48078
-
magnum #3435 -
magnum #3434 Minolta 2500 -
G_ArchAngel #3433 délre néz a madárfészek(odú) nyílása, az ablakomból a házikónak csak a keleti oldalát látom...
deszkát meg a műhelyben is tudok fotózni:) -
#3432 jajó, semmi
:FD
-
#3431 miért nem az ablakból lövöldözöl??
-
G_ArchAngel #3430 az ablakom előtt lévő fán kikeltek a kiscinkék, lehet letáborozok a fa alatt délután...
ha repülni tanuló fiókát nemis, de szülőt kukaccal a csőrében tuti kapok le..:) -
G_ArchAngel #3429 szadista:) -
#3428 te milyet? :) -
#3427 na karóba húztam a legyet, ideje fotózni :) -
magnum #3426 Én is a vakumat várom... -
magnum #3425 A többséget a 'fotósok' többségére értettem. Azaz mink, akik ide írunk, 10-szer is meggondoljuk mire költünk. -
#3424 király, ha megjön a vakum, fabrikálok egyet -
Lateralus #3423 Nyilván nem mindennapos a dolog, de nem lehet mondani, hogy csak hozzáértők veszik, mint ahogy nem csak hozzáértők vesznek bármilyen drága dolgot.
A többség meg ? Meg merem kockáztatni, hogy itthon a többség semmilyen digitális gépet nem vesz, mert be kell osztani a kis pénzét, hogy maradjon kenyérre, meg ruhára. Te, meg én, meg mindannyian, akik ide írunk, ha biztosan nem is vet fel minket a pénz, mégis egy kivételezett réteghez tartozunk. Mert valami oknál fogva, amit persze senkinél sem ismerhetek, jut rá, vagy inkább erre szorítjuk ki a félretett kis pénzmagot. -
#3422 home made soft-box :-) -
magnum #3421 Ez nem is hülyeség.
Jónéhány éve divat volt a VR, de eltűntek (legalábbis nekem). Mennyi lehet használtan egy? -
#3420 neked egy Olympus kell
ők gyártanak amolyan "VR" szemüveget, amit begudsz a gép VIDEO OUT csatlakozójába, és utána akár egy kályhacsőbe is bedughatod a gépet -
#3419 hejj, pedig nincs is annál szebb dolog, amikor a földön csúszva követsz egy pókot :)
-
G_ArchAngel #3418 nézd én sem azért szeretnék válatni egy felsőkategóriás kompaktra egy 602-sről, mert szétvet a pénz, hanem mert vannak olyan funkciói ami tetszik (többek között az állítható külső kereső, amely kerti makrózásnál segíti elkerülni a földön csúszkálást)... -
G_ArchAngel #3417 nem, tükörreflexes Nikonról váltott - nem is biztos, hogy az amatőr a legjobb szó, de valahogy nincsen szerncséja a fotózással (se). -
magnum #3416 Persze, biztos hogy van ilyen, de amíg olyan fosadék viszonyok között él a nagy többség (95%), addig nem ez lesz a jellemző.
Az meg hogy a felső tízezer mit és milyen szempontok alapján vesz magának, sosem érdekelt igazán :) -
Lateralus #3415 Sőt még olyanok is megveszik, akik az amatőrségtől is messze vannak. Mert megtehetik anyagilag és "jobbat" akarnak, vagy egyszerűen, mert menő.
"Legyen inkább az 1D, az többet tud, nem ?" :) -
magnum #3414 De olyan szinten amatőr, hogy nem érdeklik a gép beállításai, csak kitalálta hogy neki türörreflexes kell? -
G_ArchAngel #3413 hidd el, ismerek olyan embert akinek az EOS 300D-je + felszerelés 600k HUF felett van és amatőr - de az anyagi lehetőségei profik:) -
magnum #3412 De az egyszerű amatőr nem is DSLR-t fog venni. -
G_ArchAngel #3411 azért nem full lámák készítik a teszteket és ha a tesztkép ilyen, az az egyszerű hobby fotóst elriaszthatja...
mert míg a egyéb funkciók jobbak egyiknél-másiknál, az egyszerű amatőr azt fogja nézni, milyen lesz a végeredmény és nem azt, hogy mennyi dolgot kell állítgatni érte... -
#3410 hát a tesztképek valóban hervasztóak, ha hiszünk nekik, de tegnap leírtam, mi a bajom az összehasonlító tesztekkel -
Cat #3409 franctudja, sztm kicsit részrehajló a teszt, nem raw, hanem jpgt nézett végig, továbbá ilyen szinten már optikafüggő az egész -
G_ArchAngel #3408 olyan érzésem van, mint egy Porsche-nál: jó, de nincs szükségem rá, mert nem tudnám kihazsnálni... -
#3407 engem nem győzött meg :/ -
Cat #3406 Kipróbáltuk: Nikon D70 (teszt)
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/d70/!1 -
#3405 http://www.world-tronix.de
Valakinek van valamilyen tapasztalata velük ?
Elég jó áraik vannak ... Nagyon gondolkozom hogy tőlük veszek egy gépet ...
-
Lateralus #3404 111 ezer és 90 ezer ?
Ennyiért adnád, vagy ennyiért akarják rádsózni ?
Ezek a gépek kb. 1/3 ennyit érnek.
