40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • grebber
    Valaki probálta a gothic 3-at Vistán?
  • Newfronter
    Vista startup sound?

Vista RTM Screenshot? (nem tűnik fake-nek.) !!!!Másold ki a link elérési útját, NE kattints rá!
  • Laci82
    Akárhogy lesz ez nekem sokkal jobban megfogott elsőre mint anno az xp.
    És tele van egy csomó hasznos dologgal is,szóval várom hogy jöjjön már
  • gergo66
    Az MSDN-en a Microsoft kiírta egy hete, hogy "7 napon belül" letölthető lesz az előfizetőknek, és egy másik helyen pedig bejelentette, hogy ez a cégekre is vonatkozik, hogy ne kelljen megvárniuk a dobozos verziót, ők is letölthetik. Legalább is én így tudom.
  • Extraboy
    Hat ha mar BARKINEK is kijon, akkor ne felj, meg aznap leakelve lesz.
  • Omega888
    Szerintem 9.-én jön ki de akkor is csak az MSDN előfizetőknek.Azt nem tudom hogy mikor lehet majd leszedni egyéb forrásokból de legalább a megjelenés után egy hét
  • Extraboy
    Ha jol ertem azt, hogy hetfon kuldik sokszorositasra.
  • FLeK0
    nem, hamarosan el fog készülni, még mindenféle gondjuk akadt az utolsó percekben.
  • Kabuki
    Exclusive: Windows Vista RTM is Imminent

My sources at the software giant confirmed this weekend that Microsoft is set to finalize Windows Vista as early as Monday and release the product to manufacturing. The final build number is expected to be 6000.16386.061101-2205, I'm told. (Readers may recall that WinInfo broke the news that Microsoft would iterate Vista to build 6000 for the final release way back on August 25.)

In its quest to finalize Windows Vista, Microsoft has faced two hurdles in recent days, one technical and one a bit more unusual. The proposed final build was marred by a few late breaking bugs, which the company expects to squash over the weekend. Meanwhile, a power outage in the Windows build lab Friday night prevented Microsoft from creating a new Vista build that night.

forrás: http://www.windowsitpro.com/

nem vagyok túl erős angolból ,de ez valami olyasmit jelent, hogy elkészült a végső build és bármikor kikerülhet netre ugye? :)
  • janos666 #7521
    Pl. úgy hogy megeszik 1Gb-ból is 650Mb-ot üresjáratban.
    De hova lesz az üres RAM? Rendszergyorsítótás -> gyorsab rendszerműveletek, programindítások...
    Oké, de a játékoknak is kéne tisztán vagy 350Mb szabad RAM. -> Lapozófile, mikor elindítasz egy programot ami zabálja a memóriát akkor előbb a gyorsítótárat, majd a fölösleges windows komponensek elemeit lapozza ki a RAM-odból ameddig csak lehet.
    Lehet hogy a Vista kicsit jobban kezeli a RAM-ot és a lapozófilet mint az 5 évvel öregebb XP. Nem tudom, de úgy láttam mikor direkt ilyen RAM terhelés tesztel szórakoztam, hogy igen, mert volt hogy játék közben is tekert a winyó mint az istenverése, de mégse akadozott a kép ahogy XP alatt tenné.
    Lehet hogy jobban futnak a játékok a legújabb, 2006 szeptember után íródott DX fileokkal, mint a lassan 3 éves DX9 dll filejaival amik XP-ben vannak? Nem tudom, de lehet.
    Lehet hogy a Vista kernele jobban ki tudja szolgálni a hardvereket mint az XP. Lehet...
    Mondtam én hogy van jelentősebb külömbség mint 77-ről 87 FPS?
  • DjDano
    ok ez is jogos, de mivel ugyis csak próbaként XP mellett használom Vista-t nem izgat :)
  • janos666 #7519
    Te meg minek is csinálnál backupot mielőtt felülírsz egy rendszerfilet valami jöttment RAR tartalmával...
    (énse szoktam, de nekem úgy általában mákom szokott lenni a bajok megúszásával)
  • DjDano
    roghadjon meg aki ilyen szarságokat terjeszt a neten, temészetesen nem rád gondolok te csak segíteni próbálsz, bár kipróbálhattad volna mielőtt belinkeled...
    mert gallyara vágja a Vista-t, nem működik a Welcome Center, vezérlőpult, media centert is letiltotta...
  • Omega888
    Röviden szólva miután felülirtam azt a két fájlt újraindítás után egyből lock-olt a rendszert és a kulcsot sem fogadta el.Sőt még azon kivül legalább 20-at megpróbáltam de semmi. :)
  • applause
    Windows Driver Kit RTM Build 6000.16386.061101-2205

WDK_6000.16386.061101-2205.iso
  • FLeK0
    a legtöbb
  • Laci82
    Sziasztok.
    Tudtok oldalt ahol lehet vista kompatibilis progikat leszedni?
    Rc2-höz már találtam,de az jó rc1-re is?
  • Mihail
    YFKBB-PQJJV-G996G-VWGXY-2V3X8
  • Mihail

nem tudom műxik-e..

