Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
Egy belépéshez szeretnék egy Jegyezzen meg gombot rakni. Ezt hogy kell megoldani?

A probléma nem oldódott meg 😞 ott az extra.hu helpben azt írják h elvileg simán mennie kéne. Azóta megpróbáltam egy régebbi magyarított verzióval. Ott is ugyan ez a helyzet, de ott már az adatbázist sem hozza létre "Nem készült adatbázis." Sztem valamit én rontok el, csak nem tudom mit. Google ben is keresgéltem, de elég kevés magyar nyelvû információt találtam. PHPbb-t már telepítettem egyszer, az simán ment.
JAG1
Sajnos nem ilyen egyszerû. Tele van blokkal és fel kéne arabolnom a képet.
Ahogy néztem a többi skin css-ét, ott is szét van szedve több darabra és dinamikusan változik. Ezt szeretném megoldani.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

passatgt
ha igen, akkor megkeresed a fórum css fájlját, és a body rsézt átírod:

body {
background-image:url(hatterkepeleresiutja/valami.gif);
}

Többit hagyd benne, az a betûtípusokra vonatkozik, közére igazításra stb...

passatgt
és a háttérképet szeretnéd berakni a fórumon?

JAG1
Hát akkor ezt buktam, köszi.
Még egy kérdés. Van esetleg valami css készítõ, vagy készítésben segítõ progi, amit egy programozáshoz félbéna is megért?

Igazából van egy ku***a jó háttérképem és abból jó lenne, ha tudnék alkotni valamit. Azt próbáltam, hogy PS-ben feldarabolom és kimentem, de utána meg vagyok lõve.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

passatgt
manuálisan lehet csak.
Inportálni akarod a fórumra? Neki teljesen mások az id és a class nevei, mint ami az odlal css-ban, tehát így nemlehet megoldani

JAG1
Ühüm... akkor manuális buzerálással lehet csak megoldani?
Illetve találtam egy olyan lehetõséget, hogy importálom a css-t.
Ez megoldás lehet? @import parancs asszem.

passatgt
nincs

JAG1
Lehet hülyeséget kérdezek, de van css konevrtáló program?
A problémám a következõ:
Van egy joomla sablonos weblapom. Raktam mellé egy fórumot is, és jó lenne, ha a fórum is a weblap stílusát követné. Ezt kellene megoldanom.

http://extra.hu/front/homepage_help

itt olvad, ha jól látom vmit állítani kell

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

hello!

Postnuke(0.76)-ot szeretnék telepíteni az extra.hu tárhelyemre. A tutorilal.hu leírása alapján csináltam mindent, de az admin adatok kitöltése után a következõ hibaüzenetet kapom:
Fatal error: Call to a member function Execute() on a non-object in ... newdata.php on line 4
Mi lehet a gond?
passatgt
igen,de formon belülre nem célszerû rakni mást, legalábbis ie szerint😊

Max7
Úgy hogy a többi gombot kitörlöd 😄 és a [/form] tagot csak a legvégére teszel 😄

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

passatgt
hogyan lehet több form adatait 1 gombal elküldeni?

passatgt
javascriptes nem megy:c
pár háttér jó lesz, pár meg nem jelenik meg

Ability
passatgt
Üdv!
Nem találok megoldást arra, hogy ie-ben a css-el definiált háttér ami png, nem átláltszó.Egy példát tudnátok mutatni?
ELõre is köszönöm

passatgt
nekem még muszáj próbálgatni, mert eddig csak olyan feladat volt, hogy írjam be a <title>-be egy elõre megadott változó értékét😊

Ability
😊 Nem tudom, én sosem úgy dolgoztam, hogy php-vel csak egy változót nyomassak ki. Tök felesleges mindig lezárni/megnyitni php-t. Szóval igazad lehet, én ilyen dolgokba nem ástam bele magam...
passatgt
filemn láttam én is, elsõ tananyag, most ezt gyakorlom😄

