40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • asysoft
    Nem értem a logikád. Minek a Vistához DX10-es VGA?:) Az a játékokhoz kell majd, maga a GUI DX9 alapú, ha jól tudom. (Arról nem is beszélve, hogy majd lesz belépőszintű DX10-es VGA is.) Egyébként ha már említed a MacOSX-et: úgy tudom, az is nagyon örül a sok RAMnak.
  • Aspyrin
    Szóval akkor te megállsz csak az idő száll el feletted? :)
  • DjDano
    szerinted kötelező mindekinek azonnal DX10-es kártyát venni, amikor még ki se jött olyan játék ami támogatja? LOL aki most vesz DX10-es kártyát az nem gazdag hanem HÜLYE!

nem alapkövetelménye Vista-nak a DX10-es kártya... csak DX9 az

1 giga ram meg kb 25 ezer FT

Megmondom én milyen egy minimálisan ideális egy vista konfig:

1 giga ram, ha játszol inkább 2 giga, 2 GHZ-es proci, dx9-es grafkártya Geforce 5200 már bőven elég ára 10 rongy nem több...

Ez koránsem mondható csúcsgépnek, de még középkategóriásnak sem. Tehát egy Vista konfig 60 rongyból simán megvehető

• asysoft
    MSDN-en az áll, hogy egy héten belül elérhetővé teszik. Ez amúgy MSDNAA-ra is vonatkozik, ugye?:)
  • baca01
    srác neked most vista van fent? mer nekem igen, ramot ha nem jönne a vista akkor is vennék, többi meg jó ahogy van.
  • Aspyrin
    Nem túlzok, kicsit nézz utána a dolgoknak mielőtt vádolsz valamivel.
    Az első dx10-es kártyáról már olvashattál itt az Sg-n. A kártya ára megközelítőleg 400-700 dollár körül lesz ehhez dukál még egy legalább 700-800W-os táp(hiszen csak a kari eszik 450W-ot!) ami szintén nem két forint és akkor még jön az új oprendszer ára(ja és ahogy látom Neked 512Mb ramod van azt sem ártana 1-2Gb-nyira bővíteni). Szóval ha számolgatsz egy picit rájössz, hogy egyáltalán nem olcsó mulatság ez az oprendszer csere..
  • Omega888
    Most végül akkor a mai napon teszik elérhetővé a vistát az MSDN előfizetőknek?
  • baca01
    jó persze ez igaz, de azért aspyrin egy kicsit túlzott ebben a nagy pénzösszegekben. nekem sincs vmi erőművem és mégis megy rajta rendesen gond nélkül.
  • precision
    Azért baj hogy a már így is dúsgazdag cégek direkt erre hajtanak, hogy minnél több pénzt kiszedjenek belőled. A játékgyártók is pont ezt teszik. Mert vannak olyan független, "amatőr" játékgyártók is akik ugyanazt a képi megjelenítést meg tudják csinálni mint a neves játékkészítők, és mégis elég hozzá egy sokkal gyengébb vas, vga, kevesebb ram, ugyanahhoz a teljesítményhez. Mert ők legalább optimalizálják, és nem arra hajtanak hogy vegyél dzsiforsz 58ast, hogy menjen a half life 42...
  • Aspyrin
    Hát pont hogy nem vagyok. Volt már mac-em és tudom milyen egy jó oprendszer :) De inkább ne offoljunk.
  • Aspyrin
    Engem maga az oprendszer cseréje nem izgat csak a vele járó súlyos pénzösszegek kiadása azért, hogy haladni tudjak a korral.. Egyébként nem gondolom azt, hogy a Vistát majd nem fogják ugyanúgy foltozni mint az xp-t de legalább elmondhatjuk majd, hogy támogattuk a hardverpiacot és Gates úr vagyonát párhuzamosan.
  • DjDano
    neki mondhatsz akármit, elfogult...
  • baca01
    és ez miért baj? elvégre az xp egy 5éves oprendszer, haladni kell a korral. egyszer mindennek vége lesz, amúgy meg xp-re már annyi vaírus meg rootkit meg mindenféle hülyeség van... szval itt az ideje a vistának
  • Aspyrin
    Paradoxon?
    Pont azért nem lesz dx10 Xp-re, hogy Vistat vásárolj! Nem esett le eddig?:) Márpedig ha megveszed az új oprendszert akkor már ki is szeretnéd használni, azt pedig csak akkor tudod majd ha megveszed hozzá szépen az új videokarit is.
    Arról nem is beszélve, hogy a fejlesztők szép lassan átállnak majd a Vista alatti programok készítésére amíg ezzel párhuzamosan fog csökkeni az Xp-re megjelenet programok száma(érthető módon).
  • FLeK0
    atinak még nincs rendes drivere, audigy is csikorgó hangot ad néha, ezek még elég alkalmatlanok, és egyből elzárják a userek nagy részét a vistától egyelőre.
  • DjDano
    a garfikus kártya driverek már kijöttek hozzá és amint megjelenik, jön a többi driver is.

