63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    De ha már NURMS subdivvel dolgozol tovább, akár egy NURBS cage-et is csinálhattál volna CV-n ként... :))
    Elég sok az analógia a két technika közt ilyen szinten. ...

Vray shaderen hogyan lehet manuálisan állítgatni a specular highlightot? Mert nagyon jó poén, hogy raytracelem őket mint glossy reflection, mert szép, meg pontos, csak enyhén lassú. :))
  • youth #6352
    Nenad: ha jól tudom te próbáltad már a Cinema 4D-t... az lehetséges hogy 30 MB a progi???? össz van vagy 800 MB de abból 30 MB a progi 30 MB a dinamika, stb... ez hogy megy?
  • youth #6351
    Miért lenne NURBS??? a vonalak csak arra kellenek hogy a POLYkat ráigazítsam... a NURBS teljesen más TTTE :DDD
  • FRenkie
    ez nem más mint a nurbs :)
  • LionTR
    Youth: en pl az autokat igy csinaltam, ott volt mogotte a blueprint, es arra igazgattam ra a vertexeket.
  • youth #6348
    Rájöttem egy talán jónak mondható technikára poly szerkeztésénél (biztos más is rájött már és lehet hogy itt a fórumban is elhangzott én viszont mostsanság kezdtem alkalmazni, már az mp3 lejátszónál is):
    -Egy görbe mentére kell igazítani a vertexeket, nos ezt találtam ki: először (akárcsak Rhinoban) megrajzolom a vonalt egy vonallal, majd snappal odaigazítom a vertexeket... sokkal szebb lesz a vertexek íve, mintha kézzel toszogattuk volna őket...

Na milyen??? :DDD szerintem mindenki így csinálja, dehát én msotanság jöttem errá rá! :DD
  • FRenkie
    ja ,és ilyíen üvegnél-meg úgy egyáltalában is- meik image sampler mihez jó?
  • FRenkie
    bekakálok.azért nem teccet az üvegpoharam,mert invert normálvektorokkal intéztem eddig :O
  • FRenkie
    van egy sima asztal-pohár témaköröm akkor milyen fényforrás az ideális?
  • Aldaryn
    Spotot használtam... Amúgy zavarónak nem azvaró, mert a renderidőt sem befolyásolja, egyáltalán nem. Csupán furcsálltam...
  • FRenkie
    na már jó,csak...túl nagy a reflection a hdri miatt...
  • nenad
    kuld el a scenedet.
  • FRenkie
    nenad!nálam rohadtul nem működi a vray,glass materiál,tökre úgy csináltam mint a videón de csak fekete ??
  • nenad
    miert kene? Milyen lampat hasznalsz? Directlightot hasznalj minden defaulton superul megy. Vraylightal mas a szitu, az a lampa alabol mashogy mukodik.
  • Aldaryn
    Miért van az, hogy VRay-ben mindenfajta foton számításnál a fotonok energiáját (GI is, meg caustics is..) kb 1000-re kell raknom? Nem mintha zavarna, csak olyan furcsa...
  • Aldaryn
    A foton mapot kb 1 perc alatt összedobja. (Amúgy a lámpa Caustic subdivs-e 4500-on volt, az adatokat, 3,4768... millió foton, pedig a Vray konzol ablakból vettem (Azt mondta, hogy ennyi került eltárolásra... az lehet, hogy ennél több volt kilőve, de ami nem tárolódott, az ugye nem is számít... :)) )
    Ami nagyon sokáig tartott az az üveg. Majd felteszem a scene-t, a pohár elég sűrű mesh, hogy a caustics szép legyen... Ráadásul van rajta fog is, ami megint dobott vagy 3-4 percet a renderen. De gondolom nálad gyorsabban lehúzná. JA meg winamp az megy folyamatosan. :D

Lion: Figyi, eccer leírtam a Brazil caustics használatát jó bőven, és ott benne van, hogy : Igen, a max fotons-al, meg a search radioussal kell babrálni. Le is van írva, hogy mit, és leginkább az, hogy MIÉRT! Mert azon van a lényeg. Tapasztalati mágiát könnyebb ugyan használni, de ha meg is érti az ember, akkor kombinációk végtelen tárháza válik elérhetővé... :D

