48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • geronimo77
    Nem, csak úgy az arra járó gépeket.
    Illegális megszálók leszunk :)

• Dzsini
    leszálláskor 300km/h-val száll le, az mondjuk 80m/sec - 40métert halad előre fél másodperc alatt, az kb egy boeing 737-500as (110fős gép) teljes hossza.
  • Galy
    egy bizonyos gépet akarsz fotózni vagy beengedtek a repülőtérre?

mert ha az utóbbi, akkor lövöldözz az összes leszálló gépre :)
  • Galy
    szemből nem repül??

:DDDDDDDDd
  • geronimo77
    oldalról igen, de szembol?
  • Galy
    1/2 mp alatt sok métert repül :)
  • Galy
    :DDD

erre is gondoltam
  • geronimo77
    Akkor majd a zuhanást fényképezem :))
    A becsapódáskor meg úgy is lángolni fog es nem kell hosszú zárido.
  • geronimo77
    Nekem sima SLR gépem van. (na jó van egy A60-am is) majd viszem mind a ketto :)
    tehát mondjuk ISO 400. az SLR-be mondjuk ISO200 film.
    Nem tudom hogy a zár vajon mennyi legyen. Nem tudom egy szebol leszálló gép mondjuk 1/2mp alatt mennyi mozdul.
  • Dzsini
    vagy a világ legerősebb, és leghatalmasabb vakuit kell odakészíteni, és halálra ijeszteni a pilótát velük :) akkor elég a rövidebb zár :D
  • Galy
    "Nyilván hosszú zárido kell majd a sotét miatt"

ez már kizárja, hogy éles legyen a repcsi
  • geronimo77
    F(sokkal) méghosszabb zárido kell. Annyi ido alatt elmegy a fejem felett a gép.
  • Dzsini
    attól függ mire kell a gép... partifotózásra, makrózni, természetjárni, videorögzítésre... mennyire értesz a fotózáshoz, mennyire használnád ki a gép tudását.. szóval ennyi adatból nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb gép számodra :)

Geronimo: ha hosszú a záridö akkor be fog mozdulni. ha rövid akkor nem, viszont nagyon alulexponált lesz a kép - vagyis ISO a tűrhetőség határán belül fel az egekbe, fókuszt belőni arra távolságra amennyire a gép lesz, állványra a masinát, és próbálkozni... rá fog menni pár tekercs digifilm :)
  • geronimo77
    De én éles repulot akarok nem homályosat!
  • Galy
    nagy rekesz = f(sok) :)
  • Galy
    nagy rekesz, hosszú záridő
    a repülőgép úgyis homályos lesz
  • G_ArchAngel #3500
    erre én is kiváncsi lennék...
  • G_ArchAngel #3499
    és most Te mit is szeretnél?
    fényképezni vagy kamerázni?

mert a felsoroltak közül a FujiFilm S5000 lenne (nálam) a befutó, ha fényképezni szeretnék...

kamerában a Samsung ár/érték arányban jobb...
  • geronimo77
    Kicsit off.
    Szerintetek hogyan (milyen beállítással) érdemes eset/éjszaka a fejed felett leszálló repulot fénykepezni hogy kép legyen.
    Szembol jön majd a repulo. Szóval hogyan nem fog bemozdulni meg nem lesz homályos. Nyilván hosszú zárido kell majd a sotét miatt, de ugyanakkor a rekesz sem lehet túl kicsi mert akkor nem lesz éles az egész gép.
  • steweee
    nincs szempont, csak kíváncsi vagyok hogy árban és tudásban melyik éri meg. úgy látom vannak itt igazán hozzáértők is, ők ránézésre meg tudják mondani az adatok alapján hogy jó e az ár/teljesítmény viszony. igazából csak ennyi
  • Lateralus
    Ezeket milyen szempontok szerint válogattad össze ? Mert azon kívül, hogy mind valamilyen digitális képrögzítő ketyere, nem sok közük van egymáshoz.
  • steweee
    fuji s5000 fényképező - 115.000
  • steweee
    és ezekről mi a véleményetet?:

samsung vp-d103i kamera

mini dv rendszer, 16x optikai, 900x digitális zoom, beépített videolámpa, digi képstabilizátor, memory stick aljat, mpeg4 mozgókép felvétel, távvezérlő
    130.000

fuji finepix a120 fényképező

3,1 millió effektív pixel, fix fókusz, 3x digi zoom, video felvételi funkció, 16mb xD memóirakártya
    37.000

fuji finepix a340 fényképező

4 millió effektív pixel, 3x optikai zoom, video felvétel, alacsony fogyasztás (2 AA elem), pictbridge, 16mb xD memória
    75.000

fuji s5000 fényképező

3,1 millió effektív pixel, 10x optikai zoom, video felvétel, hangrögzítéssel, 16 mb videokártya

sony dcr-hz14 kamera

carl zeiss objktív, 2,5 lcd kijelző, 10x optikai, 640x digi zoom, usb képátvitel, digi kimenet
    145.000
  • FREAK
    tudtam, hogy olyan dolog lesz, ami nem jutott eszembe :)
  • Lateralus
    A 10D és a 300D között azért van egy-két különbség. Az más kérdés, hogy hiányzik-e majd, vagy kihasználja-e valaki.
    Szerintem némelyik idegesítő, hogy nincs, némelyik meg nem nagyon kell egy átlagfelhasználónak, vagy nem túl nagy érvágás.
    A DPreview 300D tesztjének első oldalán fel van táblázatosan sorolva az összes különbség.
    300d vs 10D

