22786
Html-, css- és php-help
-
#8019 Összedobtam egy kis útmutatót. Ez inkább csak példának felel meg, magyarázatot is írtam mellé, hogy egyértelmű legyen, és ne okozzon gondot, hogy ha egyedivé kell formálni. Hiba lehet, hogy van benne. Felét kézzel írtam, felét kiloptam más munkámból. :P -
#8018 megoldva -
#8017 Hi! Újra nekiugrottam az OOP-nek, asszem kezdem kapizsgálni mi az értelme. Az alábbi kóddal az a problémám hogy hiába sebzem a $lazarus playert, nem megy lejebb az élete. az osztályokban definiált változók értékének megváltoztatására van más mód is? Mert ez elég nyögvenyelős.
// Szöveg kiírása
class text
{
function printed($szoveg, $size = 2, $font = "Arial")
{
echo "<font face=$font size=$size>$szoveg</font><br>";
}
}
class player
{
var $elet;
// támadás
function cast($target)
{
$damage = 10; // sebzés
$target->get_hit($damage, $target);
text::printed("damage: $damage");
}
// élet lekérdezése
function r_stat($type)
{
switch ($type)
{
case "hp":
return $this->elet;
break;
}
}
// elét megváltoztatása
function set_stat($type, $value)
{
switch ($type)
{
case "hp":
$this->elet = $value;
break;
}
}
// sebzés bevitele
function get_hit($damage, $target)
{
$target->set_stat("hp", $target->r_stat("hp") - $damage);
}
}
$lazarus = new player;
$lazarus->set_stat("hp", 100);
$mob = new player;
$mob->set_stat("hp", 100);
text::printed("Lazarus élete: ". $lazarus->r_stat("hp"));
$mob->cast($lazarus);
text::printed("Lazarus élete: ". $lazarus->r_stat("hp")); -
#8016 cs!
most olyan kérdésem lenne, hogy azt hogy tudnám megoldani, hogy van egy X soros adatbázisom.
$leker= mysql_query("LEKÉRDEZÉS");
while($r=mysql_fetch_array($leker)){
extract($r);
...
}
Egy ilyen lekérdezéssel lekérem az adatokat, az extract után pedig táblába helyezem őket. Azt szeretném, ha 10essével írná ki őket, és ha egy "tovább"ra kattintok, akkor 10-20ig és így tovább.
köszi!
-
#8015 tökéletesen működik!
köszönöm a gyors és hibátlan választ:) -
homeless #8014 Ha van jelszó akkor --skip-grant-tables-el indítod a mysql servert és akkor barmilyen jelszoval be tudsz lepni.
Aztán vagy phpmyadminba megváltoztatod, vagy konzolba
mysql> use mysql;
mysql> update user set password=PASSWORD("jelszo") where User='root';
mysql> flush privileges; -
#8013 van egy kis gondom:)
hogyan lehet megváltoztatni sql-ben a jelszót? Megnéztem pár fájlt, beállításokat is átkutattam, semmi... (fontos lenne a jelszó) -
phoenix1 #8012 Szerencsére eddig csak egy alkalommal fordult elő, hogy nem tudtam egy számítógépre telepíteni a MySQL-t, ha jól emlékszem egy korai Longhorn csoda volt az. A lényeg, hogy telepítéskor figyeljünk oda, hogy ne fusson semmi olyan program ami a netet (tudom meglehet nem helyessen mondtam) használja, ilyen az Avast a telepítés idejére iktassuk ki, messenger, skype stb; így minden gond nélkül települ.
Még hozzátenném, hogy tényleg sokat fejlődött minden, szóval Apache, PHP és MySQL telepítése sokkal egyszerűbb, nincsen szükség tutorialokra, kiválasztjuk hová tesszük a server programot, php, mysql és már mehet is a mehet. :) -
szveti82 #8011 Kösz!
Utánna nézek ott! -
homeless #8010 Elvileg igen, de nem ismerem az egész kódot. Próbáld ki. Ha az ?id= után be tudsz szúrni egy ' jelet és sql hibaüzenettel tér vissza, akkor általában sebezhető. -
#8009 Úú - hát te is átveteteted az alapokat.
tutorial.hu
ez az alapok és ehhez még jön egy kérelem is annak függvényében, hogy milyen is az az adatbázis struktura.
Na de ezt csak izelitőként - a többit kikeresed a googleban - ahogy kell.
2.Sztem ne tegyél képet adatbázisba - tedd könyvtárakba - és esetleg adatbázis segitségével azonositsd de azt sem feltétlenül. -
szveti82 #8008 Helló!
Lenne két kérdésem,remélem tudtok segíteni:
1.Csináltam egy adatlapot,adatai mysql-ban vannak tárolva.Hogy lehet ezeket az adatokat adatlap formájában visszakérni?
pl egy általános kérdőív:vezetéknév,keresztnév,születési dátúm....
2.Hogy tudok képet feltöletni adatbáziba?
