22786
Html-, css- és php-help
-
#8821 Köszönöm a választ... némileg megnyugodtam.... ez fontos számomra hogy ne tudják a mac adress címet lekérni :) -
#8820 Ilyen oldalt ezzel a menüvel, úgy, hogy megnyitok 1 menüt aztán alul már írja is nem tesz új lapra, hogyan tudok csinálni és milyen progival ??Ha értitek mit mondok. -
#8819 Egy switchek, bridgek, hubok, repeaterek által által "felosztott" hálózatban a távolról való hálózati cím megállapításnak még értelmét is látnám (ezt a szerverről meg is lehet oldani), de ahol már routerek (és más magasabb rétegbeli eszközök) szegmentálják a hálózatot már nem (a legközelebbi router MAC címét, illetve a veled egy hálózatban levő eszközökét még eléred de másét nem).
Nem hinném, hogy ezt internetes oldalaknál ellenőriznék.
Esetleg egy nagyon meredek elképzelésem lenne: olyan kliensoldali szkript futtatása, ami rendszerszintű parancsokat képes futtatni, és ezt továbbítani a szerver felé. Ja és kötelező legyen a használata mind a regisztrálásnál, mind a használatnál. De ez abszolúte meredek... ;D -
#8818 nem inkább az IP-t? -
phoenix1 #8817 Talán egy megoldás. -
phoenix1 #8816 mac address +php ;) -
#8815 igazából nem kell, csak úgy értesültem, hogy egy bizonyos oldalnál figyelik a mac adress címet is amikor regisztrálok... :S
de megnyugtattál! :) -
#8814 :) -
#8813 Sehogy - de meg sem merem kérdezni, hogy mire kell. -
#8812 Mac adress címet hogy tudok lekérni sima php-val vagy javascriptel vagy valami webes megoldásal? köszi a helpet! -
phoenix1 #8811 ... a php file legelejére kell tenni. -
#8810 Tulajdonképpen.. "lefut" :))
Szóval akár még jó is lehet :)
Köszi! -
#8809 floor(), ceil()? -
#8808 Nem. Nem kerekítésre. Alsó és illetve felső egészre. :) -
#8807 sikerült elírnom, az if sor így néz ki:
if ((input - parseInt(input)) > 0.5) -
#8806 kerekito(input)
{
if (parseInt(input) > 0.5)
return parseInt(input)+1;
else
return parseInt(input);
}
Van egy ilyenem, erre gondoltál? Ez mondjuk C++ból van azért mert ott az int-re alakítás így zajlott: 1.3 = 1; 1.999 = 1 -
#8805 Ja, elképzelhető, hogy nem érthető. Bocsik.
Szóval van egy számom, azaz lesz egy számom, ami legyen mondjuk 2,45456784.
És ez helyett én inkább azt szeretném megkapni egyszer, hogy 2, másszor meg, hogy 3. -
#8804 JavaScript-ben van olyan, hogy alsó egész, illetve felső egész?
Eddig jutottam egyedül. :) link -
Culram #8803 köszi a választ, de sajnos nem megy.
Minden php-s bejegyzésbe beletettem, de akkor is így küldi el.
extra-n csinálnám meg ezt a formot de nem akarja. :( -
Culram #8802 nah ez valszeg nincs, de hova illeszem be és hogyan? -
phoenix1 #8801 php header?
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
-
Culram #8800 Tudja valaki miért kapom ezt mailformban?
ÃrvÃztűrÅ‘tÃ¥körfúrógép (= Árvíztűrőtükörfúrógép)
UTF-8 mindenhol be van állítva. Vagyis a levelezéssel 3 file foglalkozik és azokban be van állítva.
PLz help -
#8799 Kardél: ezt a kérdést már feltetted, a #878-as hozzászólásomban már válaszoltam rá.
Maco13:
<center>: felejtős, non-valid, elavult. Ott a CSS a középre pozicionáláshoz (egyébként is az oldalak formázását érdemes a CSS-re hagyni - az a dolga).
-
#8798 1: <center>...</center> : mindig középen lesz
2: sok dolog van amit máshogy jelenít meg a FF mint az IE, ezeket egyenként kell megoldani, általános módszer nincs -
Kardél #8797 Hali.
Lemarad a múltkori segítségkérésemből egy kicsi rész ezért újra írom, kérlek segítsetek.
Két dologban kérnék szépen segítséget.
1. Ha elkészítek mondjuk egy index oldalt szerkesztővel és több layert helyezek el amibe ezt azt pakolgatok hogy összeálljon az oldal, akkor hogy tudom azt megoldani, hogy akármilyen felbontásban legyen is a képernyő a megszerkesztett oldal mindig középre kerüljön.
2. Miért van az hogy néhány oldal teljesen máshogy, más elrendezésben, elcsúszva jelenik meg Firefoxon mint Internet Exploreren és lehet e ezt valahogy úgy megoldani, hogy mindkét böngészőn egyformán jelenjenek meg a lapok (persze ezalatt azt értem, hogy én a szerkesztés közben tudok e valamit tenni hogy a végeredmény mindkettőre jó legyen)?
