22786
Html-, css- és php-help
-
#9221 Az explorer meg...
a fejlécben kicseréltem a képet egy swf-re... és nem hogy az explorer nem jeleníti meg, de a felső menü is elcsúszott :(
<div id="header">
<div id="logo">
<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://active.macromedia.com/flash2/cabs/swflash.cab#version=4,0,0,0"
ID=kedvenc WIDTH=900 HEIGHT=130>
<PARAM NAME=movie VALUE="kedvenc.swf">
<PARAM NAME=quality VALUE=high>
<PARAM NAME=loop VALUE=true>
<EMBED src="templates/mintfresh/images/kedvenc.swf" loop=true quality=high
WIDTH=100% HEIGHT=130px TYPE="application/x-shockwave-flash"
PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash">
</EMBED>
</OBJECT>
</div>
</div>
azon gondolkodom, hogy lehet kellene csinálni az IE-nek egy saját stíluslapot!
Hogyan tudom megadni, hogy melyik böngésző melyiket használja?
De ez hülyeség... nem ez a helyes út...
ötleteket kérek! Ti mit csinálnátok?
-
#9220 végül így oldottam meg:
<div id="<? echo $mod_left; ?>">
<div id="bal"> <?php mosLoadModules('left',-2); ?>
</div></div><?php endif; ?>
<!--end left modules-->
beszúrtam még egy div id="bal" -t aztán formáztam ahogy akartam :)
a támogatást azt megköszönöm, mert idáig olyan félősen nyúltam bele a css-be is... -
phoenix1 #9219 passatgt: Semmi gond nincsen a Joomlaval, inkább a sablonnal. Néhány sablon készítésekor a készítők nem eléggé figyelnek oda, hogy hogyan is írják meg a lap kódját.
Amadeuslaca: valószínűleg a sablon kódjába kétszer van elhelyezve a modult megívó kód, és ezért jelenik meg kétszer a menü az oldalon. -
#9218 na ezért utálom joomla-t:)
amúgy a css-ben írd át ezt: a.mainlevel:link, a.mainlevel:visited
erre: .akarmi a
ezt: <div id="<? echo $mod_left; ?>">
erre: <div id="<? echo $mod_left; ?>" class="akarmi"> -
#9217 ezt idáig nem is figyeltem!
Akkor felteszem másként a kérdést!
Joomlálkodom és a html kódban ez szerepel a bal oldali menüre vonatkozóan! Számomra már az kérdés, hogy a fejléc alatt lévő menü, és a bal oldali főmenü, miért ugyanaz? Semmi értelme nincs felhasználói oldalról.
de egyszerre csak egy dologgal foglalkozzunk!
hova kellene beszúrni az a class="mainlevel" osztályt?
<!-- left modules-->
<div id="maincont">
<div id="pathway"><?php mosPathWay(); ?></div>
<?php if( mosCountModules('user4') ) : ?>
<div id="search">
<?php mosLoadModules('user4',-2); ?>
</div><?php endif; ?>
<div class="clr2"></div>
<?php if( mosCountModules('left') ) : ?>
<div id="<? echo $mod_left; ?>">
<?php mosLoadModules('left',-2); ?>
</div><?php endif; ?>
<!--end left modules-->
engem már ez kiütött <div id="<? echo $mod_left; ?>">
csak szeretnék a bal oldali menü alá valamilyen hátteret
ha valaki komolyaban foglalkozna a dologgal szívesen adok admin hozzáféréseket a joomlához...
addig is köszönöm...
amadeus -
#9216 Nem tudom hol kellene lennie a linknek, de az oldalban nincs olyan link, ami mainlevel class-al lenne ellátva -
#9215 Sziasztok!
Nekiláttam első munkámnak joomlaban, aztán nem tom miért nem jeleníti meg a bal oldali menüben a háttérnek berakott gif-et!
Pillantsatok rá! elvileg jónak kellene lenni!
