64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • ollie
    Feletjtsd
  • ent
    Az okés, de informatikus jelszót lelesés nélkül felejtsem el?
  • Antromorph
    például ez http://hw-clan.fw.hu/
  • ollie
    Milyen oldal? Nem tudok válaszolni rá, hogy nekem is lefagyott e, ha nem írod milyen oldal. :D
  • ollie
    admin jogok nélkül felejts el minden trükközést
  • Antromorph
    Mitől van az, hogy néha némelyik internetes oldal egyszerűen befagyasztja az Internet Explorert?
    Pedig az IE6.0 frissítését is letöltöttem a MS honlapjáról.
    más böngészővel is lefagyott már az a bizonyos oldal?!(a félreértések elkerülése végett: nem sex)
    HELP
  • ent
    Van az munkahelyemnél egy novell clients hálózat, sajna szimpla mezei felhasználónak vagyok regisztrálva (tehát semmi hozzáférésem nincs a windows és más érdekes könyvtárhoz)!
    Tehát, mi a módja, hogy dugiba legyen hozzáférésem, persze az admin kódját nem biztos hogy le tudom lesni ha felhívom vmi problémával!!
    Van vkinek 5lete? Van az xp-ben vhol olyan ahol ki lehet listázni hogy egy bizonyos napon milyen felhasználók léptek be az adott gépbe???
  • ollie
    Hát minél többet használod a monitort, annál hamarabb tönkrevágódik. Amit írtál lehetséges, de mondjuk nem valószínű, hogy 1 év alatt annyira elcsesződne. Milyen régi a cucc?
  • ent
    De akkor ez mit jelent?
    PCI, AGP, CardBus Bus(es) Information
    Analysing...
    Tip 1202 : Nvidia Corp nForce2 Memory Controller : Device does not support bus mastering.
  • hen-tes
    hi
    na szal egy kérdés, lehet olyan probléma hogy ha sokat megy a monitor, hogy a túl sötét ?!
    a sötétebb képek már alig látszanak : \
    SAMSUNK SyncMaster 763MB
  • stone
    Tip 1202 : Nvidia Corp nForce2 Memory Controller : Device does not support bus mastering. Mondjuk lehet hülyeségeket írtam a bios-al kapcsolatban mert a pontos fordítás: Az eszköz nem támogatja a bus mastering-et.
  • stone
    Nem hiszem, mert a másik ide kábelen meg van vinyó is és az ide bus master az mindegyikre vonatkozik egyszerre, de ha jobban belegondolok akkor sztem ez nem az hanem vmi nforce2 memory controller aminek nincs köze a vinyókhoz.
    Passzolom a kérdést vki hozzáértőbbenk.
  • ent
    Nem lehet az hogy azért nem találtam ilyet mert csak dvdíró van az ide kábelen!?!
  • Shep
    ja tényleg nem is figyeltem, hogy - t írt, mellesleg a régi alaplapon nekem is 7,7 volt a -12 és nem volt semmi gondom vele, most 11,8
  • stone
    Azon max 1A folyik úgyhogy semmi fontosabb dologhoz nem kell pontosan nem tom mire jó de egy digitális műszerrel ellenőrizd le a feszeket mert valószínű a mérőprogi hazudik.
  • stone
    Nemtom pontosan mert Inteles vok, de ha ide bus mester akkor a vinyót gyorsítja. Próbáld meg ezt a kérdést az AMD-s topicban. Egyébként valszeg nem támogatja az alaplap ezt a gyorsítási funkciót.
  • stone
    Nem, ahhoz +12V kell.
  • Shep
    legjobb tudomásom szerint a forgó dolgokhoz kell, mint pl a ventik
  • Antromorph
    Akkor egy kérdés a -12V mihez kell a számítógépben?
  • Laalee
    megy a géped jól, stabilan? ha igen szard le a mérőprogramokat.
  • Antromorph
    Van egy nagy gondom:

