34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • rekettyes
    és tank, APC, motorcsónak , F35? ezek nélkül lassan élni se tudok (BF2).
  • Árnyvadász
    Első gondolatom nekem is ez volt. Amolyan Diablo féle teleport artifakt pl. kifejezetten jót tenne. Legalább vissza nem kellene menni a dílerhez, csak odafele lenne gyaloglás.

Helikopter vezetése: Na ez tuti nem lesz... Felejtsd el! :)
  • rekettyes
    majd patch-el beleraknak egy biciklit ha elég sokan rinyálnak
  • grebber
    Hát pár képen volt az a lezuhant helikoptet azzal kapcsolatban nyilatkozták hogy némelyik pályaszakaszon elvan rejtve McGyver pack és ha azt felveszed és megszereled lehet vezetni
  • mila69en
    na és a helikopter? azt sem lehet majd vezetni?:D
  • Seth
    majd lehet lesz vmi teleport anomália :D
  • Árnyvadász
    Ja és a járművek vezethetőségének technikai okára úgy hivatkozott Oleg, hogy túl sok a tereptárgy a játékban, plussz egy területen belül rengeteg anomália van jelen és ezeknek az örökös kikerülgetése baromira betenne a játékosnak. Azaz idegesítő hosszú távon. Nyilván ezt ők rendesen letesztelték és ezt elfogadom. Csak a gyaloglás, mint olyan azért nyilván ki is tolja a játékidőt, ami ha, mint korábban írtam az A-Life-nak és a játék belső tartalomának bőséges tárháza miatt klassz lesz, akkor spongya rá, de ha nem, akkor mesterségesen tolja ki feleslegesen a játékidőt és az tapasztalatom szerint egyik játéknak sem tett jót eddig. De bizzunk az ukránokban. 5 év alatt végül is azért volt idejük tartalmat belerakni. Az első beszámolók is kitérnek a Zóna igen összetett, rengeteg npc-vel, állataival és muáns lényeivel teli életére. Márcsak megkéne jelennie a játéknak.
  • LeePí17
    ezt láttam 1 videóban h a manuszt követik a dögök..de tán 1-2t ki is nyírt..
    félelem és reszketés a Stalkerban xD
  • Árnyvadász
    Kutyákról jut eszembe. Ebben az előfutár tesztben írta mazur (GS-es arc, akinek a hálás szerep jutott, hogy csekkolja a gammát), hogy a kutyák falkában járnak és ha éppen beléjük botlunk, akkor csapatostul támadnak, ha rájuk lövünk, akkor odébb állnak, de csak egy bizonyos távolságra tőlünk és onnan szépen követnek minket, majd újfent próbálkoznak kis idő eltelével. Azért ez rendesen odabassza azt a bizonyos AI-ról alkotott képem, természetesen pozitív irányban. Sőt ez már dupla pozitív :)
  • Árnyvadász
    Az az igazság, hogy sok ilyen jellegű, azaz szabadon bejárható játékkal volt már dolgom, mint pl. Morrowind, Oblivion, Boiling Point stb...

Ideig óráig, főleg a játék első szakaszában, vagy amikor még egy terület újnak hat, mert kevéssé lett felfedezve és megismerve a gyaloglás, bóklászás kifejezetten pozitív és kielégítő dolog.

De mikor már jópár órát eltöltöttem a játékban és sokszor kellett ugyanoda, vagy nem ugyanoda, de a területen belül maradva bóklászni, hát ki nem bírtam volna, hogy akkor most ismét gyalog menjek. Egy idő után ez kifejezetten frusztrálóvá válik.

És mivel a Stalkerben is nagy területeken lehet mászkálni, szerintem ez nagy negatívuma lesz a játéknak. Még ha értem is, hogy játékmenet és technikai okok miatt miért is esett arra a választás, hogy kivegyék. Egyedül az mentheti meg ezt, ha az A-Life-nak beígért valós életszimulációs AI teszi a dolgát és a lények, stalkerek a zónán belül életszerűen mozognak, változatossá téve és kiismerhetetlenné a kalandozásunkat, ugyanazon 20x bejárt területen is. De erre azért nem adnék egy márkásabb szalámi véget :) De kiderül persze.

Modderekre: Ez elképzelhető.
  • LeePí17
    kipróbáltam nemrég agamét..nos néhány dolog át lett írva és jó is :)
    néhány pályarész módosult amikre emlékeztem a betaból.
    örülök h legalább már játszható verzió van kiadva :)
  • LeePí17
    ebben biztos lehetsz..

anomáliák segítségünkre lesz h mégjobban berezeljünk mint a HLes kutyáktól ;)
  • DJ Skyline
    jól hangzik, bár annak, hogy nem lehet vezetni járműveket annak nem, de szerintem kifogjuk bírni nélküle! :)
  • mila69en
    azért remélem a lehetőséget bent hagyták hogy esetleg majd a ügyes modderek beletegyék a vezethető járműveket:D
  • Árnyvadász
    Jó hír ez a multi-béta, ki is próbálom este.

Reggel elolvastam a GS-es cikket a buszon, ami fontos: nem lesznek vezethető járművek a játékban és emiatt igen sokat kell majd gyalogolni, mert sok tárgyat találunk, viszont 40Kg-nál nem lehet több nálunk egyszerre és a tárgyak elég jók, emiatt vagy visszavisszük dílerünknek vagy eldobálgatjuk őket. Fegyverek különösen nehezek, plussz kell bele a megfelelő lőszer is. Kategória túlélő-horror FPS, továbbra is. Közepes beállításokkal egy átlagos gépen is remekül fut. Viszont maradtak még ebben a verzóban is hibák, szép számmal. Fagyások, nincs időnként hang stb... Bár ez a build még nem az amit eredetileg a tesztre bocsátottak volna a GS-es arcoknak.

