Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Np. Nem tudom, én még csak PHP-vel konvertáltam. Lehet JS is tud...
Lazarus
Ezt a forrás elejére raktam a betöltendõ HTML oldalban:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" charset="ISO-8859-1">

De nem hozott változást
Lazarus
Köszönöm, HTML alatt is van rá lehetõség?
Ability
Javascript UTF-8-at használ karakterkódolásnak. Kódold át ebbe a formátumba a kimenetet iconv-vel.
Lazarus
Hali!

Van egy ajaxos betöltõ scriptem

<script>
// Ajax betöltés
function loadurl(url,id){

var xmlhttp = new Array;

xmlhttp = window.XMLHttpRequest?new XMLHttpRequest():
new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");

xmlhttp.onreadystatechange = vetites;
xmlhttp.open("GET", url);
xmlhttp.send(null);

function vetites()
{
if (xmlhttp.readyState == 4)
document.getElementById(id).innerHTML = xmlhttp.responseText;
}
}
</script>

Hibátlanul mûködik, azt leszámítva hogy az ékezetes karakterek helyett kérdõjelek jelennek meg. Aki tudja a megoldást, megoszthatná velem is 😊

Köszi
Ability
Igazán nincs mit. 😊
mike0013
nagyon szépen köszönöm!!!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Ability
unset függvény, és kellhet még esetleg az array_search is.
mike0013
hello!
Hogyan lehet egy tömbelemét kiszedni a tömbbõl?
Pl.: Tömb: a, b, c, d ... kiszedjük a b-t Új tömb: a, c, d
A választ köszönöm elõre is

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Ability
Lehet ID is persze...
thnx és akkor mellete lehet olyan h id=1 meg ilyenek ugye ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Ability
Style helyett class...
hi ha css ben ez van
.vmi {}
akkor <div style=vmi></div>?

Kaszi46
Köszi szépen sikerült!!

Amugy szövegdobozba nem flash-t akartam rakni, valószínüleg csak félreérthetõen fogalmaztam.
Lényeg a lényeg, minden olyan, és úgy mûködik ahogy azt megálmodtam.

Köszi mégegyszer!

*Posse*T.W.D*

mike0013
szerintem ilyenben inkább js-t használj

szerinted ingyen tárhelyen (uw 😊 ) a véletlen kép az php val vagy js el jobb ? mert ugye uw-n elég lassú szokotott lenni php a js meg elvileg böngészõtõl függ

Dj Faustus
"Szóval, több topicban láttam(pl stalker), hogy a szövegdobozban van egy kis kép."
Kép beillesztése a szövegdoboz hátterének (A Stalker fórumból):
<style type="text/css">
textarea {
 background-image : url(http://www.sg.hu/galeria/985801193/9858011931176555411tn.jpg);
 background-position : center;
 background-repeat : no-repeat;
}
</style>

"ha megvan már a topic flash banner-e, és az ehez tartozó kód, akkor ezt hogyan tudnám beilleszteni?"
Szövegdoboz hátterének nem tudod beilleszteni a Flasht, annak mindenképpen képnek (JPG, GIF, PNG) kell lennie.

"Továbbá annak a megoldása is érdekelne, hogy hogyan lehet , hogy minden oldal frissítéskor új bannert rakjon be?"
Íme: két Javascript könyvtár, az egyik a Flash rendes betöltését végzi, a másik végzi az oldal betöltõdésekor a véletlen kiválasztást, és a megfelelõ id attribútumú elembe való betöltést.

Használata:
1. Az elõbb említett két Javascript függvénykönyvtárat letöltöd.
2. A load.js-ben átírod a bannerek felsorolását, illetve a méretet (eredetileg 150*30 pixel méretû).
3. Feltöltöd egy webtárhelyre a két (az egyik ugye módosított) függvénykönyvtárat.
4. Ide pedig elhelyez(tet)ed az alábbi forráskódot (értelemszerûen átírva):
<script type="text/javascript" src="http://hoszt.szolgaltato.hu/swfobject.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://hoszt.szolgaltato.hu/load.js"></script>
<div id="banner"></div>

Kaszi46
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem, remélem jó helyen teszem föl!
Szóval, több topicban láttam(pl stalker), hogy a szövegdobozban van egy kis kép.
Namost arra lennék kíváncsi, hogy ennek milyen formutumunak kell lennie, illetve ha megvan már a topic flash banner-e, és az ehez tartozó kód, akkor ezt hogyan tudnám beilleszteni?
Továbbá annak a megoldása is érdekelne, hogy hogyan lehet , hogy minden oldal frissítéskor új bannert rakjon be?
Konkrétan 3 különbözõ (flash)banner lenne, és ezek között szeretném ha váltakozna frissítésenként(anime topicban láttam ilyet).
Az alap flash bannerhez a kód már megvan, szeretném ezekkel az opciókkal kiegészíteni, szóval légyszives segítsetek nekem ebben.

