Az információ hatalma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
avagy: örökös ellenzék vagy! és mindezt azért, hogy kilógjál a "tömegbôl"!
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
most az van, hogy nem jutok szóhoz
sokkot kaptam 😊
Riszpekk
Freak, könyörgöm,nem az Istenrôl beszélek, nem a keresztényrôl, nem az iszámról, nem a buddhista stb Istenrôl, ha nem egy felsôbbrendû "valamirôl vagy vkirôl", ami (aki) valamilyen okból kifolyólag megteremtette az univerzumot!
te is egy hit után mész: a tudomány hite után!
Riszpekk
egyébként az "elemzéseddel" nagyrészt egyetértek.
az utolsó bekezdéssel föleg, bár a népek közé egy szláv-típusú népcsoportot azért bele kellene venni, hiszen volt többek közt egy Joszip Visszarionovics Dzsugasvili, aki megmutatta, hogy ök is igencsak fanatizálhatóak.
de hogy ne vádoljanak meg politizálással, ott van Németh Sándor a HIT "feje" vagy Britney Spears, de akár a Heti Hetes arcait is említhetném
Riszpekk
nem határozatlan. csak még nem találta meg a helyét, mert mindenben, amit idáig megpróbált, csalódott.
Riszpekk
Freak: nem föhös, csak egy mellékszereplö (a föhös az Antikriszus személyesen), de szerintem ez az idézet elég jól rávilágít egy másfajta gondolkodásmódra... hivatásos szkeptikus? 😊
csak annyit mondok, hogy ha meg akarod érteni, amit valaki leírt mongolul (pl...) elõbb le kell fordítanod magyarra, különben akár isteni kézírás is lehetne, hisz számodta fel nem fogható
és a nyelvbéli különbség a bibliánál legalább annyira fontos, mint az idõbeli, mivel azóta már van szavunk a repülõgépre, ûrhajóra, akkor nem volt, és így ma olvasva könnyen valami baromságra asszociálhatunk
Riszpekk
Buddha beszélt jól!!! "Ne bennem higgy, hanem önmagadban!"
asszem mondott ilyet 😊))))))))
Riszpekk
és hopplá, oda a varázs, marad a száraz, tényszerû leírás, amibõl viszont rengeteg információhoz hozzájuthatunk
Riszpekk
ha már valaki a Bibliához nyúl, csak agymosás elkerülése végett is (ugyanis piszokul erõs hatása van ám!) lapozgasson mellette egy idevágó Daniken mûvet is, megtartva így az egyensúlyt
és ha nem úgy olvasod a Bibliát, mint szentírást, hanem mint elbeszélést, rögtön rájössz, hogy nem kell itt feltétlenül mindenhatónak léteznie
Riszpekk
és hogy érzékeltessem a különbséget köztem és egy hívõ között, én nem könyveltem el az Ézsaiás (?) könyvében szereplõ "lelkes állatokat" holmi mennyei csodának, hanem - ha már leírták, hogy kerekei vannak és egy pilótaszerû valaki ül a közepén - eljátszottam a gondolattal, hogy vajon milyen névvel illetne egy korabeli ember egy repülõgépet, vagy hasonló szerkezetet... mert ugye - ahogy a Jeanne D'Arc-ban is láthattuk - miért rögtön a legvalószínûtlenebb megoldást kéne választanom, amikor van nevetségesen egyszerû is.....
Riszpekk
nem látom a világ értelmét. egyelöre elvagyok benne, hol vidámabban, hol szomorúbban, de nem kötelezem el magam semmilyen hit irányába, mert se a tudomány, se egyik vallás sem tudott nekem normális, nekem tetszö világképet adni. csak azt, hogy 'ez az igaz, a többi hüjeség!'
kaptok 1 idézetet: (Terry Pratchett, Neil Gaiman - Elveszett Próféciák)
"...
