Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen.
Konkrétan nem tudom, hogy 300D-hez megy-e a sima EOS, mert emlékeim szerint az EF-S obi mellé kiadott a Canon egy saját közgyûrût. De lehet, hogy csa a kitobihoz kell és a többi ugyanúgy használható vele.

FREAK
ja közben beugrott, gondolom olyan 2x tele, ami a Canonnál 150k 😊

Riszpekk

FREAK
másik kérdés: mi az a soligor 2x pro autofocus teleconverter (negyvenötezeré)?

Riszpekk

FREAK
találtam egy árlistában Soligor AF közgyûrû (szett) néven, ez lenne az?

a szett 25k, külön meg 10-12k

Riszpekk

Dzsini
"vállukon a szavannán elpusztult állat agyarával térnek haza a barabaig férfiak"
"vadászok tõle kapták az agyarakat, miután õ kölcsön vette azokat a helyi vadvédelmi hatóságtól"
ez a kettõ hol zárja ki egymást? a másik dolog már súlyosabb, de az elsõnél szó sincs arról, hogy azt az agyrat õk találták, és akkor. csak hogy egy szavannán elhullott állat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
LOL a geci!

Riszpekk

Galy
Ez a Gilles Nicolet vajon magyar származású....?
Újabb csalás...😞

http://gaborszantai.co.uk/

A National Geographic washingtoni szerkesztõségének közleménye

A washingtoni szerkesztõség felülvizsgálta a júliusi számban megjelent, a tanzániai barabaig nép elefántvadászatáról szóló képanyagot.

„A National Geographic 2004. júliusi számában képriportot közöltünk a tanzániai barabaig nép elefántvadászatáról.

Mélységesen csalódtunk, amikor tudomásunkra jutott, hogy a fotográfus megtévesztett bennünket, s három, a lapban közölt kép nem pontosan a kísérõszövegben leírt helyzetet ábrázolja.

A lap (magyar kiadásának) 114-115. oldalán olvasható képaláírás szerint "vállukon a szavannán elpusztult állat agyarával térnek haza a barabaig férfiak". Röviddel a cikk megjelenése után több olvasó fölhívta a figyelmet arra, hogy a 114. oldalon halványan, de félreismerhetetlenül számok láthatók az agyaron - amit mi nem vettünk észre a cikk közlése elõtt. Azóta megtudtuk, hogy az agyarak a Tanzániai Vadvédelmi Minisztérium tulajdonát képezik. Magyarázatot kértünk Gilles Nicolet fotóstól, aki elismerte, hogy a vadászok tõle kapták az agyarakat, miután õ kölcsön vette azokat a helyi vadvédelmi hatóságtól.

Ez szöges ellentétben állt azzal, amit Nicolet közölt velünk - több alkalommal is - a cikk készítése során. Szigorú belsõ ellenõrzési és mérlegelési rendszerünk részeként általában független források révén is ellenõrizzük a felvételek készítési körülményeit. Nagyon kevés olyan eset adódik, amikor ezt nem tudjuk megtenni. Ez is az ilyen esetek egyike volt, s mi úgy jelentettünk meg a cikket, hogy tudtuk:nagyrészt Nicolet elmondására hagyatkozunk.

A fotós agyarakkal kapcsolatos aggasztó beismerése után nyomban vizsgálni kezdtük a cikk többi képét is, s megállapítottuk, hogy a 121. oldalon látható két kép - melyeken a képaláírás szerint egy vadász magához veszi a lándzsáját, illetve kiveszik az elefánt agyarát - valójában néhány évvel korábban készült, s nem barabaigokat ábrázol.

E cikk közlésével mulasztást követtünk el olvasóinkkal szemben. Most felülvizsgáljuk belsõ munkafolyamatainkat, hogy - tõlünk telhetõen - ne fordulhasson elõ újra hasonló hiba. Újra megvizsgáljuk Nicolet korábbi egyetlen cikkét is, amely a National Geographicban megjelent ("Hunting the Mighty Python", 1997. május); ez ideig annak összes képe és képaláírása pontosnak tûnik.

Olvasóink szíves elnézését kérjük!”

2004.július.16

Megvan. Csak ide szúrtam be eddig a hirdetést, hátha valakit érdekel.

Persze, majdnem minden EOS-re objektívet gyártó gyárt közgyûrût is. Nehogy vegyél Canont, mert csak 3-szor kerül annyiba !
Kenko, Soligor is tökéletesen megteszi. Optikai elem úgy sincs benne, tehát a képminõség nem romlik, lukat meg nem nehéz gyártani, csak masszív legyen, ne lötyögjön rajta az obi, stb...
Összehasonlítottam a Soligort és a Kenkot. Szerintem az utolsó csavarig ugyanaz a kettõ, csak más a felirat. Soligorból a teljes (3 db-os) közgyûrûkészlet olyan 26 ezer körül van, a Kenko kb. 35 ezer. Canonból 1 db kerül ennyibe.
Soligort érdemes nézni.

FREAK
ez megvan még?

Riszpekk

FREAK
illetve az is érdekelne, van-e más gyártónak hasonló, EOS kompatibilis cucca

Riszpekk

FREAK
Lateralus (vagy bárki)!

EF-25 II gyûrûvel készített tesztképeket keresek, de nem találok. HELP!