Ha valaki tud, és hajlandó is segíteni akkor bemásolom ide a flash bannerhez tartozó kódot, vagy privátban elküldöm enki, és akkor kiegészíthetnénk a hiányzó részekkel.

*Posse*T.W.D*

Ability
Azt a scriptet csak elmented pl download.php néven, és egy arra mutató linket helyezel el az oldalon, ahol szeretnéd. Persze a linkben a file nevének is benne kell lennie, ahogy írtad is régebben. Aztán ennyi, magától megnyitja a txt-t, beolvassa, hozzáad egyet, menti, majd kiküldi a fejléceket... Aztán amikor ki akarod íratni az eredményt, akkor lehet include-olni a txt file-t, de abból lehet bármennyi, nem zavarják egymást, hiszen csak egy szám lesz a tartalom... Ennek így elvileg mennie kell, én nem láttam a scriptben semmi hibát. Sõt, most, hogy jobban belenéztem, arra jutottam, hogy hülyeség volt amit mondtam: megbírkózik ez minden file-al, a txt-t a számoláshoz használja. 😊
NAAAGGYON koszi!
megusztam ennyivel, és az egyik file-t már számolja, csak a másikat sajnos nem. ha egy oldalon van a kettõ(egy iframe-ben), akkor nem lehet h zavarják egymást az include-ok?
mégegyszer köszi szépen!
Ability
A $HTTP_GET_VARS-ot lecseréled simán $_GET-re. Elvileg ennyivel meg is úsztad. 😛
Fúúha! akkor ez lehet a bibi! nem lehet ezt helyettesíteni valami egyszerü módon? eléggé égetõs lenne, és ez az elsõ számláló amit be tudtam üzemelni. köszi elõre is
CattiBrie
Beadandó. Tök mindegy. Minden engedélyezve van. 😊))

[/spam]&#8482;

Ability
Ez is egy szempont... 😊)
Dj Faustus
"De értem én, csak szerintem javascripttel ésszerûbb. Nem kell újratölteni az oldalt, és minden egy formba lenne."
Javascript letiltható másrészt az oldalnak Javascript nélkül is kell mûködnie (diszkrét Javascript-re tessék gondolni!).

Dj Faustus
1. <iframe> használata (hasonlóképp mint a <frame>-nél, az <iframe>-nek adsz name attribútumot a linknek meg target-tet)
2. PHP switch-get: http://www.tutorial.hu/node/422
3. Ajax: http://www.tutorial.hu/node/1041

CattiBrie
Mondom órán valami olyat vettük, hogy a formon belül volt egy hidden mezõ, ami post-olt egy értéket, amibõl tudja a php, hogy az adott oldal elõször van betöltve, vagy sem. 😊

[/spam]&#8482;

Ability
Csak html-el azt mondom frame... Amúgy javascript ide is. 😊

... vagy csinálod az új tartalmat új oldalra...
Ability
De értem én, csak szerintem javascripttel ésszerûbb. Nem kell újratölteni az oldalt, és minden egy formba lenne.
Narancs
Hali!
Lehet baromság amit kérdezek, nézzétek el nekem, nem vagyok egy html guru.
kérdésem a következõ: hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy az ,,Étterem" illetve a ,,szõlõhegyi..." feliratokra kattinta egy új tartalmat lehessen behívni középre?

Régebben frame-ekkel ez könnyedén ment, beállítottam a TARGET-nél a main frame-t és csumi, de ez az oldal CSS-el készült és nem igazodom ki rajta...😞
Elõre is köszi a helpet!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Ability
Lehet azért, mert ez a script a HTTP_GET_VARS-t használja. Ezt már régóta leváltották, ez egy régi megoldás, amit már nem használnak, és szerintem az új php verziók nem is támogatják...
Dj Faustus
"Faustus második módszere pedig szerintem nem túl jó megoldás. "
Mert nem érted. Semmi szükség a Javascriptre. Sem az onClick eseményre.
Szimplán azt kell figyelni, hogy az elsõ, második ûrlapot vagy egyiket se töltötték ki. Tehát hogy melyik ûrlap mezõit küldték el.
A látogató csak a számára szükséges ûrlapot fogja látni.

