22786
Html-, css- és php-help
-
bracsek #8260 hol a tied, megyek csalni... hátha mindenütt nem lehet oly könnyen szavazni. -
#8259 csak "menőzött", hogy csinált egy szavazó scriptet, gondoltam rákontrázok -
bracsek #8258 majd faustus :) -
miatyánk #8257 Az alább linkelt rss olvasó php scriptet kiegészítené valaki, hogy dátum szerint időrendben listázza ki a híreket. -
bracsek #8256 rám zuhant a plafon, mikor meglátta mi van odaírva. -
Cat 02 #8255 off -
miatyánk #8254 Azt meg lehetne oldani, hogy dátum szerint rendezze a híreket a legfrissebbel kezdve? Mert most random listázza. -
miatyánk #8253 Köszönöm a segítséget!
Most már a böngészők alapbeállításával is helyesen jelennek meg az ékezetes karakterek.
Egyébként egy blogger.com-os rss-t olvastatok vele. -
#8252 Annyit elárulok, hogy az említett PHP-szkript folytatódik:
<?php $_F=__FILE__;$_X='Pz48P3BocA0KNXJyMnJfcjVwMnJ - és így tovább...
A megoldás: a php-szkript első sorába (a <?php utáni sorba ;) ) szűrd be az alábbit:
header ('Content-type: text/html; charset=utf-8');
-
bracsek #8251 <?php
/* Free php RSS to Content v1.0
By johnedwardsproperties.com
Free to use, please acknowledge me
Place the URL of an RSS feed in the $URL_1 variable.
If you have additional RSS feeds place them into $URL_2 - $URL_5
The script will combines all the feeds together and shuffles the listings
Change item_limit to limit number of listings displayed
Add <?php include("rss.php"); ?> where you want the feeds to display
*/
$URL_1 = "";
$URL_2 = "";
$URL_3 = "";
$URL_4 = "";
$URL_5 = "";
/*
Change this to limit number of listings displayed
*/
$item_limit = 8;
?>
ha erre neked megjelenik bármi akkor kezdem enni a cipőm talpát (persze, ha a php feldolgozta normálisan.)
6 értékadásból hogy rss nem olvas, legalábbi ez nem az tuti
miatyánk ki vagy a mennyekbe gyere le és írd le a problémád, hogy segíthessünk, mert ezt biza csak részletekben írtad le, de amúgy a kimenő rss charakterkódolását állítsd utf-8 ra, de mivel ezt a részét a kódnak elfeledted berakni, keresd meg magad és javítsd, meg van mondva mit kell csinálni, nem kiegészíteni, hanem módosítani kell.
-
miatyánk #8250 Kiegészitené nekem valaki az alábbi RSS olvasó php scriptet.
Remekül működik, de az ékezetes karakterek helyett krikszkrakszok jelennek meg. Ha a böngészőt átállítom UTF-8-ra, akkor minden karakter helyesen jelenik meg, de nekem automatikusra állítva kéne hogy jó legyen.
Én sajnos nem értek hozzá, de egy hozzáértőnek gondolom nem nagy dolog.:)
Íme:
<?php
/* Free php RSS to Content v1.0
By johnedwardsproperties.com
Free to use, please acknowledge me
Place the URL of an RSS feed in the $URL_1 variable.
