48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Dzsini
    digitgép-késés: általános a dolog, a legtöbb weboldalon foglalkoznak a tesztek alatt a "shutter-lag"-el (vannak gépek amiknél nagyon kevés ez az idő, van ahol érezhetően sok)- AF, fénymérés, stb idő - sokkal kevesebb ha manualfocuson és manual időzár-blendén van, de még így is lassabb az analóg gépeknél.
  • G_ArchAngel #3354
    http://www.google.co.hu

:DDD
  • Galy
    valami JÓ link, ami makrofotózással foglalkozik?
  • geronimo77
    Még egy kérdésem lenne. Nem sok digit gép volt még a kezemben de azoknál mid előfordult hogy nem akkor exponál amikor lenyomo a gombot hanem "jóval" utána. Nekem SLR gépem van és megszoktam hogy akkor exponál amikor lenyomom a gombot még AF-el sem telik el annyi idő mint a digit gépeknél.
    Ez a probléma csak az olcsó gépek hibája vagy általános?
  • Dzsini
    akkor látod, hogy olyannak kell lennie a hisztogramon is. - mindenesetre jó dolog, sokat tud segíteni, de nem tragédia, ha nincs vagy csak utólag nézhető.
  • Mike
    én ezzel a ebégős dologgal nem mindig értek egyet, mert mi van akkor, ha szándékosan égeted be a hátteret?
  • FREAK
    igen, ha valamelyik végén már csak a "plafon" állítja meg a görbét, akkor ott ki- vagy beégés van (vagy csak tökéletes fehéret/feketét fotóztál)

egy idő után hasznos dolog, pontosabb, mint az ember szeme, és segítségével később könnyebben észreveszed az expozíciós hibákat szabad szemmel is
  • geronimo77
    És milyen a jó görbe vagy az képfüggő?
    Ha nagyon magas akkor van beégés vagy ha nagyon alacsony?
  • G_ArchAngel #3347
    aham, okos...

(eddig is tudtam élni nélküle, most is fogok...)
  • FREAK
    megmutatja az expozíciós görbét, látod, hogy mennyi sötét és világos rész van a képen

úgy képzeld el, mint a winamp képernyőjén ugráló kis oszlopokat, csak itt a mély hangok helyett fekete szín van, a magasak helyett fehér, minden egyéb a kettő között
  • geronimo77
    egyébként mire jó a hisztogram?
  • FREAK
    elhanyagolható
  • geronimo77
    Hello Lateralus
    Azt kérdezném hogy mekkora hátrány vagy fogyatékoság hogy a Canon S IS-en nincs segéd AF és élő hisztogram.
    Egyáltalán mire jó a hisztogram?
  • Lateralus
    Már van, tavaly november óta.
    Nincs határ, mindenki annyit ad, amennyit akar. Alsú határ sincs, szabad a vásár.
  • Lateralus
    Szerintem a tulajdonságok legyenek az elsődleges meghatározói a választásnak.
    Szedd össze, hogy neked nagyjából mire kéne a gép, mit akarsz fotózni, mely szempontok a fontosak és melyik milyen súllyal. Aztán lehet egyeztetni, hogy a pénztárcádnak megfelelően milyen gépek jöhetnek számításba és azok mennyiben felelnek a fenti várakozásaidnak. A szempontok közül csak egy legyen az, hogy lehetőleg márkás legyen a gép. A jó márkák gépei között is van szórás. Az egyik jobban, a másik kevésbé jól sikerült.
    A márka nem jelent feltétlenül jó gépet, de az könnyen belátható, hogy a komolyabb márkáknak attól van nevük, hogy sok évtizedes tapasztalataik vannak ezen a téren.
  • G_ArchAngel #3340
    mert vagy Minolta Dimage A2-t, vagy Sony DSC-F828-at szeretnék helyette...
  • Z
    Fuji-t nyugodtan vehetsz, szvsz ár/érték arányban a legjobbak az S602z, s5000, s7000 gépek. Brutál sokat tudnak, jó az optika, a CCD sem szar. És fényképezőgép fílingje is van valamennyire. Értsd: nem nagyméretű cigisdobozzal fotozol, mint amilyen a legtöbb kompakt gép.

Archangel: az s602z jó gép, de miért adod el?
  • szurmakotium
    Tényleg, HU-n mikor lesz 2 év garancia ??
  • G_ArchAngel #3337
    van egy eladó Fuji 602-esem, ami azért jóval jobb, mint az 5000-es - és odaadom extrákkal 120-ért (9 hónapos)
  • oryon
    Ált. kérdés: Márka vagy tulajdonságok/extrák legyen a mérvadó vásárláskor???

Ne értsetek félre elvből nem vennék egy f.gépet amiben MP3 lejátszó van. :)

Konkretizálok: pl.: Fuji Finepix S5000 vagy Cannon A80 vagy hasonló árkategóriájú...???
  • FREAK
    jövőhéten megyek az olaszokhoz, csak ide északra, érdemes ott fotós cuccokat keresni? ott is olcsó?
  • FREAK
    itt vastag a bőr az arcokon, ennyi
  • G_ArchAngel #3333
    mert gazdag ország vagyunk, 200e minimálbérrel, 30k GDP-vel...:)
  • Cat #3332
    pff, az árakat elnézve egyszerüen nemértem .hu ban mér ilyen drága minden
  • PResident Evil
    ehehhh , köszi szépen... de sztem maradok Pannónia mellett :D
  • magnum
    25€ a postaköltség, én egy vakut rendeltem onnan, mint nehezen elromló műszaki cikket, kiváncsi vagyok az ügymenetre.
  • G_ArchAngel #3329
    jó, de nekem Ausztria közelebb van, mint Budapest, hát még Németország...:)
  • magnum
    http://www.mindfactory.de - még jobb árakkal
  • G_ArchAngel #3327
    Fotómania
    Extreme
    Fotópiac
    Mediker

Geizhals - osztrák gyűjtőoldal, hogy bosszantsalak az árakkal :)))
  • PResident Evil
    mindegy... de akkor vmi shopot for example pls :)
  • Dzsini
    teljesen mindegy, úgyis a gyártó cég szakszervizébe viszem. ott elfogadják a garipapírt, és szakértők nyúlnak hozzá.
  • G_ArchAngel #3324
    remélem az EU-ban ez a szemlélet megváltozik (a magyer kereskedők részéről)...
  • magnum
    Szvsz 2 év bécsi gar többet ér mint 1 év magyar.
  • Lateralus
    Jó gép, de valóban érdemes hozzá egy stabil és minél hosszabb garit választani.
    Mondjuk úgy, hogy nem a megbízhatóság az erőssége.
  • PResident Evil
    nem gondolom... de nem zárható ki... érted: ez annyira valószínű mintha nem romlana el :)
  • FREAK
    miből gondolod, hogy minden elromlik 1 éven belül?
  • PResident Evil
    de rendelem azt gondolom pestről lehet... és a garancia ? járhatok vele állandóan kilométereket !
  • G_ArchAngel #3318
    Miért is?
    A programok miatt kérdezed? Ezek csak biztonsági másolatok:)
  • Dzsini
    gondolod nem kapsz hozzá garanciapapírt?
  • PResident Evil
    mert? és ha elromlik ? :D