34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • hykao #2663
    A soft-mod-hoz pedig Omega drivert használok.
  • hykao #2662
    Ez nem lock-olt bios-ú példány, mint ahogy a 9500-ösöm (sapphire) se volt szerencsére lock-olt.

Én a RadClocker-t (RadLinker önállóan is letölthető húzó része) használom, ez felinstall. után egy plusz fület képez a Control Panel-en, ahol a ram és a mag frekijét lehet beállítani.
  • dikki*yysw
    Ez jó vétel!

Húzni nem csak biossal lehet amúgy?
  • hykao #2660
    "nemigen tudok húzni", azaz tudni tudok, csak szemetel, meg fagy.
  • hykao #2659
    Sikerült a moding. A frekvenciákon viszont nemigen tudok húzni, és érdekes módon a radclocker, hol a magra, hol a ramra írja: 378/338.
    Amúgy a 3dmark03-ban az eddigi 9500-as modolt (330/310) kártyám 3800-at ért el, a 9800se alapból 3500-at, modolva pedig: 4800-at!!!
    Azt hiszem megtartom az se-t, az alább említett árért (vadi új, garis).
  • hykao #2658
    Egy az egyben olyan a kártya, mint ami az "ILYEN" linkre kattintva látható!
  • hykao #2657
    Köszi.

Nos ez egy piros nyáklapos Club3d 9800se, és a ramok L alakban vannak.
    Mindjárt nekiugrok.
    Amúgy 44e Ft-ért lenne.
  • [NST]Cifu
    Softmod FAQ - kártyák képeivel, magyarázattal

A lényeg:

-Ha a kártyán a ramok egy sorban vannak (a VPU fölött), akkor 128bites memóriainterface van rajta, itt elméletileg plusz 4 pipeline bekapcsolása jelenthet pluszt, ekkor egy R350-es VPU-val szerelt 9500Pro-t kapsz.

-Ha a kártyán L alakban vannak a ramok (a VPU fölött kettő, és jobbra mellette kettő - magyarul ILYEN), akkor elméletileg be lehet kapcsolni a 256bites memóriainterface-t. Itt is lehetséges ideális esetben a plusz 4 pipeline bekapcsolása.

De az igazság az, hogy nagy lutri a 9800SE, mivel sok esetben nem sikerült a plusz 4 pipe beindítása (illetve be lehetet kapcsolni őket, de akkor nekiállt brutálisan szemetelni a hibás futószallagok miatt (ami miatt sima 9800-nak nem mentek el a gyári teszten)). Van persze pár olyan illető, akinek sikerült.
    Softmod nélkül, alap frekin kb. a 9600XT szintjén mozog amúgy a kártya - árban és teljesítményben egyaránt.
  • Alexease
    Hat aki tobb tiz ezret ki tud adni egyebb hobby-nak nevezett dolgokra, es amellett veresen warezol, az mas teszta. Foleg, amit irtal, az ertelmetlen radiotelefonos "majerek".
    Nekem is van telefonom, 5-6 eves, akkor vettem 16 rugoert, most is tokeletesen mukodik. Bar kikapcsoltak, mert nem tudtam fizetni a szamlat az utobbi idoben, de a telefon azert tokeletes:)))))
    En az atlagrol beszeltem, akiknek max 10 ezer a havi koltopenz. Abbol nem nagyon lehet ugralin.