Előre is köszi a segítséget! -
#8007 a get tömböt slashelni okos dolog ha gyorsan át kell futni,
lássuk :
if (!get_magic_quotes_gpc())
{
foreach($_GET as $key => $data)
{
$get.$key = addslashes($data);
}
}
else
{
ugyanez slash nélkül - vagy get. helyett lehet get[$key] és akkor mondjuk array
} -
bracsek #8006 a $_GET[$key]- el úgyis felülírom az eredetit... tehát nyugodtan használhatom a másolatát, és valószínűleg kis mennyiségű adat van a get tömbben.
Amúgy a php.neten a hozzászólásoknál láttam, egyetlen változó megváltoztatására használták, és senki nem tiltakozott ellene. tehát miután megváltoztatta a tömben, egy foreach-al végigment és kiíratta a link végére. -
#8005 Elvileg a foreach a tömb másolatával dolgozik, így az eredeti tömb érintetlen marad.
használd a foreach($_GET as $key => &$val)-t. Elvileg meg kell változnia az értékeknek.
Mondjuk azt nem tudom, tanácsos-e a _GET tömböt babrálni. -
#8004 köszönöm szépen:) -
bracsek #8003 Ha az egész lap elé, mivel csak egy index van beírok egy ilyent ?
foreach ($_GET as $key => $val):
$_GET[$key]=mysql_real_escape_string($val);
endforeach;??? akkor végeztem is...? -
bracsek #8002 egyszerűbb ha levédem a többi változót is... -
#8001 #7992: MD5 vulnerability - tehát az MD5 sebezhető. Használj az MD5 ellenörzőösszeggel kódolt adat mellett mellett véletlen karaktersorozatot (salt), esetleg kombináld más hash-/titkosító-algoritmusokkal.
"A jobb oldali gördítősáv szerintem függőleges inkább mint vizszintes...."
A lényeg hogy kilóg a dobozból és ez okoz gondot. Ezért javasoltam a doboz tartalmának méretének fixálását (ennek másik megoldása a doboz méretét nagyobbra állítjuk).
"valakinek sikerült feltenni a mysql szervert a gépére?"
Ühüm. apt-get install mysql-server (Linux alatt) ;D
Windows alatt - ha nem akarsz belebonyolódni a dolgokba (és nem production szerverként akarod használni, hanem csak síma tesztcélokra) - használj inkább WAMP-pt, XAMPP-pot, azokban minden van, és nem kell a telepítéssel bajlódnod. -
#8000 hello!
valakinek sikerült feltenni a mysql szervert a gépére? Apache, PHP5 fenn van weblaboros cikk alapján, mysql-t is az alapján telepíteném, de egyszerűen nem akarja megcsinálni, mysqladmin.exe-t elindítja, de nem lesz az óra mellett semmilyen ikon, amikor sql parancsokat kell végrehajtani azt nem engedi, mert azt írja nincs kiválasztva az adatbázis, ha meg ki akarom választani hiba:S Valaki le tudna írni, hogy kb hogyan kell (emberi nyelven:D) Köszi előre is! -
#7999 #7994: utolsó kettő ismerős köszi az infót... tudokolodok még :) thx
#7993: jeee akkor összekombináltam :P thx
#7996: ennek max a webfejlesztők "örülnek" :) lehet újra optimalizálgatni :D -
homeless #7998 Félreértettél, nem az md5-öt tudom elolvasni(azt is) hanem a jelszót plaintext-be... Persze csak ha 7 karakternél nem hosszabb:) -
bracsek #7997 Nem azt mondtam, hogy nem sebezhetőek, hanem, hogy az md5 el kódolt jelszóval nem érsz semmit... kivéve, hogy ha előtte ekkora "lik" van nem ér semmit. -
bracsek #7996 Tapsoljuk meg, Örülünk ugye? -
homeless #7995 "a jelszavakat még én se tudom elolvasni nem hogy te"
Hidd el, hogy eltudom.
Amúgy a $_GET['id'] meg a $_GET['m'] változók sebezhetőek. -
homeless #7994 RFI, LFI, XSS, SQL injection
Ezekre keress rá. -
bracsek #7993 pontosan úgy gondoltam, ahogy a második bekezdésedbe írtad, ahogy én írtam,
Rakd az egész menüd egy div be és a divnek állítsd be a magasságát...