lefuttattam a Sisoft Sandra "System reportját" és a feszültségeknél nagyon furcsa értéket találtam a -12V mellett.
    ime:
    < Voltage Sensor(s) >
    CPU Voltage: 1.63V
    Aux Voltage: 1.71V
    +3.3V Voltage: 2.74V
    +5V Voltage: 5.08V
    +12V Voltage: 11.86V
    -12V Voltage: -7.01V
    -5V Voltage: -5.00V
    Standby Voltage: 4.99V
    Battery Voltage: 3.07V
    Vajon a DTK 400 tápom nem adja jól a -12V vagy az Epox alaplapom szenzorja mér rosszul? Szerintetek?
    A 4-5V az már sztem nagyon durva eltérés, csoda hogy megy a gép. Szerintetek vigyem vissza a tápot(2év garis)?
    kössz a javaslatokat
  • ent
    Mi van akkor ha a biosban ilyen beállítás nincs!
    Egyébként mit kezel eme 'kontroll'?
  • stone
    Véleményem szerint nincs probléma a gépeddel, ezek csak javaslatok és tények. Pl. van itt olyan hogy túl sok a szabad memória slot és könnyen bővíthető, az alaplap támogat gyorsabb procit is ha szükséges, a Bios frissíthető ha szükséges stb.stb. ...
    Az egyetlen szemetszúró dolog ez: Tip 1202 : Nvidia Corp nForce2 Memory Controller : Device does not support bus mastering. Ha biosba találsz ilyen beállítást (bus mastering) akkor állítsd enabled-re.

• ent
    Valaki venné a kedvemért a fáradságot és megnézné a gépemről készült analízis?!? Megköszönném ha vki elmondaná hogy mi a bibis rész és mi okés!:)
    SiSoftware Sandra

Display on Screen
    Device Type : Desktop/Notebook

System Summary
    Analysing...
    Finished Successfully : Yes

Mainboard Information
    Analysing...
    Notice 224 : SMBIOS/DMI information may be inaccurate.
    Tip 2511 : Some memory slots are free so the memory can be easily upgraded.

CPU & BIOS Information
    Analysing...
    Tip 210 : Processor 1 : Mainboard supports faster CPUs, so the CPU can be upgraded when needed.
    Notice 224 : Processor 1 : SMBIOS/DMI information may be inaccurate.
    Notice 224 : System BIOS : SMBIOS/DMI information may be inaccurate.
    Tip 212 : System BIOS : BIOS can be shadowed so check whether it is.
    Tip 211 : System BIOS : BIOS is flash-able and socketed so it can be upgraded when needed.

APM & ACPI Information
    Analysing...
    Notice 224 : SMBIOS/DMI information may be inaccurate.

PCI, AGP, CardBus Bus(es) Information
    Analysing...
    Tip 1202 : Nvidia Corp nForce2 Memory Controller : Device does not support bus mastering.

Video System Information
    Analysing...
    Tip 323 : Primary Display Driver (display) : Remove the desktop wallpaper to save memory and improve performance.

Windows Memory Information
    Analysing...

Drives Information
    Analysing...
    Warning : 1.44MB 3.5" (A:) : Cannot obtain drive information; check that a disk is in the drive and it is correctly formatted.

Ports Information
    Analysing...

Keyboard Information
    Analysing...

Mouse Information
    Analysing...

Sound Card Information
    Analysing...

Printer and Fax Information
    Analysing...

MCI Devices Information
    Analysing...

Windows Information
    Analysing...

WinSock Information
    Analysing...

Processes Information
    Analysing...

Modules Information
    Analysing...

DirectX Information
    Analysing...

Comms Devices Information
    Analysing...
    Warning : Generic SoftK56 : Port in use. [20]

Font Information
    Analysing...

OpenGL Video Information
    Analysing...

Services Information
    Analysing...
    Tip 2130 : Súgó és támogatás : Service may be disabled on Home/Professional OS version.
    Tip 2130 : IPSEC szolgáltatások : Service may be disabled on Home/Professional OS version.
    Tip 2130 : Távoli rendszerleíró adatbázis : Service may be disabled on Home/Professional OS version.
    Tip 2130 : Másodlagos bejelentkezés : Service may be disabled on Home/Professional OS version.
    Tip 2130 : Elosztott hivatkozáskövető ügyfél : Service may be disabled on Home/Professional OS version.