Hasraütésbõl kb. ennyi:
<?php
if (!isset($_POST["elsourlapegymezeje"]) && !isset($_POST["masodikurlapegymezeje"])) {
?>
<form action="" method="post" ?>
<!-- Az elsõ ûrlap mezõi -->
</form>
<?php
}
if (isset($_POST["elsourlapegymezeje"]) && !isset($_POST["masodikurlapegymezeje"])) {
?>
<form action="" method="post" ?>
<!-- A második ûrlap mezõi -->
</form>
<?php
}
if (!isset($_POST["elsourlapegymezeje"]) && isset($_POST["masodikurlapegymezeje"])) {
?>
<!-- A kiértékelés -->
<?php
}
?>

Ability
Nem neked szántam. Catti írásából jött le ez nekem. Lehet rosszul. Azt tudom, hogy te mire gondoltál, arra írtam a második kommentet. 😊
azt elfelejtettem hozzairni, hogy a download.php-t akarja letolteni, ha a hivatkozasra kattintok:S
koszi! sikeresen megszereltem, viszont csak localhoston mukodik:o.
az mit jelent? hogy valami rosszul van bekonfiguralva a szerveren, hogy nem szereti ezt? ugyan azt a mukodot toltottem fel!
Dj Faustus
"Elsõ esetben mind a kettõ fájl tartalmazza a "köretet". Mármint a menüt a fejlécet, stb., ugye?"
Igen, de ezeket beillesztheted include segítségével.

"Második esetben a hidden mezõre gondolsz."
Nem feltétlenül. Mivel az elsõ ûrlap más adatokat küld el, mint a második, ezért csak azt kell figyelned, hogy az elsõ ûrlap mezõit küldték-e el, vagy a másodikat, vagy egyiket se. Így ezzel elvégezhetõ annak az ellenõrzése is, hogy kitöltötték-e az ûrlap mezõit (mindet, vagy egyiket másikat).

"Az meg elég nonszensz lenne, hogy ha a következõ formba kimented hiddenbe az elõzõleg küldött adatokat. Már ha erre gondoltál..."
Nem. A második esetben két ûrlap van egy oldalon, és azt figyeljük, hogy az egyik ûrlapról, a másikról vagy egyikrõl se küldtek adatot.
A hidden mezõ bár leegyszerûsítené annak a megfigyelését, hogy az egyik vagy másik ûrlapról küldtek-e adatot, de nem teszi lehetõvé az ûrlapmezõk kitöltöttségének megfigyelését.

Ability
Faustus második módszere pedig szerintem nem túl jó megoldás. Persze csak akkor, ha nem ismered a javascriptet. Mivel ha túl hosszú az egész, akkor külön div-be vagy bármibe rakod, és alapjáraton csak az elsõ látszana. Gombra raksz egy onclick eseményt, és ha megnyomják, akkor elsõt eltüntet, másodikat megjelenít. Lehet ellenõrzést is csinálni, hogy ki vannak-e töltve a mezõk stb. Így végülis egy form-ba lenne az egész, csak ugye nem jelenik meg minden egyszerre. Ráadásul nem kell az oldalt újratöltni...
Ability
Ha olyat szeretnél, hogy több oldalon akarsz pl. kérdéseket feltenni, akkor inkább session. Ha csak egy oldal van, és a következõn feldolgozod, akkor természetesen POST metódus. Ilyenkor nem kell a köv. oldalra semmi html, egyszerûen php-vel csak kiolvastatod, mint ahogy a példában is látszik. ($_POST<'valami'>) Hidden mezõket el is lehet felejteni, ilyen esetben nem kellenek. (bár én amúgy sem szeretem 😛) Az meg elég nonszensz lenne, hogy ha a következõ formba kimented hiddenbe az elõzõleg küldött adatokat. Már ha erre gondoltál...
CattiBrie
Elsõ esetben mind a kettõ fájl tartalmazza a "köretet". Mármint a menüt a fejlécet, stb., ugye?

Második esetben a hidden mezõre gondolsz.
Mondott valami ilyesmit a tanár, hogy a formba beleteszünk egy hidden mezõt és ugye azt is küldjük, és akkor így valahogy lehet kezelni, ha másodjára van "megnyitva az oldal".

[/spam]&#8482;

Dj Faustus
Megoldás1: külön oldalon van az ételeket tartalmazó ûrlap és az ételekkel számoló második ûrlap.
Ez esetben a két ûrlap között valamilyen kapcsolatot kell létesíteni.
Ez lehet URL paraméter (GET metódus), POST metódus (lehetne munkamenet/cookie is, de ez esetben nem kell). Én inkább az utóbbit javaslom, mert az URL-ben küldött értékek túl láthatóak a felhasználó számára.

Tehát vagy így:
<form action="masodikurlap.php" method="get">
<!-- Ide jön az elsõ ûrlap -->
</form>

vagy így:
<form action="masodikurlap.php" method="post">
<!-- Ide jön az elsõ ûrlap -->
</form>

A második ûrlapnál pedig elkapod az elsõ ûrlapról jött értékeket:
$eloetel = $_GET["elo"];
$foetel = $_GET["foetel"];

$eloetel = $_POST["elo"];
$foetel = $_POST["foetel"];

Megoldás2: egy oldalon van a két ûrlap. Ez esetben le kell ellenõrizned melyik ûrlapról jöttek értékek. Ha az elsõrõl, akkor megjeleníted a másodikat. Ha a másodikról akkor a kapott adatokat feldolgozod. Ha egyikrõl se, megjeleníted az elsõ ûrlapot.