Riszpekk

loál😄DD

Nekem 4 Energizer AA akksiból 1 folyt ki, 1 év után. A másik 3db még mindig jó... 2 évesek kb.
Biboldeaux
Két elem beszélget:
- Tök jó a szerkód!
- Naná, anyám Varta!

sry

hegyeSHALOM

Dzsini
a varta kb 3 év után ment szét... a többi újabb, úgyhogy nem tudom meddig fognak tartani.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
nekem egy GP és egy Energizer szettem van AA-ban, és Energizer AAA-ban (volt Varta AAA-s is, az ment szét)

Galy
nem mondtam, hogy kidobom, nekem is van kisrádióm 😊
Biboldeaux
Ha már úgyis kidobod, miért nem szeded le a fóliát?

hegyeSHALOM

Galy
akkuból melyik márkából érdemes venni, hogy ne kelljen pár hónap múlva kidobnom?
Dzsini
igaz, én egy zsebrádióhoz használtam és AAA-s aksikat, úgyhogy annyira nem féltettem...

míg belenem folyik a gépedbe, inkább cseréld ki ez az alkatrész olcsóbb szerintem, mint a gép javíttatása...

Dzsini
könnyen lehet, ha általánosan elismert és értelmezett lesz (azért inkább a netes szubkultúra használja egyelõre), akkor (dur.) kitétellel be fog kerülni.

FREAK
ok de akkor a vazzeg is 😄

Riszpekk

Dzsini
enyiiiiiiméééééé 😊)))) (nehisztizz, annyian használják, hogy úgyis benne lesz a következõ ajánlásokban :o) )

Galy
ha a mûködést nem zavarja, engem nem zavar
Galy
akksit kicseréltetni? nem hiszem
FREAK
enyÉmen (bazzegmá) 😊

Riszpekk

Biboldeaux
ja, lehet hogy csak a fólia vált el

hegyeSHALOM

Biboldeaux
ki tudod cseréltetni?

hegyeSHALOM

Dzsini
ilyen volt az enyimen is, csak a melegtõl megnyúlt ez a fólia rajta, és ilyen szép lett 😊 én használtam tovább, és nem volt baja... aztán lassacskán teljesen eleresztett a ragasztás, és azóta nem tudom szabad-e használni 😊

Galy
íme a jelenség:

Ötlet?
Dzsini
asszem most egészen jól ideillek a "no comment" 😊) meg néhány vigyori, de ahoz most lusta vagyok 😊)

Timber
mar megbocsass de a jatek az nem hujeseg a teloban ^.^ mp3 csenges az igen de a polifunikus az nem ^.^

kamera a teloban meg szinten nem hujeseg mert nem lehet mindig keznel a fenykepezogep ... arra jo, hogy van valami odenare jo jelenet es ha nincs mas akkor lekapd ^.^ De valojaban ha egy telefonon telefonalni lehet akkor az mar tok jo! ^.^

Ui.: Nekem a Nokia 3650esem ujabban azt csinalja, hogy allandoan HeadSet uzemmodban van. Ergo tudok veled fenykepezni, Doomozni, de headset nelkul telefonalni .. azt nem ^.^

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

FREAK
összegezve: nem hülyeség a kamerafon, de az "üdvözöllek a XXI. században" kicsit erõs volt

Riszpekk

FREAK
én értem, mit vakerálsz, de azért ne álmodd már azt, hogy a kamerás telefon ALAP dolog, és mindenki láma, akinek nincs

neked kell, használd, csak tudd, hogy a sznobokon kívül valójában nem túl sok embernek van erre igazán szüksége

Riszpekk

Galy
izé...hány éves vagy, ha szabad?
most hiába írsz hülyeséget, mikor nincs igazad, az mp3 csengés vagy a játék hülyeség egy telóban, de az 1mpixel feletti kamerák nagyon jól jönnek, ha nincs fényképezõgép a kezed ügyében...

a terep jelen esetben munkahelyet jelent: átépítendõ épület vagy építkezés...

FREAK
azér mondtam, tudod milyen jó friss pirítós illatra ébredni? vagy büntetõcetli aláírása közben Dzsordzs Májkül örökzöldeket hallgatni????? hejjj ez ám az élet, meg telefonnal fotózni 😄

van olyan is, hogy lézeres kulcstartó, ha pont nincs nálad a fullos snipered, csak rácelluxozod egy vadászpuskára távcsõnek meg jó lesz egy 2.2x elõtét 😄

Riszpekk

hát mégsem lóghat állandóan a nyakamban😊

Galy
"..ha kimegyek vhová terepre és nincs nálam a gép.."

na, jól kezdõdik 😊
nézd, ha kimegyek vhová terepre és nincs nálam a gép, vagy pont ott vagyok vhol gépnélkül mikor felkérnek aegy munkára, akkor bõven elég a telóval készített kép a homlokzatokról, hogy itthon segítsen...

ha Te nemtudod kihasználni ezt a praktikus lehetõséget, akkor ok, de nekem nagyon jól jön...

Galy
ugye ? 😄DD
FREAK
most akkor ki nem értette a humort? 😄

Riszpekk

FREAK
vegyél mellé ébresztõórás kenyérpirítót és mp3 lejátszó golyóstollat is.....

Riszpekk

Galy
mégis?
Galy
uniross tudtommal nem olyan szar