ATA/ATAPI Information
    Analysing...
    Tip 3108 : ATA device (removable) : DMA transfers improve performance. Check settings.
    Performance Tune-up Wizard
  • steweee
    nos igen, a kártya egy connect 3d radeon 9600. nem pro, sem SE, eddig tökéletesen működött, nincs húzva. de hát nem egy nagy márka. gyanakodjak nyugodtan arra?
  • Narancs
    Fesz ingadozásnál én még az életben nem tapasztaltam fagyást! Mindíg csak úgy újraindult!
    Fagyás az VGA gáz szokott lenni, nem írtad le hogy milyen a kártya...
    Próbáldd ki a kártyát másik gépben, és próbáldd ki a gépet másik táppal.
    Órákon át tesztelj, játsz, ha másik táppal nincs gond akkor no gáz, a probléma megoldódott.
  • steweee
    még arra gondolok, hogy esetleg a táp: acorp lc-a300atx 3 éves múlt, nem egy nagy szám, de akkoriban még így is drága volt egy nagy toronyház, és miskolcon ez az egy típus volt belőle, nem volt választék.szóval mivel ez egy gagyi és idősödő táp, nem lehet hogy feszültségingadozásokat produkál ami a fagyást okozza.feltétlenül újra kell indulnia feszingadozás esetén?nem lehet hogy csak éppen annyival kevesebb áramot ad le, hogy a proc és a vidkari vmelyike már ne tudjon helyesen működni, de nincs annyi feszkiesés, ami egy resetet előidézne?korábban a környékünkön soxor volt pillanatnyi áramkimaradás, tudom milyen mikor a lámpa fénye csak egy pillanatra pislant egyet, de a gép újraindul
  • steweee
    nem lehet túlmelegedés, mert árnyékban van a gép és nincs rajta a bukolat, teljesen nyitott, rendszeresen porolva.a monitoromat nemrég kellett javíttatni azzal a hibával, hogy a benne lévő cmos? ramot kiégette vmi. azt mondták a szervízben hogy a vidkari hajtotta túl, és adtak rá egy adaptert amit a vidkari csati és a monirot vezeték közé kell tenni, hogy az megvédi.1 hét alatt túl voltam az egészen, simán csak újraégették bele a programját, utána egy hónapig tökéletesen működött a gép, most van ez a probléma pár hete.nemsokára teszek bele egy új tápot, hátha azzal jó lesz, de hogyan tudnám letesztelni a videókártyát hogy nem e az a bűnös.mert akkor a teszteredményt kinyomtatnám és azzal vinném vissza a boltba.van egy csomó tesztprogramom, de melyik találná meg úgy a kártyán a hibát hogy le is lehessen menteni az eredményt, mert ha lefagy akkor nem tudom
  • M@TriX
    de a túlmelegedés is lehet, mondjuk akkor iinkább újraindul, mint lefagy..
    de azért megnézheted mekkora hőt termel a géped...
  • Narancs
    Milyen a konfigod?
    Lehet a tápis a hiba, de valószínűbb a VGA hiba, mert ha a táp lenne a hibás akkor egyszerűen újraindulna, nem fagyna le...a legtöbb esetben ez van.
  • steweee
    az utóbbi 2 hétben furcsa szokást vett fel a számítógépem.játék közben megfagy, majd pár másodperc múlva elmegy kép a monitorról,és úgy csinál mintha takarékos üzemmódba lekapcsolna.csak resettel lehet újraéleszteni, de utána hibátlanul működik a következő lefagyásig. nem túl gyakori, de nagyon idegesítő hiba.mintha mindig akkor fagyna le, mikor nagyobb számításigényű dolgokat kell végezni, pl internetezés vagy filmnézés közben sosem, játék alatt is inkább a húzósabb részeknél. én a tápra gyanakszom.igazam lehet?
  • Ramore
    A Chello-nál továbbra is "letiltanak", ha átlépik az előfizetők a 15Gb/hónap letöltést?
  • dragon
    ipcomgig /all parancsal kérd le az ip beállításokat és azalapján állítsd be fixre

• Antromorph
    Valaki találkozott ezzel a problémával?
  • Antromorph
    Most lett Adsl hozzáférésem,
    és a hálókártyám- amely a Bridge eszközzel van összekötve -TCP/IP protokoljában "IP cim automatikus kérése" opciót kell beállítani, csakhogy ilyenkor az XP induláskor egy csomot szöszmötöl, és a rendszerindításkor betöltendő cuccaim nem mind tudnak betöltődni emiatt. Amig nem volt adsl-m helyi fix ip-t állítottam be, és akkor nem volt ez a szöszmötölés kb. 30mp-1 percig?
    Mit lehet tenni, hogy ne szöszmötöljön a rendszer?
  • Tetsuo
    Mérnem használsz óránkénti magneto-optikai archíválást?? :D
  • the Godfather
    Ontrack Data Recovery-File Repair....probáld ki
  • nemcsakfeel
    csak ez fényképeknél elég gáz, most menjek el mégegyszer oda nyaralni hogy meglehessenek a képek ? :))))

a munkának nekikezdtem getdataback Fatel
  • barret
    Én is úgy szoktam megjavítani...
  • Falconer
    Nekem is volt ilyen, a 12Gigás vinyóbol csinált kettőt, és azt írta ki a többire hogy nem partícionált terület...
    Szívtad, szerintem format C: