22786
Html-, css- és php-help
  • rooney8
    Oké köszi, meglesem :)
  • Dj Faustus #9100
    Nézd meg a tutorial.hu vagy a weblabor.hu oldalakat. Ott is cikkek vannak, de "blogszerű" köntösben (ezeket egy Drupal CMS kezeli, annak van saját "blogmotorja"/"cikkeket kezelő része").
  • rooney8
    Na hát ezt akarom én is, a Wordpress-ből "kivenni" a cikkes részt :) Csak ez az ami nem megy.

Mert nekem nem a cikkek lennének az előtérbe mint a blogokon, hanem a weboldal tartalma... Csak hát azért cikkeket mégis kell írni...
  • Dj Faustus #9098
    A blog is cikkekből áll, csak a cikkek stílusa egy naplóbejegyzéshez hasonlítanak. De egy blogmotor teljesen alkalmas a cikkes+hozzászólásos szerkezet kialakításhoz.
  • rooney8
    Az, hogy én nem blogot akarok csinálni, hanem egy normális oldalt. Csak a cikkírásos dolog nem megy. Mondom, nem muszáj a kommentelés, de ezt a cikkes dolgot nem tudom hogy csináljam meg :/
  • Dj Faustus #9096
    "Mint régebben írtam, egy olyan oldal kéne, ahol lehet cikkeket írni az oldalon belűl, kommenteket a cikke alá. Azt találtam ki, hogy a kezdőlap az épüljön mondjuk a Wordpress-re, a többit pedig megcsinálom rendesen magamnak"
    Mint már régebben is említettem, a Wordpress lehetőséget nyújt mind a cikkírásra, mind a hozzászólások kezelésére. Akkor mi a probléma?
  • rooney8
    Hali!

Lenne egy ötletem :) Mint régebben írtam, egy olyan oldal kéne, ahol lehet cikkeket írni az oldalon belűl, kommenteket a cikke alá. Azt találtam ki, hogy a kezdőlap az épüljön mondjuk a Wordpress-re, a többit pedig megcsinálom rendesen magamnak. Sőt az lenne a legjobb, ha azt a részét kiszedném belőle, ami ezt a funkciót ellátja...Csak ehez nem nagyon értek.
    Ez nagyon hülyeség?
  • Jégkocka
    Köszi szépen! :D
  • Lazarus
    $uzenet = "almafa 8976";
    list($uzeneteleje, $uzenetvege) = split(' ', $uzenet);

így, a split funkció első értéke az a karakter ami alapján elválasztod a tagokat, jelen esetben 'space'.
  • Jégkocka
    Nemigazán találtam eddíg választ a problémámra... A probléma a következő lenne: kapok egy változót, ez most legyen $uzenet. Az értéke pedig a következő: almafa 8976 (de ez mindíg változik)
    Hogyan tudnám megcsinálni, hogy a $uzeneteleje almafa legyen, a $uzenetvege meg 8976? Természetesen ha nem almafa 8976 az uzenet hanem korte 3871 akkor a $uzeneteleje korte legyen... Végülis szét kéne vágni a változó értékét. Előre is kösz a segítséget! :)
  • rooney8
    Jó, mert az egyik tutorial-ban ez volt írva
  • ldavid
    felsorolni?
    értelemszerűen csak akkor írod oda egy-egy elem azonosítóját, ha formázni is akarod
    ha üresen hagyod, akkor teljesen felesleges
  • rooney8
    ja és még annyi, hogy a css elején muszáj felsorolni a [nem tudom hogy szokták ezt mondani] diveket?

pl:

#wrapper { }
    #fejlec { }
    #balsav { }
    #tartalom { }
  • rooney8
    imádlak
    [nem buzi, csak kifejezi a háláját
  • passatgt
    body{
    background:#fff url(images/hatterkep.gif) no-repeat bottom right;
    }
  • rooney8
    Hali!

css-ben meg lehet oldani, hogy van mondjuk egy fehér háttér és még külön van egy kép ami pl. a jobb alsó sarokba kerül mindig? Mint itt, ott van a jobb alsó sarokba a kép
  • Maco13

Köszi szépen... :D
  • Lazarus
    Az a baj hogy #ffffff helyett nagybetűket használsz #FFFFFF ... szar mi? :D
  • Maco13
    Csá!