Ability
Nem tudok ilyenrõl, lehet igazad van, én szeretem a hülyebiztos megoldásokat. Jobbak ezek a "hagyományos" dolgok szerintem. 😊)
passatgt
pl
$asd változó értéke dsa

akkor <?= $asd ?> -re azt kapod, hogy dsa

passatgt
mármint 1 változó kiirásához😊

passatgt
ez teljesen jó, nézz utána😊

Ability
Ebben több hiba is van... Kéne echo/print, pontosvesszõ, meg mi az az egyenlõ ott? 😊
Ability
Kövesd Faustus #5492 kommentjében levõ leírást. Sorrendben van minden. Ez a hibaüzi azt jelzi, hogy még nem csatlakoztál az adatbázishoz...
passatgt
Csatlakoztál az adatbázishoz?

daxan
Valami nem jó a lekéréssel. Ezt írja:

Warning:

mysql_query(): Please call mysql_connect() function before calling any other MySQL function! Do not forget to activate your MySQL database access! in : on line
in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(184) : runkit created function on line 39

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

daxan
igen. Olvass vissza, én is kérdeztem egyszer és választ is kaptam rá 😊

valaki tudja hogy hogy kell beléptetõs rendszert csinálni oldalakra??

Légy bátor mint az oroszlán de jámbor mint a Duká

passatgt
igen, és ki is kell iratni😊

<?= $felhasznalok ?>

daxan
Így valahogy: $felhasznalok = mysql_query("SELECT usersname FROM `users`"); ???

passatgt
most azon gondolkozok, hogy javascriptet vagy php-t kezdjem el tanulni elõször😊

Köszi

Dj Faustus
passatgt: Tessék
* A szam50+10-nek önmagában semelyik programozási/szkriptnyelvben nincs értelme
* var szam50=50; - egyrészt lokális változót deklarálsz, másrészt az emeles10/csokkentes10 függvénybe rakni nem ildomos.
Kötelezõ olvasmány
Ajánlott olvasmány #1
Ajánlott olvasmány #2

daxan:
1. mysql_connect - kapcsolódsz az adatbázis-szerverhez
2. mysql_select_db - kiválasztod az adatbázist
3. mysql_query - elküldöd a lekérdezést (SELECT username FROM users)
4. mysql_fetch_array
5. mysql_result - az eredmények kezelése
6. echo / print - kiiratás
7. mysql_close - Adatbáziskapcsolat lezárása

daxan
Hogyan tudom kiíratni egy sql mezõ tartalmát? Van egy users tábla és az username-t akarom kiíratni php-ban.

passatgt
na eddig ennyi sikerült 0 js tudással😊

function emeles10(){
var szam50 = 50;
if (szam50<100)
szam50+10;
else
document.write('kisnyúl');
}

function csokkentes10(){
var szam50 = 50;
if (szam50>0)
szam50-10;
else
document.write('kisnyúl');
}

Ennyit tudta egyedül😊Egy kis segítséget kaphatnék még?

Dj Faustus
Írd le mi a konkrét problémád, hol akadtál el, és akkor talán tudunk segíteni. Ellenkezõ esetben ott a Cutenews-hoz rendelt readme.txt, a Cutenews hivatalos weboldala, fórummal.

Dj Faustus
1. Az oldal betöltõdésekor (onload esemény) definiálj egy változót, 50-es értékkel.
2. A növel gomb kattintásakor (onclick esemény bekövetkeztekor) ellenõrizd le, hogy a szám kisebb-e mint 100. Ha igen növeld a változó értékét 10-zel. Ha nem, akkor meg kisnyúl. 😉
3. A csökkent gomb kattintásakor (onclick esemény bekövetkeztekor) ellenõrizd le, hogy a szám nagyobb-e mint 0. Ha igen, csökkentsd a változó értékét 10-zel. Ha nem, akkor meg kisnyúl. 😉

passatgt
Üdv!
Van két gombon, és egy számom: 50

Az egyik gombra kattintva emelkednie kéne a számnak 100-ig tizesével, másikra kattintva pedig csökkennie tizesével 0-ig.Hogy lehetne ezt megoldani?