De ne offoljunk, aki olyan szerencses helyzetben van hogy megteheti, ugy sem fogja megerteni azt, aki nem;))))))
  • LSC
    arról nem beszélve hogy sokan képesek a sok új telefonra kiadni 30-80 ezreket amikor ugyanúgy telefonálni kell. Na ez a luxus (meg a műmájerkedés).
  • LSC
    amit ebből ki akartam hozni hogy mindenre van csak akarni kell. Persze nem ferrari-ra.
  • LSC
    Jah egyesek képesek mások számára teljesen fölösleges hobbi dolgokra kiadni ennél 10* több pénzt. Pl horgázsat, snóbord, síelés meg lehetne sorolni de most nem jut több az eszembe szóval ez nem tudok erre áldozni duma gyenge. Nem azt mondom én sem veszek meg mindent amit végigtolok de volt olyan amit letöltöttem megnéztem és akartam vele netezni és megvettem. Most jönne az hogy csak azért mert netezni akartam vele. Nem, a sof-ot is tolom 1-1.5 éve és kb 3 hónapja megvettem (igaz nem 13ért hanem 6-ért).
  • reaper4
    mér akarsz húzni egy 9800pro-t?
    akadnak a gamék?
  • LSC
    én is így vagyok vele. Ami télleg jó azt megveszem. Van is vagy 3 eredeti gamém.
  • hykao #2649
    9800pro-t sehogy sem tudnál 9800XT-vé varázsolni!
    Illetve, ahhoz tényleg varázslat kéne!
  • Valen
    énis szeertném a 9800pro-mat 9800 XT-vé varázsolni, de az csak tuningal lehet, ahoz meg hűteni kéne a GPU-t, meg a videó kártya RAM-jait :))
  • Valen
    Én speciel havi 20 ezerből jövök ki, de én minden nap 400 Ft*ért ebédelek, de van olyan aki nem :))
  • hykao #2646
    Cifu vagy aki kompetens a témában!

A múltkor szó volt egyes 9800se kártyák softmodolásáról.
    Hogy is volt, miről volt szó, hogy néznek ki azok amelyek jó esélyel pályáznak az eredményes moddingra???

Mert most a kezem közé kaptam egy Club3d-s se-t, és mielőtt elkezdeném nyúzni, jól jönne némi többletinfó!
  • hykao #2645
    ...szerintem azzal a 10-15 ezer ft étkezéssel jócskán alászámoltál...
  • Valen
    autóm :))
  • Valen
    Nekem a munkám miatt van (egyébként a fizetésemből indultam ki, de nem az életvitelemből (nem lakok albérletben), de attól még nem veszek játékokat, csak 2 eddigi PC pályafutásom során, ezek pedig:

Imperium Galaktika 1-2 (1. rész GameStar mellékletként)
    MegaRace (emlékszik még rá valaki :))
  • Alexease
    Nem gond:) Ezert kerdeztem Tompert is, mert en is igy vagyok. En az atlaghoz kepest normalisan keresek, es ha az egyebeken sporolok (ruha, kaja), akkor jo esetben, 3 havonta tudnek venni egy jatekot! Az azert durva! Es nincs autom, mert az is luxus:))))))
  • Valen
    bocs ha kicsit hosszú voltam :))
  • Valen
    Sőt a matáv/pannon, stvb cégek még támogatják is :))

Mellesleg a GameStar csapatát szeméylesen is ismerem (ZeroCool volt sokáig, még a 14400 korszakban az anyagellátóm), úgyhogy nem kell őt irigyelni, stb, mert megdolgozott érte. Az hogy emberileg nem tökéletes, meg nem baj, mert tökéletes ember nincs.

Az írott sajtó nagy előnye, hogy gyűjthető, eldobható, tengerparton/autóbuszon/suliban/munkahelyen olvasható, míg az online fórumok/fansite-ok nem!!!

A warez meg élt, él, élni fog, amíg a keresetek nem lesznek 10x árban ÉS a szoftverek 0,1x árban.

HA kiszámoljátok hogy egy átlag ember keres pl. tisztán 80-90 körül, fiatal, albérletben lakik, van egy mobilja+autója, akkor így alakul a költségvetése:
    4-5.000 - a telefon
    12.000 - az autó (csak a Nafta)
    30-40.000 - a rezsi
    30-60.000 - az albérlet
    10-15.000 - étkezés
    maradék - egyéb

ha ideálisan számolok is (telefon+autó+kaja) akkor is csak a nehezen jön ki az ember, és még nem csinált/takarékolt semmit. Ezek után nem fog venni 10.000 körüli áron egy játékot, hogy 1-2 HÉTIG játtszon!!!