If you have additional RSS feeds place them into $URL_2 - $URL_5
The script will combines all the feeds together and shuffles the listings
Change item_limit to limit number of listings displayed
Add <?php include("rss.php"); ?> where you want the feeds to display
*/
$URL_1 = "";
$URL_2 = "";
$URL_3 = "";
$URL_4 = "";
$URL_5 = "";
/*
Change this to limit number of listings displayed
*/
$item_limit = 8;
?> -
#8249 Tehát rekapituláljunk : régen készítetted - nem tudod már hol van - és sokat tud - és ez segít hol is?:D -
#8248 régebben én is csináltam ilyent, nemtudom hol van, az szűrt felbontás/böngésző és az összes lekérhető dolgok közül:) -
#8247 Köszönöm a segítségeket, de időközben találtam egy olyan tárhelyet, ahol minden megfelelően műdköik. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nézzetek be a nagy szavazás topikba, oda csináltam egy szavazó rendszer, és ahhoz kellett az IP cím lekérdezés. :P -
#8246 én ezt szoktam használni:
<?php
function ip() {
$client_ip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
$x_forwarded_for = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
$remote_addr = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
if (!empty ($client_ip) ) {
$ip_expl = explode('.',$client_ip);
$referer = explode('.',$remote_addr);
if($referer[0] != $ip_expl[0]) {
$ip=array_reverse($ip_expl);
$return=implode('.',$ip);
} else {
$return = $client_ip;
};
} elseif (!empty($x_forwarded_for) ) {
if(strstr($x_forwarded_for,',')) {
$ip_expl = explode(',',$x_forwarded_for);
$return = end($ip_expl);
} else {
$return = $x_forwarded_for;
};
} else {
$return = $remote_addr;
};
unset ($client_ip,$x_forwarded_for,$remote_addr,$ip_expl);
return $return;
};
?> -
bracsek #8245 $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] ben van a jó ip csak tudnám miért? -
#8244 $_SERVER['REMOTE_ADDR'] predefined változóval szeretném lekérni a látogató IP címét, de mindig ezt kapom: 127.0.0.1 :/ -
bracsek #8243 Szia
Tárhelytől független a dolog
$_SERVER['REMOTE_ADDR'] ugyebár ez az ip je jobbik esetben ez az egyedüli amit szabad / érdemes használni, vannak ilyen HTTP_X_FORWARDED változatok is de ezt már könnyen ki lehet cselezni
Ezzel a localhost-al nem tudom mit akartál mondani ez (általában) minden gépnek van ha ki nem szedik egy alias a 127.0.0.1 nek ami a saját ipd tehát a gép saját magát szokta így nevezni, de ha van saját ip-je (alias nincs belső alhálózat) akkor ez a localhost 127.0.0.1 és az xxx.xxx.xxx.xxx 1 és ugyanazt jelenti, de egyedül az xxx.xxx.xxx.xxx-en lehet elérni kintről mert a másik két változatban a másik gép saját magától fog választ várni. viszont ha van belső hálózat akkor az ip je legyen pl xxx.xxx.xxx.xxx ezen van egy router ami leossza a netet vagy egy szerver mind 1 ez forwardolja a többi gépnek a kéréseket és a küldeményeket ez kioszt minden gépnek egy belső Ipt általában 172.16.xxx.xxx vagy 192.168.xxx.xxx de akár más is lehet még van egy pár lefoglalt ip kombináció erre, ezek jelennek meg a HTTP_X_FORWARDED változókban, de mivel senki nem állít meg, benne, hogy ha saját ipm van ne csináljak egy saját belső hálózatot és beálítsak ilyen forwarded ip-ket ezért csak a kinti ip-t szokták ellenőrizni, de ezt az eset adja , hogy hogy lesz a legjobb. Ezeket az alhálózatokat több szintesre le lehet vinni, már láttam 8 szintig lemenő ip vizsgálót, szerintem azért a 2 szintnél alább nagyon ritkán mennek, a 2 szint is általában kollégiumokban vagy egyetemi hálózatokban fordul elő.
Tehát még egyszer szerintem a $_SERVER['REMOTE_ADDR'] szeretnéd lekérni, és azt akarod elkerűlni, hogy az uw szerverének ip címét adja vissza.
$_SERVER['REMOTE_ADDR'] nem fogja az uw szerverének ipjét visszaadni.
-
#8242 Sziasztok!
