34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • dikki*yysw
    Mi újság egyébként? :)
  • Zsoltee_a_bator
    ha jatszol vmivel miert fontos hogy a muanyagdarab amirol installaltad gyari-e vagy sem? plane ha honapokat csuszol miatta..

amugy ense vagyok teljesen erkolcstelen, ha telleg olyan brutal a game megveszem majd ha mar baratsagosabb arfekvesu lesz..
  • Árnyvadász
    Ami igazán fontos, azt kivárja az ember. Erről ennyit. STALKER nálam kötelező jelleggel csak is: Eredeti. Akármennyit is késik is.
  • Árnyvadász
    Mondjuk én veszem a Gamestart és olvasom a netet is, de sok újdonságot találok az újságban (és a CD/DVD mellékleten), ami a neten sehol sincsen. Ezért exluzív. Mindenkinek persze joga van azt csinálni amit akar. Én csak azért vetettem fel, mert ez is része a STALKER infóknak.
  • KM
    Ja, mert a pöcsök a játék ismertetőjét fordítgatták. Nevetséges volt...
  • LSC
    a másik vicc meg amikor beakartam szerezni az OFP 3 CD-s változatát itthon sehol nem lehetett kapni csak a OFP + res-t ami 2 CD 12 ezerért. Külföldről beszerezték nekem a 3 CD-s packot potom 6200 ft-ért mindennel együtt.
  • [NST]Cifu
    Többek között ez az egyik oka annak, hogy a warezolás ekkor méreteket ölt. Amire itthon kapható lett a Star Wars: Knight of the Old Republic, már 2x végigvittem, és éppen a letörlése volt napirenden...
  • LSC
    Egy biztos ha ez a gém kijön, akkor lebénul a netforgalom a világon:). Ha minden benne lessz amit ígértek, akkor ez megérdemli hogy megvegyem. Csak az lessz a vicc hogy megjelenik, és nálunk rá 1 hónapra lehet kapni mint anno a Raven Shield-et. Pedig meg akartam venni, de mire kapható lett addigra meguntam.
  • [NST]Cifu
    Megbocsáss, de én már azon csodálkoznék, ha ennél komolyabbat várhatnánk el egy offline újságtól. A GS vagy a Gamer, de még a PC Guru sem tud versenyre kellni a fanpage-ekkel, amelyeken a kijövetel után egy-két nappal már komolyabb ismertetőt olvashatsz, egy hét után meg komplett végigjátszást :D

Csodálkoznék rajta, hogy pl. többet tudnának meg, mint ami benne van a nemrég kijött IRC chat-ban. Az egyetlen dolog, ami miatt irigyelhetjük Zerocool-t, hogy ő elsőkézből kipróbálhatja a játékot, mi meg csak álmozodozunk erről :)
  • Alexease
    Persze, az azert igaz, egy ujsaggal kapcsolatban, hogy a warez dolgokat nem lehet szamitasba venni, az nem termeszetes, hogy a megjelenes elott, mar nmindenki vegig jatszotta, szet mod-olta, es megunta a jatekot:))))))

Meg azert magyarorszagon a net tenyleg meg hadilabon all, azert rengetegen vannak meg, akik egy komolyabb meretu demot, patchet nem tudnak leszedni netrol mert olyan lassu, vagy abszolut nincs is lehetoseguk.

Azert egy nyomtatott media azert mas tud lenni, ha jol csinaljak, es ertelmesen, akkor van letjogosultsaga meg mindig, es lesz is.

En speciel a GS csapatot nem csipem egy ideje, tobb okbol is, foleg azert irkaltam:))))))))

De amugy sem hinnem, hogy tobb, ertelmesebb infot tudnanak szerezni. Azert egy ilyen merteku fejlesztesnel, kiadonal, valszeg kemenyen van rendszabalyozva, hogy mikor mi kerulhet ki.

