63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
a fekete műanyag még nem stimmel... -
Á köszi. A max fájl kéne? Persze elküldöm neked ha kell, mél vagy icq? -
nenad #10668 az alap ne legyen ilyen snasz, valami textura vagy material legyen, akar valami kicsit tukrozodo meg dobhat rajta, vagy glossys. -
Aldaryn kössssz megtaláltam! Egyébként rendben van a render? -
Color mapping: exponential. :) És akkor nem fog "kiégni" bizonyos részeken, ha világosabbra veszed. -
skacok itt a kitchen.hdr-el készült kép, igy kéne ennek kinézni?

megjegyzem photoshopban kicsit javitottam az eredeti renderen az kicsit sötét volt, de ha elég világos volt a kép akkor bizonyos részeken kiégett a fénytöl -
lehet hogy a renderre gondolt, mert nem utazik el mostanában 2 hétre, és használná a gépét :) -
nenad #10663 nem kell hozza komoly masina, lowpoly verzioval dolgozol a mind1ikhez linkelve van a hoghpoly ami hideolva van...
aztan ha render van unhide high poly hide low poly -
Frenkie, Aldaryn ez eszement jó ötlet, de én ehhez kevés vagyok. na meg a gépem is ez alá már gondolom én igen komoly masina kéne. -
Frenkie, ellátogattam,megnéztem, és nagyon bejön az Orc Axis!! Nem lehet letölteni véletlenül tanulmányozásra? -
A dobozból kiömlenek a darabok,... majd egy forgószél szerű vortexbe jutnak, és örvényleni kezdenek, egy darab megáll a vortex közepén, és a vortexből, ahol eszeveseztt sebességgel örvénylenek a darabok egyenként, először baromi ritkán nagy sebességgel a helyére vágódna egy-egy darab, először mp-enként 1, majd a végén már mp-enként akár 10 is... az épülő modell közben középen forog együtt (Z tengely mentén) a vortex-el, majd amint elkészült, lehull a földre... :) Ehhez eszeveseztt durva kamerabeállításokat is meg lehetne csinálni... -
Igen, ilyen már nekem is örén. Persze, csak poénkodam, ilyen eszeveszett intenzív memóriaműveletek, swappelgetés, stb közben nem ajánlatos lelőni kedves Windózunk... :)) -
király flego!
Kíváncsi lennék egy reactoros animra, pl hogy egy legós dobozból kiömlenek a kis darabkák. Egy komolyabb de mindenképp díjnyertes mű lenne, ha a földön heverő darabkák felemelkednének, és szépen lassan a helyükre "repülnének", és összeállítanák a járgányt.Kis idő lenne meganimálni, de bitang izgalmas lenne! -
nenad általában csak 1-2 darabkával kisérletezem mert ha az összes bent van a sceneben az túl sokáig tartana. És nem bírnám kivárni:))
Nem raktam be új képet az elözöt felülirtam, szerintetek milyen? A kitchen hdr meg nem talalom -
nenad #10656 ne szorakozz a resettel mert igy szivtam meg a minap, az osszes scene eltunt a 3dsmax scene konyvtarambol, vagyis pontosan fogalmazva, a 3dmsax/scenes konyvtar tunt el a tartalmaval egyut..
Okosan csinald, ha csak meg akarod nezni a beallitast, egy ket object tokeletesen eleg ra...
-
asszem a másik alternatívát nem kell igénybe vennem:)) általában kb 2-3 perc az egész mig újra használhatóvá válik. A baj meg az volt elöbb hogy nem raktam be a hdr képet a sky lightba (ha jól mondom) ezért nem is érvényesült csak az ami az enviromentben volt, vagyis nem volt hdr megvilágítás.
köszi a magyarázatot a win alatti kipucolásra ha ez normális akkor ok, megnyugodtam:) -
Ha sokkal továb tart, mint egy reboot + MAX indítás + scene vissaztöltés, akkor tudok egy alternatívát...
-
Miután kirenderelte, a vinyón használt helyet felszabadítja, stb... ilyenek, ez eltarthat néhány percig. Főleg, ha sok memória fogyott. (nagy polyszám, sok raytracelés, stb...) -
Flego ez normális Win alatt... Sajnos:( Kell egy kis idő amíg a win felszabadítja/kipucolja a fizikai memóriát. -
Á, csak egy kicsit széttolja a fórumot.