A többi az már ki lett tárgyalva. Este megnézem a videókat is. Szerintem az már majdnem biztosra vehető, hogy ez a játék korszakalkotó lesz a maga nemében.

• LeePí17
    Márc 24-27 között láttam a GKn

hozzánk a boltokban ekkor érkezik..
  • norbre
    ok.. megbeszéljük..
  • Ikarus
    bár ha gondoljátok, hozzátok is beszállhatok, több ember, nagyobb élvezet , )
  • Ikarus
    : )))

akkor megvan az esti programom , )
  • Glpetyus
    igaz,meg amúgy is,így is megkérdik majd 2342378x,hogy "mikor jön ki??"
  • DJ Skyline
    bannerben nem tudom, nem én csináltam! de különben már annyi márciusi megjelenés van, hogy nem tudom melyik a hivatalos! :D
  • Glpetyus
    megjelenési dátumot átírhatnád :)
  • DJ Skyline
    úgylátom szükség van a FAQ-ra mégis! én megcsináltam, mindjárt kész a tárhely, aztán feltöltöm, kiteszem banner alá! kéretik majd elolvasni az MP Beta Demo-s részt, hogy helyes-e amit írtam, meg akkor hogy lehet-e multizni rendesen, vagy csak hamachival megy a dolog!? meg egyéb kérdéseket is lehet javasolni a FAQ-ba! egyenlőre ez a FAQ lesz, ha majd lesz jelentkező aki tud szebbet csinálni, azt szivesen fogadjuk szerintem! :)
  • norbre
    aha.. tegnap 3an toltuk .. nagyon ott van..
  • Glpetyus
    szépek :)
  • DJ Skyline
  • Ikarus
    engem az még mindíg érdekel, hogy vajon a teljes játékban be lehet-e menni majd a nagy panelházakba valamilyen szinten?
    (az egyik videoban volt, hogy valamelyik emeletről az erkélyről lövöldözött valaki)
    buli lenne!
  • Ikarus
    szóval hamachin keresztül lehet már rendesen tolni? : )
  • bulba
    Én már megkatpam az e-havi GS-t
    4 oldalban írnak a játékról, de nem igazán teszt-szerű a játék végén nincs
    % hirdetés stb. Sőt a lap elején is írják a "szerkesztői jegyzetben" hogy csak vmi STALKEr-buildot kaptak. gandolom ez még vmi béta-féleség és max küldti csináltak meg hisz az egész bemutató Angliában volt
    Majd lyukasórában elolvasom a cikket, és beszámolok róla nagyjából mit írnak, ha ezt addig senki nemn teszi meg
  • KoPf04
    Pár nappali kép

• mucsácsó
    hát szerintem énis :)
    De a pisztolylövés...az még mindig olyan "szerencsétlenül" lő nekem :DDD
    lehet a sok cs miatt tűnik furának, de olyan lassan lő, valahogy a kispisztoly...nemtom, nem jön be :P
    a feelingje iszonyat nagy, én asszem maradok a DX8+full max minden-en, mert így sem csúnya egyáltalán...és így még istenien is fut :) a baj csak annyi, hogy az árnyékok eléggé furák, már ahol vannak jah..
    viszont feeling tényleg leírhatatlan, bár ezt már régóta tudjuk, hiszen elég, ha megnéz az ember egy-két képet, vagy videót...a hangok brutálisak, ezek a farkasvonyítások, meg ilyen-olyan teremtményhangok nagyon odabasznak :D
    nah és mikor esik az eső, fúj a szél, villámlik..ez még DX8-ban is durva volt! :O
    nha és az anomáliák...azok is nagyon nagyok, meg ez a sugárzás!
    Az meg tök jól néz ki, ahogy felrobban a gránát :P
  • bertino
    de tényleg amugy nézzetek rá a képekre... a chernobili feeling, elhagyatottság, sugárfertőzött zóna sztem olyan szinten megvan, hogy azt nem is tudom mivel lehetne jobban fokozni
    hát még ha játszik az ember
    iszonyatosan durva multikat fogunk ezzel nyomni, valami azt sugja, nagyon ott van a feeling
  • bertino
    háttö nekem halleluja 22 alá még nem ment az FPS
    bár elég sokminden fel van tolva... majd még zongorázok rajta, hogyan tudnám minél jobban csonkítani, hogy jol fusson
  • bcrics

a jan.gamestarból való
    szóval vki olvasta már a tesztet?
  • KoPf04
    Holnap összehozzuk valamikor
  • mucsácsó
    de lol már, DX9-ben nem tudom miért... 1 FPS se :D
    itt vmi oltári nagy gáz van...
  • báttyó02
  • mucsácsó
    hm...mennék énis, csak nekem nincsen fennt a hamachi csoda, most meg nem akarom feltenni... :D
    egy internetes próbában bennelennék azért mondjuk...
    mellesleg neked hogy futott?
  • KoPf04
    hamachin igen,de elvileg lehet benne internet servert is indítani
  • KoPf04
    Király volt
    Kicsit nagyok voltak a pingek de azért lehetett lőni,Jól kell benne célozni.Fegyver nagyon sok féle van mindenféle fajtából,10-12 fajta pisztoly,4 féle shoti,automatákból biztos van vagy 20 féle,meg még minden ami szem szájnak ingere.Hangtompító,távcső felszerelhető.
    CS-hez hasonlóan vásárolni lehet a fegyvert-lőszert.Ja és minden fegyver kicsit más,máshogy rángat,hord ide-oda.
    Rongybaba effekt van,szépen összerogynak.A fejes egyből halál asszem.
    Szokni kell és nagyon jókat lehet benne lőni szerintem.