Javascript problémám van, de már a fejem verem a falba. A következőt szeretném megvalósítani: egy td-nek van egy bizonyos alap háttérszíne. Amikor föléviszem az egeret (onMouseOver) egy másik háttérszín legyen, ha leviszem róla (onMouseOut), akkor változzon vissz az eredetire. Ez eddig túl egyszerű. Ha belekattintok a td-be (onClick), akkor viszont legyen a háttere egy harmadik színű, és ez ne is változzon meg se az onMouseOver, se az onMouseOut eseményekre. Eddig nem is lenne baj, sikerült is megcsinálni egy teszt html fileban, ami ITT van. Viszont amikor élesbe próbálom belőni egyszerűen nem sikerül. Beszínezi kattintásra, de az onMouseOver és Out is törli a színt, pedig nem kéne neki, és ahogy nézem tök ugyanaz a kód. Élesben ITT.
    Ti láttok valahol különbséget? Ötlet hogy miért nem működhet? Nem a class okozza.

Htx
  • Flamer
    nincs valami weblap vagy progi (amit nem kell telepiteni) és átkonvertálja a html kodot phpba? értem ezelatt az összes html teget is.
    pl ami a <p align="center"> -ből print("<p align=\"center\">"); -t csinál.

meg nics valami kódóló? régen volt egy cucc. dem áe nem műxik a linkje. :w
    ami ijesmit cisnált:

<script>
    <!--
    document.write(unescape("%3Chtml%3E%0A%3Chead%3E%0A%3Cmeta% bla bla bla..
  • ldavid
    válassz egyet, ha nem megy dobj fel egy érmét vagy valami
  • dragon11
    Nézelődök a designek környékén, nem tok dönteni.

am nem az én clánom, amint látjátok én az IF-be vagyok... az külföldi.

am swat4.:S help a designből melyik a legszebb!:)
  • ldavid
    van, de inkább CSS

amúgy nem tudom milyen ez a "Web Page Maker" de szerintem hagyd a fenébe.
    vagy írd meg valami normális szöveges szerkesztőben (notepad rulez), vagy használj egy tartalomkezelőt.
    készült egy ilyen CMS kifejezetten klánok számára, a Webspell (pl. itt is az van)
  • Cat 02 #9078
    Nem magyar ölők hanem magyar ölők (magyar gyilkosok :D)

width="100%", nem tom van-e ilyen parancs :D
  • CattiBrie
    hungariankillers.hu

magyar ölők?
  • dragon11
    Értem, köszönöm.Akkor azt h tudnám megcsinálni, h csak az oldalszegélyig tartson az oldal?:S mert csúnya h tovább tart.. (szélességre.) thx.
  • Dj Faustus #9075
    4. sor: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-1"> - nem az amit javasoltunk
    Másrészt: - Firefox 3 alatt
    - IE6 alatt

• Cat 02 #9074
    Nekem mutatja.
  • passatgt
    de mond már, hogy hol keressük:)
  • Maco13
    nálam jól mutatja, és a FF is jól érzékeli hogy 8859-1 a kódolás
  • dragon11
    kérlek f5.
  • passatgt
    megnéztem de még mindig nem látom
  • dragon11
    nézzd meg még1x.:)
  • Cat 02 #9068
    Jójó, de ezen belül ? Mert a nevednél a forrásban sincs benne.
  • dragon11
    ez
  • Cat 02 #9066
    Adj egy linket, lehet csak neked rossz.
    Klántagok, nem Clántagok
  • dragon11
    <HTML>

<HEAD>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
    </HEAD>

<BODY>
    <title>címe
    </BODY>

</HTML>
  • Cat 02 #9064
    Nem vagyunk mi Nyugat Európában xD
  • dragon11
    Elfelejtettem mondani, hogy nekem az a betűkészlet van..

• Cat 02 #9062
    Akkor próbáld meg h ezt berakod a <head></head>közé

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">