A segítséget előre is köszönöm.
-
#8796 Köszönöm. Valóban ez volt a gond. -
#8795 itt leírtak alapján megcsináltam, de nem jó a lenyílómenüm -.- nem tudnátok adni egy működő javascriptet ehhez?^^ thanks. -
#8794 Idézet az általad említett CSS forráskódból (86. sor):
.gen,.genmed,.gensmall { color : #FFD3A8; font-weight: bold;}
Mivel ez utána van a 81. sorban levő .gen osztálydeklarációnak, ez fog érvényesülni. -
#8793 Üdv!
Van itt egy számomra érthetetlen probléma, ami FF-ban és IE-ben is fellép. Alábbi linken van egy fórum, aminek van egy CSS-e, ami be is jön az oldallal, az abban definiált dolgok megtörténnek kivéve azt, hogy a .gen osztály (ami general, vagyis a szövegek többségét érinti), annak ellenére, hogy NEM kér kövér betűket, mégis azt eredményez.
A .gen definíciója: .gen { font-size : 11px; font-weight: normal;}
A teljes CSS: http://stalker.hardwired.hu/forum/templates/AdInfinitum/AdInfinitum.css
A fórum: http://stalker.hardwired.hu/forum/
Tehát miért vastagok a betük, ha direkt kérem, hogy ne legyenek azok? -
phoenix1 #8792 osztom a véleményed, és ami a legjobb, hogy csak egy filet tölt le a serverről! Jóval megdobja az oldal gyorsaságát. ;) -
ldavid #8791
pl. így,
CSS-ben a hivatkozásnak megadod a kép méretét, a hover-nél pedig, hogy mennyire és milyen irányban mozduljon el -
[nem buzi, csak kifejezi a háláját :D] -
#8789 Itt egy másik: CSS lépésről-lépésre: a design tervtől a kész oldalig - itt már belemegy a kódolásba is. -
#8788 Megint én vok :)
Itt találtam egy leírást Honlapgrafika készítése Photoshop és Dreamweaver segítségével. Ez jó? :) -
#8787 "hogy az oldallal együtt betöltődik a .ttf file, és nincs külön felhasználói engedélyhez kötve a letöltődése"
Ez mind a böngészőn műlik. A CSS ajánlásban - mint már említettem - benne van a lehetőség. -
#8786 ugy gondoltam a font beillesztést, hogy az oldallal együtt betöltődik a .ttf file, és nincs külön felhasználói engedélyhez kötve a letöltődése. Az világos h a böngészőknek támogatni kell, de css szabvány hiányában ezt nehezebb elképzelni. Azt meg nem vágtam h már benne van az ajánlásban. -
#8785 Hopp, igaz. ;) -
#8784 "Mert talpas (sans) betűtpus" - Serif - a betük bigyói - San-Serif - talp nélkül. -
#8783 "Várom már hogy a w3c-nek eszébe jusson CSS-be integrálni a külső fileból betölthető karakterkészletet,"
Nem a W3C-n múlik, hanem a böngészőgyártókon.
A CSS ajánlásban benne van a font beillesztésének lehetősége, csak a látogató nem fogja letölteni a két szép szemedért, ha erről kap figyelmeztetést.
Másrészt ez elejét veszi annak, hogy mindenféle speciális betűtípus kerüljön a kenyérszövegbe, ezáltal olvashatatlanná válik az egész.
"Miért van az hogy néhány oldal teljesen máshogy, más elrendezésben, elcsúszva jelenik meg Firefoxon mint Internet Exploreren"
Mert a Fiefox és az IE máshogy értelmezi a webes nyelveket (általában az IE értelmezi helytelenül).
"lehet e ezt valahogy úgy megoldani, hogy mindkét böngészőn egyformán jelenjenek meg a lapok (persze ezalatt azt értem, hogy én a szerkesztés közben tudok e valamit tenni hogy a végeredmény mindkettőre jó legyen)?"
Tanuld meg a webes nyelvek ajánlásait, és ismerd ki az IE hibáit.
Ne grafikus WYSIWYG-szerkesztővel (Frontpage, DW, NVU, Kopozer,...) szerkeszd az oldalt, hanem kódszerkesztővel.
"hogy akármilyen felbontásban legyen is képernyő a megszerkesztett oldal mindig közére."
-
Kardél #8782 Üdv!
Két dologban kérnék szépen egy kis segítséget.
1. Ha elkészítek mondjuk egy index oldalt szerkesztővel és több layert helyezek el amibe ezt azt pakolgatok hogy összeálljon az oldal, akkor hogy tudom azt megoldani, hogy akármilyen felbontásban legyen is képernyő a megszerkesztett oldal mindig közére.
2. Miért van az hogy néhány oldal teljesen máshogy, más elrendezésben, elcsúszva jelenik meg Firefoxon mint Internet Exploreren és lehet e ezt valahogy úgy megoldani, hogy mindkét böngészőn egyformán jelenjenek meg a lapok (persze ezalatt azt értem, hogy én a szerkesztés közben tudok e valamit tenni hogy a végeredmény mindkettőre jó legyen)?
A válaszokat előre is köszönöm.