CattiBrie
nem akarom, csak szeretném

[/spam]&#8482;

Ability
Most mennem kell, majd visszanézek. Így elsõre nem is értettem mit akarsz. 😊 Pill...
CattiBrie
van egy form, azon ételek
ki lehet választani párat x-elgetéssel
gombra kattint

ekkor az elõzõ form nem látszik
és elõzõleg kiválogatott ételekkel számol

mondjuk ez lesz tovább, szóval lesz még egy "form"

gondoltam arra, hogy külön fájlokban.. vagy include-olva, de azt sem tudom, hogyan :/

[/spam]&#8482;

Ability
Gyakorlatilag mindegy, hogy hova rakod be az include-al. Persze érdemesebb a dokumentum elejére... A href-es megoldás is jónak tûnik, bár nem néztem teljesen át a kódot, csak rápillantottam. Meg elolvastam a komment részt. 😊

Szerk.: na most mégis lett egy szabad percem, belenéztem, ez csak a txt-t szereti. 😊 Kicsit módosítani kell rajta, ha más kiterjesztést is használni akarsz...
Ability
Session-el tudod tárolni a változó értékét az oldal újratöltése után is. Bár nem tudom mihez akarsz ilyet, nem tûnik valami jó megoldásnak. Esetleg ott van még cookie is, de ahhoz, hogy tanácsot tudjak adni, tényleg az kéne, hogy megmond mit is akarsz pontosan...
CattiBrie
Másik kérdés:

Van egy php fájlom.
Csupán annyit szeretnék csinálni, hogy végigmegy egy változó, ami az elejé hamis. Így csak azok az eljárások futnak le, amik akkor futnak le, ha a változó értéke hamis.
Viszont az oldal alján igazra állítom a változó értéket, tehát második körben (egy gombra való kattintás után) másik eljárások futnak le.

Ennek az elméletét tudom, de megicsnálni nem. És szeritem azért nem, mert amikor a gombra kattintok, akkor ugye újra betölti ugyanezt az oldalt, és újra megkapja ez a változó a kezdõ, hamis értéket.

A gomb egy form-ban van benne, a form eksönje:
action="<?php print $_SERVER<'PHP_SELF'>;?>"

Elõre is köszönöm!
Catti

[/spam]&#8482;

Sziasztok!
Ezt a Számlálot probalom atirni.
a <? include("counters/zene.pdf.txt"); ?> sort hova kell beszurnom?
es ez a sor : az <a href> tag-be kerul zarojelek nelkul?
<a href="download.php?get=zene.wma"> Zene</a>
igy?

koszi koszi!
CattiBrie
Asszem ez nem is kell.. 😊))

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Hogyan kell PHP-vel fájlból kiolvasni sorokat, értékeket?
A beolvasni kívánt fájl neveket tartalaz és minden névhez van egy érték, egy szám.

Például:
Izé Bizé Valami 5

Ezt célszerû két sorba tenni? Mert nincs megszabva, hogy milyen legyen a bemeneti fájl. Természetesen utána az adatokkal dolgozni kell, de ez majd egy következõ komment. 😄

Köszi!
Catti

[/spam]&#8482;

Ability
Formba benyomsz egy checkboxot. Amikor belép a user, akkor beraksz egy if-et a scriptbe, ahol megnézed, hogy be van-e pipálva a doboz. Ha igen, akkor kiküldöd a sütit a setcookie függvénnyel, majd adatbázisba elmented. Mondjuk az ip címe és az aktuális idõ md5-je megfelel. Ez legyen a süti tartalma is! Tárolod még a felhasználó id-jét is, és/vagy ami szükséges az adatbázisban.

Ezek után minden oldalletöltéskor megnézed, hogy be van-e jelentkezve a user, és hogy a süti létezik-e. Ha nincs bejelentkezve, de a süti létezik, akkor léptessük be! Leellenõrzöd, hogy 32 karakter-e a süti tartalma. Ha nem, akkor hagyod az egészet, valami nem stimmel. Ha igen, akkor megyünk tovább. Megnézed, hogy az adott süti kulcsa létezik-e az adatbázisban. Ha igen, akkor valszeg minden okés. Megnézed db-bõl, hogy melyik useré ez a sütikulcs, és az alapján belépteted.

Nagyjából, és felületesen ennyi. Lehet még több ellenõrzést is csinálni, ez csak egy tömör leírás, hogy miként kéne hozzálátni. Ha valami nem világos, akkor kérdezz!

ui.: jelszót ne tárolj soha sütiben! Jobb ez az azonosítós módszer...