Newton Pulsifernek nem volt életcélja és amennyire emlékezett nem is hitt semmiben. Ez elég kínos is volt, mert akart hinni valamiben, ugyanis rájött, hogy az élet folyóján a hit volt a lélek hajójának mentööve. Szeretett volna egy mindenható Istenben hinni, bár jó lett volna fél órát elcsevegni vele, hogy tisztázzanak egy-két dolgot, mielött elkötelezné magát. Ücsörgött már mindenféle templomban, várván azt a fényes, acélkék villanást, de nem jött. Akkor megpróbált hivatalosan is ateista lenni, de sosem volt olyan sziklaszilárd, magabiztos elszántsága, hogy higyjen benne. Rájött, hogy minden politikai párt egyformán hazug. Föladta az ökológiába vetett hitét is, miután egy újságban, amire akkoriban elöfizetett, közzétették egy önellátó házikert terveit, és az ökológiai kecskét túl közel kötötték ki az ökológiai káposztához. Newt sok idöt töltött nagyanyja vidéki házában és úgy vélte, ismeri már a kecskék és káposzták viselkedési szokásait, ezért úgy döntött, hogy az újságot egy halom kámzsás megszállott vezeti.
Különben is, túl sokszor használták a "közösség" szót, és Newt mindig úgy érezte, hogy azok, akik ezt a szót használják, igen határozott értelemben teszik, ami kizárta öt és mindenki mást, akit ismert.
Aztán megpróbált hinni az Univerzumban, ami elég logikusnak tünt, amíg gyanútlanul olyan könyveket kezdett el olvasni, amiknek a címében szerepelt a Káosz, az Idö, vagy a Kvantum szavak valamelyike. Rájött, hogy még azok az emberek sem hisznek benne, akiknek úgyszólván az Univerzum volt a foglalkozása és ráadásul igen büszkék voltak rá, hogy nem is értik valójában, söt azt sem, hogy elméletileg létezhet-e egyáltalán.
Newt határozott cél-elképzeléseinek ez teljességgel elfogadhatatlan volt.
Newt nem hitt a kiscserkészekben sem, aztán késöbb már a nagycserkészekben sem igazán.
..."
nem olvasom át, lehet, hogy van benne elgépelés.
pillanatnyilag, de ez csak jobban a tudomány felé fordít, hisz a választ aligha a bibilában fogom megtalálni (vagyis megtalálom, de kb. ez lenne "isten akarata" 😊
érdekes amúgy a kérdés, mert a sorsban hiszek (túlzás, hogy hiszek, de túl sok dolog vág össze, és ez gyanús 😊, és ez eddig nem valami tudománybarát téma, de hát erre való az élet, hogy haladjunk elõre
Riszpekk
adott ugye egy kérdés
tudományos válasz van rá (a víz a gravitáció miatt marad a mederben, és mindig lefelé folyik pl.)
vallásos válasz a következõ : isten úgy akarta
másik kérdés pl. miért forognak a bolygók a nap körül - a tudományos válasz ismert..
vallás? Isten úgy akarta....
folytassam?
azt elsimerem, hogy sokkal egyszerûbb HINNI, mint utánajárni, de könyörgöm..... nem lehet mindenre ugyanazt a valószínûtlen, bizonyíthatatlan, mesébeillõ választ adni.......
Riszpekk
számodra. más számára meg sokkal ésszerübb az, hogy ez az egész ami itt megy, az nem csak fizika és kémia.
az egyházakról meg már elmondtam a véleményemet, többször is, az nem változott.
én, mint tudománypárti, mindkét oldal állításait megvizsgáltam, és az egyik sokkal ésszerûbbnek tûnt....
egy vallásos ember hallani sem akar a másik variációról, õ vakon hisz abban, amit beletömtek gyerekkorában vagy valami nyomorult szektában
www.hit.hu
7végén élõben nyomják a témát....... ezer zombi mosolyog és bólogat, hát mit mondjak, nem úgy tûnik mintha ezek az emberek lennének tisztában a valósággal.......... (fõleg, hogy mindezért még fizetnek is.....)