A tükörfelcsapás az SLR gépek többségének egy nagy hibája miatt kell (van nekik sok), nevezetesen az expo előtt a fellendülő és a váznak ütköző tükör rezgéseket kelt a gépvázban amik bizonyos ideig - egyre csillapodva - megmaradnak az expozíció közben is. Nem nehéz rájönni, hogy így romlik a képélesség. Ezért építenek egyes SLR gépekbe tükörfelcsapást, hogy ezt bekapcsolva az expo gomb lenyomásával felugrik a tükör, újra lenyomva pedig indul az expo. Makrózásnál, nagyobb fókusztávolságú objektíveknél kimondottan jól jön. Nagyon rövid és több másodperces záridőknél nincs jelentősége. Kb. úgy 1/60 és 1/2 esetleg 1 mp záridők között.

Na, a DSLR gépek egy újabb nagy hátrányára derült fény :)
  • FREAK
    ja, 10 rugó körül van egy infra kioldó is, ha nagyon kell

a tükörfelcsapás gondolom arra jó, hogy ezzel "bekapcsold" az LCD-t, mint keresőt, de ha nem, akkor majd Lateralus kijavít, úgyis itt kukkerezik valahol :)
  • GregSB
    Ez tényleg nem annyira gáz, ha nincs is külső vakud akkor villantóval is el tudod sütni a stúdióvakukat, vagy veszel egy olyan papucsot, amin van szinkronzsinórbemenet oszt csókolom :)

Ez a külön tükörfelcsapás mire jó? Már más gép tesztjénél is láttam hátrányként megemlítve, de nem igazán értem mire jó?
  • Dzsini
    ez olyasmi "néhaprobléma" lehet, mint az S602 narancs-pirosai... nemsikerül neki a pirosat pirosként eltárolni, aztán valami narancs lesz belőle :) nekem nem olyan van :) (és persze firmware update a pici gépekhez nemjár)
  • FREAK
    ja, a lényeg

nekem néha alulexponál, főleg ha a vakuját használom, erről sok fórumon olvastam, de nem minden 300D user ismeri a problémát, így valszeg csak belenyúltam egy gyakori gyártási hibás példányba

állítólag fénymérésnél hibázik, de PS alatt könnyen korrigálható a dolog, és vásárlásnál úgysem lehet kiszűrni
  • FREAK
    hát egy példa jut eszembe, amikor stúdióban használtam, és nem volt külső vakum, a beépítettel akartam elsütni a stúdióvakukat, de rábasztam, mert nem lehet kikapcsolni valami elővillantást (asszem az AF segédfény pótló vakuvillanást), így arra oldottak a nagy vakuk, és mire a gépem exponált, sötét lett

persze ez külső vakuval teljesen megoldható (ami amúgy sem jön rosszul, mert a belsőt nem lehet állítani)

amiről még tudok, hogy nem lehet külön felcsapni a tükröt, mint a 10D-nél, de ez valahogy még nem hiányzott

egyéb zavaró hiányossággal még nem találkoztam, pedig használtam már mindenféle "terepen"
  • GregSB
    Tényleg neked 300D-d van. Olvastam valahol régebben, hogy ennek a gépnek néhány fícsörje le van butítva. Le tudnád írni hogy mik ezek pontosan? Gondolom azért annyira nem lehetnek idegesítőek...
  • G_ArchAngel #3485
    még mindig nem tud senki vevőt az S602-esemre? :(
  • FREAK
    persze, csak számolj rá még vagy 1-2 kilót a kiegészítőkre
  • Tikal #3483
    canon 300d-ről mit gondoltok, érdemes érte kiadni a lét? :)
  • Galy
    az más
  • Dzsini
    nincs, mert a tokjába így fér rendesen
  • Galy
    a tubusgyűrűt? nincs állandóan rajta?
  • Dzsini
    én kötelességtudóan bekapcsolom ha ráteszem :)
  • Galy
    akkor megnyugszom, mert nekem is ez a tapasztalatom

(viszont a kis ikon a jobb alsó sarokban zavar :-)
  • Dzsini
    az, de rátettem, levettem, kapcsolgattam ki-be, és nem csinált semmit másképp.. :)