Lehetséges az valahogy, hogy ha egy Ultrawebes tárhelyen le szeretném kérni a látogató IP-jét, akkor ne a localhost-nak megfelelő IP-t adja vissza? Mintha nekem rémlene, hogy valahogy ki lehet cselezni, talán olvastam már ilyet valahol... -
#8241 Egy hete rakjuk össze ezt szveti.
Pontosan ugy csináld, ahogy meséled :
minden user amikor regisztrál,kitölti adatlapját,és képet szeretne felrakni saját id-jével elátott képeket tudjon elhelyezni az adatbázisban,és minden usernek egy könyvtárba helyezze el a képet a program,mivel nem elég a személyenkénti egy kép feltöltése.
Megmondtam már egyszer - de megmondom neked mégegyszer szivesen - nem kell itt olyanokat irni, hogy külön táblázatba rakni a képeket, mert ehhez nem kell mysql tábláza.
Feltöltő formot csinálsz - feltölt és a szkript gyönyörüen beleteszi egy olyan nevü mappába amilyen Id-je van amit kiolvasol a mysqlből.
ÉÉÉs kész ennyi volt a mágia - minden más operáció igy folyik le - van egy ID d és pl - abból a mappából kilistázol stb.
Namost ha azzal jössz nekem, hogy nemtudsz FORM ot csinálni megveszek.
Mysql kiolvasni tudsz? meg. id megvan? meg. könyvtárat létrehozni? meg. hameg nem akkor php. net másolni képet? google - - nemhiszem hogy titok hogy copy van benne. ezzel ennyi. -
bracsek #8240 Most már írd meg, köszi. Bármely programozási nyelvet ismerve alapfokon ezt az előző 2 szkript alapján a kutyámat megtanítom megírni, az adatokat amit kijelöl úgyis fel kell dolgozni, ahhoz nem lesz elég ilyen hozzáállás, de ha kéred én megírom csak következőbe beleírom az oda vissza hangfelismerést is és lesz vagy 2GB a checkbox ellenőrző szkript... -
boolka #8239 hali, köszi de még mindig nem az igazi :D mert úgy szeretném hogy kiválaszt 2őt utána csak jöjjön egy alert ha egy 3.at akar választani szóval ha kiválaszott 2őt utána válaszhasson a 2 helyett másikat is. Csak ha kivan választva 2 és egy hardmardikat akar jöjjön egy alert ablak. -
bracsek #8238 Az előzőt is javítottam.
<script type="text/javascript">
//<!--
var i=0;
function letilt(){
for (i=1;i<6;i++){
document.getElementsByName("checkboxocska"+i)[0].disabled = true;
}
alert("Ennyi a kettő");
}
function szam(mirekattintott){
i++;mirekattintott.disabled = true;
if (i==2){ letilt(); }
}
//-->
</script>
<form method="post" action="" name="kisugyesegyedembegyedemformocska">
<input type="checkbox" name="checkboxocska1" value="checkboxocska1" onclick="szam(this);"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska2" value="checkboxocska2" onclick="szam(this);"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska3" value="checkboxocska3" onclick="szam(this);"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska4" value="checkboxocska4" onclick="szam(this);"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska5" value="checkboxocska5" onclick="szam(this);">
</form> -
boolka #8237 már csak az atré hogy ezzel ha kijelölök 2őt és után az egyiket mégse, és utana megint kijelölök 2őt akkor mar 3 lesz kijelőlve. szóval nem lehetne úgy hogy ha kijelőlt 2őt utána jöjjön egy alert hogy max 2? -
boolka #8236 köszönöm szépen! -
szveti82 #8235 Hello!
Megoldottam a képfeltötltő scriptet,szépen megy!
Köszönöm a segítséget!
Most jönne az eredeti probléma:
Az oldalam el van látva egy jól sikerült R.E.Loginrendszerrel.
Minden user aki regisztrál rendelkezik saját adatlappal.