:))
Millyen HDRI kép van benn környezetnek? A tükröződésekben sem igazán érvényesül... Kezdésnek tudnám javasolni a jó öreg kitvhen.hdr-t, annak a végeredményéről jó közelítéssel meg lehet mondani, hogy jó-e, mert azzal már kb mindenki dolgozott. :)) -
úúúúú bakker elcsesztem!! Bocsesz kijavítom. Meg egy kérdés miután kirendereli a gépem a képet utána még néhány percig használhatatlan mert valamit dolgozik, mitöl van ez? -
Egy kicsit utáne kellett nézzek a vray HDR használatának, igy sikerült, olyan nagy külömbséget nem érzek az elözöhöz képhez képest pedig ott csak az enviromentbe van betéve egy HDR kép, itt meg azzal vanmegvilágítva is és egy kicsit elforgattam hogy jobban érvényesüljön. De az árnyékokkal valahogy nem vagyok kibékülve, lehetne azon javítani? hogyan?

Ha túl nagy a kép akkor (800*600) akkor szoljatok majd kisebben prezentálok ezután.
Csö -
toto2700 #10648 Köszi én is erre tippeltem!
Toto -
HDR+osszeszerelt lego coming soon! :))
És köszi a véleményeket!
-
Max amiatt, hogy adnak egy tonnányi leírást amit alapból a maxhoz asszem nem kapsz. Játékfejlesztés specifikus cuccokat meg ilyesmi... De nemvagyok benne biztos, régen használtam maxot. -
nenad #10645 szerintem ezt a verziot inkabb plugin fejlesztesre hasznaljak. A dx8/dx9 exporter csak egy file exporter plug.
az jo a sima maxhoz is, ugy ertem nincsen kulonosebb elonye sdk-t hasznalni jatekfejleszteshez. -
SDK = software developement kit... Játékfejlesztőknek igen ajánlatos a dolog, ill DX7-9 exportereket tartalmaz asszem. Ha nem így van majd valaki kijavít. -
toto2700 #10643 Vissza térve egy korábbi kérdésemre itt senki nem tudja mire jó a 3ds SDK?
Toto -
toto2700 #10642 Na és vki részt vett közületek a Discreet által hirdetett versenyen? (ha jól emlékszem robot bogarat kellet csinálni)
Flego: Ez tényleg nagyon profi. Minden elismerésem.
Toto -
Culram #10641 Flego: Nagyon baró! Én is akarok... -
Redfox #10640 Nagyon király!
Egyetlen hibája van, nincs összetéve.;)
-
Yeah! Télleg nagyon baba. :)) HDRI-t nekije! De gyorsan! :))))) Had lássam azokat a tükröződéseket igazán éles bevetésen. -
NA, komolyan, jelenlegi helyzetemet elnézve, még ha össze is tudnék szedni (ami elég kétséges. :O) ) 3000USD-t, akkor biztosan nem MAX-ot vennék belőle, hanem vasat alá, hogy egyáltalán *normálisan* használni tudjam. -
nenad #10637 nagyon szep, szuperjo, csucs! :)
semmin muti az osszerakottat lerenderelve. Hdriz -
Próbálkoztam a materiálokkal, csemegézzetek kicsit, vélemény? Esetleg valami javaslat amin változtatni kéne?
-
nem is gondolnád, honnan is jöhetnek ilyen melók, de jönnek, és meg van tényleg. -
Hát, örülnék neki, ha lenne két három olyan melóm, amiből "siman megvan..." :P -
Nemhiszem én, hogy kevesen... De Mi (Engedjétek meg, hogy álltalánosítsak és azt feltételezzem: Tanulásra használjátok _jelenleg_ a proramot) nem húzunk belőle hasznot, nincs munkánk amiért fizessünk. Szóval mi nem vesszük meg. De én is úgy vélem, aki ezzel dolgozik az igenis vegye meg! Van itthon egykét original cucc amivel fater dolgozik. Ő pénzkeres vele, ezért természetesen megvan neki eredetiben. -
nenad #10632 $3,145.00 -
nenad #10631 egyeltalan nem, rengeteg maganszemely es kisebb cegek is megveszik, 3dsmax 3500$ korul van. Ha amegnezed mit kaszalnak egy melobol mar csak azok akik csak ezeket a 3ds vizualizaciokat csinaljak... ket harom melo es siman megvan... Ugyhogy nehogy azt higyjetek olyan kevesen.