Ez a fa texmap kb 4 éve van meg, még anno egy tört 3DSMAX 2.5 mellett volt vagy 200MB jpg. Azóta van, hogy előveszem. Szépek, csak kicsi felbontásuak (800x600...)
  • nenad
    a baloldali fenyfoltok reflective caustics
  • LionTR
    Mar csak egy kerdesem van: honnan tudom leszedni a VRayt?
    Nenad: engem is erdekelnenek a HDRI-k.
  • LionTR
    Nekem is megy Aldaryn sceenje.
    Dispersion bekapcsolasa javitott a helyzeten, de nem tudom elerni, hogy elesek legyenek a caustics "foltok". A photons in estimate es a max search radiussal kene babralnom??
  • FRenkie
    Ú nenad köszi szépen a glassos múvít.tényleg eszméletlen gyors ez a véréj
  • FRenkie
    sziasztok!
    Aldaryn kellemes ez a meleg színvilág,de nekem a bal oldali fényfoltok kicsit furcsák,bár lehet ilyen igaziból is.egyébként én is csinálok egy ilyesmi scene-t majd belököm,de nekem van ABROSZ textúrám is amit phantommal csináltunk:)
  • nenad
    csak azert mondtammert 3.500.000 nincsen negyzetgyoke.
  • Lewy_
    thx Youth!
  • youth #6330
    http://free.x3.hu/studiomaxx3d/pluginek.htm
  • Lewy_
    Tud valaki segíteni?Már visszanéztem 10 oldalt a fórumban, de nem találtam, honnan lehetne megszerezni a vray-t.
    Igazából már megvan csak kér valami kódót is.
  • nenad
    alardyn mi tartott ilyen sokaig? :))
    Azt tudod ugye hogy ami photonszamot beirsz a valosagban annak a negyzete van.. :)) tehat 1000=1.000.000
    latom te is megtalaltad a gyonyoru fa texturat, vagy mar megvolt?

• youth #6327
    Aldaryn lécci dobd be a Vray-os sceent, plíz :)
  • fle go
    Most mar vegul is mindegy a baj megtortent, az az erdekes hogy meg csak letorolni se tudom a file-t!!! Mert ra katt es vege mindennek!
    Aldaryn nem okollak semmiert, ilyen barkivel barmikor elofordul, raadasul Youth-nal meg megy a scene
  • youth #6325
    Flego: nekem is megy Aldaryn sceenje...
  • Aldaryn
    ? Ez érdekes, én vissazellenőriztem, megnéztem, stb... És nekem minden tökéletesen működik. Külön letöltöttem a szerverről a rart, kicsomagoltam, és ment is... NEm értem, mi lehet a baj. Gőzöm sics... :/

Nehogy valaki megszóljon, hogy csak Brazilban nyomok causticsot, szerintem ez szép is, és nem is Brazil.. :)
  • fle go
    Aldaryn bakker nem tom milyen volt az a max scene amit letoltottem toled, de nagy gaz van a gepemmel...
  • youth #6322
    Nem is tudom ki kérdezte, talán Ams, de nem biztos hogy ALdírnnak meg Nenadnak miért más a Causticsja, nekem se jött össze egy ideig és kkor megnéztem Aldaryn sceenjét. Abban be volt pipálva a Dispersion:

Ha már válaszoltatok neki bocsi, de mostanság nem látogatom sűrűn a supergamezt... a segítő szellem szólt belőlem, ezt jó ha tudjátok :)))
  • youth #6321
    András!!! Gyere már fel ICQ-ra, most beteg vagyok ezért napjaim itthon töltöm... Fontos!!!!!!!
    Bye
  • youth #6320
    Köszi
  • nenad
    alardyn, vedd fel scriptben a vraylight meg a dummy stbt. es csinlsz neki egy gombot target vraylight... Ennyi :)

• nenad
    jah delutan felrakok egy kettot.
  • youth #6317
    Feltöltenél egy olyan HDRIs képet?
  • nenad
    Tegnap kaptam egypar nagyon speci HDRI-t. Bakker itt valami sumak van, ennek a multiplierjet nagyon tag ertekek kozott lehet valtoztatni es sokkal, sokkal jobbak mint azok amik mgvannak. Szerintem le is torlom oket a fenebe. Nemtom hogyan csinaltak oket de nagyon szuperek.
    A "zseles" kep is azzal lett rederelve :)
  • nenad
    nemtom miert szall el nalad, melyik verziod van meg?
    nekem soha nem szall el.(1 verzio volt bugos annal igen)
    mondjuk ez az egyetlenegy plug ami igazan stabil, Brazil sem szokott elszallni azert havonta egyszer ketszer igen
    De az belefer. Fr szokott mostanaban nekem elszallni. Amiota ujratettem maxot, az nem tett neki jot. Nem ertem en sem hogyan kapcsolodnak egymashoz mi jo nekik mi nem. :(
  • nenad
    csak erdekessegkepp az a 3 gi bounces 4, mert mig brazilnal egybe szamolojak oket itt kulon vannak. Ha kikapcsolod a secondary bouncest ugyanugy fog renderelni mint brazil alapbol. (1 gi bounces - first diffuse bounce)