A DX10 kártyát nem a Vista miatt kell venni , hanem az ezt igénylő játékok miatt, sőt pont az szól a Vista mellett, hogy az XP nem támogatja DX10-et
  • Hunnenkoenig
    Köszi a valaszokat.
  • Aspyrin
    Ami még ellene szól: nemcsak, hogy nincs megfelelő driver hozzá de vehetsz egy dx10-es videókártyát is ha nem akarsz majd sírni a megjelenő programok miatt és vehetsz egy rakás ramot is mellé.
    (Kiegészítve: a nagy biztonságról meg annyit, hogy csak azért hűdejó mert ahogy Te is említetted még nem térképezték fel a rendszert de ez csak átmeneti állapot, sosem fogja elérni az os/x szintjét, a tűzfalban pedig már most kapitális hibát találtak!)
  • FLeK0
    pst, vagyis itt este 8 körül
    de nem azonnal, hanem 7 napon belül kapják meg az msdn-esek. Még az officet sem kapták meg, pedig az már napok óta kész van.
  • Mr Manson
    melyik idő szerint?
  • Newfronter
    Kontra: Több memóriát eszik, mint az XP. Nincs még elegendő driver hozzá, 1-2 hónap múlva ez már nem lesz igaz. :)

Pro: Gyorsabb mint az XP (mindenben), az árnyékmásolásnak köszönhetően profi backup menedzsmentel rendelkezik. Élvezhető vele a munka, a biztonság terén ez a legjobb választás, mert még nem ismerik a vírusírók a rendszer kerneljét, komponenseit. Profi tűzfal.
    ReadyBoost - akinek van gyors pen-drive-ja.
    Látványvilág meg fantasztikus. Csak kevés program nem kompatibilis vele.
  • Newfronter
    Amerikai idő szerint délelőtt 11-kor jelenik meg a Vista.
    Ugyanabban az időpontban már letölthetővé válik MSDN-ről.
  • Hunnenkoenig
    *Van valakinek kedve tömören ...
  • Hunnenkoenig
    Kerdes, hogy megeri-e es lesz-e tört verzio?
    Ha nagyon kell legfeljebb veszek egy OEM verziot...

Van valakinek tömören összefoglalni a pro es kontrakat?

Erdemes egyaltalan gondolkodni rajta es ha igen, akkor miert?
  • DjDano
    illetve ma délután
  • DjDano
    1 órával ezelötti hír:

According to Mary Jo Foley The day has finally come: Windows Vista is going gold.

Foley mentions "the public announcement that Windows Vista has been released to manufacturing is going to happen tomorrow, November 8, around 11 a.m. PST, sources close to the company are saying."

Once the RTM has been announced the build should appear on MSDN at the same time according to Microsoft's press release of yesterday.

neowin.net

Tehát ha minden jól megy, holnap már szedhetjük a végleges verziót :))
  • baca01
    nincsmit :)
  • Thadius #7704
    oké.azért köszönöm :)
  • baca01
    próbáld meg azt, hogy szerzel vhonnan egy másik hálókártyát kölcsönbe amit felismer, azzal bejön a net, windows update és utána már felismeri a tiédet is. jobbat nem tudok
  • Thadius #7702
    nekem se enged semmit se feltenni
    neten pedig semmi updatet nemtalálok :SS
  • baca01
    esetleg próbáld azzal a cd-vel telepíteni amit az alaplaphoz kaptál, bár nekem dll fájl híján nem engedett múltkor arról a cd-ről telepíteni semmit. :S
  • baca01
    ja tényleg :P lol
  • Zsoltika 007
    Net nélkül win updateljen :DD
  • Thadius #7698
    igenigen asus csak hát ugye az a gáz hogy mivel nem ismeri fel, nem megy a net ezért nem mennek a frissítések sem :P
  • baca01
    barátom ez ha jól tudom alaplapi hálókártya úgyhogy fel kell hogy ismerje. :) ha jól sejtem asus alaplapod is van... windows update-ről telepítsd a frissítéseket elvileg kell hogy találjon hozzá drivert. :)
  • Thadius #7696
    Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Enthernet Controller

azt hiszem ezaz :) szóval ehhez kéne frissités és ugye az rc1-es verziohoz :)

elöre is köszönöm
  • Thadius #7695
    hello
    bocs ha volt már vagy valami,de jol jönne egy kis segítség :)
    Szóval az lenne a probléma hogy feltettem az xpre ezt az uj vistat(rc1)csak az a gáz hogy nekem nem ismeri fel a hálókártyámat.ezt hol tudom frissíteni vagy megnézni hogy milyen a kárya típusa?múgy HANI netem van (rádiós) előre is köszi :)
  • Zsoltika 007
    Volt már rengeteg alkalom hogy valami kijött és nforce-on nem volt semmi róla. Úgyhogy én már régen nem veszem szentírásnak.
  • DjDano
    Pontosítanék a Carbonból már rég volt HKZonda release de ti okoskodtatok hogy FAKE, ami a nyomorék nforce-on azóta sincs kint, szóval nforce sux
  • FLeK0
    Viszont itt benne van, hogy nem rendes warez release lesz a neten először (ez volt az eddigi buildeknél a gyakorlat), hanem csak simán kilökik az isot vhova akik megszerzik, mivel fel lehet tenni mindenféle crack nélkül 30 napra. de akkor lesz sok infó+kép, stb róla, ami bizonyítja, hogy igazi.