-
bracsek #7992 Na jó na utánnanézek, habár regisztrált tag csak 2 van na meg én...
hanem, a jelszavakat még én se tudom elolvasni nem hogy te... md5 ben van azt meg magyarán cseszheted, mert ellenőrzésnél megint md5 -tel átkódolja, ami... viszont ha az usernevet levédem injection ellen akkor semmit nem tudsz ott kezdeni... -
#7991 Érdekelne milyen támadások vannak még amik elen érdemes védekezni... -
#7990 de ha beálítom div-et magfelelő magaságnak akkor mi értelme van hogy kibecsukható a menüm? :) pont ez a lényege az egésznek hogy ne legyen túl hosszú az oldal ha nem kell...
bár lehet félreértelek... úgy érted tegyem az egészet egy új divbe és annak adjak egy olyan méretet ami a legnagyobb lehet a menünél? (1x-re csak egy menü lehet nyitva... max ha valaki kijátsza akkor lehet nyitva több de aki meg kijátsza az meg megérdemli hogy ugrál neki a mneü... bár nem olyan jellegű az oldal hogy ezzel játszanának hogy kijátszák)
ez az utobbi bekezdésem megoldás lehe a problémára.... -
homeless #7989 szerintem igy, hogy regisztralni lehet, bunkosag igy hagyni. Lehet, hogy csak 7 regisztralt tag van, de nekik el lehet olvasni, az e-mail címüket, jelszavukat, stb... -
bracsek #7988 Rakd az egész menüd egy div be és a divnek állítsd be a magasságát annyira, mekkora a legnagyobb menüvel lesz, és akkor nem fog változni az oldal magassága, explorer 6,7 ben alapból ott a görgetősáv, a firefox nem tartja be e téren se az előírásokat(gondolom), mert azt írják több helyen, hogy az alapbeállítás mint tegnap linkeltem a van scroll kellene legyen. -
bracsek #7987 fel se merűl a bíztonsági kérdés napi 5-10 látogatónál, és tartalmilag is csak egy üres lap. amolyan tesztlap. -
#7986 A jobb oldali gördítősáv szerintem függőleges inkább mint vizszintes....
Tehát akor még 1x....:
A jobb oldali (függőleges) gördítő sáv alaphelyzetben nincs ott (firefoxban explorerben nem teszteltem még...) és ezzel nincs is gond 3 legördülő menünél... viszont a második menü ha legördül abban van 5 almenü ezáltal a menü alapjáraton letolja az oldalt (ki a képernyőből) és a firefox ebben a pillanatban megjeleníti a gördítősávot... amit azt jelenti hogy az egész oldalt 4-5 pixelel beljebb tolja majd ha becsukom a menüt eltünik a gördítősáv és visszaugrik 4-5 pixelt... szal ha folyamatosan nyitom csukom ugrál az oldal!
Erre azt a megoldást találtam ki hogy alapjáraton ott van a gördítősáv... megoldhatnám úgy is hogy beteszek 8-10 <br /> tagot de ha pont kiszámolom akkor más felbontáson ez nem lesz éppen esztétikus...
Ha nem érthető akkor csinálok printscreent is csak szolj.... rád számítok faustus mert szerintem 90%-ban te vagy az egyetlen ITT aki törekszik a 100%-os validitásra és a megoldások 99.99%-ban megfelelőek is.... (Tisztelet a kivételnek persze és aki úgy érzi hogy rá a fent említett dolgok illenek az gondoljon arra hogy ő benne van a 10%-ban... amugy emg akinek nem inge ne vagye magára...) -
homeless #7985 Amúgy a te oldalad is elég sebezhető. -
homeless #7984 sql injection ellen elegendő. -
bracsek #7983 a mysql_real_escape_string() mennyire elegendő, mert láttam már töbször írtatok hosszellenőrzést típúsellenőrzést stb... -
#7982 nem feltétlenül -
bracsek #7981 A játékkrokodil viselkedésében nem csak egy zárojelnyi külömbség van... (és nam tud picivel többet mint az igazi) szerintem.
úgyhogy minthogy nincs gravitáció csak a föld szívat minket tudok repülni csak nem horizontális írányban, hanem amolyan betonlyukasztó styleal.
“Állj az igazság pártján, de ne védd mindenáron a magad igazát. Semmi sem oltalmaz jobban a tévedéstől a nyitott szemnél, az értő fülnél, a mások iránti figyelemnél.” (Tatiosz: A szív erényei)
A jobb oldalis dolognál szerintem félreértetted, mert szerintem a tartalom a divjében simnmán megfér viszintesen, hanem függőlegesen nő, és mikor elér egy magasságot, akkor az egész oldalnak jobbról jelenik meg egy függőleges görgetősáv... Vagy én értem félre? -
#7980 "és? akkor is...
ami úgy néz ki, úgy viselkedik az nekem az."
Egy játékkrokodil is úgy néz ki (esetleg még viselkedése mutathat hasonlóságot a valódival) mint egy krokodil, mégse az.
Ha egy magas épület tetején Superman jelmezben "úgy viselkedsz" mint a filmbeli szuperhős, ha leveted magad a mélybe nem fogsz repkedni.
"jobb oldali gördítősáv otlétét be tudom valahogy álítani valid forrásal?"
Esetleg rögzítsd a menü tartalmának szélességét fixre hogy vízszintesen beleférjen a dobozba (a doboz szélessége legyen pár pixeltől nagyobb mint a doboz tartalma), így ne hozzon létre külön vízszintes gördítősávot.
Vagy ott van (lesz) a CSS3-ban megjelenő overflow-x.
Ennek Javascriptes megfelelője a style.overflowX.