Riszpekk
Riszpekk
te miért akarod öket belekeverni a 'tudományos maszlagba'? a vélemény egy dolog (nekem is mmegvan, le is írtam), de a tolerancia és a tisztelet szükséges mellette.
"nem szoktál belsõ kényszert érezni arra, hogy segítsé másokon ha látod hogy nagyon bénázik, vagy rosszul csinál valamit? ez a hit kérdés ugyanilyen..."
de pontosan ezt mondom, hogy nem tudhatod biztosan (mert NINCS bizonyíték), hogy nem neki van igaza. innentöl meg ugyanaz a térítös játék, mint ami a másik oldalról megy.
lehet hinni bármiben, lehet, hogy a másik ember hite nem tetszik, de ez mind nem indok arra (egyik oldalról sem!), hogy ráeröltesd a másikra. észérvekkel, és nem nagybetüvel és felkiáltójelekkel kell beszélgetni. egy beszélgetés soha nem a másik meggyözéséröl vagy megtérítéséröl kell, hogy szóljon, hanem egyszerüen csak információátadásról. az, hogy ezekután ez kiben milyen változásokat indít meg (vagy nem indít), az már mindenkinek a saját egyéni dolga.
én a büdös életben szóba nem hoztam volna, ha nem kezdünk el róla beszélni.......
nekem tök8, hogy Allah, Krisztus vagy Songoku, amíg engem nem akarnak belekeverni ebbe a maszlagba
egyszerûen csak megvan a véleményem, amit nem félek kimondani, ennyi
de ha zavar a téma, dumálhatunk tovább az oktatásról
Riszpekk
amit ki nem állhatok, az az intolerancia mások véleménye iránt.
a mikulásról kiderült, hogy csak a szomszéd bácsi beöltözve, kell ennél több bizonyíték annak a sok szemellenzõs hívõnek???
Riszpekk
kiderül valamirõl, hogy hibás, mégsem igaz, sebaj!!! azért vagyunk, hogy újabb, még biztosabb választ keressünk!
tud ilyet egy hívõ???? ooooh dehogy..... az elsõ ellentmondásra máglya, inkvizíció, számûzetés.... a HIT egyszerûen meghal, ha valamiben tévedett, de mivel ezt egy hívõ sem ismeri el, így marad az önhülyítés amíg világ a világ
és nem akarok senkit megbántani, de ha megbántottam valakit, vállalom
igenis lenézem azokat, akik gyávák választ keresni egy kérdésre, és inkább egy többezer éves mesével magyaráznak meg MINDENT, mert ez olyan kényelmes és kellemesen langyos.....
Riszpekk
de akinek még ez is ellenkezik a hitével, az továbbra is ugyanazzal fogja magyarázni, érted már?
Riszpekk
Ha nem akarok és nem is tudok valamit megmagyarázni, vagy esetleg féleg a valóságszagú választól, akkor jöhet az teremtés duma.... Könyörgöm, nyisd már ki a szemed! Lassan mindenre megvan a tudományos magyarázat, amire meg nincs, azt kutatjuk tovább, de iszonyú gyáva és unintelligens dolog egy ilyen kihívás elõl valami buta vallás mögé bújni, ami elintézi az egészet annyival, hogy "Isten megteremtette a világot, kezicsókolom"....... Naja, ezzel persze megnyugtattad a kis lelkedet, és elkönyvelted, hogy mostmár leélheted úgy az életed, hogy igazából soha semmire nem kell értelmes választ adnod, mert "Isten akarta így".... Ne haragudj, de ennyi erõvel Törpapa is teremthette volna a világot, kb. ugyanannyi rá az esély és fõleg a bizonyíték. A vallás naiv, buta és káros dolog a mai világban, mert egy olyan hitet kényszerít óriási tömegekre, amit meg sem próbál megmagyarázni! Van ennél nagyobb átbaszás az emberiség történelmében???
Riszpekk
(bár, ha most itt körülnézek, akkor az "összehangolt" és "tökéletes" az enyhe túlzás, bár lehet, hogy csak rendet kellene raknom 😄 )