASZTANI A php.ini ELÉRHETŐSÉGÉNEK MEGADÁSÁRA,AHELYETT HOGY MÁSHOVA HELYEZNÉNK AZ ini ÁLLOMÁNYT.
NTSF FÁJLRENDESZER ESETÉN ELLENŐRIZZÜK,HOGY A WEBKISZOLGÁLÓNAK LEGYEN OLVASÁSI JOGA
A php.in ÁLLOMÁNYRA!
Ezt nem igazán értem mire gondol.
Ezenkivül sok problémám van,de haladjunk sorba.
Előre is kösz a választ!
-
#7932 Nagyon tanulságos - köszönöm. -
Anotino #7931 Varians helyett hasznaljuk "valtozo" szot, az a megszokott magyar nyelven. Egy peldan keresztul talan konnyebb szemleltetni.
Pl deklaralok egy osztalyt, ami egy pontot jelol 2d-s terben, es egy kis extra feltetel: csak nem negativ koordinataja lehet
class Point {
private $x;
private $y;
public function __construct($x, $y) {
if($x < 0.0 || $y < 0.0)
throw new Exception("Negative coordinate");
$this->x = $x;
$this->y = $y;
}
public function draw() {
// kirajzolja a kepernyore
}
public function move($x, $y) {
if($this->x + $x < 0.0 || $this->y + $y < 0.0)
throw new Exception("Negative coordinate");
$this->x += $x;
$this->y += $y;
}
}
$mypoint = new Point(1.0, 2.0);
$mypoint->draw();
$mypoint->move(0.5, 0.2);
$mypoint->draw();
// $mypoint->move(-5.0, 3.0);
// Hiba
// $mypoint = new Point(-2.0, 2.0)
// Hiba
A deklaralas szukseges a kov okok miatt:
- Biztonsagosabb programozas szempontbol (valtozonev eliras stb eseten warning). Majdnem minden egyeb nyelvben kotelezo is, igy celszeru mihamarabb megszokni :)
- privat attributumok deklaralasa. Ha publikus lenne pl az $x, megengedett lenne a $mypoint->x = -4.0 ertekadas es nem teljesulne a feltetelunk.
Egy ciklus futovaltozoja (tulnyomo tobbsegben) a kutyat nem erdekel azutan, hogy veget er a ciklus.
for($i=0; $i<10; ++$i) {
// elerheto $i erteke
echo $i;
}
// nem erheto el $i erteke es ez hasznos nekunk.
Ha az osztalyod egy metodusaban deklaralt valtozo is megszunik, amint vegeter a metodus. pl az elozo draw fuggveny
public function draw() {
$drawer = new Drawer();
$drawer->drawPoint($this->x, $this->y);
}
A Drawer most egy fiktiv osztaly, ami a magaert rajzolasert. Tegyuk fel, hogy miutan elvegezte a feladatat, nincs ra szukseg a tovabbiakban. Amint a draw fuggveny lefut, megsemmisul.
Ha letrehoztal volna egy osztalyvaltozot neki es annak adsz erteket, akkor megmaradna a draw futasa utan is. Kepzeld el, ha lenne 1 millio pontod, azzal lenne 1 millio Drawer objektumod is, ami folosleges. Ugyszinten ez a szitu az esetleges "$i" ciklusvaltozokkal.
Neked kell eldontened, hogy mekkora legyen egy valtozo eletideje. A pelda nem feltetlenul eletszeru, vagy optimalis (Drawer singleton, vagy ha lehet, statikus fv-ek hasznalata), csak szemleltetoeszkoz. :) -
#7930 Egy OOP kérdés.
Mik a tapasztalatok - legjobb praktikák a variánsok deklarásánál egy Class on belül.
Mi alapján választom ki melyeket deklarálom, illetve nem - a láthatósági kérdés elég egyértelmű számomra, de ezen rágódom egy ideje.
Én a variánsok biztonságára tippelek, azaz ne legyen kivülről elérhető,
szerkeszthető, de ezt egy szkript közben elég nehezen látom át,
hol lehetnének problémák.
A variánsok amugy is csak az objektumon keresztül érhetőek el, akkor miért is eklarálni egyáltalán?
Nyilván pl egy for ciklus $i variánsát nem kéne például.?
Valaki? Thx
-
bracsek #7929 Kösz, előbb temetnek el, mielőtt erre rájöttem volna... -
#7928 megvan
href='javascript:void(0);'
helyett
href='#'
Tényleg elég szivatós volt :D -
bracsek #7927 ie 7-tel a kódot betünként visszafele írva is megy de 6 ban nem megy nem igaz... -
#7926 Nálam megy rendesen ie alatt is. 7-es verzióval -
bracsek #7925 az oldal
a js -
#7924 nálam működött ez a technika minden böngésző alatt, szúrd be a kódot. -
bracsek #7923 Valaki megmondaná nekem, hogy tudom elérni, hogyha egy documentGetElementById(id).innerHTML el kicserélem egy div tartalmát az új divtartalom képeit az explorer is megjelenítse, firefoxban jól megy explorerben egyszerűen az új kép helye fehéren marad :( vagy meg kellene jelenítse, csak valahol elrontottam?
