34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#1836 #1738-asban ott a link! -
#1835 Mit akarsz Benchmark-olni egy 1,5 eves engine-nel?!?! Semmi ertelme. Nincs benne olyan, ami ertelmes eredmenyt adhatna. Tok ures palyak, nulla AI-val, dinamikus arnyek, feny, shader, fizika stb. nelkul.
Ez csak arra jo, hogy a 150E-res kartyakon, valami irtozat bazi FPS ertekek jojjenek elo;))) -
peat0 #1834 A batokat indítsd ne az exe-t!
Valaki benchmark progit honnan lehet bele szerezni? -
#1832 hell
megtudná mondani vki ,hogy hogy kell ezzel játszani?(bejön egy kép egy rakás rizsával)ha nyomom a TAB-ot akkor on/off-ol vmiket.. -
#1831 Egyertelmuen jobb, egeszsegesebb, szebb egy jo TFT. De egy komoly, nyomos oka van, hogy nekem es sokaknak nincs ilyen es nem is lesz meg egy darabig, es az az ara;))))))))))
Ez olyan mint a legkondis, legzsakos, ABS-ses etc auto. Mindenki tudja hogy jo, csak hat, ennyibe is maradtunk;))) -
#1830 Így van, egyetértek. Amióta a melóhelyen TFT van (otthon crt 17-es), nem fáj a szemem napközben sem. Ég és föld a két technológia.
A színek valamivel szebbek (monnyuk ha nvidia karid van, akkor CRT-n digital vibrance maxra, és akkor crt-n is ilyen színeket kapsz), a kép kis felbontásban (800x600 vagy alatta) életlen. A szem viszont nem fáj, érezhetően kellemesebb TFT-t bámulni.... (85Hz-en megy most a TFT és 85Hz-en ment a CRT is) -
#1829 Nekem nem a töri a lényeg, hanem a hent a zsigulik között csernóban, über grafikkal...
:) -
peat0 #1828 Hello, valaki beírná honnan tudom azt a benchmark.exe-t vagy mit letölteni? Köszi -
#1827 Bár igaz a Quake-ekkel se kaptunk többet, csak egy új motort... -
#1826 -
#1825 A város szélén... -
#1824 Egyébként a játék hivatalos oldalán elnézegettem az ellenfeleket, szereplőket.
Hát nem tudom, elég lesz szerintetek háromféle katona, egy stalker, a csencselő madár, meg még pár fajta szörnyike egy jó történethez??? -
#1823 Melyik korzetben rendel doktor ur -
#1822 Azzal a verzióval, ahol jelenleg tart a játék.
Valószínű, hogy a grafikus motor, a fizikával mára már kész.
Ezen felül is van kismillió dolog, amivel még elszüttyögnek egy jó ideig... -
#1821 Előtte nekem se 60hz-es képfrissítésű monitorom volt, gondolhatod.
100hz ide 100hz oda, a sugárzás - amit a CRT kibocsát - attól még megmarad...
...és ha valaki érzékenyebb rá, bizony egy átjátszott nap után lehet vörös szemmel, jó kis tarkótájéki, homloki, de akár mellkasi fájdalmacskákkal felállni a gép mellől. -
#1820 Meg mi az hogy benchmark a fullos verzióval?Minek a fullos verziójával? -
#1819 Mi ez az új grafikon? -
K@LoZ #1818 A 60 hz et te nem látod jótesó, azt igen hogy vibrál, de csak annyira mint a tv, illetve annyir a nem. jól irja lejjebb a srác, a dvd is 25 fps alatt megy...akkor mit akarunk mi a 60 al?
ha kiteszed mohán a fps kiiratást, meglátod hogy asszem 30 alatt sárga, 25 alatt piros....erről ennyit.
Valóban nem kellene elvben több mint 30 fps, bár ezzel a kvakésok vitatkoznának, ebben a gamában sem a folyamatosság szünik meg akörül, hanem az egész gép lassul be....pl elmard az egér....nekem szar a verdám, 2000+, meg mx 440, de ez sovány lesz ehez a gammához, már ebből a kis előetesből is látszik:(
Ati ban nem vagyok otthon, de a jó vétel az fx5600 lesz, az már van 25-30000 körül....mindegy mert a mohpa előbb kijön, és az sem lesz hardverigénytelen:((
Spec én 75 hz felett nem látok különbséget...a 60 zavar... -
[Walaki]D`Lair #1817 Nekem CRT és nem fáj a szemem sose...a titka? 100Hz-es képfrissítés... -
#1816 60hz-et mozgó és állóképnél is egyaránt lehet érzékelni! ha máshogy nem menne,csak nézz a moncsi fölé mereven,és meglátod a vibrálást.
a mozifilmeken pedig IGEN IS LÁTNI AZ AKADOZÁST!!! ugyan erősen kell figyelni,de szembetűnő. olyan tárgyaknál lehet a legjobban látni,amik nagyok és oldal irányban vagy függőlegesen mozognak. pl elhaladó kamion,vagy a kamera pásztázása során az egyhelyben álló villanyoszlopok stb.
nézzétek csak meg!! akár a tv-ben is ;) -
#1815 Hali! Ez a kiszivargott cucc megy ati kartyaval? -
#1814 A 60kép/másodperc-re visszatérve, sajnos nem vagyok tudora a témának.