Az első gép így nem ugrik be. A neten utánanézve a Mustek forgalmaz ugyanilyen néven egy elég hasonló digitális camcordert (?). A tudása is nagyon hasonló 120 euro a max ára, de 99-ért is van.
A Paktica jó kis gépeket csinált anno a filmesek közt, de semmilyen neve nincs a digi piacon. A gépei többségét (ha nem mindet) távolkeleti olcsó gyárakból vásárolja fel és saját néven adja el. Ugyanezeket a gépeket meg lehet venni Trust, Ezonics és hasonló rosszul csengő neveken is. Ennek is speciel semmilyen kiemelkedő tulajdonsága nincs, sőt ! A 6,6 megapixel annak tűnhet, de a gépben valójában egy 3 megapixeles érzékelő van, a 6 mpx szoftveres nagyítással jön ki. 150 euro körül megy. A 90 ezer még a hazai megszokott magas árak mellett is enyhén elszálltnak tűnik.
Nem azt mondom, hogy rosszak ezek a gépek, mert meglehet a saját piacuk, van, akinek nem kell több, így el lehet adni őket. De ennyit közel sem érnek, még a felét sem.
-
steweee #3403 most kerestek meg hogy forgalmazzak digi kamerát és fényképezőt. beszúrom a paramétereit, a fotóját sajna nem tudom, de egyébként jól néznek ki. ki mit mond róla? érdemes vele foglalkozni?
DIGITÁLIS KAMERA PROSIO DV2000
EXTRA KÖNNYŰ!!!
MPEG-4-es fájlrendszer!
Ára: 111. 111.-
Szenzor: 2,1 M CMOS Szenzor
Felbontás: 1600 x 1200; 800 x 600
Videó felbontás: QVGA 320 x 240
Minőség: 4 féle előre beállított! (Szuper/ nagyon jó/ jó/ normál)
Kapacitás: 64 MB belső memória, 512 MB-ig bővíthető (SD/MMC)!!!
Képernyő: 1,5”-os TFT színes kijelző!
Automata időzítő: 10 mp.
Fájl formátumok: jpeg (kép), asf (videó)
Kimenet: USB, Videó kimenet
Videó mód: Választható NTSC/PAL
Feszültségigény: 2xAA /USB
Súlya: 123 gramm!!!
Mérete: 90 x 65 x 31 mm
Op.rendszer: Windows 98 SE/ ME /2000 /XP
És még sok egyéb tulajdonság….
PRAKTICA 6,6 MEGAPIXELES DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP! ÁRA: 89. 990.-
És ami hozzá tartozik természetesen:
• Vadi új csomagolás
• Új készülék
• És persze 1 év garancia !!!
Legmagasabb felbontás: 6,6 MegaPixel!
Videók is az egyik legjobb minőségben!
Digitális Zoom: 4X-es!
Minden operációs rendszerrel kompatibilis a szoftvere!
Windows 98, 98SE, 2000, ME, XP, Mac OS 9.2 vagy újabb!
A DCZ 6 VR digitális fényképezőnek 16 MB-os belső memóriája van, amely bővíthető 128MB-ig (MMC/SD kártya)!
Technikai paraméterek:
• Képernyő: 1,5" TFT színes kijelző
• Vaku: beépített vörös szem hatás csökkentő,
• Automata -mód, Ellenfény hatás , Lightning disconnection
• Színmélység: 24bit (RGB)
• Fehéregyensúly: Automatikus vagy 3 egyéni beállítás
• Objektív: 3,0 / 9,61mm
• Élességlátás: 120 – végtelenig, Makro: 0,20
• Fókuszálás: Fix-Fókusz rendszer
• Súlya: 110 g
• Even trips: electronically with 10 seconds of lead time
-
#3402 plusz ott van, hogy 5 digigépet EGYFORMÁN beállítani szvsz lehetetlen
kezdődik ott, hogy az ISO100 mindegyiknél mást jelent (ha van egyáltalán), ezen kívül a default kép- színbeállítások is erősen különböznek (ahogy az látható is), de az is előfordulhat, hogy valamelyik exponálásnál egy fuvallat, vagy "alant elhaladó" metró miatt beremeg egy tizedmillimétert a gép stb stb stb -
#3401 plusz ritkán fotózol 5 géppel egyszerre, hogy lásd :) -
#3400 hidd el, másik oldalon meg találsz olyan tesztképet, ami tök mást mutat -
#3399 Még ha nem is hiteles amit leírnak, a tesztképeken látszik hogy a többihez képest eléggé lágy, fátyolos a képe...
Fentről lefelé: Canon, Nikon, Oly, Minolta, Sony -
#3398 nem kell mindent elhinni, ennyi
anno beszélgettem két 7Hi tulajjal, az egyik istenítette, hogy milyen kibaszott szép a képe, a másik meg eladta, mert szar a képe
az emberek szeme sem egyforma, úgy látszik -
#3397 a dpreview-en nem találtam még gépet amit ne húzott volna le... egy nagy csipet sóval kell az ottani 'Full Review'-t olvasni, az ott egy vérprofi fotós profi véleménye, átlag felhasználónak nincs ilyen összehasonlítási alapja és igényessége - nincs is rá szükség :) -
G_ArchAngel #3396 Steve's digitcams-on más a teszt, de egyébként az általad felsorolt gépek mindegyikét szívesen elfogadnám - de míg a Fujimra még csak érdeklődés sincs...