48078
-
#3355 digitgép-késés: általános a dolog, a legtöbb weboldalon foglalkoznak a tesztek alatt a "shutter-lag"-el (vannak gépek amiknél nagyon kevés ez az idő, van ahol érezhetően sok)- AF, fénymérés, stb idő - sokkal kevesebb ha manualfocuson és manual időzár-blendén van, de még így is lassabb az analóg gépeknél. -
G_ArchAngel #3354 http://www.google.co.hu
:DDD -
#3353 valami JÓ link, ami makrofotózással foglalkozik?
-
#3352 Még egy kérdésem lenne. Nem sok digit gép volt még a kezemben de azoknál mid előfordult hogy nem akkor exponál amikor lenyomo a gombot hanem "jóval" utána. Nekem SLR gépem van és megszoktam hogy akkor exponál amikor lenyomom a gombot még AF-el sem telik el annyi idő mint a digit gépeknél.
Ez a probléma csak az olcsó gépek hibája vagy általános? -
#3351 akkor látod, hogy olyannak kell lennie a hisztogramon is. - mindenesetre jó dolog, sokat tud segíteni, de nem tragédia, ha nincs vagy csak utólag nézhető. -
#3350 én ezzel a ebégős dologgal nem mindig értek egyet, mert mi van akkor, ha szándékosan égeted be a hátteret? -
#3349 igen, ha valamelyik végén már csak a "plafon" állítja meg a görbét, akkor ott ki- vagy beégés van (vagy csak tökéletes fehéret/feketét fotóztál)
egy idő után hasznos dolog, pontosabb, mint az ember szeme, és segítségével később könnyebben észreveszed az expozíciós hibákat szabad szemmel is -
#3348 És milyen a jó görbe vagy az képfüggő?
Ha nagyon magas akkor van beégés vagy ha nagyon alacsony? -
G_ArchAngel #3347 aham, okos...
(eddig is tudtam élni nélküle, most is fogok...) -
#3346 megmutatja az expozíciós görbét, látod, hogy mennyi sötét és világos rész van a képen
úgy képzeld el, mint a winamp képernyőjén ugráló kis oszlopokat, csak itt a mély hangok helyett fekete szín van, a magasak helyett fehér, minden egyéb a kettő között -
#3345 egyébként mire jó a hisztogram? -
#3344 elhanyagolható -
#3343 Hello Lateralus
Azt kérdezném hogy mekkora hátrány vagy fogyatékoság hogy a Canon S IS-en nincs segéd AF és élő hisztogram.
Egyáltalán mire jó a hisztogram?
-
Lateralus #3342 Már van, tavaly november óta.
Nincs határ, mindenki annyit ad, amennyit akar. Alsú határ sincs, szabad a vásár. -
Lateralus #3341 Szerintem a tulajdonságok legyenek az elsődleges meghatározói a választásnak.
Szedd össze, hogy neked nagyjából mire kéne a gép, mit akarsz fotózni, mely szempontok a fontosak és melyik milyen súllyal. Aztán lehet egyeztetni, hogy a pénztárcádnak megfelelően milyen gépek jöhetnek számításba és azok mennyiben felelnek a fenti várakozásaidnak. A szempontok közül csak egy legyen az, hogy lehetőleg márkás legyen a gép. A jó márkák gépei között is van szórás. Az egyik jobban, a másik kevésbé jól sikerült.
A márka nem jelent feltétlenül jó gépet, de az könnyen belátható, hogy a komolyabb márkáknak attól van nevük, hogy sok évtizedes tapasztalataik vannak ezen a téren. -
G_ArchAngel #3340 mert vagy Minolta Dimage A2-t, vagy Sony DSC-F828-at szeretnék helyette... -
#3339 Fuji-t nyugodtan vehetsz, szvsz ár/érték arányban a legjobbak az S602z, s5000, s7000 gépek. Brutál sokat tudnak, jó az optika, a CCD sem szar. És fényképezőgép fílingje is van valamennyire. Értsd: nem nagyméretű cigisdobozzal fotozol, mint amilyen a legtöbb kompakt gép.
Archangel: az s602z jó gép, de miért adod el? -
#3338 Tényleg, HU-n mikor lesz 2 év garancia ?? -
G_ArchAngel #3337 van egy eladó Fuji 602-esem, ami azért jóval jobb, mint az 5000-es - és odaadom extrákkal 120-ért (9 hónapos) -
#3336 Ált. kérdés: Márka vagy tulajdonságok/extrák legyen a mérvadó vásárláskor???
Ne értsetek félre elvből nem vennék egy f.gépet amiben MP3 lejátszó van. :)
Konkretizálok: pl.: Fuji Finepix S5000 vagy Cannon A80 vagy hasonló árkategóriájú...??? -
#3335 jövőhéten megyek az olaszokhoz, csak ide északra, érdemes ott fotós cuccokat keresni? ott is olcsó? -
#3334 itt vastag a bőr az arcokon, ennyi -
G_ArchAngel #3333 mert gazdag ország vagyunk, 200e minimálbérrel, 30k GDP-vel...:) -
Cat #3332 pff, az árakat elnézve egyszerüen nemértem .hu ban mér ilyen drága minden -
#3331 ehehhh , köszi szépen... de sztem maradok Pannónia mellett :D -
magnum #3330 25€ a postaköltség, én egy vakut rendeltem onnan, mint nehezen elromló műszaki cikket, kiváncsi vagyok az ügymenetre. -
G_ArchAngel #3329 jó, de nekem Ausztria közelebb van, mint Budapest, hát még Németország...:) -
magnum #3328 http://www.mindfactory.de - még jobb árakkal -
G_ArchAngel #3327 Fotómania
Extreme
Fotópiac
Mediker
Geizhals - osztrák gyűjtőoldal, hogy bosszantsalak az árakkal :))) -
#3326 mindegy... de akkor vmi shopot for example pls :) -
#3325 teljesen mindegy, úgyis a gyártó cég szakszervizébe viszem. ott elfogadják a garipapírt, és szakértők nyúlnak hozzá. -
G_ArchAngel #3324 remélem az EU-ban ez a szemlélet megváltozik (a magyer kereskedők részéről)... -
magnum #3323 Szvsz 2 év bécsi gar többet ér mint 1 év magyar. -
Lateralus #3322 Jó gép, de valóban érdemes hozzá egy stabil és minél hosszabb garit választani.
Mondjuk úgy, hogy nem a megbízhatóság az erőssége. -
#3321 nem gondolom... de nem zárható ki... érted: ez annyira valószínű mintha nem romlana el :) -
#3320 miből gondolod, hogy minden elromlik 1 éven belül? -
#3319 de rendelem azt gondolom pestről lehet... és a garancia ? járhatok vele állandóan kilométereket ! -
G_ArchAngel #3318 Miért is?
A programok miatt kérdezed? Ezek csak biztonsági másolatok:) -
#3317 gondolod nem kapsz hozzá garanciapapírt? -
#3316 mert? és ha elromlik ? :D