5840_Activation_replacement.rar
  • Mihail
    reméljük amikor kijön, lesznak majd benchmarkok..
  • DjDano
    több erőforrást eszik viszont cserébe gyorsabb maga a rendszer és a rajta futó cuccok is :))
  • Mihail
    én csak azt nem értem hogy játékok miért futnának gyorsabban vistán, ha az oprendszer több erőforrást eszik? csak egy olyan windows van, amin jelentősebben gyorsabban mennek a gamék, és az a win2003 experiece edition :) ami kicsit ki van belezve meg meg van tweakelve, na az xp-nél 10% gyorsabban futtatja a legtöbb gamét. egyetlen hátránya hogy néhány játék nem fut rajta.
  • scs17
    Sztem elvégzik az utolsó simításokat, letesztelik és ellenörzik a vistát ,mint az RC1/RC2-nél és utána kell gyártaniuk egy bizonyos mennyiséget hogy utána gond nélkül tudják szállítani.
  • Zsoltika 007
    Kész is van meg nem is.
  • janos666 #7506
    Ja, ezt olvastam is, csak az az érdekes hogy pár napja még úgy volt hogy elvileg megszülettett már az a bizonyos RTM build, csak letisztázva le kell fordítani a kódot, utóljára még agyontesztelni és mehet a sorozatgyártásba. Akkor mit finomítgatnak rajta? Vagy csak a kernelre vonatkozott a 6000-resre zárt build számozás, és a komponenseket (szolgáltatások, előtelepített driverek, stb, stb) még agyba-főbe buzerálkodhatják?
  • FLeK0
    We're not quite done. We continue to test, test and test some more after carefully making some changes based on your RC2 feedback. We're working on slowly bringing Vista in to it's final form - a welcome finish to the the beta phase which began in July of 2005.

I'd just like bring you up to speed on what you should expect in the coming weeks. If all goes well, soon we'll finish our final testing and declare a final build of Windows Vista. Whenever you test, you know you could find something so I can't predict exactly when we'll release.

ezt ma reggel írták
  • Extraboy
    Az a szar, hogy mar ugyebar le van zarva a kod, de nem szivargott ki :D pedig olyan kivancsi vagyok... :(
  • janos666 #7503
    Elvileg november 9-10 körül kéne majd kikerülnie netre, de valamiért most késést jósolnék e téren, nagyon leült a víz.
  • FLeK0
    Elvileg novemberben, de még dolgoznak rajta.
  • DjDano
    mikorlesz már RTM valaki benfentes dobjon meg egy pontos időponttal D:D
  • Extraboy
    Nem szoktam feltenni :)
  • janos666 #7499
    AC3 kodeket se? Az azért kellemes tud lenni ha szól a mélynyomó is...
  • janos666 #7498
    Bootolva tuti nem, mer ott azt írja hogy indítsd windowsból ha upgradet akarsz...
  • Extraboy
    En semmi mast nem szoktam felrakni mint egy sima, egyszeru xvid codecet. Az en filmjeim kozul gyakorlatilag majdnem mindegyik avval van kodolva. Idaig az osszes vistan bevalt, ha kell, msg me.
  • Gipsz75
    Köszi elolvastam, nem sok különbség van...

Jó lesz a céges orig is:D

Bárcsak már itt lenne:)
  • Inquisitor
    Gondolom ugyan úgy mint az elődeit, csak bootlemezről indítva és kell neki egy halom üres hely.
  • scs17
    tud vki vmilyen kodeket ajánlani vistára mert a BSplayer csak fekete képernyőt mutat :( (K-Lite Codec Pack 2.77 Full-t próbáltam már)
  • scs17
    én kipróbáltam egy olyan változatot ami meg volt hackelve hogy az összes kulcsot elfogadja de nincs olyan pció hogy "upgrade" :( . Rögtön telepíteni akar. Sztem most már várd meg az RTM-t, én is azt teszem :) .
  • me and a monkey
    Értem, köszönöm a választ.
  • janos666 #7491
    Az 5840-est hogy lehet rábírni egy upgradere? (biztos lehet, van olyan ISO amit eleve meghackeltek hogy a CCP key-t is elfogadja és arra ráírták azt is hogy upgradable, de már nem akarom újra letölteni...)