Hogy tudnám megoldani,hogy minden user amikor regisztrál,kitölti adatlapját,és képet szeretne felrakni saját id-jével elátott képeket tudjon elhelyezni az adatbázisban,és minden usernek egy könyvtárba helyezze el a képet a program,mivel nem elég a személyenkénti egy kép feltöltése.Tehát mindenki több képet szeretne felrakni.Így muszály külön táblázatba rakni a képeket,és persze a lényeg hogy a felhasználó mindég vissza tudja saját képét hozni!
H E L P!
-
bracsek #8234 Tudtam, hogy valamit nem tudok magamról, lehet ez volt a nagy titok az eddigi életemben? -
#8233 Egy angyal vagy -
bracsek #8232 Én megelőlegezem, hogy nem fog menni, mert ilyen banán kérdéssel érkezik. -
bracsek #8231 tessék.
<script type="text/javascript">
var elsokijeloltcheckbox="";
var masodikkijeloltcheckbox="";
function nemhagyomhogykettoneltobbetkijelolj(mirekattintott){
if (mirekattintott.checked==false){
if (masodikkijeloltcheckbox==mirekattintott.name){masodikkijeloltcheckbox="";}
if (elsokijeloltcheckbox==mirekattintott.name){elsokijeloltcheckbox=masodikkijeloltcheckbox;masodikkijeloltcheckbox="";}
}
else{
if(elsokijeloltcheckbox&&masodikkijeloltcheckbox){document.getElementsByName(elsokijeloltcheckbox)[0].checked=false;}
if(masodikkijeloltcheckbox){elsokijeloltcheckbox=masodikkijeloltcheckbox;}
masodikkijeloltcheckbox=mirekattintott.name;
}
}
</script>
<form method="post" action="" name="kisugyesegyedembegyedemformocska">
<input type="checkbox" name="checkboxocska1" value="checkboxocska1" onclick="nemhagyomhogykettoneltobbetkijelolj(this);"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska2" value="checkboxocska2" onclick="nemhagyomhogykettoneltobbetkijelolj(this);"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska3" value="checkboxocska3" onclick="nemhagyomhogykettoneltobbetkijelolj(this);"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska4" value="checkboxocska4" onclick="nemhagyomhogykettoneltobbetkijelolj(this);"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska5" value="checkboxocska5" onclick="nemhagyomhogykettoneltobbetkijelolj(this);">
</form> -
#8230 "van 5 checkboxom, de a max kiválasztható 2 lenne, valaki help hogyan tudnam megcsinalni, gondolom js"
Ezt te irtad ugye? - na hát ez a Js az ugyanaz a js mint amit te irsz.
Googletelőkap(ez hivatalos lesz) és keresgél, ha nemmegy megoldjuk. -
boolka #8229 fogalmam sincs Jsről szóval tudnal esetleg írni valamit?
mert így nem nagyon értem... :D vagyis értem de ugy kene ahogy nekem kéne :D -
bracsek #8228 js + szerveroldalon hülyék és kisokoskák kiszűrése. -
#8227 disabled lesz az -
#8226 Aztán figyelj majd arra,ha valaki kikapcsolja a JS et ne kapjál 10et. -
boolka #8225 Hali,
van 5 checkboxom, de a max kiválasztható 2 lenne, valaki help hogyan tudnam megcsinalni, gondolom js -
szveti82 #8224 Nincs mit! -
#8223 kössz ez eszembe se jutott..amugy most találtam vmi anyagokat..majd lehet belinkelem és kikérem a véleményeteket,persze ha lehetséges:) -
szveti82 #8222 Hello!
Nézd meg ezt a címet:
http://www.tutorial.hu/cimke/css/ -
#8221 aki most szeretne megtanulni a csss/html rejtelmeit annak milyen oldalt ajánlanátok?css kézikönyvv,hasonlok.ezt találtam....ha van még vmi.akkor irjatok mar..:) tutorialok is érdekelnének.
a bannert néztem de ott sok az angol szöveg ami nekem nem fekszik annyira még:)