Köszi. -
#7922 Bárcsak meg tudnám nézni ie6 alatt - de hozzáteszem nagyon egyszerü oldalstrukturát használsz - miért nem veszel le valahonnét kezdetnek egy box os layoutot hozzá?
Eleve pakold az egészet egy nagy konténerbe ami pozivionálja és összetartja de csakis azt ajánlom, hogy nézz át mások által készitett egyszerü 2 column os css layoutokat.
a lényege
container
/head
/head
clear - both
menu - float left
/menu
body - float right
/body
clear - both
footer
/footer
/container
csak nagyon egyszerüen felvázolva - e erre is kell törekedni - javitsatok ha valami nemstimmel -
stormnet #7921 Sziasztok,
egy xhtml és css alapú weboldalat fejlesztek,
Firefoxban és IE7-ben tokéletesen jelenik meg,
IE6-ban viszont teljesen szétesik az egész...
Valid XHTML 1.1
Tanácstalan vagyok :(
bármilyen tipp jól jonne
a weboldal
Bálint -
homeless #7920 A hitmanbe is benne volt Budapest mégse lett több amcsi túrista:) Ahoz kúrvanagy gémer pistikének kell lenni, hogy valaki egy játék alapján válassza ki, hogy hova megy nyaralni. -
#7919 néhány szó nem található a szótáramban! de majd utánnanézek viszont nem hiszem hogy így kéne felfogni hogy posztkommunista épületek lesznek a játékban hanem hogy a világhírű parlamentünk, vagy operánk vagy szinházunk vagy még sorolhatnám a hires épületeket... benne lesz egy játékban és ha az amcsi kisgyerek játszik a szüleivel akkor a családanya kitalálja hogy ide jönnek hozzánk nyaralni és miközben mennek a balcsira megnézik budapestet és elköldtik a mostmár szart sem érő (de még mindig többet ér mint a magyar forint) dollárukat -
#7918 Kataszrófaturizmus - posztapokaliptikus és poszkomcsi látképnek mindenképpen jó játékokba,DD
Lásd STALKER.DDD - keigészitő - Budapest Big City expansion -
#7917 sajnos úgy néz ki hogy tárgytalan a dolog! nekem nem az lett volna a célom hogy csináljak egy olyan portált amivel rengeteg reklámom van, vagy neadj isten lenyúljak x összeget minden sikeres aukció után mint a teszvesz...
hanem az hogy mint a clicclickclick-nél összefogott a magyarság és megvertük a japánokat ha msot is összefogott volna akkor megnyertük volna ezt is de sajnos későn kezdtem el búzdítani a népet mert már csak 11 nap van hátra és így a reklámot is felesleges megoldanom
pedig jópár követ megtudtam volna mozgatni nonprofit alapokon de ez 4-5 nap lett volna szal nem sok amrad a tényleges öszefogásra ezért nagyon úgy néz ki hogy veszni hagyjuk ezt pedig ennek tétje is lett volna :(
véleményem szerint sokat jelentett volna a turizmusnak is ha egy játékban megtalálható lett volna budapest :S -
#7916 Max ez haszontalan - inkább jobban felkeltette az érdeklődésem ez :
Cserebere
ilyen még nincs - és nem ez most a téma az országban a szegények? -
#7915 nem hiszem hogy ezt bárki szeretné becsapni mert végülis nem biztonsági rendszeről van szó és így magával tol ki az aki manipulálni akarja de szeretnék megtenni mindent annak érdekében hogy ez "véletlenül" ne forduljon elő!
MÁS:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1201167299 <--- itt olvassátok el a 86. hozzászólást ami az én hozzászólásom és aki elég tökösnek érzi magát...... az megtalálja a részleteket ebben a hzzászólásban :P -
#7914 Ezt próbáld ki, elvileg ez megmondja. Más kérdés, hogy ezt is lehet befolyásolni pluginnel gondolom.
A másik amit találtam. Ez kliensoldali ellenőrzés, szal ezt is lehet hülyíteni.
Szerintem nincs olyan, ami 100% biztonsággal megmondja. Csak 99%. -
#7913 Köszönöm -
#7912 Manapság a firefox pluginok világában mennyire nagy biztonsággal tudom lekérdezni azt hogy a java engedélyezve van-e vagy sem? szükségem van rá mert java menüm van ki becsukodással és ha nincs java nem tudj használni a menüt.... szal jo lenne már a loginnál nem beengedni az usert ha java tiltva van böngészőjében.... :S -
#7911 Ha csak weboldalhoz kell: LiveHTTPHeaders - Firefoxhoz.