<code>a.mainlevel:link, a.mainlevel:visited {
display: block;
background: url(../images/menu_back.gif) no-repeat;
vertical-align: middle;
font-size: 11px;
font-weight: bold;
color: #383737;
text-align: left;
padding-top: 5px;
padding-left: 28px;
height: 20px !important;
height: 25px;
text-decoration: none;
}</code>
az oldal: http://kedvenchelyek.joomlatarhely5.hu
Köszi előre is!
amadeus -
cbr1983 #9214 Kösz a tippet!
Számomra van egy kis gond evvel a scripttel: az jó, hogy 5 csatornát lehet alkalmazni, viszont az a zűr, hogy ha egy csatornából több cikket jelenítek meg, akkor összekeveri a tartalmukat, tehát a megjelenítés helyén nem tudom szétválasztani pl. "Sport"-ra, "Bulvár"-ra stb, mert összekeveri a cikkeket.
A csatornák /és ezáltal a témák/ szétválasztását úgy próbáltam megoldani, hogy az általad ajánlott rss scriptből csináltam több másolatot más névvel. Mindegyikben csak egy darab, más és más csatornát használok /így elméletileg a megjelenítésnél szépen tudnám formázni/.
A megjelenítendő fájlba sorra beinclude-oltam a különféle RSS scripteket /sport.php, bulvar.php stb./, azonban az a gond állt elő, hogy mindig csak az első script fut le, mintha a többit felülírná. Tehát továbbra sem sikerült megoldani azt, hogy a csatornákat téma szerint szét tudjam választani a megjelenítésnél, pl. külön táblázatba.
Elég hosszan írtam le a problémát, azért remélem, nem írtam semmi félreérthetőt.
Van valami egyszerű és tuti ötleted arra, hogyan tudnám megoldani ezt, hogy a többi RSS php is lefusson, ne csak az első? -
#9213 okés, értem :) -
Cat 02 #9212 Max jalbum, de az se igazán jó, mert nem lehet vele szerkeszteni a meglévőket. -
#9211 Én ezt használom, semmi probléma vele és jó mindhárom feladatra amiket írtál -
#9210 Ezt pedig köszi nagyon, megnézem ;) -
#9209 HTX! Megkaptam, előbb megnézem ezt a #9207-t, aztán meglássuk.
A helyzet az, hogy költségkímélési szempotnok alapján a Zügyfélnek nincs egy petákja se :S
Evvan.
Majd írok, hogy mizu. -
#9208 ment privi :) -
Tresszer #9207 Ez nem tünik rossznak. -
#9206 Sziasztok!
Egy olyan megoldást keresek, hogy:
- képgaléria-motor, ami egyszerűen -értsd: dilettánsként- frissíthető
- sima statikus html oldalba beilleszthető (megvan minden mysql és egyéb hozzáférés, jog)
- a motor a szokásos tudásúnak kéne lennie: állítható méretű bélyegképet generál, kattra megnyitja a nagy képet, ennyi.
Tudtok ebben segíteni? -
#9205 "A weboldalamba szeretnék különféle RSS csatornákat illeszteni, csak nem tudom, ezt hogyan lehet?!"
A külső weboldalról jövő RSS csatornát "le kell töltened" (fopen, file,...).
A kapott állományt meg ki kell értékelni (kiszedni az érdemi információkat). Mivel XML állományról van szó erre vannak kiértékelő függvények.
A nehézséget az RSS csatorna letöltése okozza, mivel külső oldalról történik a betöltés, ez az ingyenes tárhelyeken biztonsági okokból le van tiltva.
Vannak ehhez előre elkészített szkriptek is például ez.
-
cbr1983 #9204 Sziasztok!
A weboldalamba szeretnék különféle RSS csatornákat illeszteni, csak nem tudom, ezt hogyan lehet?!
Alap dolgoknak utánaolvastam, de a fenti kérdésemre nem találtam választ.
Előre is köszönöm, ha segít valaki! -
ldavid #9203 ez tényleg működik :D baromi nagy kösz érte!