• Alexease
    Hat nem tudom.
    Azert kivancsi lennek, hogy Te mit tartasz normalis atlagfizetesnek, abbol mennyi szamlafizetest realizalsz, es a megmaradt osszegbol hany havi felretett penzt er meg neked, egy szamitpogepes jatek.
  • Alexease
    Mert ha szinte nullara redukalnak a warezt, akkor a szamitogepes tarsadalom itthon, az 5%-ra csokkenne. Ha osszeadja az ember, a gepen talalhato szoftverek arat, egy kissebb vagyon. Es ha nincs szamitogep hasznalo, warez, akkor nincs akinek el lehet adni a netet, a hardware-t stb.

A legjobb pelda a hivatalos warezre, az SMS Web:)) 1 perc alatt be lehet csukni az osszeset, de meg is viragzik rendesen:)))))
  • toMpEr
    de egyebkent ha eszrevetted volna most nem errol van most szo.
  • grebber
    Ha ki lehet nyomozni akkor meg nem is foglalkoznak vele!
  • toMpEr
    igen, luxus ahogy a legtobb hobbi.
  • Alexease
    Persze hogy meglehet venni 12000-ert. De ha valakinek az a fizetesenek az 1/5-e, akkor egy kicsit luxus a dolog! De meg ha a tizede, akkor is.
    Egy szamitogepes jatek, max 2-4 orai fizetest er. Ha ebbe belefer majd egyszer, akkor veszek jatekokat ennyieret is.
  • toMpEr
    bűn a letöltés, és igen, ki lehet nyomozni
  • grebber
    Én is "megveszek" minden gamet havi 11900 FT-ért.
    Mert ugyebár annyi a netdíj.
    Ja és egyébként azt nem értem ha annyira bün lenne a letöltés ide jönnének a forumokba és kinyomoznák a letöltöket.
    Tényleg le lehet innen nyomozni ezt?
  • Alexease
    Es hogy ne beszeljek melle:
    ezt a jatekot ugy le-warezolom, ahogy illik! ;))) Es ha tenyleg jo lesz, akkor 2 ev mulva, Pont Jo! kategoriaban, 2-3000-ert megveszem:))))))))
  • toMpEr
    szerintem ha valaki meg akar venni egy jatekot es dolgozik, akkor meg tudja venni, meg ha 12000-be kerul is
  • Alexease
    En is ugy vagyok vele, ha egy jatek tenyleg jo, akkor ha tudom megveszem. Meg akkor is, ha mar vegignyomtam warezben. Ritka a tenyleg jo jatek, megerdemlik a keszitok.

Persze ez nagyon ritka, mert ott a masik, a legfontosabb tenyezo, az ar.:) 12000-ert akkor sem vennek jatekot, ha az lenne a vilagcsucsa! Max 5000, de akkor tenyleg jonak kell hogy legyen.
    Persze, ha felmilliot keresnek havonta, vagy szolhatnek apucinak hogy kell penz, akkor en is batran dobaloznek az ilyenekel, hogy: "en ezt tuti megveszem".
  • toMpEr
    jogosan? hmm...
    szerintem ha valaki megvesz egy jatekot azt nem alszenteskedesbol teszi, hanem a keszitok iranti tisztelet miatt
  • Al Bundy23
    én értem azt amitz mondtál, csak nem birom ha itt álszenteskednek egyes emberek!!! amiugy meg fullra igazad van, amig nem lesz emberhez méltó a kereset addig lesz warez, ÉS JOGOSAN :)
    ugyhoyg fákk of kereskedők
  • Zsoltee_a_bator
    nalam a barati 2-3.000 ;)
    (addig warezolom amig nem csokken le annyira :)

ezzel a modszerrel anyagilag azt szimulalom mintha nyugateuropai, vagy amcsi lennek.
  • Al Bundy23
    baráti ja :) 12-13 ezer :)
  • Al Bundy23
    na ne álszenteskkeggyél már te!! te ugyanugy warez gémekkel játszol mint bárki más%!!