Ezt valahol olvastam, és a cikkben kitértek arra is, hogy ez nem a monitorok-tv-k féle Hz számra vonatkozik, mert -ha jól emlékszem valami olyasmit írtak - a katódsugaras képcsövek esetében nem egyszerre frissül a teljes kép, hanem oszlopolva, vagy soronként, és ez vibrációval jár, amit viszont érzékel a szem.
Egyébként nekem egy 15"-os LCD monitorom van.
Árban majdnem egy profi 17" CRT környékén van, a látható kép majd ugyanakkora, és nem fáj az ember szeme, feje tőle akár egy egész napos monitor előtt ülés után sem.
V-sync ON, különben a játékok közben jó esély van a kép darabolódására. -
#1813 Az egyertelmu;))))
Amugy, csak egy jatek miatt, nem fogok kiadni plusz penz:) Meg ha nem megy, akkor sem;) Amivel en a leggyakrabban jatszom az megy (autoszimulatorok), es valszeg menni is fog meg egy ideig. Meg amugy is, videokartyara 30 rugonal tobbet nem is adnek ki (plusz az elozo ara). Es ezzel, altalaban 2 evig boven kihuzza;)) A mostanira (Ti 4200) 25-ot koltottem kb 1,5 eve. Meg megy, es meg menni is fog szerintem.;) -
#1812 Mintha egyszer lattam volna olyan tesztoldalt, ahol ki lehetet pipalni, hogy melyik kartyakat akarom osszehasonlitani. Ha van ilyen, es ha valaki tud rola, leirhatna a cimet. THX! -
#1811 szerintem mindenkeppen vard meg amig megjelnik es utanna kolts fejlesztesre (ha szukseges). -
#1810 Amugy nincs esetleg egy olyan normalis teszt is, ahol emberi video kartyak vannak (GF3-4, Ati 9000-9200 stb.).
Mert tenyleg szep meg jo, hogy ilyen kartyakon ilyen jol megy, de ki az a $#@$#@%$#@ aki kiad videokartyara tobb mint 100000 HUF-t?!?!?
Bar az FX5600 es/vagy az Ati9600 az 50000-vel mar talan-talan, de meg az is nevetseges egy kicsit.
Hianyolom ilyenkor a tesztekbol, hogy tudjak hasonlitani. Mert lehet hogy ezek jo ertekek, de gozom sincs, hogy az en "regimen" mennyit nyomna. Mert ha pl. 2x annyi ezeken (FX5600, ATI9600), talan megerne ezt eladni, hozzatenni, megvenni. De ha csak max 10-20% a javulas, azert meg 10-2000 sem adok ki. -
#1809 ;))))) -
#1808 jó azért 160 fpsel is:D -
#1807 akkor tft-n eleg 25 fps, mert annak van beepitett motion-blur "fícsöre" ? :) -
#1806 De a mozifilmnel minden kockara rogzul a kozbulso mozgas is, vagyis minden kockan a mozgas elmosott, ezert nem "ugral". Mig a itt, allokepeket kapsz csak, ami meg 30-40 kozott is lathato, erezheto. Eleg lenne pl. 25 kepet megjeleniteni, ha a "hatterbe" a gep kiszamolna kb 100-at, es azokat mosogatna egybe. (De hat, gepigeny;) Sot, valszeg meg az is hatasosabb lenne, ha nem 50 fps-t adna egy jatek, hanem csak 25-ot, de minden masodikat osszemosva. Latvanyra, erzesre biztos kellemesebb lenne.
De itt a masik problema az iranyitas, mivel az infok alapjan toljuk a game-et, nem mindegy, mennyit kapunk pontosan. Bar meg nem lattam ilyen 25-re redukalt, motion-nozott jatekot, hogy teszteljem;)))
A GPL-t terveztek ugy, es mukodik is rendesen, hogy fix 36 fps-t nyom, tobbet nem. Profi autoszimulator, ahova tenyleg kell a jo iranyitas, es meg is bevalt, hasznalhato a fix fps. Bar ott, a monitor frissitest is szamba vettek meg akkor (72Hz), mert a fel kep nem kep (vagy normalis info), vagyis hiaba is nyomna 36-72 fps kozott, nem lenne az igazi. -
dashed_ #1805 "60 fölött a szem nem lát különbséget"
jonagyhulyeseg... -
#1804 és hol vannak az nvidiák? -
Inquisitor #1803 Mi ebben a fura? 2x annyi textúrázó egység, + 2x akkora memória sávszélesség. Itt kijön a valódi különbség. -
#1802 ja, furcsa, de az en szemem tenyleg 60fps folott erzi jol magat... -
#1801 csak állóképnél szembetünő a különbség. -
#1800 Amúgy a mozifilm 24 kép/másodperc megjelenítéssel fut, s mégse látjuk akadozónak a motion blur miatt.
Kell a fasznak 100fps meg ilyenek, inkább fullon a grafika és csak 40fps... -
#1799 az más -
#1798 az enyem lat :)
szerintem a tied is, probald csak a monitort 60hz-re rakni -
#1797 60 fölött a szem nem lát különbséget -
#1796 Kicsit fura, hogy a 9800-asok 2x olyan gyorsak a tesztben, mint a 9600-asok...