CSásztok!! azt szeretném kérdezni hogy valaki érta Cutenews csinálásához mert én is értek minimálisan de kéne a segítség

Légy bátor mint az oroszlán de jámbor mint a Duká

SZiasztok!
Lenne egy kerdesem. Hogyan tudom legegyszerubben megszamolni, hogy hányszor töltötték le az adott fileokat a honlapomrol? Találtam pár dolgot, de ezt pélául nem tudom beállitani, lehet azért mert nincs PERL a serveren?
http://www.datatrendsoftware.com/countdown.htmlSzámlálo
nem is kell, hogy látható legyen, elég ha én meg tudom nézni a szerveren valahol...köszi szépen a segitséget elõre is.
Szép napot!
Dj Faustus
"Ja, még az is jó lenne, hogy ha a keresõk is megtalálják."
Hát azt már az oldal elkészítésénél el kellett volna kezdeni (legalábbis ha sikeres ).
Flash intrókat, Java-s (ami nem azonos a Javascripttel)/Flash-ben készült menüket elfelejteni, nem diszkrét Javascriptes popup ablakokat, kereteket ugyancsak. Az oldal szövegét keresõszavak mentén felépíteni.
Nem elfelejteni, hogy a keresõrobottoknak át kell látniuk az oldal tartalmát. Tehát törekedni kell az átlátható (és valid) kódolásra, képek alt attribútumait; illetve a megfelelõ <meta> elemeket megfelelõen kitölteni, stb, stb..

Ha mindez megvan akkor az oldal linkjét/bannerjét magas PageRank-ú (PageRank ellenörzésre: http://seopen.com/seopen-tools/pagerank.php), az oldal témájávall foglalkozó katalógus- és partneroldalakon banner-/linkcsere-rendszeekben kell elhelyezni.

Bõvebben errõl a keresõoptimalizálással foglalkozó oldalakon olvashatsz.

(E-mail címedet meg ne add meg, ha nem akarsz spamet.)

Ability
Be kell tanulni az XHTML-t, a CSS-t, és a PHP-t. Legjobb mód: meglátogatsz pár oldalt, ami ilyen témával foglalkozik. Én is úgy tanultam meg, hogy hotscripts.com-ról szedtem le jobbfajta scripteket, és belenéztem, hogy hogy mûködik. Nameg ugye a már említett oldalak, amik ezekkel foglalkoznak 😊)
sztem extra.hu bõven elég 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

daxan
Itt van 2 szolgáltató ami nagyon olcsó: Spiderhost, Interneteurope

Valamelyiknél bérelsz egy tárhelyet, feltöltöd az egyszerû weboldalt. A szerzõdésben vagy valahol szerepelnie kell a tárhelyed címének és azt a címet megadod a domain szolgáltatónak....

Sziasztok !

Tudom hogy nagyon láma kérdés, de nem találtam sehol a választ a kérdésemre.

Készítettem egy egyszerû weboldalt egy haverom ismerõsének, amit szeretnék "feltenni" az internetre (nem ingyenes tárhelyre). A domain név már meg van, valakivel már megcsináltatta.
Most jön a kérdés, milyen lépéseket kellene megtennem, hogy menjen a dolog. Ja, még az is jó lenne, hogy ha a keresõk is megtalálják. Még sohasem csináltam ilyet, úgyhogy azt se tudom, hogy kellene hozzákezdeni. A környezetemben pedig senki nem ért hozzá :-(

Ha lenne valaki, aki leírná nekem (viszonylag részletesen), hogy miket kell még megcsinálnom nagyon megköszönném.

Segítségeteket elõre is köszönöm

adic
[email protected]

daxan
Hali! Ha van jobb, akkor adj linket! Köszönöm szépen!

mike0013
köszönöm szépen

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Dj Faustus