48078
-
G_ArchAngel #3395 a Nikon-nak szintén szidták a AF-jét, a Sony-nak az egész szerkezetét...
...de mindegy, mert míg nem tudom eladni a Fuji-t, addig gondolkodnom sem kell rajta... -
magnum #3394 Én az A1-re vagyok rákattanva :) -
#3393 Nem tudom miért vannak itt eggyesek így rákattanva a Minolta A2-re. Senki nem olvasta a dpreview-n a tesztet?
A kategóriájában (Canon PS pro1, Nikon Cp 8700, Sony DSC-F828, Olympus C-8080 WZ) a legrosszabb a képminősége, az AF szarakodik rajta és még van egy-két betegsége. (a 20.Conclusionnál össze van foglalva)
Engem eléggé kiábrándított belőle ez a review :( -
G_ArchAngel #3392 még az állványon tartott gép autofocus-a is totál homály:) -
Mekkora alkohol%-on? :)
-
G_ArchAngel #3390 én nem értelek, azt mondtad nincs kocsid, akkor az SLR az mi?
:DDD
okés értem, de én sem megyek ilyen helyekre autóval, mert...
1., tömegközlekedés klasszisokkal olcsóbb
2., nem kell félteni a valahol otthagyott autót
3., én ha ilyen bulihelyzet van, általában vmilyen fokú alkoholszázalékon pörgök:) -
#3389 jöhetsz rajzvászonnal is, csak azzal nehezebb megörökíteni a "támadó anyamedve" című képet :D -
#3388 nekem nincs kocsim úgyhogy csak valami busz/vonattal megközelíthető hely jó.
Márha bevesztek a csapatba, mint különcs SLR-es :) -
#3387 Ha Veszprém megye, akkor Vértes! :)
-
Lateralus #3386 Bocs, de nem vagyok szakember ! Ezt már többször mondtam.
Tapasztalatom nincs az S1 IS-el, mivel még a közeleében nem jártam egynek sem. Magánvéleményként az IS jól jöhet. A Panasonic visszahozta a köztudatba az F sorozattal. Aztán ráállt a Minolta is, bár némileg komolyabb gépeibe teszi. Igazából ez a legnagyobb előnye a haszonló tudású gépekkel szemben (Minolta Z1, Fuji S5000), bár emiatt drágább is. -
G_ArchAngel #3385 visszatérve a múlt heti felmerült ötletre, jó lenne egy közös buli, csak a helyet kellene úgy meghatározni, hogy fotózás szempontjából érdekes legyen és nagyrészt mindenkinek könnyen lehessen odajutni...
én pl. Veszprém megyei vagyok, de nem leátom akadályát akár egy dél-alföldi utazásnak sem (tehát nekem nincsenek utazási korlátaim) -
#3384 :)
én azt is bótban veszem :D -
G_ArchAngel #3383 NG Magazin előfizetőknek olcsóbb...:) -
#3382 boltban az első három 3500, a negyedik 4500 -
G_ArchAngel #3381 hoppá, 4 jelent meg eddig... (4×2800HUF)
Rob Sheppard:
Fotóiskola – Digitális képek
Robert Caputo:
Fotóiskola – Tájak és képek
Robert Caputo:
Fotóiskola – Portré és riport
Peter K. Burian, Robert Caputo:
National Geographic Fotóiskola
-
#3380 4
természet/táj, riport/portré, digi, tippek-trükkök -
G_ArchAngel #3379 3 van, nem? -
#3378 jók, nekem már csak 1 hiányzik :) -
G_ArchAngel #3377 okés, kipróbálom majd délután, ha lesz egy kis időm...
(érdemes az NG-s fotós könyveket megvenni, vagy azok nem jók?) -
#3376 erről sok jó könyv van, de a legjobb, ha te magad veszed észre, mikor kell visszavakuzni egy ellenfényben álló tárgyat
szvsz ha már nem hátulról süt a nap, hanem oldalról vagy szemből, az esetek többségében "vaku bekapcs" -
G_ArchAngel #3375 erős ellenfényben? soxor, de nem mindig védhető ki..., sőt legtöbbször nem... (a másik, hogy nem etikus állatot vakuval fotózni, mert míg az ember feltud rá készülni, ők nem... - ha megnézed a kutyás képeimet itt az SG-s galériában, akkor látod, hogy hófehér a blöki a tűző Napon, mégsem vakuztam rá...)
a másik, hogy mennyire segíthet a vaku olyankor, mikor az ellenfény szórt és nem fókuszált? -
#3374 és összesen 3x fotóztál erős ellenfényben, hogy csak egy helyzetet említsek? -
G_ArchAngel #3373 nekem a természet elég változatos...:) -
#3372 akkor nem fotózhattál túl változatos körülmények között :) -
G_ArchAngel #3371 9 hónap alatt talán 3 alkalommal használtam a Fujim vakuját... -
#3370 neked mint szakembernek mi a véleményed a Canon S1 IS-rol?
-
Lateralus #3369 A vaku fényerejét szabályozhatod, általában -2 - +2 Fé érték között 1/3, vagy 1/2 lépésekben. Magyarán hogy erősebbet, vagy gyengébbet villanjon.
Hátrány ? Hát ezek a kérdések megválaszolhatatlanok. Minden géppel kell kötnöd valamilyen kompromisszumot. Az a kérdés, hogy szeretnél-e ilyen mélyen belemászni ebbe a dologba. Szükséged van-e a vaku fényerejének szabályozására. Családi nyaralás fotózására pl. nem hiszem, hogy kell. -
#3368 én annyit hallottam róla, hogy iszonyat gyenge az autofokusza
-
G_ArchAngel #3367 elsőre jobbnak tűnik, mint a Canon S1 IS... -
#3366 Mit jelet ez?
"Nincs teljesítmény-kompenzáció a vaku esetén"
Nagy hátrány? -
#3365 Van valakinek valami tapasztalata Nikon Cp 5700-ról? -
#3364 mondhatni -
#3363 Most nézem hogy a Minolta Z2-nek csak 1/1000mp a leggyorasbb zársebessége. Ez elég gyenge, nem? -
#3362 :)
én inkább nyomok egy kávét -
#3361 megtettem :) -
#3360 ok köss bele -
#3359 De ha nincs rajta AF akkor is lassúak voltak azok amiket kipróbáltam. Bár mindegyik olcsó kategóriájú volt.
-
#3358 van késés, csak századmásodperces és nem tized :) (amit már megérezni) -
#3357 semmi, a te dolgod
-
#3356 olcsó probléma
jó fénynél egy gyors AF nem szarozik, ha meg beállt, és teljesen lenyomod a gombot, nincs késés