-
#9202 egyben -
#9201 </div>& nbsp; -
#9200 Ez haláli.D nekérdezd nekem megy
<span style="float:left;background: #708090; width:495px; height:44px; border:#393939 0px solid">
<h2 style="line-height: 44px; color: #ffffff; margin: 0px">Lorem ipsum his nostro blandit</h2></span>
</div> -
ldavid #9199 kösz, de ezzel sem lett jobb -
#9198 display:inline -
ldavid #9197 én direkt nem frissítettem, ha meg ellenőrizni akarom 7esben is, megnézem ezen az oldalon -
Cat 02 #9196 Jájj, ezért volt kár felraknom IE 7 et, az működik :( -
ldavid #9195 szivat az IE :/
itt a cím és a szöveg közé 20px paddingot raktam, de ha ismétlem az egészet, a 20px-ből 40 lesz
nem tud rá valaki megoldást?
ps: az inline css ideiglenes -
#9194 Azt hiszem akkor mégis az lesz, hogy lementem az oldalakat és utólag megformázom... -
phoenix1 #9193 Szia. Ami kelhet hozzá az-az adatok ahogy Lazarus is írta, valahogy még megkell tervezned a koncepciót is.
Tömmben tárolhatnád és onnan egy egyszerű javascriptes kereséssel írathatnád ki.
Visszatérve Lazarus megoldása nekem jobban tetszik, feltéve ha nagyfelbontású kijelzős mobilod van. -
#9192 Maradjunk annyiban, hogy vidám pillanatokat okoztál. pont -
#9191 Nemtudom mekkora felbontású a mobilod böngészője, de az lenne a legegyszerűbb ha ezeket az oldalakat lementegetnéd html file-ba. Maximum utólag megformázod hogy jól elférjen a kijelzőn. Javascriptes szelektálás azért nehéz mert egyesével beírni minden egyes fellelhető adatot kissé fárasztó -
QPR #9190 Ne haragudj, ezer bocs.
Nem akartalak megbántani, gonosz voltam. Csak ha valamihez nem értesz egyáltalán akkor előbb utána kell olvasni, némi alapinformációkat összegyűjteni és aztán kérdezni...
Egyébként nem vagyon ilyen. Ne haragudj... -
#9189 Igen kezeli a javascripteket a böngésző. Azért szeretném html-ben megírni és a javascript a legjobb megoldás, a lényeg h ne kelljen felmenni a netre megnézni a menetrendet... -
Kardél #9188 Ha vidám pillanatokat okoztam Neked örülök, bár célom nem ez volt.
Én nem mosolyogtam a Te humorosnak vélt firkanatodom.
Gondolom az írásomból tudtál arra következtetni, hogy nem értek a PHP-hez.
Én segítenék egy kezdőnek és nem cinikus sorokkal szegném kedvét a próbálkozásoktól.
A segítséget köszönöm Dj Faustusnak. -
#9187 mobilra inkább java kell ha nem tévedek. De ha van HTML alapú böngésződ az lehet hogy kezeli a javascripteket is -
#9186 Sziasztok! Készíteni akarok a mobilomra egy javascript alapú autóbusz menetrendet. Olyanra gondoltam, hogy legördülő menüvel oldom meg azt hogy honnan hová, lentebb meg mutatja az indulási időpontokat... Mi szükséges ehhez? -
#9185 Köszönöm szépen, megoldottam! ;) -
#9184 Olvasgasd -
#9183 Sorry, hogy ide is beteszem, de elég fontos és sürgős lenne a megoldás, hátha itt tudtok segíteni:
Sziasztok!
Kérlek Titeket, segítsetek, zsákutcába futottam, nem lelem a kiutat! :)
Csináltam egy bannert, és valamiért nem működik rajta a link, pedig már jópárszor csináltam ilyet.
Valaki kitud segíteni, és megmondja hol hibáztam???
Ez itt a letölthető .FLA
Előre is kösz a segítséget! -
#9182 had segitsek - nekünk ilyen volt 10 évesen : egy Y alakú fa és egy anyag amit a mi időnkben csak guminak hivtak - ezt rákötöttük és mindenféle részecskét fel lehetett vele gyorsitani - akár kukoricát is - többet is belőle.