Ha mindenhez, ami a hálókártyán forgalmazódik: Wireshark
-
#7910 Volt egy olyan programom anno amit ha rászabadítottam valamilyen netes alkalmazásra, sorba kiírta hogy milyen adatokat küld és fogad (send, recv) a program a neten keresztül. Valami "pocket hooker"-re emlékszem és most szükségem lenne rá, de nem találom. Tudna segíteni valaki plz? Úgy is jó ha a windows teljes adatfolyamát kiírja. -
#7909 Namost ezt kellene valahogy meghívni. -
#7908 A következőre gondoltam: 2000 nél asztal tulajdonságok/beállítás asztal elemkéént/ és az adott oldalt beállítja méretezhető módon aktiv elemként, úgy, hogy az aktuális weblap működik. Az xp nél is van ilyen lehetőség de az asztal beállítások tulajdonságok lapon. -
#7907 JW FLV media player -
Tresszer #7906 Helósztok tudtok olyan lejátszó programot mondani nekem amivel könnyen tudok lejátszani videó fájlokat olyanra gondoltam mint ami a youtube-on van flash-es lejátszóra.
Előre is köszi a segítséget! -
#7905 köszönöm -
ldavid #7904 persze, pl. az easycounter.com-on
regisztrálsz, bejelentkezel, és az edit profile menüben beírhatod -
#7903 Mit értesz azon, hogy "beállítja desktop elemként"?
Beállítja az adott operációs rendszer asztalának háttereként?
Vagy egy ikont helyez az asztalra?
HTML-ben erre semmiképpen nincs mód, hisz ez csak egy (az oldal struktúráinak jellemzésére szolgáló) leírónyelv.
Javascriptben ugyancsak nincs mód - mivel nincs hozzáférése az operációs rendszerhez.
VBScript lenne talán a legmegfelelőbb rá, de egyrészt ez csak IE alatt működne, másrészt a különböző biztonsági alkalmazások (illetve az újabb IE verziók) megfognák az erre irányuló törekvéseket. -
#7902 Szevasztok.
Egy linkre akasztott kód kellene akár htmlben, JaavaScriptben vagy VisualBasic ben ami, az aktuális link álltal meghívott oldalt beállítja desktop elemként. A csúcs az lenne ha az oldal megjelenését még pozicionálni is lehtne.
Szerintetek van erre mód ? Keresgéltem máshol is de nem találtam. -
#7901 szia!
Ez egy tökéletesen kielégítő válasz!:) Nagyon szépen köszönöm! Nem is gondoltam erre, hogy lekódolom a süti tartalmát md5-tel, nagyon jó ötlet, köszi mégegyszer! -
#7900 Szia!
Arra gondolsz, hogy ha egyszer belépett valaki, akkor a rendszer jegyezze meg azt, és a következő látogatáskor is léptesse be?
Erre van egy egyszerű módszer. Sikeres belépéskor generálsz egy tetszőleges sütikulcsot. A felhasználóról adatokat gyűjtesz, megnézed mi az IP címe és hasonlók. Hozzá lehet még tenni egyéb adatokat, mint pl. a jelenlegi időt. Tehát több adatot összeraksz, majd valamilyen titkosítási eljárással (pl. md5) bekódolod az adatot. Ebből lesz - md5 esetén - egy 32 karakterből álló kódod. A belépéssel egyúttal adatbázisba létrehozol egy új bejegyzést, ami tartalmazza az éppen belépni kívánó felhasználó azonosítóját, és a sütikulcsot, amit az előbb írtam le. Szükség esetén egyéb infókat is tárolhatsz, mint pl. az időt, ami hasznos lehet. Majd ez után az adatbázissal együtt a kliens oldalon is elhelyzel egy sütit, amiben csakis a titkosított sütikulcs szerepel adatként.
Ez után kész van lényegében az egész, csak arra lesz szükséged, hogy ha betöltődik az oldalad, akkor ellenörzöd, hogy létezik-e az azonosításhoz szükséges süti. Ha md5-tel kódoltad, akkor megnézed, hogy valóban 32 karakterből áll-e a tartalma. Érdemes minél jobban kiszűrni a lehetséges hamis adatokat. Ha minden rendben van, akkor adatbázisból kikeresed azt a sort, aminek az azonosítója megegyzik a felhasználó gépén levő sütiben tárolt sütikulccsal. Ha nincs találat, akkor nem lépteted be, ha van, akkor belépteted. Az adatbázisban tároltad azt is, hogy melyik felhasználóhoz tartozik a kulcs, tehát mondhatni ez egy biztonságos módszer. Illetve mindenképp fontos, hogy kliens oldalon nem tárolódik jelszó, illetve felhasználónév. -
#7899 Hello!
Tudnátok segíteni, egy látogatató számláló kéne, amit eddig használtam megszűnt sajnos, lehet olyat csinálni hogy regelek egy újat és beállítom (a régi számot) egy bizonyos számra és onnét számoljon tovább?