De a GS egy magyar fejlesztesu, olcso koltsegvetesu, Value jatekrol sem tudot infot szerezni. Lefilmeztek az autojukat, a cipoket, ki, mikor, hogy eszik, meg minden faroksagot, de ertelmes info nem volt. Tobbet tudtam meg egy email-bol 10 perc alatt.
  • Serpa
    egyetértek.

netről hamarabb jutsz infohoz.
  • LSC
    valaki.
  • LSC
    Azé ha van benne valóban értelmes dolog névtelenül be scannelhetné ide
  • LSC
    Reklám powa. Egyébként akinek nete van annak tök felesleges kiadni pénzt még újságért is. Vicc amikor már egy hete végignyomtam a XIII-at rá másfél hónapra az újság címlapján (lehet másik újság volt de mind1 egykutya): XIII exclusive bemutató. LOL. De azé kössz az infót.
  • LSC
    "Lesz a játékban ütés és rugás - szóval valódi közelharc."
    VÉGRE. Nem csak a bugyuta üt-üt-üt-üt lehetőség.
  • toMpEr
    szerintem nem az infokert utazik ki, hanem hogy lassa a jatekot mozgas kozben. en kivancsi leszek ra, hogy hogyan all most a fejlesztes.
  • Alexease
    A GameStar bekaphatja! Ez rossz reklam. A GameStar tagok mindig szetutazgatjak a fejuket a vilagban, feleslegesen. Megtehetik, van penz boven, meg jo nagy arcuk is hozza.

Amugy meg nem hinnem, hogy tobb infot kapna, mint egy normalisabb netes magazin, ujsag, site stb.

Raadasul, minden info fent van/lesz neten, semmi ertelme kiadni erte 2000 HUF-t.
  • Árnyvadász
    A februári Gamestar (jövőhét pénteken jelenik meg) magazinban egy komolyabb leírás fog megjelenni a játékról, ugyanis Zerocool (egy srác a teamből) kiment Kijevbe, hogy egy Beta-teszt erejéig megismerkedjen a programmal és a fejlesztőcsapattal. Kérdések-válaszok tömkelege és friss exluzív információk, képek fognak napvilágot látni. Akit érdekel az vegye meg a magazint.
  • [NST]Cifu
    Érdekes, most nézem, hogy a hivatalos honlap "overview" menjében tényleg 2004 Second Half-ot igérnek, sőt a FAQ-ban is ez van írva... :)
  • toMpEr
    amugy visszaolvastam egy regebbi interjut (2003 majus) akkor 2004 szeptemberere igerik a jatekot, szoval meg nincsennek elmaradva
  • [NST]Cifu
    Folytatás:

-Bizonyos nehézségek miatt a GSC még nem biztos abban, hogy lesz-e Co-op mód (amikor egy csapatban, online vagy LAN-on nyomhatjuk végig a teljes játékot)
    -Te sem látsz sokat északa, és a karaktered jobban fárad, ha vizes ruhát viselsz (esernyő lesz vajon? :D - Cifu)
    -A csapat egyik fele szivesen látna női karaktereket a játékban, a másik fele nem. A GSC még nem hozott döntést...
    - Elképzelhető, hogy át lesz nevezve a játék "S.T.A.L.K.E.R.: The Shadow of Chernobyl" (STALKER: Csernobil Árnyéka)-ra. (Szvsz az Oblivion Lost sokkal jobb, de valószinüleg ez nem elég egyszerű az átlag amerikai újezrnek... :) - Cifu)
    -A játék támogatni fogja az 5.1-es hangrendsereket.
    -Valósághű célzási rendszer van tervbe véve. (Vajon olyasmi, mint az Infiltration? - Cifu)
    -Hamarosan várható egy új videó, amely a játékmenetett mutatja be.
    -Multiban is lesznek járművek.
    -A korábban látott nappali/északai átmenetet mutató videók csak Dx8-as technikát alkalmaztak, a Dx9-esen még dolgoznak.
    -Lesz a játékban ütés és rugás - szóval valódi közelharc.
    -Csaknem az összes object mozgatható lesz.

Forrás
  • Serpa
    aktuális naptár !

• dikki*yysw
    -tamogatni fogja a 64bites processzorokat

jejejejejejejeejjeee
    AMD szabályoz!™
  • Colonel Sink
    2600
  • toMpEr
    fícsörre értve :)
  • cifuatwork
    -eddig ugytunik tartani tudnak mindent amit igertek :)

Kivéve a megjelenési dátumot - a hivatalos FAQ továbbra is 2003Q4-et ír... :)
  • toMpEr
    ami meg kiderult:
    -40kg-ra lesz limitalva a pakkunk
    -az ellenfelek ejszaka rosszabbul latnak, az esoben gyorsabban faradnak/faradunk
    -eddig ugytunik tartani tudnak mindent amit igertek :)
    -most raknak bele par directx9-es feature-t, tehat az eddigi videokon/kepeken csak directx8-as effektek voltak
    -ha egy nagyobb targy raesik az ellenfelre, akkor az megsebesiti, vagy megolheti
    -lesznek véletlenszeruen generalt mellékküldetések
    -uzemanyag kell a jarmuvek uzemeltetesehez
    -a jatekban nemlesznek nuklearis- es tomegpusztito fegyverek :)
    -tamogatni fogja a 64bites processzorokat
    -max 5x5km-es palyareszek lesznek
    -a szabadsagban leginkabb a fallouthoz vagy a morrowindhez lehet hasonlitani
  • cifuatwork
    Úúúúúúúúúúúúúggggyyyyyyy imádom az IRC-t, amikor sokan vannak egy csatin, és pörög a téma.... Olyan... jól átlátható és követhető... Mint a régi szép időkben a #Sci-fi.hu és hasonló csatikon...
  • toMpEr
    amugy itt az eredeti interju
  • toMpEr
    en nemnagyon hiszek benne, hogy kijon nyaron, de majd meglatjuk :)
  • cifuatwork
    2004Q2?!?!? Nyár eleje? Akkor ez Júniust jelenthet... :)

No, ha ez nem hír, akkor nem tudom mi az.
    Remélem betartják amit itt leírtak, mert akkor csúcsjátékra vagyunk esélyesek...
  • toMpEr
    hardwired infok
  • cifuatwork
    Hát tegnap este még szenvedtem vele egy sort, a következőre jutottam: AA és AF nélkül 5-8%-al lassabb a mostani XT-m, mint a Pro volt. Viszont AA és AF bekapcsolása esetén, nagyobb felbontásokban már látványosabb gyorsabb, hála a 256Mb memóriának. 1024x768-ban 6xAA és 16xAF mellett még a Pro sebességét hozza (100 pont körül), 1280x1024-ben már elhúz (49 pont helyett 60pont), 1600x1200-ban pedig már látványosan jobb (hibás lefutás (torzult hang) és 25 pont helyett 48 pont).

Mondjuk az igazság az, hogy az 1600x1200-as felbontást aligha fogom használni egy 19"-os moncsin, tehát ott vagyok, ahol a part szakad...
  • [NST]Cifu
    Ezek már az eredeti user.ini-ben is így voltak :)
  • toMpEr
    esetleg kapcsold ki a triplebuffert, meg az rs_max_fps -ot rakd 0-ra
  • toMpEr
    nemtudom, az AIDA-bol szedem az infokat, ő a hibás :)
  • Jacek
    erdekes, mondjuk nalam 3.5Ghz az a 3.0üas P4:))
  • [NST]Cifu
    Nem, 16 bites módban sem jobb... :(
  • Jacek
    nem mondod?? sorry csinalok 32 bitest:)) nem volt szandekos:)
  • toMpEr
    amugy korrektul neznek ki a kepek